Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookie από την Google για να παρέχει τις υπηρεσίες του και να αναλύει την επισκεψιμότητα. Η IP διεύθυνσή σας γνωστοποιείται στην Google, μαζί με μετρήσεις απόδοσης και ασφαλείας, ώστε να διασφαλιστεί η ποιότητα της υπηρεσίας, για τη δημιουργία στατιστικών στοιχείων σχετικά με τη χρήση και για τον εντοπισμό και την αντιμετώπιση καταχρήσεων. Με την χρήση του ιστότοπου Audiohub.gr αποδέχεστε τα παραπάνω.

Ματ πλατώ πικάπ. Τι υλικό;

Dr Pan K
Site Admin

Re: Ματ πλατώ πικάπ. Τι υλικό;

Unread post #31 by Dr Pan K » Thu Oct 11, 2018 12:47 am

spyhar66 wrote:Παναγιώτη αυτό το έχεις υπόψη σου? Ακριβό μεν αλλά είναι της "μαμάς"...

http://www.analogueseduction.net/turnta ... t-mat.html

Το έχω δει αλλά δεν το έχω δοκιμάσει οπότε δεν έχω άποψη Σπύρο. Καλό αποκλείεται να είναι, η Roksan είναι προσεκτική σε τέτοια θέματα.
Παναγιώτης
pankon
Contributor

Unread post #32 by pankon » Thu Oct 11, 2018 9:13 am

Νομίζω ότι θα δοκιμάσω κάποιο από τα δυο ακρυλικά ματ, που πρότεινε ο Χρήστος και πιθανώς να δω και κανένα άλλο από φελλό ή φελλό + λάστιχο.
spyhar66

Unread post #33 by spyhar66 » Thu Oct 11, 2018 5:05 pm

pankon wrote:Νομίζω ότι θα δοκιμάσω κάποιο από τα δυο ακρυλικά ματ, που πρότεινε ο Χρήστος και πιθανώς να δω και κανένα άλλο από φελλό ή φελλό + λάστιχο.

Παναγιώτη έχω αυτό που φαίνεται στην τελευταία φωτογραφία του άλλου Παναγιώτη πάνω στο Garrard. Αν θέλεις μπορώ να στο δανείσω να δεις τι γίνεται http://herbiesaudiolab.net/ttmat.htm

Εγώ χρησιμοποιώ το Achromat της Funk Firm.

http://www.analogueseduction.net/turnta ... at-ii.html
Στέλιος Π.

Unread post #34 by Στέλιος Π. » Fri Oct 12, 2018 9:07 am

Για οποιον θελει λαστιχοφελλο υπαρχει στον Πειραια, ο Κολλερης.

https://www.kolleris.gr/felloi/corksrib ... ellos.html

Εγω τον χρησιμοποιησα σαν το ενδιαμεσο υλικο στο σαντουιτς που εφτιαξα για τα ραφια στο rack.

Το μονο θεμα ειναι οτι τον πουλαει σε τ.μ.
V = dU/dq | I = dq/dt | P = dU/dt = V·I = I2·R = V2/R | V = I·R
pankon
Contributor

Unread post #35 by pankon » Fri Oct 12, 2018 9:42 am

Στέλιο, ενδιαφέρουσα η πληροφορία για τον λαστιχοφελλό. Μήπως έχεις εικόνα πόσο κοστίζει το 1m2; Το έχεις δοκιμάσει ως ματ για πικάπ;
Στέλιος Π.

Unread post #36 by Στέλιος Π. » Sun Oct 14, 2018 3:19 pm

Οχι δεν το εχω δοκιμασει.
Η τιμη εξαρταται απο το παχος. Αν θυμαμαι καλα, το 5mm που ειχα χρησιμοποιησει, ειναι στα ~20eu

Καπου πρεπει να εχω και εγω ενα ρεταλι 5mm παντως, λογικα ειναι πανω απο 30cm πλατος, αν καποιος το θελει για να κοψει mat να το βρω να το μετρησω.
Dr Pan K
Site Admin

Unread post #37 by Dr Pan K » Sun Oct 14, 2018 3:41 pm

Στέλιος Π. wrote:Οχι δεν το εχω δοκιμασει.
Η τιμη εξαρταται απο το παχος. Αν θυμαμαι καλα, το 5mm που ειχα χρησιμοποιησει, ειναι στα ~20eu

Καπου πρεπει να εχω και εγω ενα ρεταλι 5mm παντως, λογικα ειναι πανω απο 30cm πλατος, αν καποιος το θελει για να κοψει mat να το βρω να το μετρησω.

Θα σου έλεγα να μου κρατήσεις ένα κομμάτι αλλά δεν ξέρω πότε θα τα πούμε από κοντά..
Παναγιώτης
Στέλιος Π.

Unread post #38 by Στέλιος Π. » Mon Oct 15, 2018 4:47 pm

No worries, θα σου κρατησω ενα κομματι και όποτε τα πουμε θα στο δωσω.

Δεν ειναι να το κανω κατι ρεη, τα κρατησα για παν ενδεχομενο (pun intended :lol: )
Dr Pan K
Site Admin

Unread post #39 by Dr Pan K » Mon Oct 15, 2018 4:57 pm

Στέλιος Π. wrote:
Δεν ειναι να το κανω κατι ρεη, τα κρατησα για παν ενδεχομενο (pun intended :lol: )

Λμαο
Παναγιώτης
pankon
Contributor

Unread post #40 by pankon » Tue Nov 06, 2018 8:43 pm

Μόλις άλλαξα το ματ στο Roksan Xerxes. Το ματ ήταν το αυθεντικό και το είχα από το 1989. Σκέφτηκα ότι μπορεί να είχε έρθει καιρός για μια ανανέωση (ελπίζω να μη βιάστηκα και πήρα μια τέτοια σοβαρή απόφαση βεβιασμένα). Ήταν μάλιστα από τσόχα, με την ειδική ιδιότητα να μαζεύει όλη τη σκόνη από το χώρο και να την εναποθέτει στο δίσκο πάνω.

Λοιπόν, εδώ και λίγες ώρες το νέο ματ είναι από λαστιχοφελλό (rubber cork). Καλύτερη λεπτομέρεια και διακριτότητα. Πιθανώς στα πολύ χαμηλά να μην είναι εξίσου καλό όσο στις μεσαίες και στις ψηλές συχνότητες. Θα το κρατήσω (ώσπου να βρω καλύτερο). Δυστυχώς από δω και στο εξής η σκόνη του δωματίου θα μένει μακριά από το ματ, αλλά δεν μπορείς να τα έχεις όλα...

Return to “Αναλογικός ήχος”

Login · Register