Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookie από την Google για να παρέχει τις υπηρεσίες του και να αναλύει την επισκεψιμότητα. Η IP διεύθυνσή σας γνωστοποιείται στην Google, μαζί με μετρήσεις απόδοσης και ασφαλείας, ώστε να διασφαλιστεί η ποιότητα της υπηρεσίας, για τη δημιουργία στατιστικών στοιχείων σχετικά με τη χρήση και για τον εντοπισμό και την αντιμετώπιση καταχρήσεων. Με την χρήση του ιστότοπου Audiohub.gr αποδέχεστε τα παραπάνω.

Ας συστηθουμε

Niels

Re: Ας συστηθουμε

Unread post #31 by Niels » Thu Sep 11, 2025 3:48 pm

Οι παλιοί είναι αλλιώς :-D .
Chris1967
Contributor

Unread post #32 by Chris1967 » Thu Sep 11, 2025 3:55 pm

Δηλαδή?
Χρήστος
Niels

Unread post #33 by Niels » Thu Sep 11, 2025 4:14 pm

Έχουν ήδη περάσει από κάποια στάδια, έχουν ήδη δοκιμάσει συσκευές, καλώδια, τι δουλεύει και τι δεν δουλεύει γενικότερα ή και αποκλειστικά στο σύστημα τους, έχουν μια κάποια διαδρομή.
kostas6a3

Unread post #34 by kostas6a3 » Thu Sep 11, 2025 4:33 pm

Chris1967 wrote:Η απλούστερη διασύνδεση είναι πάντοτε και η καλύτερη.

Δεν είναι καθόλου τυχαίο που στην παρέα εδώ δεν χρησιμοποιεί κανένας DDC πια.

Στην ευρύτερη παρέα υπάρχει και μάλιστα δεν το αλλάζει, με κορυφαίο streamer και εξίσου εξαιρετικό DAC.
Κώστας
Chris1967
Contributor

Unread post #35 by Chris1967 » Thu Sep 11, 2025 4:59 pm

Niels wrote:Έχουν ήδη περάσει από κάποια στάδια, έχουν ήδη δοκιμάσει συσκευές, καλώδια, τι δουλεύει και τι δεν δουλεύει γενικότερα ή και αποκλειστικά στο σύστημα τους, έχουν μια κάποια διαδρομή.

Κοίταξε να δεις Niels,

Κατάλαβα από την αρχή ότι οι τοποθετήσεις σου είναι "ανακοινωτικές".

Τα φόρα, είναι χώροι στους οποίους ανταλλάσσουμε ιδ΄΄εες και συζητάμε κάποια πράγματα ακόμα και αυτά ακόμα που θεωρούμε ότι τα ξέρουμε.

Έτσι είναι και αυτή εδώ η παρέα και αυτό το φόρουμ.

Εάν δεν σε ενδιαφέρουν οι συζητήσεις τι ακριβώς νόημα έχει η παρουσίαση του συστήματος σου?

Δεν θες να ακούσεις άλλες γνώμες, νομίζεις ότι από τις γνώμες μας δεν θα προκύψει κάτι χρήσιμο?

Πως προκύπτει ότι εμπιστεύεσαι γνώμες από ξένα φόρα για να κάνεις αγορές, και εδώ δεν θες να κάνεις ούτε συζήτηση?
Χρήστος
Dr Pan K
Site Admin

Unread post #36 by Dr Pan K » Thu Sep 11, 2025 5:48 pm

kostas6a3 wrote:
Chris1967 wrote:Η απλούστερη διασύνδεση είναι πάντοτε και η καλύτερη.

Δεν είναι καθόλου τυχαίο που στην παρέα εδώ δεν χρησιμοποιεί κανένας DDC πια.

Στην ευρύτερη παρέα υπάρχει και μάλιστα δεν το αλλάζει, με κορυφαίο streamer και εξίσου εξαιρετικό DAC.

