Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookie από την Google για να παρέχει τις υπηρεσίες του και να αναλύει την επισκεψιμότητα. Η IP διεύθυνσή σας γνωστοποιείται στην Google, μαζί με μετρήσεις απόδοσης και ασφαλείας, ώστε να διασφαλιστεί η ποιότητα της υπηρεσίας, για τη δημιουργία στατιστικών στοιχείων σχετικά με τη χρήση και για τον εντοπισμό και την αντιμετώπιση καταχρήσεων. Με την χρήση του ιστότοπου Audiohub.gr αποδέχεστε τα παραπάνω.

[Ακρόαση] Mid Level DACs Chapter II

pankon
Contributor

Re: [Ακρόαση] Mid Level DACs Chapter II

Unread post #91 by pankon » Sat Feb 03, 2018 1:23 pm

pankon wrote:...
Είμαι περίεργος για το πώς έπαιξε το Lab12 σε σχέση με τα υπόλοιπα...
...

Με πρόλαβε ο Παναγιώτης με το post του, δευτερόλεπτα πριν από το δικό μου. Το ένστικτό μου για το Lab12 ήταν πιθανώς σωστό (;;;)
Gojakla
Contributor

Unread post #92 by Gojakla » Sat Feb 03, 2018 1:44 pm

Ενταξει, κατι ακουσαμε.
Το Lab12 ηταν εξαιρετικο.

Λεπτομερες, σωματωδες/γεματο, με αναλυση, αερα, σκηνη και φυσικοτητα.
BityaBit

Unread post #93 by BityaBit » Sat Feb 03, 2018 1:58 pm

Και εγω. Α πω την αμαρτία μου αν τα κατάφερνα να ερθω θα ημουν πιο περιεργος για το lab 12. Τελικα αυτο το Copland δεν εκανε σε κανεναν εντυπωση?
angpsi
Contributor

Unread post #94 by angpsi » Sat Feb 03, 2018 3:18 pm

Κι από εμένα τις ευχαριστίες μου για την καλή παρέα, όπως συνήθως αποτελεί την σταθερή αξία όλων των συναντήσεων. Για το σύστημα του Αντρέα―που εγώ το άκουσα πρώτη φορά―συμφωνώ με τους προλαλήσαντες, χρειάζεται επειγόντως βελτίωση. Ένας ή δύο σοβαροί τελικοί ίσως; ;-)

Παρότι όλα τα DAC έφεραν κάτι στο τραπέζι, για το δικό μου αυτί ξεχώρισαν τα Lab12, Questyle 800i, και M2Tech Young III.
  • Το Lab12 έπαιξε με εξαιρετική αυτοπεποίθηση σε όλο το φάσμα και πρακτικά με ξάφνιασε απόλυτα όταν το περάσαμε πάνω στον Questyle μια και πάνω στο Lindemann δεν μου άρεσε καθόλου. Κατά την γνώμη μου το καλύτερο DAC από όλα, μου δημιούργησε την απορία πώς μπορεί να παίξει όταν ταιριαστεί καλά με τα συνοδά του (τα σχόλια του Παναγιώτη φαίνεται να το δικαιώνουν). Έτσι, στο τέλος το μόνο ερώτημα είναι πόσο κοστίζει να το στήσεις σωστά για να παίξει όπως φαίνεται ότι μπορεί (π.χ. προενίσχυση, streamer, USB to S/PDIF converter, καλώδιο ρεύματος). Στην βασική του τιμή είναι ακαταμάχητο αλλά φαίνεται ότι θέλει και άλλα καλούδια.
  • Το Questyle έφερε στο τραπέζι εξίσου έναν εξαιρετικά ώριμο ήχο, πάντα γεμάτο, σφιχτό, με αέρα, σκηνή και ακρίβεια, ωστόσο είναι παράλληλα και ένα φοβερά χρήσιμο μηχάνημα καθώς φαίνεται να έχει ένα πολύ καλό ενισχυτικό στάδιο. Σίγουρα η καλύτερη all-in-one επιλογή για ένα σύστημα γραφείου μαζί με ακουστικά ή ενεργά ηχεία, και οπωσδήποτε σταθερά για μένα ένα από τα καλύτερα DAC από την ομάδα πάνω στο σύστημα του Αντρέα.
  • Το M2Tech Young III μου φάνηκε ως ένα ιδιαίτερα ενεργητικό DAC, με ακρίβεια στην περιγραφή, καλό αέρα και σκηνική διάσταση. Πρακτικά εξίσου ενδιαφέρον ηχητικά σε σχέση με το Questyle (το δεύτερο μου φάνηκε λίγο πιο σκοτεινό ως ηχητική υπογραφή), εμένα με δυσκόλεψε να πω πιο από τα δύο θα προτιμούσα.

Συνολικά θα χαρακτήριζα το Lab12 ως "το ώριμο", το Questyle 800i ως το "πλήρες", και το M2Tech Young III ως "διασκεδαστικό". Φυσικά από ένα σημείο και μετά όλα περνούν στο θέμα της συνέργειας, ωστόσο από τα τρία προαναφερθέντα εκείνω που θέλω να εξερευνήσω περισσότερο είναι το Lab12.

