Ακρόαση στην Melody's Vision, Σαββατο 25 Οκτωβρίου
Wilson Audio - dCS - Innuos - Nagra - Constellation
Συμμετοχές εδώ

Ήχος Εικόνα Show 2024

Vlassisk

Re: Ήχος Εικόνα Show 2024

Unread post #21 by Vlassisk » Mon Nov 11, 2024 10:05 pm

Chris1967 wrote:Ναι Άγγελε τα Watt Puppy anniversary ήταν. Και η τιμή μάλλον προς τα 50000 και όχι 60000 πρέπει να είναι.

Σε κάθε περίπτωση και επειδή και έμενα τα Wilson είναι αγαπημένα ηχεία θέλω να πιστεύω ότι έφταιγε το δωμάτιο.

Πάντως νομίζω η πρώτη παρουσίαση στην Ελλάδα ήταν.

Κακη αρχη εκαναν.
Δωματια ,συνοδα matching δεν ξερω το θεωρω απαραδεκτο να φερνεις τετοιου επιπεδου συστημα και να μην παιζει εστω στο 60-70% .
Δεν μιλαω μονο για τα ηχεια αλλα συνολικα γιατι αν επαιζε εστω τοσο νομιζω θα μαζευαμε τα σαγονια μας.
Δεν ηταν βεβαια στο επιπεδο των Μagico με τα pilium αλλα αρκετα πολυ φθηνοτερα συστηματακια παιζαν καλυτερα. :shock:
Dr Pan K
Site Admin

Unread post #22 by Dr Pan K » Mon Nov 11, 2024 10:22 pm

Vlassisk wrote:
Chris1967 wrote:Ναι Άγγελε τα Watt Puppy anniversary ήταν. Και η τιμή μάλλον προς τα 50000 και όχι 60000 πρέπει να είναι.

Σε κάθε περίπτωση και επειδή και έμενα τα Wilson είναι αγαπημένα ηχεία θέλω να πιστεύω ότι έφταιγε το δωμάτιο.

Πάντως νομίζω η πρώτη παρουσίαση στην Ελλάδα ήταν.

Κακη αρχη εκαναν.
Δωματια ,συνοδα matching δεν ξερω το θεωρω απαραδεκτο να φερνεις τετοιου επιπεδου συστημα και να μην παιζει εστω στο 60-70% .
Δεν μιλαω μονο για τα ηχεια αλλα συνολικα γιατι αν επαιζε εστω τοσο νομιζω θα μαζευαμε τα σαγονια μας.
Δεν ηταν βεβαια στο επιπεδο των Μagico με τα pilium αλλα αρκετα πολυ φθηνοτερα συστηματακια παιζαν καλυτερα. :shock:

Πως έπαιξαν τα Pilium με Magico?
Παναγιώτης
DomieMic65
Contributor

Unread post #23 by DomieMic65 » Mon Nov 11, 2024 10:39 pm

Vlassisk wrote:Οποιος δεν ακουσε τα Gryphon EOS2 εχασε. Το κακο ειναι οτι ολοι εστιαζαν στα atc με το sub οταν βαρουσε σε επιπεδα κλαμπ.
Η εκπληξη ηρθε απο το τελευταιο δωματιο της TRF ενα ελληνα κατασκευαστη με μικρα ηχεια βασης επαιζαν αψογα ιδιως αν υπολογισει κανεις το κοστος τους στα 450€.

συμφωνώ απόλυτα και για τα δύο ...

τα Griphon κονταροχτυπιόντουσαν σε ποιότητα ήχου με τα ATC ... όσο ήμουν εγώ στο δωμάτιο δεν τα έπαιζαν ούτε σε εκκωφαντικές στάθμες ούτε με "νταπα ντούπα" περιεχόμενο ... προφανώς και ο ήχος των ATC ήταν πιο μεγάλος από των Gryphon αλλά και αυτά με την σειρά τους έπαιζαν με εξαιρετικό όγκο για το μέγεθός τους. Πολύ ισορροπημένα και με γλυκό, φυσικό αλλά συνάμα αναλυτικό, με την καλή έννοια, ήχο! Ήταν πραγματικά μια πολύ ευχάριστη έκπληξη!! Βέβαια νομίζω είναι λίγο πιο ακριβά από τα παθητικά 100άρια της ATC.

τα TRF μου είχαν κάνει εξαιρετική εντύπωση και σε παλιότερη έκθεση... ο ορισμός του VFM!
Vlassisk

Unread post #24 by Vlassisk » Mon Nov 11, 2024 11:00 pm

Dr Pan K wrote:

Πως έπαιξαν τα Pilium με Magico?

