Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookie από την Google για να παρέχει τις υπηρεσίες του και να αναλύει την επισκεψιμότητα. Η IP διεύθυνσή σας γνωστοποιείται στην Google, μαζί με μετρήσεις απόδοσης και ασφαλείας, ώστε να διασφαλιστεί η ποιότητα της υπηρεσίας, για τη δημιουργία στατιστικών στοιχείων σχετικά με τη χρήση και για τον εντοπισμό και την αντιμετώπιση καταχρήσεων. Με την χρήση του ιστότοπου Audiohub.gr αποδέχεστε τα παραπάνω.
Με τι headfi gear ακούμε?
Re: Με τι headfi gear ακούμε?
Χαλάω λίγο το νήμα - σόρρυ - αλλά θέλω τη γνώμη σας για πιθανή αγορά DAP. Καταρχήν νομίζω ότι θέλω DAP γιατί με ενδιαφέρει πολύ η φορητότητα και ευκολία. Τα dac/amps δε με πολυ-βόλεψαν από πρακτικής άποψης.
Το DAP το θέλω σχεδόν αποκλειστικά για αναπαραγωγή spotify και tidal, όχι για άυλα. Επίσης το θέλω για να το συνδυάσω με τα HD800 που τελευταία όλο και περισσότερο δε χρησιμοποιώ και είναι κρίμα. Επίσης θα ήθελα να είνα περίπου στην ποιότητα του Mojo.
Τι επιλογές έχω; Δηλώνω ψιλο-άσχετος, ξέρω μόνο το fiio του Χρήστου και διάβασα και για το μεγαλύτερο μοντέλο που είναι λέει καλύτερο σε balanced σύνδεση.
Το DAP το θέλω σχεδόν αποκλειστικά για αναπαραγωγή spotify και tidal, όχι για άυλα. Επίσης το θέλω για να το συνδυάσω με τα HD800 που τελευταία όλο και περισσότερο δε χρησιμοποιώ και είναι κρίμα. Επίσης θα ήθελα να είνα περίπου στην ποιότητα του Mojo.
Τι επιλογές έχω; Δηλώνω ψιλο-άσχετος, ξέρω μόνο το fiio του Χρήστου και διάβασα και για το μεγαλύτερο μοντέλο που είναι λέει καλύτερο σε balanced σύνδεση.
Δημήτρης
Πόσα χρήματα? πόση και ποια χρήση?
1. Το Balanced είναι για να υπάρχει, είναι αρκετά δύσκολο να καταλάβεις διαφορές.
2. Τα HD800 μόνο με DAP δεν θα παίζουν στα καλύτερά τους, αλλά θα παίζουν μια χαρά.
3. Ιδανικά θες και εξωτερικό ενισχυτή.
Το FiioX5 III είναι το ιδανικό DAP στα χρήματα του, δεν υπάρχει κάτι που να το πλησιάζει από άποψη ευκολιών.
Ήχος πολύ καλός εφάμιλλος αλλά με άλλο ηχόχρωμα από το Mojo
Όλες οι άλλες μάρκες έχουν λιγότερα features.
To Fiio X7 II είναι επίσης πολύ καλό αλλά δεν το έχω ακούσει. Το παλαιότερο X7 δεν μου άρεσε, είχε πολύ κλινικό ήχο και ξύριζε σε κάποιες ηχογραφήσεις.
Υπάρχουν τα A&K (υπερτιμημένα και λίγο ψόφια από δύναμη), Sony πιστεύω αυτή την στιγμή ο κορυφαίος ήχος αλλά και αυτά έχουν αλμυρές τιμές, Pioneer καλό αλλά υπερτιμημένο, Το Questyle κορυφαίος ήχος αλλά όχι τόσο καλό interface. LoToo το μεγάλο μοντέλο λένε ότι είναι reference δεν το έχω ακούσει, Cowon δεν έχω εμπειρία, και άλλα που δεν μου έρχονται τώρα στο μυαλό.
Εγώ έχοντας ακούσει και διαβάσει πήρα το FiioX5 III λόγω του απόλυτα αξεπέραστου value.
1. Το Balanced είναι για να υπάρχει, είναι αρκετά δύσκολο να καταλάβεις διαφορές.
2. Τα HD800 μόνο με DAP δεν θα παίζουν στα καλύτερά τους, αλλά θα παίζουν μια χαρά.
3. Ιδανικά θες και εξωτερικό ενισχυτή.
Το FiioX5 III είναι το ιδανικό DAP στα χρήματα του, δεν υπάρχει κάτι που να το πλησιάζει από άποψη ευκολιών.
Ήχος πολύ καλός εφάμιλλος αλλά με άλλο ηχόχρωμα από το Mojo
Όλες οι άλλες μάρκες έχουν λιγότερα features.
To Fiio X7 II είναι επίσης πολύ καλό αλλά δεν το έχω ακούσει. Το παλαιότερο X7 δεν μου άρεσε, είχε πολύ κλινικό ήχο και ξύριζε σε κάποιες ηχογραφήσεις.
