Ακρόαση στην Melody's Vision, Σαββατο 25 Οκτωβρίου
Wilson Audio - dCS - Innuos - Nagra - Constellation
Συμμετοχές εδώ

Δικαιολογίες του $%&# ή αλλιως Parole parole parole

Dr Pan K
Site Admin

Δικαιολογίες του $%&# ή αλλιως Parole parole parole

Unread post #1 by Dr Pan K » Tue Nov 12, 2024 7:05 pm

Λιστα απο τις πιο τετριμμένες διακιολογιες που ακουμε στα show σαν απαντηση του γιατι το δωματιο παιζει χαλια.

Το δωματιο ειναι μικρο (λες και δεν το ειχες δει πολυ καιρο πριν την εκθεση). Τα δωματια ειναι γνωστα σε ολους και αποδεδειγμενα δεν μπαινουν στο πλυσιμο. Ξερεις τι πληρωσες και αν τελικα εφερες το ηχειο που με λιγη τυχη θες να πουλησεις και παιζει χαλια δεν φταιει κανεις αλλος παρα εσυ που επελεξες να παιξεις ετσι

Ζητησα μεγαλο αλλα διοργανωτης μου εδωσε μικρο. Αστειότητες. ΟΙ διοργανωτες σε ολο τον πλανητη θελουν να βγαλουν λεφτα και αυτοι, προφανως και σου εδωσαν οτι πληρωσες.

Ο χωρος ειναι ακαταλληλος για ακροαση. Προφανως και ειναι αλλα για καποιο λογο το δωματιο του διπλα παιζει μια χαρα και σε αυτο συμφωνουν το 90% που το ακουσαν. Αραγε το ξενοδοχειο ειχε προβλεψει πριν 40 χρονια που το ανοικοδομησαν οτι καποια στιγμη θα γινει εκθεση ηχοσυστηματων και του διπλα το δωματιο ειναι προσεγμενο πιο πολυ απο το δικο σου? η εισαι απλα ηλιθιος και χρησιμοποιεις δικαιολογιες του $%&# ?

Το ρευμα ειναι το προβλημα..
Σωστα, Ενω οι διπλα παιρνουν ρευμα κατευθειαν απο το Kozloduy με ειδικη γραμμη και για αυτο παιζουν και καλυτερα. Να φροντισεις τα ρευματα σου αγαπητε εισαγωγεα. Ολοι σας πουλατε λυσεις ρευματος (καλωδια, φιλτρα, ματζουνια), να μην ακουω διακιολογιες..

Το ηχειο/ ενισχυτης/ ασφαλεια/ καλωδιο/ cable lifter ειναι αστρωτο.
Καμια διακιολογια, λες και η εκθεση εγινε 20 ημερες πιο νωρις και σε επιασαν αδιαβαστο. Να φροντισεις να εισαι συνεπής, να εχεις μηχανηματα στρωμενα ενα μηνα πιο νωρις. Η ημερομηνια της εκθεσης ειναι συνήθως γνωστη στους επαγγελματιες μηνες πιο πριν (χρονια στην περιπτωση των οργανωμενων εκθεσεων του εξωτερικου)

Δεν ειχαμε ξαναπαιξει με το συγκεκριμενο μηχανημα, ηχειο κτλ. Δικο σου προβλημα. Να φροντιζες..
Παναγιώτης
Dr Pan K
Site Admin

Re: Δικαιολογίες του $%&# ή αλλιως Parole parole parole

Unread post #2 by Dr Pan K » Tue Nov 12, 2024 7:06 pm

θα ξεχναω και μερικες...
Παναγιώτης
kmyl

Unread post #3 by kmyl » Wed Nov 13, 2024 9:55 am

έχει πολύ κόσμο και κάνουν πολύ φασαρία....έξω από το δωμάτιο.
angpsi
Contributor

Unread post #4 by angpsi » Thu Nov 14, 2024 5:30 pm

"Αν παίζει το [ΧΧ μηχάνημα] έτσι με αυτά τα [ΧΧ] συνοδά, φαντάσου πώς θα παίξει πάνω σε ακόμα καλύτερα συστήματα."
(ιστορία από πρώτο χέρι, ήταν κι ο Χρήστος μαζί μου)
Άγγελος
Dr Pan K
Site Admin

Unread post #5 by Dr Pan K » Thu Nov 14, 2024 6:13 pm

Να προσθεσω κατι, τα δωματια των εκθεσεων δεν απεχουν παρα πολυ απο αυτα των περισσοτέρων χαιφιντελαδων. Ελαχιστοι απο τους φιλους μου εχουν το παραμικρο room treatment. Οπως παιζουν στην εκθεση θα παιξουν και στο μεσο μικροαστικο σαλονι.

