Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookie από την Google για να παρέχει τις υπηρεσίες του και να αναλύει την επισκεψιμότητα. Η IP διεύθυνσή σας γνωστοποιείται στην Google, μαζί με μετρήσεις απόδοσης και ασφαλείας, ώστε να διασφαλιστεί η ποιότητα της υπηρεσίας, για τη δημιουργία στατιστικών στοιχείων σχετικά με τη χρήση και για τον εντοπισμό και την αντιμετώπιση καταχρήσεων. Με την χρήση του ιστότοπου Audiohub.gr αποδέχεστε τα παραπάνω.

Ηχος Εικονα Show HES 2025

angpsi
Contributor

Re: Ηχος Εικονα Show HES 2025

Unread post #21 by angpsi » Sun Nov 16, 2025 10:45 pm

Επιφυλάσσομαι για εικονίτσες γιατί τρέχω ασταμάτητα και αύριο ταξιδεύω, ωστόσο θα συμφωνήσω κι εγώ μέσες - άκρες με όσα είπε ο Chris.

Ο γενικός απολογισμός της έκθεσης για μένα ήταν:
α) (σχεδόν) παντού επιθετικά πρίμα, που σε συνδυασμό με τις υψηλές εντάσεις έκαναν την ακρόαση ενίοτε ως και ανυπόφορη...
β) κάποια ακριβά έως πανάκριβα συστήματα που προδίδονταν από το φτωχό ματσάρισμα, ελέω στρατηγικής προώθησης της πραμ΄άτειας του εκθέτη.
γ) κάποια ακριβά έως πανάκριβα συστήματα που φοβάμαι πως δεν θα καταφέρουν να μου αρέσουν ποτέ (Ideon), ή δεν θα καταφέρουν ποτέ να δικαιολογήσουν στ' αυτιά μου τα στρατοσφαιρικά τους κόστη (Magico). Στο ίδιο πνεύμα, κάμποσες προτάσεις με DSP που δεν καταφέρνουν να εκπληρώνουν τις ίδιες τους τις υποσχέσεις―δηλ. να διορθώνουν το δωμάτιο.
δ) η νοσταλγία για τα "ψαγμένα" δωμάτια των πολύ παλαιότερων χρόνων, όπως της MF Audio (ή παλιότερα με Serblin ή και κάτι Lavardin που ακόμα θυμάμαι), που πάντοντε κατάφερναν να φέρνουν ένα ποιοτικό αποτέλεσμα ακόμα και μέσα από πολύ αντίξοες συνθήκες. Σε αυτό το πνεύμα, προσωπικά βρήκα περισσότερο ανακουφιστική την επίδειξη της Nordost που έπαιξε έξυπνα σε χαμηλές στάθμες και ακούσαμε πραγματική μουσική. Δεν ξέρω αν αυτό συνεχίστηκε αργότερα, ίσως ήταν για εμάς και μόνο, που πήγαμε νωρίς το πρωί.

Συμφωνώ με την εύφημο μνεία του budget συστήματος της έκθεσης με Acoustic Energy / Rega (σύνολο για ηχεία και ενισχυτή λίγο κάτω από 2,5Κ), ήταν από τις λίγες φορές που κάθισα και άκουσα με κάποια ηρεμία. Σταθερά ελκυστικός ήχος και στη Lab12/Blumenhofer: εγώ που υποφέρω με τις σκληρές ψηλές δεν είχα πρόβλημα με το αποτέλεσμα. Ενδιαφέρον για μένα και το σύστημα με τα Audio Physic του Ορφέα, όμως με πολλά Κ να παίζουν από πίσω χωρίς να αισθάνομαι καμιά απόλυτη μαγεία.

Bottom line, κατά τη γνώμη μου όλα τα συστήματα είχαν στηθεί με γνόμονα τον εντυπωσιασμό―όπου ως "εντυπωσιασμό" οι εκθέτες αντιλαμβάνονταν τις υψηλές στάθμες και το πρόγραμμα με κλαπατσίμπανα (κοίτα πόσο ρεαλιστικό εμφανίζεται το πιατίνι πάνω δεξιά). Ξαναλέω, μου λείπουν οι στιγμές που με έφεραν στο χόμπι: δηλ. κάποια δωμάτια που κατάφερναν κάποτε να με κρατούν για ώρες μέσα σε αυτά, γλυκοζαχαρώνοντας στην ιδέα ότι θα μπορούσα κάποτε να αποκτήσω τα συστήματά τους. Φέτος, όπως και σε κάθε πρόσφατο πέρισυ, τα περισσότερα δωμάτια μου φάνηκαν αγγαρεία.

