Ακρόαση στην Melody's Vision, Σαββατο 25 Οκτωβρίου
Wilson Audio - dCS - Innuos - Nagra - Constellation
Συμμετοχές εδώ

Δικαιολογίες του $%&# ή αλλιως Parole parole parole

User avatar
Dr Pan K
Site Admin
Posts: 9081
Joined: Tue Mar 29, 2016 12:46 am

Re: Δικαιολογίες του $%&# ή αλλιως Parole parole parole

Unread post #11 by Dr Pan K » Fri Nov 15, 2024 5:42 pm

Geopolitis wrote:Δε ξερω φιλε αν εφταιγε αυτο μονο αλλα σιγουρα δε βοηθαει να ακουσεις ηχειο που δεν εχει παιξει ποτε. Το αποτελεσμα ηταν μετριο αλλα ο ιδιος συνδυασμος αλλου παιζει πολυ καλα. Ειναι αυτο που λεει ο Αντρεας ακριβως.

Ξερω οτι δε εχεις την καλυτερη αποψη για τη συγκεκριμενη εταιρια ηχειων αλλα αυτο που ακουσαμε στην εκθεση δεν ηταν ο ηχος που μπορουν να βγαλουν με Pilium. Ετσι και αλλιως απο οτι μου ειπαν απο την αντιπροσωπια θα εχουν ενα demo room στημενο στο Χαλανδρι οποτε ισως εχουμε ευκαιρια να το ξανακουσουμε.


Ναι, αυτο θα ειχε ενδιαφερον. Παμε παρεακι στις γιορτες αν τα καταφερουμε.

Εχω και ενα αλλο σχετικο παραδειγμα, απο ενα φιλο ελληνα που τα ηχεια που εχει στην βιοτεχνία του ειναι κορνες και θεωρω πως ενω σαν ματσαρισμα στα χαρτια ειναι καλο το τελικο αποτελεσμα αφηνει πολλους με ερωτηματικα. Και τα ηλεκτρονικα του τα ξερω καλα, παιζουν. Ελα ομως που αυτα τα ηχεια εχει και με αυτα κατεβηκε.

Μερικες φορες οι κατασκευαστες και εισαγωγεις παιζουν με συνδυασμους που επιβάλλονται απο τις περιστάσεις. Ειναι μια κακη διακιολογια αλλα συμβαινει.
Παναγιώτης
User avatar
Chris1967
Contributor
Posts: 2039
Joined: Tue Mar 29, 2016 11:07 am

Re: Δικαιολογίες του $%&# ή αλλιως Parole parole parole

Unread post #12 by Chris1967 » Sat Nov 16, 2024 10:24 am

Ναι κιεγώ θα ήθελα να συμμετάσχω στην ακρόαση αυτή.

Θα συμφωνήσω απόλυτα με τον Πάνο, επειδή πολλές από τις ακουστικές εμπειρίες του τις έχουμε βιώσει παρέα τόσο στο Μόναχο όσο αι στην Ελλάδα με την πληθώρα μηχανημάτων που πέρασαν από το σπίτι του και μερικά από το δικό μου.

Αυτό που καταλαβαίνω είναι ότι μάλλον λόγω συμπάθειας προς κάποια μηχανήματα περιμένει κανείς το μέγιστο αποτέλεσμα και όταν αυτό δεν έρχεται (η απλά δεν υπάρχει καν) υπάρχουν οι δικαιολογίες.

Προσωπικά ποτέ μου δεν θα επέμενα να ακούσω και να ξανακούσω μηχανήματα που δεν "έπαξαν" σε έκθεση τουλάχιστον σε αποδεκτό βαθμό κα φυσικά ούτε θα τα έβαζα στην λίστα είτε του άμεσου ενδιαφέροντος ή μελλοντικού.

Ούτε σαν καταναλωτής (και όχι χομπίστας) θα πρέπει να μας απασχολούν οι δικαιολογίες κυρίως της καραμέλας του "άστρωτου". Σαν χομπίστας αυτό με το στρώσιμο δεν το έχω βιώσει ΠΟΤΕ σαν κάτι που κάνει μεγάλη διαφορά.