Και φυσικα αυτο που λεει ο Αγγελος ισχυει, προφανως και αν βαλεις τα ηχεια των 500 ευρω σε ενα συστημα με ενισχυτες και πηγες των 100Κ ευρω θα παιξουν καλυτερα αλλα αυτο ειναι απλα μια ανέφικτη χαζομαρα. Εχω κανει τετοιες δοκιμες (με κεφαλες ΜΜ των 150 ευρω επανω σε βραχιονα και phono των 20Κ) και προφανως ανακαλυπτεις οτι μπορει να παιξει καλυτερα απο οτι νομιζες αλλα κανεις δεν θα την ξεζουμισει ποτε ετσι γιατι μετα βαζεις την ΖΥΧ των 5Κ ευρω και απογειώνεσαι.

Τα συστηματα των εκθεσεων θα επρεπε να ειναι ισορροπημένα, να αντικατοπτριζουν μια ρεαλιστικη προταση αγορας και να δειχνουν λιγο πολυ τι μπορεις να περιμενεις. Θα πρεπει να μπορεις να βγαλεις καποια πρωτα συμπερασματα και μετα μεσω καποιου tweaking να μπορεις να βελτιωσεις το τελικο αποτελεσμα απαξ και προβείς σε αγορα.

Οποιοσδηποτε ανατρεξει στις εντυπωσεις της παρεας απο τις τελευταιες εκθεσεις θα δει οτι υπαρχει σχεδον καθολικη ομοφωνια για το ποια συστηματα επαιζαν καλυτερα και ποια απογοητευσαν. Το οτι καποια παιζουν καλα υπο αντίξοες συνθήκες ενω διπλα τους καποια αλλα απογοητευουν ειναι ενδεικτικό του οτι καποιοι αφιερωνουν πιο πολυ χρονο στο πως θα κατεβουν, οτι εχουν γνωσεις του πως να επιδείξουν τις συσκευες που αντιπροσωπευουν και οτι εν τελει εχουν και καλυτερα μηχανηματα.

Γιατι υπαρχουν καλυτερα μηχανηματα, υπαρχουν πιο σωστα σχεδιασμενα ηχεια, πιο ευηχες πηγες. Τι να κανουμε, δεν πορουμε παντα να ριχνουμε τα μετρια αποτελεσματα στο δωματιο και το στρωσιμο.
Παναγιώτης
andreasecon

Unread post #6 by andreasecon » Thu Nov 14, 2024 6:51 pm

Dr Pan K wrote:

Γιατι υπαρχουν καλυτερα μηχανηματα, υπαρχουν πιο σωστα σχεδιασμενα ηχεια, πιο ευηχες πηγες. Τι να κανουμε, δεν πορουμε παντα να ριχνουμε τα μετρια αποτελεσματα στο δωματιο και το στρωσιμο.

Ναι μεν, αλλά αν έχεις ακούσει τον συνδυασμό να παίζει παπάδες σε άλλες εκθέσεις, τι μπορεί να υποθέσεις ?
Dr Pan K
Site Admin

Unread post #7 by Dr Pan K » Thu Nov 14, 2024 7:35 pm

andreasecon wrote:
Dr Pan K wrote:

Ναι μεν, αλλά αν έχεις ακούσει τον συνδυασμό να παίζει παπάδες σε άλλες εκθέσεις, τι μπορεί να υποθέσεις ?

Πρεπει να σκεφτω αν ποτε εχω ακουσει κατι συγκεκριμενο που να επαιξε καλα καπου και να μην επαιξα καλα καπου αλλου. Αν υπαρχουν διαφορες (πχ πηγη) τοτε ξερω που να το αποδώσω. Αυτο ειναι και το νοημα της δημοσιογραφικης κάλυψης, ανθρωποι που εχουν ακουσει αρκετους συνδυασμούς οποτε μπορουν να αποδωσουν διαφορες και επιδοσεις σε συγκεριμενα μηχανηματα μεσα σε μια αλυσιδα.