Πολλες φορες το τεχνικo και κατα γενικη ομολογια λαθος μπορει να αλλοιώνει/ μαγειρεύει τον ηχο με τετοιο τροπο που να αρεσει σε αυτον που το ακουει. Αυτο δεν το κανει σωστο, απλα κουμπωνει στα συγκεκριμενα προβληματα που μπορει να εχει καποιο συστημα.

Πχ ενα ηχειο με σκληρο tweeter ταιριάζει με ενα buffer λυχνιας στο DAC γιατι εισερχεται αρμονικη παραμορφωση ενα ταυτοχρονα ρολαρουν οι ψηλες συχνοτητες.
Παναγιώτης
Niels

Unread post #37 by Niels » Thu Sep 11, 2025 6:51 pm

Chris1967 wrote:
Niels wrote:Έχουν ήδη περάσει από κάποια στάδια, έχουν ήδη δοκιμάσει συσκευές, καλώδια, τι δουλεύει και τι δεν δουλεύει γενικότερα ή και αποκλειστικά στο σύστημα τους, έχουν μια κάποια διαδρομή.

Κοίταξε να δεις Niels,

Κατάλαβα από την αρχή ότι οι τοποθετήσεις σου είναι "ανακοινωτικές".

Τα φόρα, είναι χώροι στους οποίους ανταλλάσσουμε ιδ΄΄εες και συζητάμε κάποια πράγματα ακόμα και αυτά ακόμα που θεωρούμε ότι τα ξέρουμε.

Έτσι είναι και αυτή εδώ η παρέα και αυτό το φόρουμ.

Εάν δεν σε ενδιαφέρουν οι συζητήσεις τι ακριβώς νόημα έχει η παρουσίαση του συστήματος σου?

Δεν θες να ακούσεις άλλες γνώμες, νομίζεις ότι από τις γνώμες μας δεν θα προκύψει κάτι χρήσιμο?

Πως προκύπτει ότι εμπιστεύεσαι γνώμες από ξένα φόρα για να κάνεις αγορές, και εδώ δεν θες να κάνεις ούτε συζήτηση?

Λάθος κάνεις. Δεν θεωρώ ότι ξέρω, κάθε άλλο.
Μου έκανες μια ερώτηση και απάντησα ειλικρινά για ποιο λόγο πήρα το gustard u18.
Από κει και πέρα την απάντηση σου περί απλότητας τη δέχομαι, δεν συνάδει με την εμπειρία μου στο σύστημα μου στο συγκεκριμένο κομμάτι, δηλαδή, όπως προείπα στο streaming μόνο, οπότε δεν ξέρω τι περιμένεις από εμένα να συζητήσω.
Δεν έχω τεχνικές γνώσεις για να επιχειρηματολογήσω για τη χρήση του DDC υπέρ ή κατά, οπότε ανακοίνωσα την εμπειρία μου, όχι τη θεωρία μου.
Νομίζω πως βγάζεις βιαστικά συμπεράσματα (δεν θέλω να ακούσω άλλες γνώμες; Από πού προκύπτει αυτό;) για ανθρώπους που δεν γνωρίζεις.
Μια παρουσίαση του συστήματος, όπως και η παρατήρηση ότι συμβαίνει αυτό το παράδοξο (για μένα) ότι το ddc μου ακόμη καλύτερα στο streaming αλλά χειρότερα στο παίξιμο αρχείων από usb stick, εμπεριέχει από μόνη της την έκθεση σε ενδεχομενες παρατηρήσεις, σχόλια, αξιολόγηση ακόμη και προτάσεις. Από τη στιγμή που εκτιθεμαι είμαι ανοιχτός σε γνώμες.
Chris1967
Contributor

Unread post #38 by Chris1967 » Thu Sep 11, 2025 7:42 pm

Δεν βγάζω βιαστικά συμπεράσματα, βάση των γραφόμενων σου απαντώ, η παρεξήγηση δεν θα υπήρχε καθόλου εάν αντί να γράψεις ότι είσαι παλιός και έχεις κάνει πολλές δοκιμές, ας τόγραφες όπως τώρα εδώ παραπάνω.