Και αν όλα αυτά που λέμε είναι αληθινά και μεταμορφώνονται τα μηχανήματα με καλώδια, τοποθέτηση στον χώρο και με στρώσιμο, τότε (και αυτό που έθιξα και στο νήμα της έκθεσης) ο επαγγελματισμός του εκθέτη είναι προβληματικός και σε αυτή την περίπτωση ούτε θα με ενδιέφερε ιδιαίτερα ο εκθέτης που δεν είχε προσέξει το αποτέλεσμα του δωματίου του, να τον εμπιστευτώ για γνώμες συμβουλές και εν τέλη αγορά κάποιου ακριβού μηχανήματος ή ηχείου.
Χρήστος
Geopolitis
Posts: 360
Joined: Mon Apr 18, 2016 12:28 am

Re: Δικαιολογίες του $%&# ή αλλιως Parole parole parole

Unread post #13 by Geopolitis » Sat Nov 16, 2024 5:16 pm

Τα δικα μου σχόλια δεν ειναι θεμα συμπάθειας. Προσωπικα δεν συμπαθώ τα Magico. Αλλα τα εχω ακουσει να παιζουν πολυ καλα πανω απο μια φορες. Και οταν ακουσεις ενα ηχειο να παιζει μια φορα εξαιρετικα ακομα και αν το ακουσεις να παιζει χάλια άλλες δέκα ξερεις οτι μπορει να παιξει πολυ καλα. Μια φορα ειναι αρκετή….

Υ.Γ όλες τις φορες που τα άκουσα να παιζουν καλα έπαιζαν με Pilium
User avatar
Chris1967
Contributor
Posts: 2039
Joined: Tue Mar 29, 2016 11:07 am

Re: Δικαιολογίες του $%&# ή αλλιως Parole parole parole

Unread post #14 by Chris1967 » Sun Nov 17, 2024 1:32 am

Γιώργο νομίζω ότι το κουράζουμε το συγκεκριμένο θέμα, εγώ δεν έχω ακούσει ποτέ μου τα συγκεκριμένα μηχανήματα εκτός του DAC που δεν μπορώ να πω ότι με ενθουσίασε, αλλά σίγουρα δεν με ενθουσίασε (ούτε καν) το σύνολο.

Κανονίστε την ακρόαση να πάμε όλοι μαζί να τα ακούσουμε στημένα σωστά.
Χρήστος
Ποτης
Posts: 217
Joined: Sun Mar 02, 2025 7:35 am

Re: Δικαιολογίες του $%&# ή αλλιως Parole parole parole

Unread post #15 by Ποτης » Mon May 26, 2025 5:41 am

Επειδή έχω επισκεφθεί αποκλειστικά Ελληνικές εκθέσεις θ' αναφερθώ σ' ένα γεγονός που συμβαινει ίσως μόνο σ' αυτές.Οι αντιπρόσωποι(και όχι οι κατασκευαστές)στήνουν τα συστήματα τους αποκλειστικά με συσκευές και παρελκόμενα που αντιπροσωπεύουν.Αρκετες φορές το ταίριασμα δεν είναι καλό κι αν τους το επισημάνεις είτε θ' απαντήσουν πως αυτά έχουν αυτά βάζουν είτε θα ενοχληθουν
User avatar
Dr Pan K
Site Admin
Posts: 9081
Joined: Tue Mar 29, 2016 12:46 am

Re: Δικαιολογίες του $%&# ή αλλιως Parole parole parole

Unread post #16 by Dr Pan K » Mon May 26, 2025 8:24 am

Ποτης wrote:Επειδή έχω επισκεφθεί αποκλειστικά Ελληνικές εκθέσεις θ' αναφερθώ σ' ένα γεγονός που συμβαινει ίσως μόνο σ' αυτές.Οι αντιπρόσωποι(και όχι οι κατασκευαστές)στήνουν τα συστήματα τους αποκλειστικά με συσκευές και παρελκόμενα που αντιπροσωπεύουν.Αρκετες φορές το ταίριασμα δεν είναι καλό κι αν τους το επισημάνεις είτε θ' απαντήσουν πως αυτά έχουν αυτά βάζουν είτε θα ενοχληθουν


