Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookie από την Google για να παρέχει τις υπηρεσίες του και να αναλύει την επισκεψιμότητα. Η IP διεύθυνσή σας γνωστοποιείται στην Google, μαζί με μετρήσεις απόδοσης και ασφαλείας, ώστε να διασφαλιστεί η ποιότητα της υπηρεσίας, για τη δημιουργία στατιστικών στοιχείων σχετικά με τη χρήση και για τον εντοπισμό και την αντιμετώπιση καταχρήσεων. Με την χρήση του ιστότοπου Audiohub.gr αποδέχεστε τα παραπάνω.
Garrard 301 από την αρχή
- AthanasiosL
Re: Garrard 301 από την αρχή
Οκ σε ευχαριστώ. Θα το βάψω μαύρο.
Έπεσα επάνω σε αυτό το κουκλί.. Μαυρο με κόκκινο ειναι απο τους πιο εντυπωσιακούς συνδυασμούς. Και δεν ξερω αν τελικά εχει νοημα να κρατήσεις την αυθεντική patina, οταν όποτε θες το ξεβάφεις και το ξανακάνεις original λευκο cream. Κατα καιρους το εχει σκεφτει και εγω να το αλλάξω (αν και ειναι σχεδον ιεροσυλία μια που το δικο μου ηταν καινούργιο και δεν εχει το παραμικρό σημάδι)
Παναγιώτης
Αυτο το κοκκινο με κανει να θελω κι εγω πικαπ!

- AthanasiosL
Παναγιώτη μαζί με το βάψιμο πάει και το λύσιμο και ξανάδεσιμο που είναι ένα θέμα. Πρέπει να βγουν τα πάντα. Και καλά βγαίνουν πρέπει να μπουν ξανά σωστά. Μανούρα μεγάλη να το κάνεις μόνος, είναι γεμάτο πριτσίνια και πίρους αυτό το πράγμα, το ξέρεις δεν έχει απλά 10-20 βίδες και τέλος.
Έχω διαβάσει παράπονα για restorationsρ της classic και άλλων στο νετ που δεν πετυχαίνουν τα linkages μετά το γυάλισμα και την συναρμογή και κλωτσάει το ον/οφ με αποτέλεσμα να κλείνει το πικάπ στο άσχετο. Τα συχνά σπασμένα λεβιέ που αναφέρουν πολλοί πιστεύω είναι πάλι αποτέλεσμα κακής επανασυναρμολόγησης και αυξημένης αντίστασης μετά (δεν υπάρχει λόγος να σπάσει ο λεβιές, η κίνηση του είναι εντελώς smooth).
Έχω διαβάσει παράπονα για restorationsρ της classic και άλλων στο νετ που δεν πετυχαίνουν τα linkages μετά το γυάλισμα και την συναρμογή και κλωτσάει το ον/οφ με αποτέλεσμα να κλείνει το πικάπ στο άσχετο. Τα συχνά σπασμένα λεβιέ που αναφέρουν πολλοί πιστεύω είναι πάλι αποτέλεσμα κακής επανασυναρμολόγησης και αυξημένης αντίστασης μετά (δεν υπάρχει λόγος να σπάσει ο λεβιές, η κίνηση του είναι εντελώς smooth).
Σίγουρα περισσότερα κομμάτια από ένα Lenco αλλά δεν το βλέπω δύσκολο. Απορώ με τις αναφορές για κακές επανασυναρμολογήσεις. Αν μονώσεις καλά το κάτω μέρος και δεν πάει βαφή στα σημεία που εφαρμόζουν τα εξαρτήματα δεν βλέπω κανένα πρόβλημα.
Χρήστος
Χρήστο αυτό που λέει ο Θανάσης ισχύει, δεν είναι απλή δουλειά να ξνασυναρμολογηθει σωστά ένα Garrard. Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι οι σχέσεις και οι γωνίες λειτουργίας ανάμεσα στους μοχλούς και για να γίνει σωστή δουλειά (δλδ βαφή σε φουρνο) πρέπει να λυθεί μέχρι τελευταίας βιδας.
Η λύση είναι να πάει το Garrard σε ένα επαγγελματία, να λυθεί, να γίνει service στον κινητήρα και με την ευκαιρία να βαφτεί το σασί στο επιθυμητό χρώμα.
