Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookie από την Google για να παρέχει τις υπηρεσίες του και να αναλύει την επισκεψιμότητα. Η IP διεύθυνσή σας γνωστοποιείται στην Google, μαζί με μετρήσεις απόδοσης και ασφαλείας, ώστε να διασφαλιστεί η ποιότητα της υπηρεσίας, για τη δημιουργία στατιστικών στοιχείων σχετικά με τη χρήση και για τον εντοπισμό και την αντιμετώπιση καταχρήσεων. Με την χρήση του ιστότοπου Audiohub.gr αποδέχεστε τα παραπάνω.
Garrard 301 από την αρχή
- AthanasiosL
Re: Garrard 301 από την αρχή
Το πορτοκαλί πχ στύλ focal kanta είναι επίσης πολύ ωραίο χρώμα...
Ναι, δες τα χρώματα των ενισχυτων της Ιταλικής Viva Audio. Χρησιμοποιούν αυτά της Lambo, Porsche etc. Δες όμως και τι θα κάνεις με βραχίονες γιατί εκεί ταιριάζουν πιο πολύ οι ασήμι, νικελ.. Τα armboard δεν είναι θέμα γιατί τα επινικελονεις.
Παναγιώτης
- AthanasiosL
Αυτή η διχρωμία σκοτώνει. Μάλλον θα αντιγράψω.
Με λευκό 301 θα έχεις τριχρωμια και δεν θα σου αρέσει. Κράτα το σε 2 χρώματα.
Παναγιώτης
- AthanasiosL
Περτικαλί lambo? Εγινε. Ούτως η άλλως θα έπρεπε να το βάψω, τζάπα το παλεύω στο μυαλό μου το φυσικό look. Το panzerholtz για όσους ενδιαφέρονται έχει ένα θέμα... βρωμάει. Μυρίζει καρκίνο μάλλον από τα εποξικά. Θα το βάψω για να το θωρακίσω.
Ενα δεύτερο θέμα που θα έχω με το open plinth από κάτω είναι τα εκτεθειμένα linkages του garrard που περιέχουν κάδμιο. Θα δω τι θα κάνω με αυτό σε 2ο χρόνο.
Ενα δεύτερο θέμα που θα έχω με το open plinth από κάτω είναι τα εκτεθειμένα linkages του garrard που περιέχουν κάδμιο. Θα δω τι θα κάνω με αυτό σε 2ο χρόνο.
To Panzerholtz δεν ειναι κατι αλλο απο ρητίνη με ξυλο (και οχι ξυλο με κολλα οπως το κλασσικό κοντρα πλακέ). Στην ουσια ρητινη με μια ιδεα ξύλου ειναι.. Εγω συνεχιζω να πιστευω οτι δεν ειναι απόλυτα καταλληλο για πλίνθο Garrard καθως ειναι πολυ σκληρο και δεν αποροφα κραδασμούς, ανακλά μηχανικά κύματα περισσότερο.
Οπως και να εχει, αν κάνεις το 301 μαυρο και το βάλεις σε πορτοκαλί πλινθο με μαυρους βραχίονες θα γινει φανταστικό.
Οπως και να εχει, αν κάνεις το 301 μαυρο και το βάλεις σε πορτοκαλί πλινθο με μαυρους βραχίονες θα γινει φανταστικό.
Παναγιώτης
- AthanasiosL
Το 301 δεν το βάφω, θέλω να διατηρήσω το original vintage look. Η audio grail έχει ένα φανταστικό restored μαύρο αλλά άπαξ και το πειράξεις δεν είναι πλέον ορίντζιναλ και εγώ δεν το θέλω αυτό. Συν ότι δεν έχεις εικόνα του πως ήταν πρίν, σε τι κατάσταση.
Για το panzerholtz θα σου δείξω κάποιες μετρήσεις μόλις βρώ που τις έχω (το βράδι ίσως).
Για το panzerholtz θα σου δείξω κάποιες μετρήσεις μόλις βρώ που τις έχω (το βράδι ίσως).
- AthanasiosL
Μπορεί να τις έχει και εκεί. Περί damping factor των διαφόρων υλικών. Θα το δω όμως για πιο σίγουρα.
- AthanasiosL
Πέρι Panzerholtz:
Γερμανικής προέλευσης συνθετικό ξύλο τύπου κόντρα πλακέ που κάπου διάβασα ότι πρωτοχρησιμοποιήθηκε στον β παγκόσμιο για την θωράκιση τμημάτων του ομώνυμου τανκ.
