Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookie από την Google για να παρέχει τις υπηρεσίες του και να αναλύει την επισκεψιμότητα. Η IP διεύθυνσή σας γνωστοποιείται στην Google, μαζί με μετρήσεις απόδοσης και ασφαλείας, ώστε να διασφαλιστεί η ποιότητα της υπηρεσίας, για τη δημιουργία στατιστικών στοιχείων σχετικά με τη χρήση και για τον εντοπισμό και την αντιμετώπιση καταχρήσεων. Με την χρήση του ιστότοπου Audiohub.gr αποδέχεστε τα παραπάνω.

Παρουσίαση του συστήματός μου

DomieMic65
Contributor

Re: Παρουσίαση του συστήματός μου

Unread post #411 by DomieMic65 » Sun Feb 01, 2026 5:00 pm

Χρήστο λες για το "μικρό" σύστημα;

καλορίζικα όλα!!
Chris1967
Contributor

Unread post #412 by Chris1967 » Sun Feb 01, 2026 5:44 pm

Λέω για το "μεγαλο" (ASR/Rockna/I2s) Μιχάλη.

Εν τω μεταξύ έβαλα το Sahara στο "μικρό" σύστημα, και του πάει.

Θα το ακούσω ενδελεχώς πριν πάρω περαιτέρω αποφάσεις.
Χρήστος
DomieMic65
Contributor

Unread post #413 by DomieMic65 » Mon Feb 02, 2026 9:51 am

[thumbup] [thumbup]
kostas6a3

Unread post #414 by kostas6a3 » Mon Feb 09, 2026 6:25 am

Πέρασα χθες το μεσημέρι για λίγο από τον Χρήστο να πάρω κάτι λαμπίτσες για τον Crack.
Άκουγε και άκουσα το μεγάλο σύστημα και έπαιζε, για μένα, καλύτερα από τις άλλες φορές, Πιο ζεστός ήχος χωρίς να χάνει σε λεπτομέρεια. Τις προηγούμενες φορές κάτι με ενοχλούσε λίγο.
Οι αλλαγές ήταν στα καλώδια και πιστεύω τη διαφορά την έκανε το 3220 της Neotech μεταξύ ASR και DAC.

[beer] [wavegreen]
Κώστας
Jim

Unread post #416 by Jim » Mon Feb 09, 2026 9:09 am

Τα καλώδια ρεύματος grey knight δεν έπαιξαν ρόλο ?
Jim

Unread post #417 by Jim » Mon Feb 09, 2026 9:43 am

Btw
Χρήστο
Τώρα που άλλαξα από προ - τελικό σε ολοκληρωμένο
περισσεύει ένα ic

Οπότε μεχρι να πουληθεί
μπορώ να δανείσω για δοκιμή ένα από τα παρακάτω :

Όλα είναι της Tellurium q, rca 1m
Ultra silver
Ultra silver ii
Black diamond
Chris1967
Contributor

Unread post #418 by Chris1967 » Mon Feb 09, 2026 10:34 am

Δημήτρη, νομίζω ότι είναι αθροιστικές οι διαφορές όπως έγραψα και πιο πάνω.

Το Thunderbird μάζεψε λίγο τις ψηλές (πολύ λίγο) αλλά έδωσε πιο γλυκό αποτέλεσμα το Tubulus Concentus είναι πιο "γυάλινο" δεν μπορώ να βρώ μια άλλη λέξη να το περιγράψω. Μικρή διαφορά αλλά ακουστή.

Το Xangsane Grey Knight έδωσε λίγο καλύτερα δυναμικά και γέμισε λίγο ο ASR, επίσης μικρή διαφορά.

Η πιο μεγάλη διαφορά ήταν με το interconnect, To Neotech 3220 (ναι αυτό είναι στο λινκ που πόσταρες), γέμισε τις μεσαίες και έκοψε λίγο ψηλά, το μπάσο είναι καλύτερο αλλά αυτό μπορεί να είναι αποτέλεσμα ότι μαλάκωσε τις ψηλές.

Αυτά όλα είναι αποτελέσματα βέβαια στο συγκεκριμένο σύστημα, και κατά τα δικά μου γούστα.

Το Neotech Sahara είναι πιο λεπτομερές με περισσότερο αέρα και θα ταίριαζε καλύτερα σε συστήματα με πιο "μαλακά" ηχεία ή DAC, και σε συστήματα που πάσχουν από λεπτομέρεια.

Αυτή την στιγμή έχω και το Xangsane 5500 αλλά το στρώνω, σε πρώτες εντυπώσεις παίζει σωστά τονικά αλλά προτιμώ το 3220. Θα δούμε μετά από μερικές ώρες στρώσιμο (αν υπάρχει κάτι τέτοιο που δεν το πολυπιστεύω).

Τι τάξη μεγέθους είναι οι τιμές των Tellurium? αυτο που προσπαθώ να πείσω τον εαυτό μου είναι "Τέλος τα ακριβά καλώδια".
Χρήστος
kmyl

Unread post #419 by kmyl » Mon Feb 09, 2026 11:50 am

Chris1967 wrote:αυτο που προσπαθώ να πείσω τον εαυτό μου είναι "Τέλος τα ακριβά καλώδια".

Μόνο που το λες ακούγεται σαν να έχεις πειστεί. Και καλά κάνεις. Νομίζω πως ακροατές του δικού σου επιπέδου εμπειρίας και γνώσης που μπορούν να καταλάβουν ουσιαστικές διαφορές (μικρές ή μεγάλες) καθώς και να ισσοροπήσουν ή τα τιουναρουν ένα σύστημα με διάφορες πρακτικές (speaker placement, στήριξη συσκευών κλπ.) τα καλώδια δεν βοηθούν ιδιαίτερα. Φτάνει να κάνουν το λιγότερο κακό με το να παρεμβένουν λιγότερο και με ελάχιστο χαρακτήρα. Από ότι φαίνεται η συντριπτική πλειοψηφία των ακριβών καλωδίων έχουν χαρακτήρα και σε μεγάλα συστήματα με πολλές συσκευές θες όσο το δυνατόν λιγότερο από αυτά.
Dr Pan K
Site Admin

Unread post #420 by Dr Pan K » Mon Feb 09, 2026 12:31 pm

Τα εχουμε πει με τον Chris, το Neotech 3220 παιζει να το προτιμω απο τα πιο ακριβα Neotech και να αποτελει μια απο τις καλυτερες προτασεις για IC ανεξαρτητου τιμης. Flat χαλκινοι αγωγοι με teflon. Το ακριβο κινεζακι που αγορασε θελω να το ακουσω, λογικα στην επομενη επισκεψη στο νησι.
Παναγιώτης

Return to “Παρουσιάσεις συστημάτων”

Login · Register