Το Σαββατο δεν επαιξαν εφυγα στα 2 λεπτα. Την Κυριακη απογευμα καπως καλυτερα αλλα καμμια σχεση με την κατηγορια τους. Απλα καθησα λιγο αφου δεν ενοχλουσαν μπας και καταλαβω λιγο απ το τι θα μπορουσαν να κανουν.
Dr Pan K
Site Admin

Unread post #25 by Dr Pan K » Mon Nov 11, 2024 11:03 pm

Αν θυμάμαι καλά τα Mágico τα έχει αγοράσει ο Πηλιος οπότε δοκιμές έχουν γίνει άπειρες στο πως παίζουν με τα ενισχυτικά του, άρα δικαιολογίες μηδέν. Άκουσα και από άλλους ότι το αποτέλεσμα ήταν μέτριο, κρίμα.
Παναγιώτης
DomieMic65
Contributor

Unread post #26 by DomieMic65 » Mon Nov 11, 2024 11:26 pm

να πούμε όμως πως ο χώρος ήταν υπερβολικά μικρός για αυτό το σύστημα
θεωρώ πως απλά έδινε μια υποψία για το τι μπορεί να κάνει και μέχρι εκεί...
pankon
Contributor

Unread post #27 by pankon » Tue Nov 12, 2024 9:08 am

Από τα συστήματα που άκουσα στην έκθεση, εκείνα που μου έμειναν στο μυαλό ήταν αυτό με τα EPOS 28-N (Burmester ενισχυτής) και αυτό με τα Magnepan 1.7i (Electrocompaniet ενισχυτής).
Chris1967
Contributor

Unread post #28 by Chris1967 » Tue Nov 12, 2024 10:34 am

Παιδιά εγώ δεν μπορώ να καταλάβω γιατί επιλέγονται πολύ μεγάλα δωμάτια για να μπει η "πραμάτεια" μέσα.

Δεν είναι προτιμότερα τα "έξυπνα" συστήματα, μικρά, ματζέβελα, που να ταιριάζουν καλύτερα σε μικρά δωμάτια?

Τα μεγάλα ηχεία δεν πρέπει να στήνονται προσεκτικότερα? Δεν πρέπει να βάζουν ήχο απορροφητικά και μασοπαγίδες στα δωμάτια?

Δεν πρέπει να αποφεύγονται οι εκκωφαντικές στάθμες που μπουμάρουν και ενοχλούν και τα άλλα δωμάτια?

Δεν θα πρέπει να μπαίνουν στα δωμάτια λίγα άτομα και μετά να μπαίνουν οι επόμενοι, τουλάχιστον στα σοβαρά συστήματα?

Σε τι ακριβώς αποσκοπεί μια τέτοια έκθεση, απλά να δούμε οπτικά τα μηχανήματα και μετά να κλείσουνε όποιοι ενδιαφέρονται για κάποια ραντεβού στα μαγαζιά? Πράγμα που ούτως ή άλλως θα γίνει δηλαδή αν εμένα με ενδιαφέρει πχ το Rockna SIgnature, δεν χρειάζεται να πάω να το δω σε έκθεση πάω κατευθείαν στον έμπορο.

Γενικά είδα ότι οι ευγενικές μου παρατηρήσεις σε κάποια δωμάτια ήταν αδιάφορες(?!) δηλαδή οι ίδιοι δεν καταλαβαίνουν αν τα συστήματα τους παίζουν χάλια ή καλούτσικα? γιατί δεν προσπαθούν τουλάχιστον για το καλούτσικά?

Μπορώ να πω ότι φταίει και το κοινό κατά κάποιο τρόπο, στο δωμάτιο με τα Magico/Pilium (που έπαιζαν λάθος, δεν ήταν απλά έλλειψη ανάλυσης ή μπουμάρισμα, ήταν χωρίς καμία συνοχή) ήταν ένας που ήταν εκστασιασμένος με σκυφτό κεφάλι και κλειστά μάτια να κουνάει το κεφάλι του στον ρυθμό...

Οκ ακούσαμε τα Watt Puppy, συριστικός ήχος με έλλειψη εικόνας, σωστά μπάσα και γρήγορα, όμως, τι συμπέρασμα βγάζει κανείς, μηδέν, για άλλη μια φορά είδαμε μια εικόνα και θα πρέπει να διαβάσουμε τα ξένα review.

Σκόρπιες σκέψεις... αν δεν είναι για την παρέα και το κοινωνικό μέρος δεν θα ξαναπήγαινα σε Ελληνική έκθεση.
Χρήστος
Vlassisk

Unread post #29 by Vlassisk » Tue Nov 12, 2024 10:53 am

και τα magnepan δεν ηταν σε ιδανικο δωματιο ,στημενα στην μεγαλη πλευρα του πολυ κοντα για magnepan στον τοιχο ανισες αποστασεις απο τα πλαινα κλπ αλλα...... επαιζαν καταλαβαινες.Σε συνδυασμο βεβαια με τα electro(τι ωραια μηχανηματα!!)
Τα wilson ειχαν dcs για πηγη (κριμα γιατι σε καποια γωνια στεκοταν το νεο streamer της Nagra) δεν θυμαμαι ενισχυτικα τι ειχαν θυμαται κανεις?
Στέλιος Περγιουδάκης

Unread post #30 by Στέλιος Περγιουδάκης » Tue Nov 12, 2024 11:56 am

pankon wrote:Από τα συστήματα που άκουσα στην έκθεση, εκείνα που μου έμειναν στο μυαλό ήταν αυτό με τα EPOS 28-N (Burmester ενισχυτής) και αυτό με τα Magnepan 1.7i (Electrocompaniet ενισχυτής).

Και μένα Παναγιώτη τα EPOS μου άρεσαν πολύ, τόσο που θα τα σκεφτόμουν για αναβάθμιση του ήχου μου.
Ίσως πάω και τα ακούσω πάλι.
Η τιμή τους όμως στα 8Κ με φρενάρει...

Return to “Audio Shows”

Login · Register