Ακρόαση στην Melody's Vision, Σαββατο 25 Οκτωβρίου
Wilson Audio - dCS - Innuos - Nagra - Constellation
Συμμετοχές εδώ

Το "απροσάρμοστο"

Dartzeel

Το "απροσάρμοστο"

Unread post #1 by Dartzeel » Tue Sep 30, 2025 3:09 pm

Καλησπέρα και πάλι, κατά κόσμο Μιχάλης, γνωστός και ως Tzimisce σε άλλα fora.

Ελάχιστες αλλαγ΄ές από το σύστημα που κάποιοι έχετε ακούσει κατά καιρούς, απροσάρμοστο φαίνεται αλλά ισσοροπημένο.

Ως πηγές, ένα clearaudio champion level 2, παίζω με μία γριά Benz Ace L και μία Jico SAS κεφαλή (ανάλογα τα κέφια), το phono stage της DACT όπου στα σωθικά του έχει εδώ και καιρό 2 Salas ultrabib, οπότε αναγκαστικά πάω για αλλαγή σασί, ένα Esoteric DV60 και το πείραμά μου. :)

Image

Image

Image

Το streaming το ξεκίνησα σιγά σιγά, δοκιμάζοντας κατά βάση rpi με διάφορα λειτουργικά, έχω καταλήξει στο gentoo τελικά (surprise).
Dac το Revolution της Allo και για τροφοδοτικό και για τα 2 μαζί το Shanti της Allo.

Ενισχυτής ο Copland CT (something), δεν έχει σχέση με πριν.
Οι Kt88 έγιναν τετράδα Kt120, το blue Alps άλλαξε με ένα Khozmo και οι εσωτερικές καλωδιώσεις άλλαξαν με σοβαρές.
Πρακτικά, ήρθε στα ίσα με το σετάκι της Rogue που είχα βάλει στο μάτι.

Image

Σε ηχεία, έμεινα σταθερός, δύσκολα ξεκολάς από αυτούς τους σατανάδες και τα 50άρια θα δημιουργούσαν πρόβλημα χωροταξίας (δεν θα περνούσα στο μπαράκι!)

Image

Και επειδή πίσω από το μπαράκι είναι η άλλη αγάπη μου (κρασιά σε συντηρητή) η πρόσβαση είναι απαραίτητη.

Τι άλλο, αφού φέραμε το "συστηθείτε" εδώ, αν ζείτε στη δεκαετία του 50 όπως εγώ, ξυρίζεστε με μαχαίρι, ακονίζετε σε πέτρες, γράφετε με πένες κλπ, εδώ είμαστε. :lol:
Chris1967
Contributor

Re: Το "απροσάρμοστο"

Unread post #2 by Chris1967 » Tue Sep 30, 2025 4:54 pm

Οι περισσότεροι το έχουμε ακούσει, στρωτό, σωστό, αν και λάμπα αν και τα 40ρια θέλουν το κατιτί τους παραπάνω από ισχύ, καλά παίζει και ευχαριστεί τον Μιχάλη όλα αυτά τα χρόνια.

Για τα ψηφιακά έχουμε μιλήσει κατ ιδίαν αρκετά.

Περιμένω να ξεκινήσει η συζήτηση για τα DAC.

Φωτογραφίες μπορεί να ανεβάζεις εδώ τοπικά (για να είναι μεγαλύτερες) έχουμε μπόλικο χώρο από τι ξέρω

(Full Editor>Attachments>Add Files)
Χρήστος
DomieMic65
Contributor

Unread post #3 by DomieMic65 » Tue Sep 30, 2025 4:56 pm

ωωωω!!!
βρε καλώς τον!!!!!
[wavegreen] [wavegreen] [wavegreen]
Dartzeel

Unread post #4 by Dartzeel » Tue Sep 30, 2025 5:00 pm

Για κάποιο λόγο τις μ΄ίκρυνε, αλλά ok.
Οι περισσότεροι το έχετε δει από κοντά. :)

Σε dac είμαι για αρχή ανάμεσα στο Holo Cyan 2 και το Denafrips Pontus 15th... Με το Pontus να είναι το ταβάνι μου.
Αν πέσω στο Holo βέβαια θα έχω μεγαλύτερη άνεση στο φτιάξιμο του rpi ή αγορά κάποιου έτοιμου (volumio rivo plus, holo red, δεν ξέρω).
Dr Pan K
Site Admin

Unread post #5 by Dr Pan K » Tue Sep 30, 2025 5:15 pm

Ναι, νομίζω το είχα ακούσει πριν 10+ χρόνια. Ο Copland 405 ήταν χωρίς τις μοντες, προφανώς δεν είχες το dac και κάποια άλλα τσιτσιμπλονια αλλά τα βασικά ήταν ήδη εκεί.

