Θα σε περιμένω όταν αδειάσεις,
δεν είπα ότι χρησιμοποιώ τον LMS με Kazoo και Bubble, είπα ότι όταν εγκατέστησα το Volumio στο Rpi, έπαψε να αναγνωρίζεται από τo Kazoo /Bubble.
Το material skin πριν μου το πεις σε κάποιο προηγούμενο ποστ το είχα ήδη εγκαταστήσει.
Αλλά ότι και να λέμε δεν υπάρχουν LMS και τα συναφή στο σύστημα πλέον, έχω γυρίσει στο Volumio, μέχρι εσύ ή κάποιος άλλος να με βοηθήσει επι τόπου.
Ακρόαση στην Melody's Vision, Σαββατο 25 Οκτωβρίου
Wilson Audio - dCS - Innuos - Nagra - Constellation
Συμμετοχές εδώ
Wilson Audio - dCS - Innuos - Nagra - Constellation
Συμμετοχές εδώ
piCorePlayer & Logitech Media Server (LMS)
- DomieMic65
- Contributor
Re: piCorePlayer & Logitech Media Server (LMS)
Όσοι χρήστες του Lyrion δεν χρησιμοποιείτε τα plug-in: Last.fm Audioscrobbler και Last mix προτείνω να το κάνετε.
Δίνουν την δυνατότητα αναπαραγωγής μουσικής όπως το Roon radio με βάση την playlist/album που παίζει την συγκεκριμένη στιγμή με πολύ μεγάλη επιτυχία ως προς τις προτάσεις!! Εγώ που χρησιμοποιώ Qobuz η επιλογή γίνεται από εκεί αλλά νομίζω πως με τον ίδιο τρόπο λειτουργεί και με το Tidal!
Αξίζει πραγματικά! Χρειάζεται μόνο ένας λογαριασμός στο last.fm χωρίς κόστος!!
Δίνουν την δυνατότητα αναπαραγωγής μουσικής όπως το Roon radio με βάση την playlist/album που παίζει την συγκεκριμένη στιγμή με πολύ μεγάλη επιτυχία ως προς τις προτάσεις!! Εγώ που χρησιμοποιώ Qobuz η επιλογή γίνεται από εκεί αλλά νομίζω πως με τον ίδιο τρόπο λειτουργεί και με το Tidal!
Αξίζει πραγματικά! Χρειάζεται μόνο ένας λογαριασμός στο last.fm χωρίς κόστος!!
- DomieMic65
- Contributor
Eπίσης αν κάποιος θέλει να κάνει Chromecast (ala Roon) την Now playing οθόνη του LMS μπορεί με την εφαρμογή για Android Squeeze Ctrl (7.50€. Settings/Don't loose connection in the background) ή με το plug-in "Chromecast bridge" (θέλει κάποια settings) το οποίο όμως δεν εγκαθίσταται για κάποιο λόγο στο δικό μου σύστημα (ίσως ακόμα ο dev δεν το έχει εξελίξει για τον Lyrion 9; ..δεν ξέρω..).
H Android εφαρμογή έχει το καλό πως δεν επιβαρύνει τον server με άλλο "δευτερεύουσας σημασίας" task!
H Android εφαρμογή έχει το καλό πως δεν επιβαρύνει τον server με άλλο "δευτερεύουσας σημασίας" task!
- DomieMic65
- Contributor
ίσως πλέον το νήμα έχει νόημα να μετονομαστεί απλώς σε Lyrion Music Server;
Λοιπόν επειδή είχα κάποια προβλήματα στο παρελθόν θέλω να επανέλθω.
Από την στιγμή που κατάργησα τον picorePlayer, και πήγα σε GentooPlayer, κάποια πράγματα διορθώθηκαν.
Δουλεύω δύο Rpi4 τώρα πια (ίσως οι αστάθειες και τα προβλήματα να είχαν να κάνουν με τον Rpi2 που είχα πριν σαν Player ή Server), ένα Server που τρέχει τον LMS, και ένα Player που τρέχει Squeezlite (και τα δύο GentooPlayer).
Δεν έχω πια κανένα πρόβλημα με Qobuz, το οποίο παίζει απροβλημάτιστα.
Ταχύτατα και κανένα πρόβλημα, σβήσιμο χαρακίρι, ποτέ απο το λογισμικό με shutdown, βράχος το λογισμικό δεν έχει κάνει ποτέ corrupt.
O LMS/Lyrion δεν έχει κάνει κιχ ποτέ, και τον χειρίζομαι από όλες τις συσκευέςPC/Laptop/Tablet/κινητό, χωρίς ή με app, Squeezer για Android.
Το πρόβλημα παραμένει ότι δεν αναγνωρίζει τον NAS, παρότι το είχα καταφέρει σε παλαιότερη version του GentooPlαyer και έπαιζε άψογα και ταχύτατα, τώρα δεν συνδέεται δυστυχώς. DSD επίσης δεν παίζει.
MinimServer με UpnP, δουλεύει επίσης άψογα. Οπότε μπορώ να ακούσω τον NAS έτσι.