Αυτο ειναι μονιμο φαινομενο και εξω. Προωθουν οτι εχουν διαθεσιμο. Οι μαγκες αντιπροσωποι ξερουν τι ηχο θελουν να βγαλουν και φροντιζουν να εχουν τις σωστες αντιπροσωπειες. Ειναι πιο ευκολο για μια μεγαλη αντιπροσωπεια που εχει πολλες μαρκες να τις ματζαρει μεταξυ τους αλλα οπως ειπα ειναι και θεμα μαγκιας. Χαρακτηριστικο παραδειγμα ειναι ο Μιχαλης Φουασης (MF Audio) ο οποιος ποτε δεν ειχε πανω απο 2-3 μαρκες ηχειων και 2-3 μαρκες ενισχυτων, ισως μια μαρκα καλωδιων και μια ή δυο πικαπ. Παμπολες φορες ειχε τον καλυτερο ηχο στις εκθέσεις της Αθηνα γιατι ηξερε ακριβως τι ηθελε να πετύχει.
Παναγιώτης
Ποτης
Posts: 217
Joined: Sun Mar 02, 2025 7:35 am

Re: Δικαιολογίες του $%&# ή αλλιως Parole parole parole

Unread post #17 by Ποτης » Mon May 26, 2025 8:55 am

Είναι γεγονός για τον συγκεκριμένο αντιπρόσωπο.Απλως,έχω την εντύπωση ότι στις Εκθέσεις του εξωτερικού εκτός από τους αντιπροσώπους συμμετέχουν και οι ίδιοι οι κατασκευαστες έχοντας φροντίσει εγκαίρως για τις συμμαχίες τους δίχως την εμπλοκή των αντιπροσώπων.
User avatar
Dr Pan K
Site Admin
Posts: 9081
Joined: Tue Mar 29, 2016 12:46 am

Re: Δικαιολογίες του $%&# ή αλλιως Parole parole parole

Unread post #18 by Dr Pan K » Mon May 26, 2025 9:24 am

Ποτης wrote:Είναι γεγονός για τον συγκεκριμένο αντιπρόσωπο.Απλως,έχω την εντύπωση ότι στις Εκθέσεις του εξωτερικού εκτός από τους αντιπροσώπους συμμετέχουν και οι ίδιοι οι κατασκευαστες έχοντας φροντίσει εγκαίρως για τις συμμαχίες τους δίχως την εμπλοκή των αντιπροσώπων.


Δυστυχως αυτο ειναι μυθος, οι περισσοτεροι πανε με οποιον τα βρουν χωρις απαραιτητα να ειναι το ιδανικο ταιρι. Στην τελευταια εκθεση του Μοναχου πχ ο Ασιατης αντιπροσωπος ενος δυνατου κατασκευαστη Γερμανικων ηχειων του ζητησε να κατεβει με ενα κομψο Ιταλικο σετ ενισχυτων που δεν οδηγει τπτ και το αποτελεσμα ηταν μετριοτατο.

Καποιοι γνωστοι Αμερικανοι εχουν σταθερες συμμαχιες (Wilson & D'Agostino πχ) και εκει τα πραγματα ειναι προβλεπόμενα. Υπαρχουν και καποιοι που απλα δεν καταλαβαινουν ποιο ειναι και ποιο δεν ειναι το σωστο ηχειο για τα ενισχυτικα τους (ο Kerem της Absolare καθε χρονο κατεβαζει ηχεια της Rockport αλλα τα ενισχυτικα του δεν μπορουν να τα ελέγξουν)
Παναγιώτης

Return to “Audio Shows”



Login · Register