Οκ, εννοείται ότι όλοι εδώ θέλουμε να βοηθάμε ο ένας τον άλλον.

Και προχωράμε παρακάτω.

Ναι είναι παράδοξο όταν ακούμε διαφορές στα ψηφιακά.

Κάποια παράδοξα όμως έχουν σαφή εξήγηση.

Στα ψηφιακά έχει μέγιστη επίδραση ο χρονισμός των δεδομένων.

Σαφέστατα παίζουν ρόλο πολλές άλλες παράμετροι, αλλά η κύρια παράμετρος για να έχουμε ένα πολύ καλό΄ ψηφιακό σύστημα είναι να περιοριστεί ο αριθμός των μετατροπών του ψηφιακού σήματος.

Τα τελευταία δύο χρόνια ασχολήθηκα πολύ με τα streamer και κατάφερα να κατασκευάσω μια υλοποίηση που επιλύει αρκετά αν όχι όλα από τα προβλήματα.

Αυτό τελικά που θα σου πρότεινα είναι να δοκιμάσεις ένα άλλο streamer. To Silent Angel M1 νομίζω δεν είναι για σένα αν κρίνω από το υπόλοιπο σύστημα, και αυτό το λέω χωρίς καμία επιφύλαξη, αφού νομίζω είμαι από τους πρώτους στην Ελλάδα που το αγόρασαν και το άκουσαν και μάλιστα έχω γράψει και hands on (mini review) εδώ viewtopic.php?f=10&t=1242&p=21623#p21623

τα προβλήματα πηγάζουν από το γεγονός ότι σαν streamer δεν κάνει απολύτως κανένα επαναχρονισμό και βασίζεται στην χάλια υλοποίηση του i2s του Rpi.

Νομίζω ότι εκεί πρέπει να εστιάσεις για να αναβαθμίσεις τον ήχο σου και όχι σε DDC ειδικά όχι στο συγκεκριμένο αφού δεν βλέπω να πλεονεκτεί σε σχέση με κάποια απο τα πιο γνωστά πχ Singxer κλπ.

Ένα streamer με καλά ρολόγια και fifio buffer, θα κάνει θαύματα αν το συνδέσεις με το πολύ καλό καλώδιο που HDMI που ήδη έχεις με το DAC σου.

Τώρα για το αν το USB stick ακούγεται καλύτερα από το Qobuz... γενικά στο σύστημα μου τα τοπικά αρχεία (που εγώ τα έχω σε NAS) ακούγονται αρκετά καλύτερα από το Quobuz. Νομίζω ότι αυτό είναι και ο κανόνας, χωρίς να μπορώ να δώσω αιτιολογία.
Χρήστος
Niels

Unread post #39 by Niels » Thu Sep 11, 2025 7:55 pm

Δεν εννοούσα τον εαυτό μου ως παλιό, ενάμιση χρόνο έχω που έστησα το ηχοσύστημα. Στην παρέα σας αναφερομουν, που μου είπες ότι πλέον δεν το χρησιμοποιεί κανείς. Εγώ είμαι στραβαδι στον χώρο.
Έχω διαβάσει αρκετά θέματα στο σάιτ, όπως και σε άλλα φόρουμ, αλλά αν δεν δοκιμάσω δεν κρίνω γιατί, όπως προανέφερα, δεν έχω τεχνικές γνώσεις και οι σπουδές μου είναι σε εντελώς διαφορετικό (θεωρητικό, όχι θετικές επιστήμες) αντικείμενο.
Θα διαβάσω την κριτική για το silent angel. Έχεις όμως κάποιο άλλο να προτείνεις με τα χαρακτηριστικά που ανέφερες;
Niels

Unread post #40 by Niels » Thu Sep 11, 2025 8:37 pm

Νομίζω την είχα διαβάσει την κριτική πριν το αγοράσω το silent angel M1T. Είναι πολύ θετική, ανεξαρτήτως από το τελικό σχόλιο ότι δεν είναι high end streamer.

Return to “Παρουσιάσεις συστημάτων”

Login · Register