Ακρόαση στην Melody's Vision, Σαββατο 25 Οκτωβρίου
Wilson Audio - dCS - Innuos - Nagra - Constellation
Συμμετοχές εδώ

Η φθηνεια τρώει τον παρά.

Ποτης

Re: Η φθηνεια τρώει τον παρά.

Post #81 by Ποτης » Sun Sep 07, 2025 12:46 pm

Ποτης wrote:Θα προγραμματίσω την πώληση του Eversolo dmp-a6 m.e. gen.2 για χάρη του T8 με την ελπίδα πως το νέο transport θα γίνει πιο ανταγωνιστικό προς το transport του ATC.Το υπάρχον αποδείχθηκε καλύτερο απ' ο,τι περίμενα όμως παρά την σχεδόν δίκαια μοιρασιά της "προίκας"(καλώδια,στήριξη)δεν είναι ATC.Δεν περιμένω θαύματα λόγω της λανθασμένης, τουλάχιστον όσον αφορά την μουσική που μου αρέσει,πολιτικής των πλατφορμών.
Θα μπορούσα να προτιμήσω το a8 όμως χρειάζομαι τουλάχιστον άλλα 1000€ σε interconnect και μεγαλύτερη βάση.
Κατασκευάστε ένα T8 silver για μένα.

Το πώς προκύπτει το επιπλέον χιλιάρικο για το a8(πέραν της διαφοράς τιμής του από το T8)θα μας το αναλύσει ο Υπουργός Ηχητικής Οικονομίας κ. Ποτης:
1)Interconnect Neotech nemoi-1220,2X1μ.,καινούριο,650€.Φυσικα,με βύσματα ροδιου.
2) Symposium Acoustics Svelte Shelf 48X35,μεταχειρισμένη,350€.
Περισσότερα,στην ομιλία του κ.Υπουργου στην ΔΕΘ.
Dr Pan K
Site Admin

Post #82 by Dr Pan K » Sun Sep 07, 2025 1:28 pm

Μάλλον θα βγει και Τ10 dedicated streamer
Παναγιώτης
Ποτης

Post #83 by Ποτης » Sun Sep 07, 2025 2:23 pm

Dr Pan K wrote:Μάλλον θα βγει και Τ10 dedicated streamer

Το T10 χρειάζεται ένα πολύ καλύτερο dac από το δικό μου.Αν διέθετα το συνολικό ποσόν και για τα δύο θα προτιμούσα να πάρω ένα καλύτερο cd.Αμετανοητος!
Ποτης

Post #84 by Ποτης » Tue Sep 09, 2025 7:43 pm

Ο νυκτερινός σεισμός με προβλημάτισε.Ηταν τόσο έντονος ώστε βρήκα το ATC το οποίο έχει μετακομίσει στο άνω ράφι,να έχει μετακινηθεί κατά μερικά εκατοστά.Αντιθετα,ο Primare στο κάτω ράφι,"βράχος"!Αν και οι δύο συσκευές στηρίζονται σε Rollerblocks,αυτά ευθύνονται κατά το ήμισυ.Οι βάσεις ευθύνονται κατά το υπόλοιπο ήμισυ διότι πόδια και βάσεις διαθετουν υπερβολικά λεία επιφανεια.Ισως το καλώδιο ρεύματος στο άνω ράφι να έπαιξε το ρόλο του,επίσης.Απεφασισα λοιπόν να πουλήσω τα Rollerblocks του ATC,όχι όμως εδώ στο AUDIOHUB διότι η σχετική αγγελία έχει κλεισει.
Έκανα ακρόαση σήμερα και φυσικά ο ήχος είναι πολύ χειρότερος όμως η μάνα του "κόψε" δεν έκλαψε ποτέ.
Ποτης

Post #85 by Ποτης » Fri Sep 12, 2025 8:05 pm

Θα πω κάτι που ίσως να καταντα εκνευριστικο.Επενδυστε και σε καλώδια.Παντοτε με δοκιμή.Μην λαμβάνετε υπ' οψιν σας εκείνη την αρχαία συμβουλή περί του 5%-10% γι αυτά διότι τοτε δεν υπήρχαν τα καλώδια ρεύματος.
Θέλει η σοβαρή αναβάθμιση να κρυφτεί μα το καλώδιο ρεύματος δεν την αφήνει.
angpsi
Contributor

Re:

Post #86 by angpsi » Fri Sep 12, 2025 9:37 pm

Ποτης wrote:Θα πω κάτι που ίσως να καταντα εκνευριστικο.Επενδυστε και σε καλώδια.Παντοτε με δοκιμή.Μην λαμβάνετε υπ' οψιν σας εκείνη την αρχαία συμβουλή περί του 5%-10% γι αυτά διότι τοτε δεν υπήρχαν τα καλώδια ρεύματος.

