Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookie από την Google για να παρέχει τις υπηρεσίες του και να αναλύει την επισκεψιμότητα. Η IP διεύθυνσή σας γνωστοποιείται στην Google, μαζί με μετρήσεις απόδοσης και ασφαλείας, ώστε να διασφαλιστεί η ποιότητα της υπηρεσίας, για τη δημιουργία στατιστικών στοιχείων σχετικά με τη χρήση και για τον εντοπισμό και την αντιμετώπιση καταχρήσεων. Με την χρήση του ιστότοπου Audiohub.gr αποδέχεστε τα παραπάνω.

Volumio. Your favourite music player, reinvented!

Gojakla
Contributor

Volumio. Your favourite music player, reinvented!

Unread post #1 by Gojakla » Fri Jul 29, 2016 11:50 am

Volumio.jpg
Volumio.jpg (178.78 KiB) Viewed 2669 times

Official Site

Your favourite Audiophile music player for Rasperry PI is back, in a total new shape and form.

We’ve worked hard to deliver the perfect Music Player \ Audio Streamer \ Music Server during this long
year of development. And since it has reached a reasonably stable level of stability, here’s a full explanation
of what you’re going to find in Volumio2. Let’s explore the most notable additions and changes.

I2S DAC Auto-Detection

I2S DAC.jpg
I2S DAC.jpg (303.39 KiB) Viewed 2669 times

Multilanguage

Multilanguage.jpg
Multilanguage.jpg (241.67 KiB) Viewed 2669 times

Wireless Hotspot if no Wireless Network is Configured

Wireless Hotspot.jpg
Wireless Hotspot.jpg (318.41 KiB) Viewed 2669 times

Seamless Wireless Connection

Wireless Connection.jpg
Wireless Connection.jpg (302.07 KiB) Viewed 2669 times

Easy NAS (Network Attached Storage) Mounts

Network Attached Storage.jpg
Network Attached Storage.jpg (210.37 KiB) Viewed 2669 times

A plugin Universe

Plugins.jpg
Plugins.jpg (351.7 KiB) Viewed 2669 times

OTA (Over the Air Updater System)

OTA.jpg
OTA.jpg (137.52 KiB) Viewed 2669 times

Live Search

Live Search.jpg
Live Search.jpg (253.73 KiB) Viewed 2669 times

Button.jpg
Button.jpg (23.67 KiB) Viewed 2669 times
Dr Pan K
Site Admin

Re: Volumio. Your favourite music player, reinvented!

Unread post #2 by Dr Pan K » Sat Jul 30, 2016 12:57 pm

Είναι η πρώτη σοβαρή εξέλιξη εδώ και δύο χρόνια περίπου. Μέχρι τώρα σχεδόν όλες οι διανομές συμπεριλαμβανομένων των δύο Ιταλικων και το MoOde είχαν σχεδόν πανομοιοτυπο interface και δυνατότητες.

Θα το δοκιμάσω σίγουρα ανα και νομίζω πως λείπει η υποστήριξη των .iso που μου είναι ακομα απαραίτητη. Ελπίζω όχι για πολύ ακόμα
..

Επίσης πρέπει να δούμε πως τα πάει με μεγάλες βιβλιοθήκες σε σχέση με το Archphile που είναι ότι καλύτερο υπάρχει συμπεριλαμβανομένων των έτοιμες λύσεων όπως Aurender/ Auralic.

Υπόψιν, επειδή οι έτοιμες λύσεις πατάνε επάνω στα open source θα δούμε κάποιες από τις παραπάνω λειτουργίες να εφαρμόζονται και εκεί
Παναγιώτης
Chris1967
Contributor

Unread post #3 by Chris1967 » Tue Oct 01, 2019 7:56 pm

To volumio το χρησιμοποιώ εδώ και μερικούς μήνες στο Odroid C2 μου.

Δεν αντιμετωπίζω κανένα πρόβλημα, διαβάζει την μεγάλη βιβλιοθήκη μου αν και την πρώτη φορά άργησε αρκετά, αλλά δεν κόλλησε όπως παλιά.

Η νέα έκδοση που βγήκε πριν από μερικές μέρες υποστηρίζει qobuz χωρίς πρόβλημα.

Έχει κάποια πολύ χρήσιμα pug ins όπως του youtube πχ, και πλέον κάνει αναβάθμιση κατευθείαν χωρίς να βάζεις βγάζεις κάρτες μνήμης.

Από ήχο είμαι πολύ ευχαριστημένος αν και δεν έχει την απόλυτη διαύγεια που έχει το archphile.

Η δυνατότητα να βλέπεις τα εξώφυλλα είναι απαραίτητο για μένα.
Χρήστος
Dr Pan K
Site Admin

Unread post #4 by Dr Pan K » Wed Mar 19, 2025 10:27 pm

Ανασύρω απο τα εγκατα των νηματων το συγκεκριμενο για να γραψω ποσο μα ποσο μετριο τελικα παραμενει το Volumio. Μια απογοητευση. Ειχα χρονια να το δοκιμασω και σημερα το εβαλα για να δω αν το νεο μου DIY streamer παιζει με εξοδο I2S.

H ευκολια του Volumio ειναι σχεδον δεδομενη. Αυτο που στο Archlinux/ ArchDim απαιτει κονσολα και γραμμες εντολων εδω υπαρχει σε ετοιμο γραφικο περιβάλλον σαν επιλογη. Τους κωδικους του NAS τους ειδε αμεσως, ο ηχος δεν ειναι σε καμια περιπτωση κακος. Αλλα μεχρι εκει.

O χρονος που ζηατει για να boot-αρει ειναι πολλαπλασιος των αλλων Linux OS.

Το γνωστο προβλημα με τις μεγαλες βιβλιοθηκες υπαρχει ακομα. Χανεις μιση ημερα να του ζητας re-scan, εκνευριστικό. Ο Chris λεει πως δεν ειχε τετοιο θεμα αλλα εγω δεν αντεχω να το βλεπω να αγκομαχάει για να ετοιμασει μια βιβλιοθηκη.

Και το interface ειναι ακομα τραγικο. Πολυπλοκο, καθολου μα καθολου intuitive, σε αλλο παραθυρο αυτο που ακους και σε αλλο το playlist. Προτιμω το πιο απλο και με λιγοτερες λειτουργιες MyMPD.

Το καλυτερο συστημα σημερα, αυτο που συνδυαζει ηχο, ευκολιες και παραμετροποιηση με ετοιμα script ειναι το Gentoo Player. Τo Volumio ειναι καλη λυση για αρχη και δεν εχει χρεωση, τα προτερηματα του κατα την γνωμη μου σταματουν εκει. Το Moode κανει τα ιδια με λιγο καλυτερο interface αλλα ο ξεκαθαρος νικητης ειναι το Gentoo παρολο το κοστος απόκτησης της αδειας (70ευρω εφαπαξ).
Παναγιώτης

Return to “Ψηφιακή αναπαραγωγή”

Login · Register