Ακρόαση στην Melody's Vision, Σαββατο 25 Οκτωβρίου
Wilson Audio - dCS - Innuos - Nagra - Constellation
Συμμετοχές εδώ

Game Over Oppo

Dr Pan K
Site Admin

Game Over Oppo

Unread post #1 by Dr Pan K » Tue Apr 03, 2018 3:03 pm

farewell.jpg
farewell.jpg (37.03 KiB) Viewed 3101 times

Κοίταξα με προσοχή την ημερομηνία, δεν ειναι πρωταπριλιάτικο αστείο. Η Oppo χαιρετάει τον χωρο του ήχου και της εικόνας (παραμένουν μόνο τα κινητά).

It has been 14 years since we established OPPO Digital in the United States, and with the support of our customers, technical partners, and movie/music studios, we produced many award-winning Hi-Fi audio products and universal disc players, spanning three generations from DVD, Blu-ray, to 4K UHD.

As our latest 4K UHD players reach the pinnacle of their performance, it is time to say goodbye. We are proud to have made such well-regarded products and to have served the enthusiast community. Without our customers' suggestions, encouragement, and support, we could not have accomplished these achievements.

Though OPPO Digital will gradually stop manufacturing new products, existing products will continue to be supported, warranties will still be valid, and both in-warranty and out-of-warranty repair services will continue to be available. Firmware will continue to be maintained and updates released from time to time. Customers can rest assured that they will continue to receive the high quality service and support that they have come to expect from OPPO Digital.

We greatly appreciate the opportunity to have developed such exciting products for our customers. It has been an honor.

Best regards,

All of us at OPPO Digital
Παναγιώτης
Dr Pan K
Site Admin

Re: game over Oppo

Unread post #2 by Dr Pan K » Tue Apr 03, 2018 3:12 pm

Την οποια κίνηση δεν μπορώ να την καταλάβω. Η εταιρία πρέπει να ηταν σε κερδοφορία, τα blue ray ειδικά ηταν must. Και τα ακουστικά της πρεπει να πηγαίναν αρκετά καλά.
Παναγιώτης
AthanasiosL

Re: Game Over Oppo

Unread post #3 by AthanasiosL » Tue Apr 03, 2018 9:11 pm

Μάλλον τα bluray της μπήκαν στο μάτι κάποιων. Κρίμα διότι με κάτω από 2Κ έπερνες all in one μηχάνημα κορυφαίας τεχνολογίας, που έσπαγε, με φροντισμένες τροφοδοσίες και σοβαρό dac.
Dr Pan K
Site Admin

Unread post #4 by Dr Pan K » Tue Apr 03, 2018 9:23 pm

Πιστεύω ότι ο λόγος είναι αλλος. Συγκεκριμένα, καθώς μιλάμε για ένα brandname που ανηκει σε πολυ μεγαλυτερο ομιλο πιθανότατα να κατέληξαν ότι τα Blu-Ray δεν αποτελούν στρατηγική επένδυση για το μέλλον καθώς η αγορά έχει στρίψει σχεδόν αποκλειστικά στο streaming (ισχύει για την εικόνα όσο και για τον ήχο).
Παναγιώτης
AthanasiosL

Unread post #5 by AthanasiosL » Tue Apr 03, 2018 10:10 pm

Έχεις δίκιο. Πάντως η όλη ιστορία του streaming εμένα δεν με εκφράζει καθόλου. Δεν το πάω το άυλο με τίποτα, βολικό δεν λέω αλλά δεν. Φυσικά την συνδρομούλα μου στο tidal την έχω (από τους πρώτους) και περιοδικά τα σκάω και στο direct dsd. Ευτυχώς που υπάρχουν (ακόμη) οι δίσκοι.
Dr Pan K
Site Admin

Unread post #6 by Dr Pan K » Tue Apr 03, 2018 10:24 pm

Απο την στιγμή που οι σύγχρονες ηχογραφήσεις γίνονται ψηφιακά το άυλο και το streaming έχουν την θέση τους στην αγορά και το σύστημα μας. Προσωπικά δεν με αγγίζει σχεδόν καθόλου (και ήμουν ο πρώτος στην Ελλάδα που δοκίμασε Tidal πρώτου έρθει επίσημα στην χωρα). Δεν θα μου έκανε εντύπωση όμως αν η OPPO έβγαζε streamer (κάτι που η ανακοίνωση μάλλον αποκλείει).

Επίσης μου κάνει εντύπωση που δεν πούλησαν το κομμάτι της εταιρίας ενώ να πω πως ακόμα τρέχουν διαφημίσεις σε περιοδικά του χώρου (και σε εμάς στο PartTime Audiophile).
Παναγιώτης
Dr Pan K
Site Admin

Unread post #7 by Dr Pan K » Wed Apr 04, 2018 11:05 am

Κυκλοφορούν διαφορές φήμες. Η μια που πλανάται λέει κάτι για μηνύσεις λόγω πατεντών που δεν έχουν πληρωθεί, η άλλη για επικείμενη εξαγορά (που φεν το πιστεύω καθώς θα είχαν κάθε λόγο να συνεχίσουν παραγωγή και δίκτυο πωλήσεων). Επίσης κάποιοι λένε ότι θα μετονομαστεί (κάτι που και πάλι δεν έχει νόημα γιατί είχε χτίσει brand name)
Παναγιώτης

Return to “Ψηφιακή αναπαραγωγή”

Login · Register