Καλησπέρα κι από εμένα Πότη,

Παρακολουθώ τις αναρτήσεις σου εδώ και κάποιον καιρό και οφείλω να διευκρινίσω: δεν υπάρχει κανείς εδώ στο Audiohub που να είναι αρνητής των καλωδίων. Το αντίθετο, όλοι μας έχουμε ακούσει διαφορές από καλώδια που πολλές φορές αγγίζουν τη διαφορά ημέρας και νύχτας (θυμάμαι όταν ο Χρήστος έβαλε τα Hydra πάνω στα ηχεία του, ή όταν ο Πάνος έκανε επίδειξη τα interconnect του μακαρίτη Sommovigo). Το μόνο που λέμε είναι πως τα πάντα πρέπει να γίνονται λελογισμένα και αναλογικά με την αξία του συστήματος που έχουμε.

Όταν η επένδυση των 2-3Κ σε φέρνει κοντά σε ένα εμφανώς καλύτερο DAC, τότε δεν παίρνεις καλώδια αλλά DAC. Αν έχεις αυτό το DAC, τότε παίρνεις καλώδια. Αλλά και τότε, το θέμα είναι τι σου περιθώρια σου δίνει το σύστημά σου: στα δικά μου ATC SCM40 των 5Κ οι διαφορές ακούγονται και αν θέλω μπορώ να βγάλω αξιόπιστα συμπεράσματα, όμως αν κολλήσω καλώδια των 3Κ τότε είμαι σίγουρος πως τα αδικώ―η ποιοτική αναβάθμιση θα φανεί πολύ περισσότερο σε ένα σύστημα σαν του Χρήστου, του Πάνου, ή κάποιων άλλων παιδιών εδώ μέσα. Αν έχεις Ferrari, καλό είναι να έχεις και πρόσβαση σε πίστα για να την αφήσεις να τρέξει.

Κατά τα άλλα, δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα που παραμένεις "αμετανόητος", όπως λες! Κανένας στο χόμπι δεν λειτουργεί (απολύτως) με την κοινή λογική, και όλοι, κατά βάθος, ψοφάμε να τρέχουμε στον "ντιλερ" μας με κάθε ευκαιρία!
[beer]
Άγγελος
Ποτης

Re: Re:

Post #87 by Ποτης » Fri Sep 12, 2025 10:17 pm

angpsi wrote:
Ποτης wrote:Θα πω κάτι που ίσως να καταντα εκνευριστικο.Επενδυστε και σε καλώδια.Παντοτε με δοκιμή.Μην λαμβάνετε υπ' οψιν σας εκείνη την αρχαία συμβουλή περί του 5%-10% γι αυτά διότι τοτε δεν υπήρχαν τα καλώδια ρεύματος.

Καλησπέρα κι από εμένα Πότη,

Παρακολουθώ τις αναρτήσεις σου εδώ και κάποιον καιρό και οφείλω να διευκρινίσω: δεν υπάρχει κανείς εδώ στο Audiohub που να είναι αρνητής των καλωδίων. Το αντίθετο, όλοι μας έχουμε ακούσει διαφορές από καλώδια που πολλές φορές αγγίζουν τη διαφορά ημέρας και νύχτας (θυμάμαι όταν ο Χρήστος έβαλε τα Hydra πάνω στα ηχεία του, ή όταν ο Πάνος έκανε επίδειξη τα interconnect του μακαρίτη Sommovigo). Το μόνο που λέμε είναι πως τα πάντα πρέπει να γίνονται λελογισμένα και αναλογικά με την αξία του συστήματος που έχουμε.

Όταν η επένδυση των 2-3Κ σε φέρνει κοντά σε ένα εμφανώς καλύτερο DAC, τότε δεν παίρνεις καλώδια αλλά DAC. Αν έχεις αυτό το DAC, τότε παίρνεις καλώδια. Αλλά και τότε, το θέμα είναι τι σου περιθώρια σου δίνει το σύστημά σου: στα δικά μου ATC SCM40 των 5Κ οι διαφορές ακούγονται και αν θέλω μπορώ να βγάλω αξιόπιστα συμπεράσματα, όμως αν κολλήσω καλώδια των 3Κ τότε είμαι σίγουρος πως τα αδικώ―η ποιοτική αναβάθμιση θα φανεί πολύ περισσότερο σε ένα σύστημα σαν του Χρήστου, του Πάνου, ή κάποιων άλλων παιδιών εδώ μέσα. Αν έχεις Ferrari, καλό είναι να έχεις και πρόσβαση σε πίστα για να την αφήσεις να τρέξει.

