Ακρόαση στην Melody's Vision, Σαββατο 25 Οκτωβρίου
Wilson Audio - dCS - Innuos - Nagra - Constellation
Συμμετοχές εδώ

Η φθηνεια τρώει τον παρά.

Ποτης

Η φθηνεια τρώει τον παρά.

Unread post #1 by Ποτης » Mon Jul 21, 2025 6:04 am

Έχοντας αλλάξει πολλά συστήματα σε 38 χρόνια που ασχολούμαι με το χόμπυ,παραιτήθηκα απ' αυτό πριν από κάμποσα χρόνια διότι είχε καταντήσει αρρώστια.Αρχισα ξανά πριν από μερικά χρόνια με σκοπό να μην επιτρέψω στον εαυτό μου ν' αρρωστήσει ξανά.Ο χρόνος θα δείξει.
Cd-προενισχυτης ATC cda2mk2
Streamer Eversolo dmp-a6 master edition generation 2
Τελικός ενισχυτής Primare a 34.2(Τάξη Δ)
Ηχεία PMC Twenty23.
Καλώδια ρεύματος Neotech nep-3001g,Neotech nep-3001III,Nordost Red Dawn 3,Isotek Evo3 Elite.
Interconnect xlr Neotech nemoi-1220.
Usb Neotech neub-1020.
Καλώδια ηχείων Ringmat pure power.
Στήριξη Symposium Acoustics Super Platform,Svelte Shelf,Rollerblocks series 2+,Rollerblock Jr+,Rollerblock Jr.,Soundcare Superspikes,Exelixis rack.
Αξεσουάρ ρεύματος, πολυπριζο Furutech e-tp60ncf,Furutech ncf Clearline,Furutech ncf Booster Brace,πρίζα τοίχου Furutech ft-sws(r)ncf.
Επόμενος στόχος τα ATC scm 40 κι ένα καλώδιο που θα κάνει τριπλοκαλωδίωση χωρίς εκπτωσεις.Μαλλον όμως θα προηγηθει ένα Neotech nei-1001 xlr.
Ποτης

Re: Η φθηνεια τρώει τον παρά.

Unread post #2 by Ποτης » Mon Jul 21, 2025 6:09 am

Ακρόαση σε ισόπλευρο τρίγωνο 2,3μ.Απεριποιητος χωρος 24τ.μ.
Ποτης

Unread post #3 by Ποτης » Mon Jul 21, 2025 6:19 am

Για να προλάβω σχετική ερώτηση,όταν στον ύπνο μου και στον ξύπνιο μου σκεπτόμουν συνεχώς πως το εκάστοτε σύστημα μου θα έπαιζε καλύτερα,ναι,το θεωρώ αρρώστια.
Dr Pan K
Site Admin

Unread post #4 by Dr Pan K » Mon Jul 21, 2025 8:29 am

Καλες ακροασεις με το "νεο" συστημα Ποτη, σε γενικες γραμμες το χομπι ειναι καπως άρρωστο οποτε δεν εισαι ο μονος.

Παρατηρω μεγαλη επιμονη στα καλωδια, εγω αντι να αλλαζα αλλο ενα θα κραταγα καποια χρηματα στην ακρη για τα 40αρια. Η μεγαλυτερη αναβαθμιση ολων ειναι και θα ειναι στον αιωνα τον απαντα τα ηχεια. Και απο διδρομο σε τριδρομο υπαρχει τεραστια διαφορα. Το ATC 40 ειναι και ευκολο στην τοποθετηση, κρυβει καποιες ατέλειες του χωρου κτλ.

Α και κατι αλλο, η τριπλοκαλωδίωση ειναι σε γενικες γραμμες μυθος. Οι μπορνες των ATC ειναι τριπλες για τριπλοενισχυση (που και παλι το συζηταμε αν εχει καποιο οφελος).