Θα μπορουσα να δωσω διαφορα παραδειγματα, ενα ελληνικο ακριβο DAC πχ που μου ελεγαν οτι ουτε σε αυτη την εκθεση επαιξε κατι ιδιαιτερο και κανεις δεν το θυμαται να εχει εντυπωσιασει στις εκθεσεις. Απο την αλλη καθε φορα τα ηχεια της Rockport επαιζαν καλα, δεν ειναι τυχαιο. Εξω πχ τα ηχεια της Rockport παιζουν παντα καλα αλλα τα εχω ακουσει να μην αποδιδουν στις χαμηλες με ενισχυτικα ενος Τουρκου κατασκευαστη, οποτε ξερω τι μου φταιει. Τα ενισχυτικα δεν μπορουν να τα ελέγξουν.

Οποτε οταν κατα γενικη ομολογια κατι δεν παιζει και πολυ καλα επανειλημμένα αλλα καποιος μου λεει οτι καπου καποτε τα ακουσε και ειχαν παιξει καλα κραταω μικρο καλαθι.

Ειχε γινει βούκινο το μεγαλο Magico (κορνες) πριν μερικα χρονια στο Μοναχο. Το συνολο των δημοσιογραφων και επισκεπτων γελαγε με το συστημα, τα χιλιαδες βατ για τα sub, τον απαισιο και ασυνδετο ηχο, το χαλι του το μαυρο αλλα μετα απο τετοιο debacle η Magico εφερε γνωστο μιζαδορο δημοσιογραφο του Absolute Sound στα γραφεια οπου φυσικα κατέληξε πως το ηχειο τα σπαει. Ολα αυτα προφανως υπο κεκλισμενων των θυρων και χωρις να υπαρχει μαρτυρας να πει το παραμικρο.

Προσωπικα τις εντυπωσεις τριτων τις ακουω βερεσε αλλα αν λιγο πολυ ολοι σου λενε οτι κατι παιζει ή δεν παιζει μαλλον πεφτουν μεσα. Μεχρι τωρα δεν ειδα κανενα να λεει πως τα ATC δεν επαιξαν ή πως τα Magico επαιξαν. Τα ATC ειναι 50 χρονια αποδεδειγμενη αξια, τα Magico ακομα δεν θυμαμαι να τα εχω ακουσει ποτέ να αποδιδουν για την εξωφρενικη τιμη τους. Στο μελλον μπορει να παρουν την κατιούσα τα μεν και να βελτιωθουν πολυ τα δε, θα δουμε. Οταν ομως τα χρονια περνανε και περαν της μηχανης του hype, των πληρωμένων άρθρων και των ηλιθιων του διαδυκτιου που ακουνε με το πορτοφολι καποια μηχανηματα δεν τραβανε, ξανα και ξανα απογοητευουν στις εκθεσεις και δεν βρισκεις κανενα να πει μιση θετικη κουβεντα, τοτε τα πραγματα ειναι ξεκαθαρα.

Θα ειχα πχ μεγαλη περιεργεια να ακουσω τα Pilium τελευταιας γενιας με Tidal. Η με καποιο αλλο σωστο ηχειο (Rockport, TAD, Αvalon..), ιδανικα στον χωρο μου αλλα εστω και σε εκθεση.
Παναγιώτης
Geopolitis

Unread post #8 by Geopolitis » Fri Nov 15, 2024 10:26 am

Παντως μπορω να σου καυαθεσω την προσωπικη μου εμπειρια για το συνδυασμο Magico Pilium απο 3 διαφορετικα συστηματα σε 3 διαφορετικες χρονιες στο Μοναχο

Ετος 2022. Παιζει το Magico A5 με Pilium. Παρασκευη πρωι το συστημα τσιριζει, ανυποφορο στις υψηλες συχνοτητες. Ρωταω τους παρευρισκομενους τι συμβαινει και μαθαινω οτι ο Ιταλος κατασκευαστης καλωδιων εχει φερει τα πανακριβα ασημενια του καλωδια ΑΣΤΡΩΤΑ χωρις να εχουν παιξει ουτε μια ωρα.