Υπάρχουν τα A&K (υπερτιμημένα και λίγο ψόφια από δύναμη), Sony πιστεύω αυτή την στιγμή ο κορυφαίος ήχος αλλά και αυτά έχουν αλμυρές τιμές, Pioneer καλό αλλά υπερτιμημένο, Το Questyle κορυφαίος ήχος αλλά όχι τόσο καλό interface. LoToo το μεγάλο μοντέλο λένε ότι είναι reference δεν το έχω ακούσει, Cowon δεν έχω εμπειρία, και άλλα που δεν μου έρχονται τώρα στο μυαλό.
Εγώ έχοντας ακούσει και διαβάσει πήρα το FiioX5 III λόγω του απόλυτα αξεπέραστου value.
Χρήστος
Κατατοπιστικότατος! Θα μελετήσω, γκουκλάρω και θα επανέλθω με νέες απορίες! 
Δημήτρης
Να συμπληρώσω αυτά που δεν θυμήθηκα πριν:
iBasso DX80, Cayin i5, Opus #1 και τα τρία πολύ καλά.
iBasso DX80, Cayin i5, Opus #1 και τα τρία πολύ καλά.
Χρήστος
Εχω ακουσει αρκετα A&K και ναι, ειναι ακριβά αλλα ειναι και πολυ καλοσχεδιασμενα. Δεν εγιναν τυχαία το σημείο αναφοράς στα DAP. Αν εχω κάποια μικρη ενσταση ειναι στις ικανοτητες οδηγησης, με τα μεγαλα Audeze πχ δεν επερνα το 100% απο τις σταθμες και το χαμηλο που θα ήθελα. Με οτιδηποτε πιο νορμάλ ομως ηταν αψογα. Κάποια μικρά μοντέλα (πιο μαζεμενα σε ογκο) ειναι καταπληκτικά.
Παναγιώτης
Νομίζω πάντως ότι υπάρχει ένα μικρό κενό στην αγορά φορητών dap / dac / amps:
Δε βλέπω να υπάρχουν dac / amps που να ενσωματώνουν streaming δυνατότητες (DLNA, Spotify, Tidal) χωρίς απαραίτητα να είναι full DAPs, δηλ. χωρίς οθόνη, σχετικά controls και λειτουργικό android, headless. Μου κάνει εντύπωση που δεν έχουν ενσωματωθεί τέτοιες δυνατότητες στα dac / amps ενώ υπάρχουν σε αντίστοιχες "lifestyle" συσκευές, π.χ. B&W zeppelin, Naim mu-so, KEF LS50 wireless, κλπ. Ακόμη και το chord poly δεν υποστηρίζει spotify και tidal (άσε που είναι πανάκριβο).
Βασικά εγώ κάτι τέτοια θα ήθελα.
Δε βλέπω να υπάρχουν dac / amps που να ενσωματώνουν streaming δυνατότητες (DLNA, Spotify, Tidal) χωρίς απαραίτητα να είναι full DAPs, δηλ. χωρίς οθόνη, σχετικά controls και λειτουργικό android, headless. Μου κάνει εντύπωση που δεν έχουν ενσωματωθεί τέτοιες δυνατότητες στα dac / amps ενώ υπάρχουν σε αντίστοιχες "lifestyle" συσκευές, π.χ. B&W zeppelin, Naim mu-so, KEF LS50 wireless, κλπ. Ακόμη και το chord poly δεν υποστηρίζει spotify και tidal (άσε που είναι πανάκριβο).
Βασικά εγώ κάτι τέτοια θα ήθελα.
Δημήτρης
Τα Dap έχουν δυνατότητα MQA και Tidal; εσύ αν καταλαβα καλα θες να αποκτήσουν δυνατότητα streaming και τα stand-alone ηχεία; σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει να δεις κάποια roon ready προϊόντα
Παναγιώτης
Ναι, τα DAP έχουν δυνατότητα να τους βάλεις Spotify / Tidal app από το android play store. Κάποια έχουν και hardware MQA decoding όπως τα Pioneer.
Eγώ θα ήθελα π.χ. το IFI micro black label ή το Chord Mojo να παίζει Spotify / Tidal μέσα από μία WiFi σύνδεση. Χωρίς usb σύνδεση σε υπολογιστή ή κινητό. Το κινητό θα χρησιμοποιείται μόνο ως remote. Όπως κάνει π.χ. το Naim mu-so. Πολύ βολικό, πιστεύω η επόμενη γενικά DAC/AMPS θα έχει αυτή τη δυνατότητα.
Eγώ θα ήθελα π.χ. το IFI micro black label ή το Chord Mojo να παίζει Spotify / Tidal μέσα από μία WiFi σύνδεση. Χωρίς usb σύνδεση σε υπολογιστή ή κινητό. Το κινητό θα χρησιμοποιείται μόνο ως remote. Όπως κάνει π.χ. το Naim mu-so. Πολύ βολικό, πιστεύω η επόμενη γενικά DAC/AMPS θα έχει αυτή τη δυνατότητα.
Δημήτρης