Φωτογραφιες?
Παναγιώτης
Ποτης

Unread post #5 by Ποτης » Mon Jul 21, 2025 9:12 am

Ισχύει περί τριενισχυσης.Το ίδιο ανακοινώνει(διενισχυση)και η PMC για τα δικά μου.Μαλιστα,μου απήντησε πως δεν έχει δοκιμάσει ποτέ διπλοκαλωδίωση στα ηχεία της.
Όσες φορές στο παρελθόν έχω δοκιμάσει διπλο-τριπλοκαλωδιωση σε προηγούμενα ηχεία πάντοτε υπήρξε σαφής βελτίωση.Φιλος ο οποίος έκανε διπλοκαλωδίωση στην πρώτη γενιά των scm 40 έχει την ίδια γνώμη την οποία συμμερίστηκα κι εγώ ακούγοντας το σύστημα του πριν και μετα.
Πιστεύω πως τα καλώδια πρέπει να προϋπάρχουν.Ετσι,βγάζω τα PMC,βάζω τα ATC και δεν χρειάζεται να "ψάχνομαι".
Κατά σύμπτωση και ο φίλος έχει PMC,τα επίσης τριδρομα ob1i.Τα παίζει με διενισχυση όπως και τα ATC.Τα PMC όμως παίζουν πολύ καλύτερα.
Φωτογραφίες θα βαλω αργοτερα από το κινητό μου των 90€(τιμή καινούριου και ακριβο είναι!)
Chris1967
Contributor

Unread post #6 by Chris1967 » Mon Jul 21, 2025 10:11 am

Καλοάκουστο το σύστημα φίλε Πότης.

Εγώ προσωπικά δεν έχω ακούσει ποτέ να βελτιώνεται ο ήχος με διπλο/τριπλο καλωδίωση σε ηχεία. Αλλάζει ελαφρώς (κατά την γνώμη μου προς το χειρότερο) λόγω επιπρόσθετης εμπέδησης στο crossover λόγω τριών καλωδίων.

Τα ATC 40 είναι πολύ καλή επιλογή και αναβάθμιση.

Κιεγώ συμφωνώ με τον Πάνο, δίνεις πολύ σημασία στα καλώδια ενώ υπάρχουν άλλα σημεία που θα μπορούσες να βελτιώσεις.

Το έχουμε πει πάρα πολλές φορές πρώτα επιλέγουμε μηχανήματα/ηχεία και στο τέλος τα καλώδια.

Αναμένουμε φωτογραφίες.
Χρήστος
Ποτης

Unread post #7 by Ποτης » Mon Jul 21, 2025 10:42 am

Επειδή όλα κρίνονται εκ του αποτελέσματος,τα καλώδια είναι συσκευές και συχνά,φθηνότερα απ' αυτές.
Φωτογραφίες,αργά το απόγευμα.
Chris1967
Contributor

Unread post #8 by Chris1967 » Mon Jul 21, 2025 2:34 pm

Τι εννοείς είναι συσκευές?

Ούτε κατα διάνοια δεν είναι συσκευές,

αν ο ενισχυτής σου είναι ξερός και χωρίς λεπτομέρεια και δυναμικά, κανένα καλώδιο δεν τον φέρνει να είναι γλυκός με δυναμικά και λεπτομέρεια.

Μην μπερδεύεις το fine tuning των καλωδίων με τον χαρακτήρα τον μηχανημάτων.

Με το δικό σου σκεπτικό δεν πρόκειται ποτέ να βγάλεις άκρη και να μπορέσεις να έχεις μια πορεία με σταδιακές και ουσιαστικές αναβαθμίσεις.
Χρήστος
Ποτης

Unread post #9 by Ποτης » Mon Jul 21, 2025 2:45 pm

Αντιμετωπίζω ως συσκευή ο,τιδηποτε μου δώσει διαφορά την οποία θα κρίνω ως σοβαρή.Τα καλώδια συμπεριλαμβάνονται.
Ποτης

Unread post #10 by Ποτης » Mon Jul 21, 2025 7:20 pm

Έχω παραλείψει να συμπεριλάβω την συσκευή που μεταμορφώνει τον ήχο των cds.Bedini Ultra Clarifier Dual Beam.Οταν με επισκέπτεται συναρρωστος,ακούει πρώτα το cd του και ύστερα περνά από το Bedini.Σε 45"(χρονοδιακόπτης)το ακούει ξανά κι ακούει άλλο δισκάκι!

Return to “Παρουσιάσεις συστημάτων”

Login · Register