Το ιδιο συστημα την Κυριακη, αφου το ειχαν αφησει να παιζει ολα τα βραδια πυροβολουσε σε τετοιο βαθμο που κρατουσα τον Αντρεα να μην παραγγειλει επιτοπου τα Magico. Ειχε φυγει το ξυρισμα, οι ταχυτητες ηταν τρελες και το μπασο σε πυροβολουσε στο στομαχι απο ενα σχετικα μικρο ηχειο. Πρωτη φορα ακουγα στη ζωη μου Magico να παιζει μουσικη.

2023 και 2024 PIlium με Magico S3 και S5 καινουργιες εκδοσεις. Και τις δυο χρονιες με ανεση στους 5 καλυτερους ηχους της εκθεσηε για μενα και τον Αντρεα αν και ακουσαμε αλλους συνδυασμους ηχειων με Pilium που για τα γουστα μας επαιξαν ακομα καλυτερα.

Να επισημανω Παναγιωτη οτι πολλακις εχουμε ακουσει στο παρελθον στο Μοναχο τα Tidal να παιζουν χαλια μαυρα τις Πεμπτες και Παρασκευες ενω ξαφνικα πηγαινες την Κυριακη και κολλαγες με τον ηχο.

Στην εδω εκθεση τα Magico δεν ξυριζαν αντιθετα ηταν φιμωμενα μεχρι μουγγαμαρας. Την Κυριακη βεβαια επαιζαν σαφως καλυτερα απο το Σαββατο. Ρωτωντας μου ειπαν οτι τους ηρθαν την Παρασκευη απο Αμερικη δηλαδη την προηγουμενη μερα απο την εκθεση. Τα συμπερασματα δικα σας.
Dr Pan K
Site Admin

Unread post #9 by Dr Pan K » Fri Nov 15, 2024 1:14 pm

Δεν θυμαμαι να εχω ακουει Tidal να μην παιζουν εξαιρετικα. Το μονο ηχειο της Tidal που δεν μου αρεσε οσο τα αλλα ηταν το τεραστιο Sunray.

Και να πω την αληθεια μου, δεν πιστευω στο στρωσιμο των συσκευων, καλωδιων και ηχειων στον βαθμο που τα παρουσιαζουν οι highendαδες. Υπαρχει στρωσιμο αλλα δεν ειναι αυτη η μεταμορφωση που περιγραφουν καποιοι. Out of the box οι συσκευες δειχνουν που πανε, καλα ή κακα. Οι οποιες αλλαγες ειναι θεμα ωρων να ερθουν, μετα υπαρχει μικρη διαφοροποιηση με τις ημερες.

Και σαν δικαιολογια το να μου λενε οτι το μηχανακι ειναι αστρωτο με αφηνει αδιαφορο γιατι θα επρεπε να το εχουν φροντισει ημερες πριν. Οποιος επαγγελματιας δεν μπορει να παρουσιασει ενα στρωμενο συστημα δεν ειναι και τοσο επαγγελματιας.

Οποτε στην τελευταια μας εκθεση συμφωνουν ολοι οτι το συστημα δνε επαιζε πουθενα κοντα στην λιανικη του και το προβλημα ειναι οτι το ηχειο ειναι αστρωτο, αυτο μου λες Γιωργο? Αν ο Ανδρεας χτυπησει Magico θα του ζητησω να τα ακουσω μολις τα εχει σεταρει οπως πρεπει, ισως αλλαξω γνωμη.
Παναγιώτης
Geopolitis

Unread post #10 by Geopolitis » Fri Nov 15, 2024 2:13 pm

Δε ξερω φιλε αν εφταιγε αυτο μονο αλλα σιγουρα δε βοηθαει να ακουσεις ηχειο που δεν εχει παιξει ποτε. Το αποτελεσμα ηταν μετριο αλλα ο ιδιος συνδυασμος αλλου παιζει πολυ καλα. Ειναι αυτο που λεει ο Αντρεας ακριβως.

Ξερω οτι δε εχεις την καλυτερη αποψη για τη συγκεκριμενη εταιρια ηχειων αλλα αυτο που ακουσαμε στην εκθεση δεν ηταν ο ηχος που μπορουν να βγαλουν με Pilium. Ετσι και αλλιως απο οτι μου ειπαν απο την αντιπροσωπια θα εχουν ενα demo room στημενο στο Χαλανδρι οποτε ισως εχουμε ευκαιρια να το ξανακουσουμε.

Return to “Audio Shows”

Login · Register