Η να μείνει όπως είναι (γιατί το συγκεκριμένο δείχνει σε πολύ καλή κατάσταση)..
Η λύση είναι να πάει το Garrard σε ένα επαγγελματία, να λυθεί, να γίνει service στον κινητήρα και με την ευκαιρία να βαφτεί το σασί στο επιθυμητό χρώμα.
Η να μείνει όπως είναι (γιατί το συγκεκριμένο δείχνει σε πολύ καλή κατάσταση)..
Παναγιώτης
Μελετόντας το τεχνικό σχέδιο (αυτό και άλλα που υπάρχουν στο διαδίκτυο) δεν βλέπω κάποιες μεταβλητές γωνίες που αφορούν την προσαρμογή, και θα ήταν κάτι που θα αναλάμβανα να κάνω μόνος μου. Εν πάσει περιπτώση δεκτό αν το αναφέρουν οι πηγές σας.
Χρήστος
- AthanasiosL
Δεν αποκλείω την περίπτωση στο μέλλον να το λύσω, να του κάνω σέρβις μόνος μου, να το μάθω γενικότερα. Αυτό το πικάπ το πήρα για να ασχοληθώ πολύ μαζί του.
Προέχει όμως να το στήσω και να το δω να παίζει, και τι θα χρειαστεί άλλο.
Κάπου είχα δει και ένα χρυσό. Γενικά ότι θέλεις κάνεις αλλά και σε ασπρόμαυρο μπορεί να βγεί κάτι καλό. Κάτι σε Perpetuum Ebner look ίσως.
Προέχει όμως να το στήσω και να το δω να παίζει, και τι θα χρειαστεί άλλο.
Κάπου είχα δει και ένα χρυσό. Γενικά ότι θέλεις κάνεις αλλά και σε ασπρόμαυρο μπορεί να βγεί κάτι καλό. Κάτι σε Perpetuum Ebner look ίσως.
Τα Garrard και γενικότερα τα vintage αναλογικά είναι τρόπος ζωής και φιλοσοφίας πέραν του ηχητικού αποτελέσματος. Από μόνα τους μπορούν να αποτελέσουν την κυρία ενασχόληση ενός χομπιστα. Και εγώ και ο Χρήστος κάνουμε μικρές τροποποιήσεις και βελτιώσεις εδώ και χρόνια. Ασχολούμαστε με το πικάπ σχεδόν όσο με ολόκληρο το υπόλοιπο σύστημα μαζί. Οπότε καλά το έχεις σκεφτεί.. Το 301 θα σου κάνει παρέα για χρόνια.
Θανάση, μήπως να παρουσιάζεις κάποια στιγμή και το υπόλοιπο σύστημα σου;
Θανάση, μήπως να παρουσιάζεις κάποια στιγμή και το υπόλοιπο σύστημα σου;
Παναγιώτης
- AthanasiosL
Ελπίζω και εγώ να έχω την χαρά να ασχολούμαι με το πικάπ μου, να βελτιώνω, να μαθαίνω πράγματα γύρω από το αναλογικό, και γενικά από εσάς εμπνεύστηκα και η βοήθεια σας μου είναι πολύτιμη.
Θα παρουσιάσω το υπόλοιπο σύστημα κάποια στιγμή που θα έχω φωτογραφίες, αν και να πω την αλήθεια δεν είναι κάτι το φοβερό και σίγουρα δεν είναι "hi end". Είμαι πάντως σε φάση ανοικοδόμησης, όντας πιο ώριμος πιστεύω μετά από κάποια λάθη του παρελθόντος.
Το πικάπ δέ, όταν ετοιμαστεί και στηθεί εννοείται ότι μπορείτε να το ακούσετε.
Θα παρουσιάσω το υπόλοιπο σύστημα κάποια στιγμή που θα έχω φωτογραφίες, αν και να πω την αλήθεια δεν είναι κάτι το φοβερό και σίγουρα δεν είναι "hi end". Είμαι πάντως σε φάση ανοικοδόμησης, όντας πιο ώριμος πιστεύω μετά από κάποια λάθη του παρελθόντος.
Το πικάπ δέ, όταν ετοιμαστεί και στηθεί εννοείται ότι μπορείτε να το ακούσετε.