Αυτ΄ά φαίνεται πως είναι και τα σημεία των καιρών...
Άγγελος
Chris1967
Contributor

Unread post #22 by Chris1967 » Mon Nov 17, 2025 9:50 am

Σήμερα είμαι χαλαρός το πρωί και διαβάζω κάποια που γράφονται για την έκθεση.

Διθυραμβικά σχόλια για συστήματα που έπαιζαν πολύ μέτρια, συγκινήσεις και δάκρυα (ναι χωρις πλάκα) από τον ρεαλισμό που άκουσαν, πολύ θετικά σχόλια για τα δύο ηχεία που έχουν ενσωματωμένους ενισχυτές και dsp, συγχαρητήρια ο ένας στον άλλον, η καλύτερη έκθεση των τελευταίων χρόνων, κλπ κλπ.

Δεν ξέρω ή έχουν κουφαθεί αυτοί, ή έχουμε κουφαθεί όλοι στην παρέα.

Δεν ξέρω τι να πω.
Χρήστος
pankon
Contributor

Unread post #23 by pankon » Mon Nov 17, 2025 10:51 am

Συμφωνώ με αυτά που λες, Χρήστο. Αν μπορούσα να συνοψίσω, θα έλεγα ότι η περσινή έκθεση είχε συστήματα με καλύτερο ήχο από φέτος. Όχι δραματικά καλύτερη, αλλά καλύτερη.
Dr Pan K
Site Admin

Unread post #24 by Dr Pan K » Mon Nov 17, 2025 12:16 pm

Χμμ..

Βλεπω καποιες φωτο απο μηχανηματα που ειναι πρακτικα discontinued και καποια λιγα νεα που δεν τα γνωριζω.

Το προβλημα με τις επιλογες ειναι γνωστο, αυτα εχει ο εκαστοτε αντιπροσωπος και με αυτα παιζει. Το οτι δεν ταιριαζουν μεταξυ τους ειναι για πολλους αλλο ζητημα, δεν ειναι διατεθιμενοι να ματσαρουν τις συσεκυες με του αλλου αντιπροσωπου γιατι θελουν να φερουν μονο δικες τους πωλησεις.
Παναγιώτης
Dr Pan K
Site Admin

Unread post #25 by Dr Pan K » Mon Nov 17, 2025 12:20 pm

Αναρωτιεμαι πως επαιξαν τα Pilium με τα Magico. Για εμενα πρεπει να ειναι λαθος μεχρι εκει που δεν παιρνει, ενισχυση πολωμένη σε ταξη Β με ψυχρο και αναλυτικο ηχειο. Δεν ξερω τι του βρισκουν οι αρμοδιοι.

Επισης βλεπω πως ο Νικος (Chameleon) εχει εξελιχθει σε αντιπροσωπο πρωτης κατηγοριας. Ψαχνει για σχετικα αγνωστες μαρκες και καποιες του εχουν βγει.

Tα ηχεια του Fink τα εχω ακουσει εξω μερικες φορες, σαν σχεδιαστης εχει τεραστιο ονομα στην Γερμανια, δεν ειμαι σιγουρος αν τελικα αρεσουν τοσο πολυ.

Α, και ο Αμερικανος της Nordost ειναι Βραζιλιανος. Και πολυ καλο παιδι.
Παναγιώτης
Dr Pan K
Site Admin

Unread post #26 by Dr Pan K » Mon Nov 17, 2025 12:26 pm

Το συστημα με Stenheim & Pathos πρεπει να ηταν απο καλο εως εξαιρετικο. Το ακουσατε ?
Παναγιώτης
Geopolitis

Unread post #27 by Geopolitis » Mon Nov 17, 2025 5:53 pm

Dr Pan K wrote:Αναρωτιεμαι πως επαιξαν τα Pilium με τα Magico. Για εμενα πρεπει να ειναι λαθος μεχρι εκει που δεν παιρνει, ενισχυση πολωμένη σε ταξη Β με ψυχρο και αναλυτικο ηχειο. Δεν ξερω τι του βρισκουν οι αρμοδιοι.
.

