Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookie από την Google για να παρέχει τις υπηρεσίες του και να αναλύει την επισκεψιμότητα. Η IP διεύθυνσή σας γνωστοποιείται στην Google, μαζί με μετρήσεις απόδοσης και ασφαλείας, ώστε να διασφαλιστεί η ποιότητα της υπηρεσίας, για τη δημιουργία στατιστικών στοιχείων σχετικά με τη χρήση και για τον εντοπισμό και την αντιμετώπιση καταχρήσεων. Με την χρήση του ιστότοπου Audiohub.gr αποδέχεστε τα παραπάνω.

[Ακρόαση] Mid Level DACs Chapter II

Dr Pan K
Site Admin

Re: [Ακρόαση] Mid Level DACs Chapter II

Unread post #81 by Dr Pan K » Sat Feb 03, 2018 12:39 am

Να ευχαριστήσω τους Mytek, Audio Soul Ultra, Aurion, Orhpeus και Lab12 για τα μηχανήματα, τον Θοδωρη (Farflung) που μας εφερε το Lindemann καθώς και τον Ανδρέα για την φιλοξενία του.

Φυσικά θα επιστρέψω και με εντυπώσεις..
Παναγιώτης
Dr Pan K
Site Admin

Unread post #82 by Dr Pan K » Sat Feb 03, 2018 12:59 am

Τι ακούσαμε..

3 κομμάτια στο καθε DAC, το ενα μετα το αλλο, χρησιμοποιώντας οσο γινόταν τα ιδια καλώδια και ρυθμίζοντας την στάθμη με το αυτί (ναι, θα ζήσουμε και ετσι). Ολα τα DAC τα αφήσαμε λιγη ωρα για ζεσταμα πριν ξεκινησουμε και ολα επαιξαν με μαυρα καλώδια ρεύματος του κιλου, με εξαίρεση το Lab12 που έπαιξε με το δικο του, το Knack ΙΙ και το Mytek που έπαιξε με ενα "τριχωτό" (δεν ξερω μαρκα και μοντέλο, καπου το ειχε πετάμενο ο Ανδρέας).

Τα κομματια τα περασαμε απο το στικακι μου στο Melco > USB cable Stealth. Ρεύμα μεσα απο το Torus, βγαλαμε εκτος τα φιλτρα της iFi που κανονικά χρησιμοποιει στο σύστημα ο οικοδεσπότης.

Μετα την ακρόαση των τριων κομματιων καναμε αλλη μια γυρα με ενα ακομα κομματι, απλα προς επιβεβαίωση των πρώτων εντυπώσεων. Το μονο μηχανημα που δεν εχει προενισχυτικη λειτουργια ειναι το Lab12 (καθαρό DAC, ουτε ενισχυτή ακουστικων ούτε τπτ). Ίσως να το ρίξαμε λιγο γιατι επρεπε να περάσει μεσα απο καποιο απο τα αλλα (και ειδαμε οτι μαλλον επαιζε καλύτερα μεσα απο το Questyle που εχει αρκετα καλο ενισχυτικό στάδιο). Επισης ειχε αναγκη απο αλλο ενα καλωδιο Black Cat RCA, ενω τα αλλα επαιξαν με XLR της Argento. To Black Cat το χρησιμοποιησαμε και με το Copland 215 γιατι εχει μονο RCA εξοδο, τα αλλα ειχαν XLR.

Να πω επισης οτι το M2Tech Young III επαιξε εξ αρχης με το εξωτερικο τροφοδοτικο του. Το κοστος μαζι με το τροφοδοτικό ειναι στα επίπεδα των αλλων DAC και γενικα κινηθηκαμε στα 2.Κ+ ευρω περιπου.

Aπο μουσικη ακουσαμε Cecile Verny, Leonard Cohen και Shor (4 εποχες του Μανχάταν) ενω κλείσαμε με Sophie Milman. Παροτι τα μηχανήματα ηταν πολλά νομιζω βγήκαν κάποια συμπεράσματα.
Παναγιώτης
Gojakla
Contributor

Unread post #83 by Gojakla » Sat Feb 03, 2018 1:06 am

Απλα πραγματα.

Ευχαριστουμε ολους τους αντιπροσωπους για την προθυμια και την ανταποκριση.

Ευχαριστουμε τον Θοδωρη.

Ευχαριστουμε τον Ανδρεα αν και ενω βλεπει πως δυσκολευομαστε χωρις προ, επιμενει να μην αγοραζει εναν της προκοπης και να πρεπει να ταλαιπωριομαστε.

Στα της ακροασεως:
Στην κατηγορια αυτη τα πραγματα ζορισαν για μενα. Και τα 6 μηχανακια ειχαν ταυτοτητα αλλα συνολικα ειναι δυσκολο να πεις πιο παιζει καλυτερα. Οι διαφορες υπαρχουν αλλα ειναι στα σημεια.