Και μετά έπαιξε το MSB Diamond και ξαναγυρίσαμε πίσω στο μέτρο αναφοράς... (reality check για τα μηχανήματα που ακούσαμε).
Άγγελος
farflung

Unread post #95 by farflung » Sat Feb 03, 2018 4:45 pm

Ηταν μια ενδιαφερουσα βραδυα ευχαριστω τους παντες (και το σουβλατζη της γειτονιας),
τωρα τα ντακακια ειναι πανω κατω οπως ειπαν και τα αλλα παιδια,

αδικησαμε λιγο το lindemann γιατι το βαλαμε εντελως κρυο να παιξει τον ρολο προ στο lab12,
και συνηθως η αρχη ειναι ημισυ των ολων,
στην δευτερη γυρα που καπως ειχε ζεσταθει επαιξε καλυτερα αλλα με ξενισε η συμπιεση της σκηνης στον καθετο αξονα και στο βαθος πραγμα που εγω δεν παρατηρω στο δικο μου συστημα,αλλα το καταλαβαινω, αλλα μηχανηματα αλλη σαλα πιο near field ακροαση σε εμενα, αλλο πραγμα διαφορετικο,
ισως και τα ηλεκτρικα χαρακτηριστικα να μην φτανουν για τα MSB,δεν ξερω περιμενα περισσοτερα.

Και ναι το questyle επαιξε καλυτερα θα ελεγα απ ολα all around παικτης,
το lab ηταν καλο με την λαμπα να δινει σωματα αλλα υπολειπεται σε ευκολιες και σε δειγματοληψιες.
Ολα τα αλλα μετα θεμα γουστου.
Εκει βεβαια που δεν προκυπτει γουστο ηταν οταν επαιξε το Msb και καλιμπραραμε τα αυτια μας.
:shock:
pankon
Contributor

Unread post #96 by pankon » Sat Feb 03, 2018 9:42 pm

Θα ήταν ενδιαφέρον για εμάς που δεν παρευρεθήκαμε στην ενδιαφέρουσα βραδιά, να καταλάβουμε πόσο καλά τα κατάφερε το κάθε DAC. Οπότε τι καλύτερο από μια βαθμολογία (με άριστα το 10);

Θα είχε την καλοσύνη ο κάθε παρευρισκόμενος να δώσει τη βαθμολογία του για το κάθε DAC (ως DAC, και όχι για τυχόν συμπληρωματικά χαρακτηριστικά, όπως προενίσχυση, κτλ.)

Προσωπικά ευχαριστώ πολύ προκαταβολικά!
Gojakla
Contributor

Unread post #97 by Gojakla » Sat Feb 03, 2018 9:53 pm

Παναγιωτη δεν υπηρχαν ιδιες συνθηκες για ολα τα μηχανακια. Αρα η βαθμολογια δεν εχει υποσταση και νοημα.

Αλλα παιξανε σαν dac/pre, το Lab 12 πανω σε pre αλλου dac και δε συμμαζευεται.
Dr Pan K
Site Admin

Unread post #98 by Dr Pan K » Sat Feb 03, 2018 10:11 pm

Βαθμολογίες δεν δίνουμε για διάφορους λόγους. Το είχαμε δοκιμάσει πριν πολλά χρόνια και το αποτέλεσμα ήταν αστείο μια που ο καθένας βαθμολογούσε όπως ήθελε, χωρίς να υπάρχουν ενιαία κριτήρια. Επιπλέον, πέραν του απόλυτα τεχνικού ζητηματος που αναφερει ο Αντωνης, το θέμα σηκώνει τρολιες και χαζά αστεία ενώ το προσωπικό κριτήριο είναι πιο σημαντικό εν τέλει.

Οπότε βαθμολογίες δεν θα έχουμε..
Παναγιώτης
pankon
Contributor

Unread post #99 by pankon » Sat Feb 03, 2018 10:30 pm

Dr Pan K wrote:Βαθμολογίες δεν δίνουμε για διάφορους λόγους. Το είχαμε δοκιμάσει πριν πολλά χρόνια και το αποτέλεσμα ήταν αστείο μια που ο καθένας βαθμολογούσε όπως ήθελε, χωρίς να υπάρχουν ενιαία κριτήρια. Επιπλέον, πέραν του απόλυτα τεχνικού ζητηματος που αναφερει ο Αντωνης, το θέμα σηκώνει τρολιες και χαζά αστεία ενώ το προσωπικό κριτήριο είναι πιο σημαντικό εν τέλει.

Οπότε βαθμολογίες δεν θα έχουμε..

[shrug]
Dr Pan K
Site Admin

Unread post #100 by Dr Pan K » Sat Feb 03, 2018 10:34 pm

Ασε Παναγιώτη, σε μια τετοια συναντηση ειχα ετοιμασει μεχρι και σελίδες για καταγραφή των επιμέρους χαρακτηριστικών.. μιλάμε για πολύ γέλιο, φαρσοκωμωδία..

Εξάλλου οι προτιμήσεις είναι νομίζω ξεκάθαρες και ενδεικτικές. Από εδώ και πέρα ο καθένας μπορεί να επικοινωνήσει με τον αντίστοιχο εισαγωγέα ή κατασκευαστή για να κανονίσει ακρόαση και να βγάλει προσωπικά συμπεράσματα.

Για κάνα 2 από τα προαναφερθέντα μηχανάκια θα γράψω όταν βρεθεί χρόνος και hands on reviews.
Παναγιώτης

Return to “Ψηφιακή αναπαραγωγή”

Login · Register