Χαλια μαυρα. Δεν ξερω τι ακριβως κανει ο αντιπροσωπος αλλα κατι κανει πολυ στραβα αφου εχω ακουσει στο Μοναχο επανελλειμενως τον συνδυασμο και δεν εχει καμια σχεση το αποτελεσμα με αυτο που ακουσα το Σαββατο το πρωι. Δεν ξερω αν κατι αλλαξε μεχρι την Κυριακη το απογευμα.

Περυσι ειχε υπερβολικα πολυ μπασο με αποτελεσμα να νομιζεις οτι το συστημα εχει roll off (το λεγομενο μουγκα στην στρουγκα).

Φετος σε απειρως μεγαλυτερο χωρο ηταν το ακριβως αντιθετο. Το αποτελεσμα ειχε λιγοτερο ογκο απο τα περισσοτερα ηχεια βασης της εκθεσης. Ηταν τοσο λεπτοηχο που πραγματικα τσιριζε και δεν αντεξα να ακουσω πανω απο τρια τεσσερα κομματια. Δεν ξερω τι εφταιγε αλλα δεν ειναι αυτο το σεταπ που σε πολλες εκθεσεις στο εξωτερικο παιρνει πολυ θετικο feedback απο πολυ κοσμο.
Chris1967
Contributor

Unread post #28 by Chris1967 » Mon Nov 17, 2025 6:30 pm

Geopolitis wrote:
Dr Pan K wrote:Αναρωτιεμαι πως επαιξαν τα Pilium με τα Magico. Για εμενα πρεπει να ειναι λαθος μεχρι εκει που δεν παιρνει, ενισχυση πολωμένη σε ταξη Β με ψυχρο και αναλυτικο ηχειο. Δεν ξερω τι του βρισκουν οι αρμοδιοι.
.

Χαλια μαυρα. Δεν ξερω τι ακριβως κανει ο αντιπροσωπος αλλα κατι κανει πολυ στραβα αφου εχω ακουσει στο Μοναχο επανελλειμενως τον συνδυασμο και δεν εχει καμια σχεση το αποτελεσμα με αυτο που ακουσα το Σαββατο το πρωι. Δεν ξερω αν κατι αλλαξε μεχρι την Κυριακη το απογευμα.

Περυσι ειχε υπερβολικα πολυ μπασο με αποτελεσμα να νομιζεις οτι το συστημα εχει roll off (το λεγομενο μουγκα στην στρουγκα).

Φετος σε απειρως μεγαλυτερο χωρο ηταν το ακριβως αντιθετο. Το αποτελεσμα ειχε λιγοτερο ογκο απο τα περισσοτερα ηχεια βασης της εκθεσης. Ηταν τοσο λεπτοηχο που πραγματικα τσιριζε και δεν αντεξα να ακουσω πανω απο τρια τεσσερα κομματια. Δεν ξερω τι εφταιγε αλλα δεν ειναι αυτο το σεταπ που σε πολλες εκθεσεις στο εξωτερικο παιρνει πολυ θετικο feedback απο πολυ κοσμο.

Απέφυγα να το σχολιάσω εγώ, αλλά συμφωνώ απόλυτα.

Κάποιος στο facebook είπε ότι αυτό το σύστημα τον έκανε να κλάψει από συγκίνηση :lol:
Χρήστος
Dr Pan K
Site Admin

Unread post #29 by Dr Pan K » Mon Nov 17, 2025 8:14 pm

Stenheim Pathos ακουσε κανεις? Πως ηταν ??
Παναγιώτης
Chris1967
Contributor

Unread post #30 by Chris1967 » Mon Nov 17, 2025 8:48 pm

Όχι Πάνο νομίζω τα έβαλαν να παίξουν όταν φεύγαμε, πολύ μεγάλο δωμάτιο οχλαγωγία δυστυχώς.
Χρήστος

Return to “Audio Shows”

Login · Register