Ναι δεν είναι ιδανικά το ξέρω αλλά τουλάχιστον έχω μια διαύγεια και καθαρότητα που δεν είχα ποτέ στο σύστημα με MpD, χωρίς να γνωρίζω εάν φταίει ο Mpd ή τα λογισμικά (Volumio/Moode/Rune κλπ). O Archphlie ήταν καλύτερος από τα υπόλοιπα αλλά από μνήμης ο Gentoo, πιο καλός, αν και παίζω με άλλο πρωτόκολλο.
Δεν έχω ενοχλήσει τον Ιταλό να με βοηθήσει, θα το κάνω κάποια στιγμή, ή θα το δούμε μαζί με τον Μιχάλη.
Αυτά.
Το Scrobler του Last FM δουλεύει άψογα αν και χρειάζεται λίγο χρόνο ο αλγόριθμος να πέφτει ακριβώς μέσα ανάλογα με τις επιλογές από το Qobuz.
Από την στιγμή που κατάργησα τον picorePlayer, και πήγα σε GentooPlayer, κάποια πράγματα διορθώθηκαν.
Δουλεύω δύο Rpi4 τώρα πια (ίσως οι αστάθειες και τα προβλήματα να είχαν να κάνουν με τον Rpi2 που είχα πριν σαν Player ή Server), ένα Server που τρέχει τον LMS, και ένα Player που τρέχει Squeezlite (και τα δύο GentooPlayer).
Δεν έχω πια κανένα πρόβλημα με Qobuz, το οποίο παίζει απροβλημάτιστα.
Ταχύτατα και κανένα πρόβλημα, σβήσιμο χαρακίρι, ποτέ απο το λογισμικό με shutdown, βράχος το λογισμικό δεν έχει κάνει ποτέ corrupt.
O LMS/Lyrion δεν έχει κάνει κιχ ποτέ, και τον χειρίζομαι από όλες τις συσκευέςPC/Laptop/Tablet/κινητό, χωρίς ή με app, Squeezer για Android.
Το πρόβλημα παραμένει ότι δεν αναγνωρίζει τον NAS, παρότι το είχα καταφέρει σε παλαιότερη version του GentooPlαyer και έπαιζε άψογα και ταχύτατα, τώρα δεν συνδέεται δυστυχώς. DSD επίσης δεν παίζει.
MinimServer με UpnP, δουλεύει επίσης άψογα. Οπότε μπορώ να ακούσω τον NAS έτσι.
Ναι δεν είναι ιδανικά το ξέρω αλλά τουλάχιστον έχω μια διαύγεια και καθαρότητα που δεν είχα ποτέ στο σύστημα με MpD, χωρίς να γνωρίζω εάν φταίει ο Mpd ή τα λογισμικά (Volumio/Moode/Rune κλπ). O Archphlie ήταν καλύτερος από τα υπόλοιπα αλλά από μνήμης ο Gentoo, πιο καλός, αν και παίζω με άλλο πρωτόκολλο.
Δεν έχω ενοχλήσει τον Ιταλό να με βοηθήσει, θα το κάνω κάποια στιγμή, ή θα το δούμε μαζί με τον Μιχάλη.
Αυτά.
Το Scrobler του Last FM δουλεύει άψογα αν και χρειάζεται λίγο χρόνο ο αλγόριθμος να πέφτει ακριβώς μέσα ανάλογα με τις επιλογές από το Qobuz.
Χρήστος
Το Last.fm Audioscrobbler τελικά δεν λειτουργεί με Qobuz, απλά γιατί δεν το υποστηρίζει.
Αυτό που κάνει το "dont stop the music" βρίσκει από τα αγαπημένα και παίζει.
Τουλάχιστον μ΄εχρι στιγμής αυτό κάνει σε μένα.
Αυτό που κάνει το "dont stop the music" βρίσκει από τα αγαπημένα και παίζει.
Τουλάχιστον μ΄εχρι στιγμής αυτό κάνει σε μένα.
Χρήστος
To dsd θελει το add on .
upnp πως το καταφερες?
Tidal hires εχει καταφερει κανεις?
upnp πως το καταφερες?
Tidal hires εχει καταφερει κανεις?
Ναι έχω βάλει το add on, αλλά δεν μπορεί να ρυθμιστεί να παίζει ο GentooPlayer έχω κάνει προσπάθειες και πρέπει να μου το φτιάξει ο Ιταλός όταν έχω χρόνο να ασχοληθώ, στην ουσία δεν με ενδιαφέρει το DSD.
UPNP παίζω απο το app Remote Libraries και έχω εγκαταστήσει το Minim Server στον NAS μου.
Το Tidal είναι σαν default app επάνω στον LMS
UPNP παίζω απο το app Remote Libraries και έχω εγκαταστήσει το Minim Server στον NAS μου.
Το Tidal είναι σαν default app επάνω στον LMS
Χρήστος
Αν ενδιαφερθει καποιος για dsd μπορω να του πω πως καταφερα να δουλεψει τουλαχιστον σε mac..
Το tidal το εχω σαν add on και παιζει μεχρι cd oxi max. Ποια εκδοση lms εχεις και το εχει ενσωματομενο αν καταλαβα καλα
Το tidal το εχω σαν add on και παιζει μεχρι cd oxi max. Ποια εκδοση lms εχεις και το εχει ενσωματομενο αν καταλαβα καλα
Return to “Ψηφιακή αναπαραγωγή”
![hello [wavegreen]](./images/smilies/wavegreen.gif)