Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookie από την Google για να παρέχει τις υπηρεσίες του και να αναλύει την επισκεψιμότητα. Η IP διεύθυνσή σας γνωστοποιείται στην Google, μαζί με μετρήσεις απόδοσης και ασφαλείας, ώστε να διασφαλιστεί η ποιότητα της υπηρεσίας, για τη δημιουργία στατιστικών στοιχείων σχετικά με τη χρήση και για τον εντοπισμό και την αντιμετώπιση καταχρήσεων. Με την χρήση του ιστότοπου Audiohub.gr αποδέχεστε τα παραπάνω.

Καθαρισμός βινυλίων με ξυλόκολλα !!! OMG !!!

spyhar66

Καθαρισμός βινυλίων με ξυλόκολλα !!! OMG !!!

Unread post #1 by spyhar66 » Tue Oct 09, 2018 2:31 pm

Και νόμιζα ότι τα έχω δει όλα...

Chris1967
Contributor

Re: Καθαρισμός βινυλίων με ξυλόκολλα !!! OMG !!!

Unread post #2 by Chris1967 » Tue Oct 09, 2018 3:04 pm

Είναι πολύ παλαιά η ιδέα καθαρισμού δίσκων με ξυλόκολλα.

Κάποιοι ορκίζονται σε αυτή την μέθοδο.

Πιστεύω ότι αν γίνει προσεκτικά και με καλή ποιοτική κόλλα είναι πολύ καλή μέθοδος.

Ψυχολογικά όμως δεν μου κάθεται και χρησιμοποιώ μόνο τον κλασσικό υγρό τρόπο με αναρρόφηση.
Χρήστος
Dr Pan K
Site Admin

Unread post #3 by Dr Pan K » Tue Oct 09, 2018 3:22 pm

Έχω δοκιμάσει, καθαρίζει, αλλά έχει κάνα δυο μεγάλα μειονεκτήματα. Είναι πάρα πολύ χρονοβόρα σαν διαδικασία (και πρέπει να γίνει μια πλευρα την φορα) αλλά το χειρότερο είναι το κόστος. Για να απλώσει κάνεις ένα ομοιόμορφο στρώμα κόλλας καταλήγει να χρησιμοποιήσει δεκάδες γραμμάρια και στο τέλος μετά από λίγες εκατοντάδες δίσκους καλύτερα να είχε αγοράσει εν πλυντήριο.

Θα ανεβάσω φωτογραφίες πιο μετά, κάπου πρέπει να έχω..
Παναγιώτης
spyhar66

Unread post #4 by spyhar66 » Tue Oct 09, 2018 5:37 pm

Η ένστασή μου δεν είναι ως προς την αποτελεσματικότητα της μεθόδου αφού προφανώς είναι παλιά ιστορία και δοκιμασμένη. Όμως έχω ενδοιασμούς ως προς τους κινδύνους που εγκυμονεί αυτή η τεχνική και κυρίως σχετίζονται με τα αποτελέσματα κάποιου πιθανού "ατυχήματος", ξεκινώντας από την διαρροή της κόλλας προς το label του δίσκου (σχετικά ανώδυνο) μέχρι την διάχυσή της σε διάφορα σημεία του πικάπ. Πιστεύω ότι πριν από την εφαρμογή της μεθόδου πρέπει να γίνει practice εκ του ασφαλούς σε κάποιο παροπλισμένο πικάπ ή σε κάποια diy κατασκευή. Προσωπικά δεν εμπιστεύομαι τα χέρια μου να δοκιμάσω κάτι τέτοιο στο ένα και μοναδικό μου πικάπ.
Dr Pan K
Site Admin

Unread post #5 by Dr Pan K » Wed Oct 10, 2018 12:57 pm

Και οι σχετικες φωτογραφίες. Ειχα δωσει μεγαλη σημασια στην ομοιομορφη επίστρωση και σαν αποτέλεσμα εχουμε ενα lacquer απο κολλα. Η διείσδυση στα αυλάκια ειναι βαθια και αφαιρείται ολη η βρωμια.

Οπως ειπα και νωριτερα χρειαζεται μεγαλη ποσοτητα για να γινει καλη δουλεια. Αν καπου πεσει λιγοτερη κολλα κατα την αφαίρεση σπαει το φιλμ και μετα ειναι δυσκολο να αφαιρεθεί χωρις να τραυματιστεί ο δισκος.

Με λιγα λογια δεν το συστήνω σε κανενα, πολυ πιο ασφαλες και οικονομικό να χρησιμοποιηθεί ενα κλασσικο μιγμα αλκοολης με απιονισμενο νερο/ water for injections και μια σταγονα επιφανειοδραστικο παράγοντα.

DSC01100.JPG
DSC01100.JPG (849.05 KiB) Viewed 3927 times

DSC01101.JPG
DSC01101.JPG (681.1 KiB) Viewed 3927 times
Παναγιώτης
spyhar66

Unread post #6 by spyhar66 » Mon Oct 22, 2018 2:24 pm

Τελικά, απ' ό,τι φαίνεται, κάποιος "τσίμπησε" την ιδέα και δημιούργησε ένα πιο "user friendly" προϊόν. Αν πουλάει ή όχι δεν το ξέρω, πάντως είναι έξυπνη κίνηση αφού λανσάρεται ως "dedicated" προϊόν. Το άκουσμα και η εικόνα της ξυλόκολλας ήταν αποθαρρυντικά... Υπάρχει και αναλυτική παρουσίαση από τον M. Fremer στο Analogue Planet.

Return to “Αναλογικός ήχος”

Login · Register