Προσωπικες προτιμησεις: Questyle, Lab12, M2Tech

Στα after the ακροαση:
Η παρεα γαμει, τα σουβλακια γαμουν, οι μπυρες γαμουν. Η βραδια γ*μησε.

Εις τα επομενα φαγοποτια!

[beer]

ΥΓ: Chris1763, μου ελειψες. NOOOT! :lol:
dapost

Unread post #84 by dapost » Sat Feb 03, 2018 11:11 am

Εγώ δεν ξανάρχομαι. Ο Ανδρέας δεν είχε ένα προενισχυτή της προκοπής άσε που το σύστημά του δεν είναι αρκετά "αναλυτικό". Ο Παναγιώτης δεν κατάφερε να του κάψει τα ηχεία συνδέοντας και ξε-συνδέοντας αενάως dacs. Χάλια μαύρα. Νο fun. Ευτυχώς δεν κάθησα στα σουβλάκια. Χάλια θα ήταν και αυτά...
Δημήτρης
Dr Pan K
Site Admin

Unread post #85 by Dr Pan K » Sat Feb 03, 2018 11:16 am

dapost wrote:Εγώ δεν ξανάρχομαι. Ο Ανδρέας δεν είχε ένα προενισχυτή της προκοπής άσε που το σύστημά του δεν είναι αρκετά "αναλυτικό". Ο Παναγιώτης δεν κατάφερε να του κάψει τα ηχεία συνδέοντας και ξε-συνδέοντας αενάως dacs. Χάλια μαύρα. Νο fun. Ευτυχώς δεν κάθησα στα σουβλάκια. Χάλια θα ήταν και αυτά...

Ναι, ναι, εχεις απόλυτο δίκιο Δημήτρη. Δεν ειναι κατάσταση αυτή. Έκαψα 800 θερμίδες πάνω κάτω και ο Ανδρέας πρέπει να αλλάξει σύστημα άμεσα.
Παναγιώτης
andreasecon

Unread post #86 by andreasecon » Sat Feb 03, 2018 11:16 am

Ωραια περάσαμε (ως συνήθως...)

Πολύ ενδιαφέρουσα βραδυά, αφού ακούσαμε 6 dacs στην πιο καυτή και ενδιαφέρουσα κατηγορία, αυτή των 2 χιλιάδων.

Αυτή τη φορά δεν υπήρξε ξεκάθαρος νικητής όπως την προηγούμενη φορά. Ολα τα dacs έπαιξαν ωραία και οι απόψεις λίγο διαφορετικές ανάλογα τα γούστα του καθενός.

Εμένα μου άρεσε το Lab12 (αν και λόγω του οτι το MSB έχει μόνο balanced εισόδους ως προ έπαιξε με το Questyle), το Young III και το Questyle
andreasecon

Unread post #87 by andreasecon » Sat Feb 03, 2018 11:18 am

Dr Pan K wrote:
dapost wrote:Εγώ δεν ξανάρχομαι. Ο Ανδρέας δεν είχε ένα προενισχυτή της προκοπής άσε που το σύστημά του δεν είναι αρκετά "αναλυτικό". Ο Παναγιώτης δεν κατάφερε να του κάψει τα ηχεία συνδέοντας και ξε-συνδέοντας αενάως dacs. Χάλια μαύρα. Νο fun. Ευτυχώς δεν κάθησα στα σουβλάκια. Χάλια θα ήταν και αυτά...

Ναι, ναι, εχεις απόλυτο δίκιο Δημήτρη. Δεν ειναι κατάσταση αυτή. Έκαψα 800 θερμίδες πάνω κάτω και ο Ανδρέας πρέπει να αλλάξει σύστημα άμεσα.

Αρχιζω αναζήτηση νέου συστήματος ΑΜΕΣΑ !!!! [dance] [dance]
Gojakla
Contributor

Unread post #88 by Gojakla » Sat Feb 03, 2018 12:13 pm

Φιλε, δες εναν ASR στις αγγελιες.

:lol:
Dr Pan K
Site Admin

Unread post #89 by Dr Pan K » Sat Feb 03, 2018 1:00 pm

Και καποιες δικες μου εντυπώσεις απο την χθεσινή βραδιά.

Το ειχα πει οτι δεν θα έχουμε ενα ξεκάθαρο "νικητη" οπως την προηγούμενη φορά (που το Questyle 600 ειχε ευκολα κερδισει την συμπάθεια ολων). Τα 4 απο τα 6 τα ειχα σπιτι και το πεμπτο, το Young DSD III το ακουω τωρα. Οι διαφορες υπαρχουν και ειναι ευκολα αντιληπτές αλλα δεν υπάρχουν ελαττώματα, οποτε ο καθενας καταλήγει στα συμπεράσματα του βασει προσωπικού γουστου. Ακομα καλύτερα, βασει προσωπικού συστηματος γιατι ολα τα προϊόντα εχουν τα δυνατα και αδύνατα σημεία τους (σε αυτη την κατηγορία τιμης), οπότε οπως πάντα ακρόαση στο σπιτι αν ειναι εφικτό.