Υπάχουν αρκετά εργοστάσια και διαφορετικές σε φιλοσοφία υλοποιήσεις με απώτερο στόχο την παραγωγή ξύλου κατάλληλου για θωρακίσεις κυρίως. Η ονομασία panzerholtz δε, έχει κατοχυρωθεί εμπορικά νομίζω και γενικά κυκλοφορεί και ως helmholtz, permali κλπ.
Δεν είναι όλα τα panzerholtz ίδια και παίζουν ξύλα του τύπου μοριοσανίδα με ψήγματα ξύλου και τίγκα εποξικά πχ.
Αυτό που θα χρησιμοποιήσω εγώ είναι της γερμανικής delignit και είναι panzerholtz B25 (έχει και B15 που ο αριθμός αφορά στα layers). Είναι συμπιεσμένα ξύλα με ρητίνες, ας πούμε κόντρα πλακέ σημίδα με συμπίεση όσο πάει. Μερικές εικόνες από τον κατάλογο της εταιρείας με πληροφορίες:

Μετρήσεις για το ξύλο και το damping factor μπορεί όντως να βρεί κανείς στο audio qualia, και διάφορες πληροφορίες στην lessloss και potter house audio μεταξύ άλλων.
Εγώ μιλώντας με τον Andrew υπεύθυνο πωλήσεων της Delignit έμαθα ότι είναι οι προμηθευτές της clearaudio (τους παράγουν μάλιστα αυτοί έτοιμο το σάντουιτς με αλουμίνιο), της artisan, ενώ προμηθεύουν αρκετές βιοτεχνίες όντιο με ξύλα και όλοι έχουν μιλήσει με τα καλύτερα λόγια για τις "ακουστικές" ιδιότητες του panzerholtz. Τώρα βέβαια υπεύθυνος πωλήσεων είναι ο άνθρωπος τι να πεί...
Δεν ξέρω αν έπραξα σωστά, έκανα την συγκεκριμένη επιλογή γιατί το βλέπω να χρησιμοποιείται για υλικό πλίνθου γενικά και σε πανάκριβες εφαρμογές (οι πλίνθοι της artisan fidelity με αυτό το υλικό είναι η reference σειρά, κλειστού τύπου βέβαια). Θα δείξει.
Γερμανικής προέλευσης συνθετικό ξύλο τύπου κόντρα πλακέ που κάπου διάβασα ότι πρωτοχρησιμοποιήθηκε στον β παγκόσμιο για την θωράκιση τμημάτων του ομώνυμου τανκ.
Υπάχουν αρκετά εργοστάσια και διαφορετικές σε φιλοσοφία υλοποιήσεις με απώτερο στόχο την παραγωγή ξύλου κατάλληλου για θωρακίσεις κυρίως. Η ονομασία panzerholtz δε, έχει κατοχυρωθεί εμπορικά νομίζω και γενικά κυκλοφορεί και ως helmholtz, permali κλπ.
Δεν είναι όλα τα panzerholtz ίδια και παίζουν ξύλα του τύπου μοριοσανίδα με ψήγματα ξύλου και τίγκα εποξικά πχ.
Αυτό που θα χρησιμοποιήσω εγώ είναι της γερμανικής delignit και είναι panzerholtz B25 (έχει και B15 που ο αριθμός αφορά στα layers). Είναι συμπιεσμένα ξύλα με ρητίνες, ας πούμε κόντρα πλακέ σημίδα με συμπίεση όσο πάει. Μερικές εικόνες από τον κατάλογο της εταιρείας με πληροφορίες:

Μετρήσεις για το ξύλο και το damping factor μπορεί όντως να βρεί κανείς στο audio qualia, και διάφορες πληροφορίες στην lessloss και potter house audio μεταξύ άλλων.
Εγώ μιλώντας με τον Andrew υπεύθυνο πωλήσεων της Delignit έμαθα ότι είναι οι προμηθευτές της clearaudio (τους παράγουν μάλιστα αυτοί έτοιμο το σάντουιτς με αλουμίνιο), της artisan, ενώ προμηθεύουν αρκετές βιοτεχνίες όντιο με ξύλα και όλοι έχουν μιλήσει με τα καλύτερα λόγια για τις "ακουστικές" ιδιότητες του panzerholtz. Τώρα βέβαια υπεύθυνος πωλήσεων είναι ο άνθρωπος τι να πεί...
Δεν ξέρω αν έπραξα σωστά, έκανα την συγκεκριμένη επιλογή γιατί το βλέπω να χρησιμοποιείται για υλικό πλίνθου γενικά και σε πανάκριβες εφαρμογές (οι πλίνθοι της artisan fidelity με αυτό το υλικό είναι η reference σειρά, κλειστού τύπου βέβαια). Θα δείξει.