Αυτό βλέπω τώρα που έχω το NUC από την USB του απευθείας στο DAC.
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookie από την Google για να παρέχει τις υπηρεσίες του και να αναλύει την επισκεψιμότητα. Η IP διεύθυνσή σας γνωστοποιείται στην Google, μαζί με μετρήσεις απόδοσης και ασφαλείας, ώστε να διασφαλιστεί η ποιότητα της υπηρεσίας, για τη δημιουργία στατιστικών στοιχείων σχετικά με τη χρήση και για τον εντοπισμό και την αντιμετώπιση καταχρήσεων. Με την χρήση του ιστότοπου Audiohub.gr αποδέχεστε τα παραπάνω.
Roon server, Nucleus vs NUC
Re: Roon server, Nucleus vs NUC
Και εσύ με ALSA παίζεις, δεν γίνεται και αλλιώς με το ROCK. Η μόνη διαφορά ειναι πως εγώ παίζω με i2s
Παναγιώτης
- DomieMic65
- Contributor
παιδιά οτιδήποτε βασίζεται σε Linux και ειδικά όλες αυτές οι striped down διανομές που έχουν σαν στόχο τον ήχο και μόνο με ALSA (Advanced Linux Sound Architecture) παίζουν ... και πλήρη λειτουργικά (Mint, Ubuntu κλπ) ακόμα και αν χρησιμοποιούν Jack Audio ή Pulse Audio ή το πιο πρόσφατο Pipewire και αυτά στην ALSA καταλήγουν ... δεν είναι κάτι ιδιέταιρο αν μιλάμε για Linux .. και το Roon ολόκληρο θεωρώ πως βασίζεται σε Linux ... το RAAT σίγουρα
DomieMic65 wrote:παιδιά οτιδήποτε βασίζεται σε Linux και ειδικά όλες αυτές οι striped down διανομές που έχουν σαν στόχο τον ήχο και μόνο με ALSA (Advanced Linux Sound Architecture) παίζουν ... και πλήρη λειτουργικά (Mint, Ubuntu κλπ) ακόμα και αν χρησιμοποιούν Jack Audio ή Pulse Audio ή το πιο πρόσφατο Pipewire και αυτά στην ALSA καταλήγουν ... δεν είναι κάτι ιδιέταιρο αν μιλάμε για Linux .. και το Roon ολόκληρο θεωρώ πως βασίζεται σε Linux ... το RAAT σίγουρα
Το Roon μπορει να τρεξει σε Windows, Mac, Linux. Μονο (προφανώς) στην εκδοχη για Linux παιζει με ALSA και εκει ειναι που εντοπιζω την διαφορα (σε ηχο).
Παναγιώτης
- DomieMic65
- Contributor
Ναι σωστά … δεν το έγραψα καλά!
Ο σέρβερ όμως!
Σαν RAAT end point δεν έχω ακούσει να υπάρχει κάτι που να τρέχει σε Win ή Mac κάνω λάθος;
Ακόμα και τα εμπορικά Roon ready streamers κάποιο Linux τρέχουν. Ίσως και κάποια σε Android;
Επίσης οι Official servers της, τα Nucleus τρέχουν σε Linux!
Ο σέρβερ όμως!
Σαν RAAT end point δεν έχω ακούσει να υπάρχει κάτι που να τρέχει σε Win ή Mac κάνω λάθος;
Ακόμα και τα εμπορικά Roon ready streamers κάποιο Linux τρέχουν. Ίσως και κάποια σε Android;
Υπάρχουν Windows based εμπορικά streamer Μιχάλη. Σε κάποιους αρέσουν πάρα πολύ, εγώ δεν βρίσκω λογική αυτή την επιλογη
Παναγιώτης
- DomieMic65
- Contributor
DomieMic65 wrote:Ναι σωστά … δεν το έγραψα καλά!
Ο σέρβερ όμως!
Μάλλον πάλι έκανα λάθος… απο την στιγμή που έχεις εγκατεστημένο το Roon σε ένα pc ή Mac μάλλον μπορεί να παίξει και σαν end point!
Τέλος πάντων λίγο off topic όλα τα πιο πάνω… η ουσία είναι ότι αν μιλάμε για Linux ακούμε μέσω ALSA!
- DomieMic65
- Contributor
Dr Pan K wrote:Υπάρχουν Windows based εμπορικά streamer Μιχάλη. Σε κάποιους αρέσουν πάρα πολύ, εγώ δεν βρίσκω λογική αυτή την επιλογη
Ναι Παναγιώτη λάθος μου!
Return to “Ψηφιακή αναπαραγωγή”