Κατά τα άλλα, δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα που παραμένεις "αμετανόητος", όπως λες! Κανένας στο χόμπι δεν λειτουργεί (απολύτως) με την κοινή λογική, και όλοι, κατά βάθος, ψοφάμε να τρέχουμε στον "ντιλερ" μας με κάθε ευκαιρία!
[beer]

Στην περίπτωση μου δεν αναφέρομαι σε τετραψήφιο πόσο αλλά σε τριψήφιο και μάλιστα φθηνοτερο από το καλωδιο που αντικατεστησε.
Τα πολλά μηδενικά στα καλώδια δεν μου λένε κάτι.Υπαρχουν αυτά που ταιριάζουν στο συστημα μου και στο γούστο μου και αν μπορω να τα πληρώσω αφού τα δοκιμάσω,όλα είναι καλά.
Όσο για την αναλογία ποιότητος συστηματος-καλωδιων,έχω αντίθετη άποψη.Τα καλύτερα καλώδια βοηθούν περισσότερο το συγκριτικά πιο προσιτό σύστημα διότι αυτό τα έχει μεγαλύτερη ανάγκη.Οσο το συστημα "ανεβαινει" τόσο η διαφορά από τα καλώδια μειώνεται.
Chris1967
Contributor

Post #88 by Chris1967 » Fri Sep 12, 2025 10:28 pm

Για άλλη μια φορά αυτά που λες δεν ισχύουν.

Αν πάρεις ένα καλύτερο DAC και το βάλεις στο σύστημα σου με ΜΑΥΡΟ καλώδιο απλό MOGAMI interconnect θα παίξει απείρως καλύτερα από αυτό που ΄εχεις.

Ακούσαμε τις πεποιθήσεις, σου τις σεβόμαστε, αλλά πάτα λίγο φρένο σε παρακαλώ με τα καλώδια και το ρόδιο γιατί έχει γίνει αρκετά κουραστικό.
Χρήστος
Ποτης

Post #89 by Ποτης » Fri Sep 12, 2025 10:58 pm

Chris1967 wrote:Για άλλη μια φορά αυτά που λες δεν ισχύουν.

Αν πάρεις ένα καλύτερο DAC και το βάλεις στο σύστημα σου με ΜΑΥΡΟ καλώδιο απλό MOGAMI interconnect θα παίξει απείρως καλύτερα από αυτό που ΄εχεις.

Ακούσαμε τις πεποιθήσεις, σου τις σεβόμαστε, αλλά πάτα λίγο φρένο σε παρακαλώ με τα καλώδια και το ρόδιο γιατί έχει γίνει αρκετά κουραστικό.

Επειδή όλα αυτά είναι ολίγον θεωρητικα,παρακαλώ να παρατεθούν συγκεκριμένα μοντέλα dacs(αφού ανεφερθησαν)και καλωδίων σε συγκεκριμένες τιμές,καινούρια ή μεταχειρισμένα.Υστερα,μπορεί να πραγματοποιηθεί η σύγκριση.
angpsi
Contributor

Re: Re:

Post #90 by angpsi » Sat Sep 13, 2025 12:28 am

Ποτης wrote:Στην περίπτωση μου δεν αναφέρομαι σε τετραψήφιο πόσο αλλά σε τριψήφιο και μάλιστα φθηνοτερο από το καλωδιο που αντικατεστησε.
Τα πολλά μηδενικά στα καλώδια δεν μου λένε κάτι.Υπαρχουν αυτά που ταιριάζουν στο συστημα μου και στο γούστο μου και αν μπορω να τα πληρώσω αφού τα δοκιμάσω,όλα είναι καλά.

Αυτό που είπα με τον "ντίλερ" ισχύει λοιπόν, καλές δοκιμές!

Ποτης wrote:Όσο για την αναλογία ποιότητος συστηματος-καλωδιων,έχω αντίθετη άποψη.Τα καλύτερα καλώδια βοηθούν περισσότερο το συγκριτικά πιο προσιτό σύστημα διότι αυτό τα έχει μεγαλύτερη ανάγκη.Οσο το συστημα "ανεβαινει" τόσο η διαφορά από τα καλώδια μειώνεται.

Αυτό πάλι, όχι, δεν ισχύει σε κανέναν κόσμο και σε καμία δοκιμή. Η εμπειρία εδώ στο Audiohub αυτό έχει δείξει―και μιλώ για έμπρακτα συμπεράσματα από κοινές ακροάσεις με μέλη της παρέας, όχι ατομικές πεποιθήσεις.

Αλλά, όπως έλεγε κι ο Πιραντέλλο, "έτσι είναι αν έτσι νομίζετε", δεν θα τα χαλάσουμε στις λεπτομέρειες, αγάπη μόνο!
Άγγελος

Return to “Παρουσιάσεις συστημάτων”

Login · Register