Και έπαιζε απρόσμενα καλά, τα ηχεία τότε τα είχα ίδια και τα έπαιζα με ASR, σαφώς πιο άνετη οδήγηση αλλά ο Copland στεκόταν πολυ καλα για λάμπα.

Στο ψηφιακό εχθές που σε μελετήσαμε με τον Δημ έλεγα πως θα μπορούσες να πας σε δεύτερο χέρι Rockna, είτε Wavelight είτε Wavedream (αν έβρισκες κάποιο κομμάτι σαν του Chris). Εκεί θα έκλεινες από πηγη και με την ησυχία σου θα μετα κοιτάς σε βάθος χρόνου καλύτερη λυση σε streaming/ renderer.
Παναγιώτης
angpsi
Contributor

Unread post #6 by angpsi » Tue Sep 30, 2025 7:35 pm

Καλωσόρισες κι από εμένα, εμείς λογικά δεν έχουμε συστηθεί.
Άγγελος
Dartzeel

Unread post #7 by Dartzeel » Tue Sep 30, 2025 9:39 pm

DomieMic65 wrote:ωωωω!!!
βρε καλώς τον!!!!!

Ήρθα και εγώ. :)
Μ΄άλλον εδώ ήμουν, αλλά σιωπηλός.

angpsi wrote:Καλωσόρισες κι από εμένα, εμείς λογικά δεν έχουμε συστηθεί.

Ευχαριστώ.
Θα σε γελάσω, μάλλον όχι.

Dr Pan K wrote:Ναι, νομίζω το είχα ακούσει πριν 10+ χρόνια. Ο Copland 405 ήταν χωρίς τις μοντες, προφανώς δεν είχες το dac και κάποια άλλα τσιτσιμπλονια αλλά τα βασικά ήταν ήδη εκεί.

Και έπαιζε απρόσμενα καλά, τα ηχεία τότε τα είχα ίδια και τα έπαιζα με ASR, σαφώς πιο άνετη οδήγηση αλλά ο Copland στεκόταν πολυ καλα για λάμπα.

Με το Esoteric έπαιζα, δεν υπήρχε streaming τότε.
Με ASR τα είχα ακούσει. Σαφώς ανώτερη οδήγηση αλλά δεν μου έδινε αυτό το "κάτι" που μου δίνουν οι λάμπες.
Εξ' άλλου, ακούω σε χαμηλές εντάσεις, 80-90db max, οπότε δεν γίνεται ιδιαίτερα αισθητή η έλλειψη των watt.
Με τις KT120 πήρα κάτι παραπάνω. Ok, δεν είναι η μέρα με τη νύχτα, αλλά και αυτό το κάτι μετράει.

Dr Pan K wrote:Στο ψηφιακό εχθές που σε μελετήσαμε με τον Δημ έλεγα πως θα μπορούσες να πας σε δεύτερο χέρι Rockna, είτε Wavelight είτε Wavedream (αν έβρισκες κάποιο κομμάτι σαν του Chris). Εκεί θα έκλεινες από πηγη και με την ησυχία σου θα μετα κοιτάς σε βάθος χρόνου καλύτερη λυση σε streaming/ renderer.

Να @DomieMic65 βλέπεις γιατί δεν μιλούσα; :lol: ,
Όχι, δεν παίζει να ανέβω εκεί, max θα είναι τα 2k του Pontus.
Θα έπρεπε να σταματήσω να αγοράζω μαχαίρια, πινέλα και πένες για να ανέβω τόσο κάτι που δεν παίζει (τελευταία αγορά σε φαλτσέτες ήταν... εχθές).
Dr Pan K
Site Admin

Unread post #8 by Dr Pan K » Tue Sep 30, 2025 10:11 pm

Παναγιώτης
Jim

Unread post #9 by Jim » Tue Sep 30, 2025 11:36 pm

Καλώς τον Μιχάλη :)
Dartzeel

Unread post #10 by Dartzeel » Wed Oct 01, 2025 9:20 am

Dr Pan K wrote:Ψιτ 1500€

Έχω βρει και εγώ κάτι τέτοια.
Είναι legit;
Κατά τα Χριστούγεννα λέω να το κάνω δώρο στον εαυτό μου βέβαια γιατί έχουν πέσει διάφορα περίεργα αυτή την εποχή.

Return to “Παρουσιάσεις συστημάτων”

Login · Register