Σαν all round συσκευη, με τις περισσοτερες λειτουργιες θα ελεγα οτι βγαινει μπροστα το Mytek Brooklyn DAC+. Τα κανει ολα και συμφερει, θα γραψω και μια εκτενή αναφορά μεσα στις επόμενες εβδομάδες.

Το M2tech Young III εχει βελτιωθει αρκετα απο την προηγουμενη (ηδη καλη εκδοση) και τωρα εμφανιζει σαφως περισσοτερη λεπτομερεια ενω ερχεται και με μια πολυ καλη εφαρμοση για το κινητο. Και εδω θα εχουμε καποιο hands on αν μας το επιτρεψει ο χρονος.

Σαν overall πιο ισορροπημένο ηχο στο σύστημα του Ανδρεα ισως να ξεχώρισε λιγο το Questyle 800. Αν εχει ενα μειονέκτημα αυτο ειναι οτι δεν κάνει by pass το στάδιο ενίσχυσης αλλα ηχητικά ειναι πολυ δυνατό. Ισως να εχει να κανει με την πατενταρισμενη τοπολογία του σχεδιου του ή με το οτι εχει καλη, γραμμική τροφοδοσία, το σίγουρο ειναι οτι μπορείς να χτίσεις σύστημα γύρω του (με ενα ζευγάρι ενεργα ηχεια ειναι ταμάμ).

Το Lindemann εχει ποιότητα κατασκευής τανκ, δείχνει οτι ανηκει σε ανώτερη κατηγορία και έπαιξε αρκετά καλα. Δεν ξερω πως παίζει το τρέχον μοντέλο, που θεωρητικά εχει αλλάξει πολυ (μετατρέπει τα παντα σε DSD) αλλα ζηλεψα την ολη κατασκευή του.

To Copland 215 ειναι πληρέστατο, με καλο ενισχυτικό σταδιο και δυνατότητα εξοδου By pass, οι φιλοι της εταιρίας που θέλουν να παραμείνουν πιστοί δεν θα κάνουν λαθος αν το αγοράσουν. Διατηρει την διαυγεια του Sabre chip αλλα με μια μικρη δόση γλυκας απο τις λάμπες.

Τελευταίο άφησα το Lab12 SE, το οποίο εχει μηδενικές λειτουργίες, δεν έχει ουτε προενισχυτη, ουτε ποτενσιόμετρο, ούτε οθονουλες με φίλτρα ουτε τπτ. Παίζει μονο μουσική απο USB ή SPDIF. Το ακούσαμε απο την USB και κατ'εμε σε τονικότητα δεν εχει αντιπαλο. Ειμαι ψιλοβεβαιος οτι σαν κατασκευή ειναι η ακριβότερη απο όλες, σαν τιμή ανάμεσα στα πιο φτηνα.. Ειναι πραγματικό μηχάνημα σε ογκο και παρότι κάποιοι μπορεί να σνομπάρουν τις Ελληνικές εταιρίες εμενα με εξέπληξε με την διαύγεια των μεσαίων του και τον μεγάλο ηχο.
Παναγιώτης
pankon
Contributor

Unread post #90 by pankon » Sat Feb 03, 2018 1:22 pm

Εγώ, παλικάρια, δεν ήρθα, γιατί δεν ήξερα για τα σουβλάκια. Νόμιζα ότι θα είχε μόνο DACs. Ήμουν και στη Γερμανία, οπότε είπα πού να τρέχω τώρα...
Τελικά κανένα Chord δεν βρέθηκε για την ακρόαση (Hugo2 ή Qutest);

Αναμένουμε "επαγγελματικό" review, γιατί βλέπω ότι όλοι με το σύστημα του Ανδρέα τα βάλατε και δεν δώσατε προσοχή στα DACs. Βέβαια, έλειπαν και τα πολύμπριζά μου, οπότε το αποτέλεσμα θα ήταν μέτριο -)).

Είμαι περίεργος για το πώς έπαιξε το Lab12 σε σχέση με τα υπόλοιπα...

Από αυτό εδώ το βήματα ανακοινώνω ότι σύντομα θα οργανωθεί ακρόαση με πικάπ Roksan Xerxes με αλλαγμένο πλίνθο, ιμάντα, blobs και μοτέρ/τροδοφοτικό, βραχίονα Audiomods Series 5, και κεφαλή Music Maker III. Κάποια idler θα αρχίσουν να τρέμουν (γκουχ, γκουχ).

Return to “Ψηφιακή αναπαραγωγή”

Login · Register