angpsi wrote:Ποτης wrote:Στην περίπτωση μου δεν αναφέρομαι σε τετραψήφιο πόσο αλλά σε τριψήφιο και μάλιστα φθηνοτερο από το καλωδιο που αντικατεστησε.
Τα πολλά μηδενικά στα καλώδια δεν μου λένε κάτι.Υπαρχουν αυτά που ταιριάζουν στο συστημα μου και στο γούστο μου και αν μπορω να τα πληρώσω αφού τα δοκιμάσω,όλα είναι καλά.
Αυτό που είπα με τον "ντίλερ" ισχύει λοιπόν, καλές δοκιμές!Ποτης wrote:Όσο για την αναλογία ποιότητος συστηματος-καλωδιων,έχω αντίθετη άποψη.Τα καλύτερα καλώδια βοηθούν περισσότερο το συγκριτικά πιο προσιτό σύστημα διότι αυτό τα έχει μεγαλύτερη ανάγκη.Οσο το συστημα "ανεβαινει" τόσο η διαφορά από τα καλώδια μειώνεται.
Αυτό πάλι, όχι, δεν ισχύει σε κανέναν κόσμο και σε καμία δοκιμή. Η εμπειρία εδώ στο Audiohub αυτό έχει δείξει―και μιλώ για έμπρακτα συμπεράσματα από κοινές ακροάσεις με μέλη της παρέας, όχι ατομικές πεποιθήσεις.
Αλλά, όπως έλεγε κι ο Πιραντέλλο, "έτσι είναι αν έτσι νομίζετε", δεν θα τα χαλάσουμε στις λεπτομέρειες, αγάπη μόνο!
Λοιπόν,έχουμε δύο καλώδια,ένα μεσαίο μοντέλο κι ένα κορυφαίο.Αν προτιμάτε,ένα εισαγωγικό κι ένα μεσαίο.Τα δοκιμάζουμε στο καλύτερο σύστημα ενός μέλους και έχουμε μια-καθοριστε εσείς το ποσοστο-βελτιωση.Υστερα,τα δοκιμαζουμε στο χειρότερο σύστημα ενος μελους-το δικό μου-και παίρνουμε,συμφωνα με τις δοκιμές σας,μια πολύ μικρότερη βελτίωση.Συμφωνα όμως με την κλίμακα αυτή,σ' ένα εντελώς εισαγωγικό σύστημα,η βελτίωση,απλώς,δεν υφίσταται.
Μια από τις πιο χαρακτηριστικές περιπτώσεις βελτίωσης από καλώδιο ήταν σε προηγούμενη τηλεόραση (32")όταν αντικατέστησα το κοινο και αποσπώμενο καλώδιο ρεύματος,παρουσία φίλων,μ' ένα εισαγωγικό Audioquest nrg-1.Η μεγάλη διαφορά έγινε πολύ μεγαλύτερη όταν δοκίμασα ένα Eichmann.Ναι,με τα μεγαφωνακια της τηλεόρασης.
Δεν θα συνεχίσω επί του συγκεκριμένου θέματος.Προτιμω όταν η μέρα θα φωτίσει να παρουσιάσω την χθεσινη αποκατάσταση της καλωδιακής τάξεως τουλάχιστον ως την επόμενη.