Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookie από την Google για να παρέχει τις υπηρεσίες του και να αναλύει την επισκεψιμότητα. Η IP διεύθυνσή σας γνωστοποιείται στην Google, μαζί με μετρήσεις απόδοσης και ασφαλείας, ώστε να διασφαλιστεί η ποιότητα της υπηρεσίας, για τη δημιουργία στατιστικών στοιχείων σχετικά με τη χρήση και για τον εντοπισμό και την αντιμετώπιση καταχρήσεων. Με την χρήση του ιστότοπου Audiohub.gr αποδέχεστε τα παραπάνω.
[Hands on] ATC SCM40 v2
Re: [Hands on] ATC SCM40 v2
Η δική μου εμπειρία είναι ότι τα ηχεία έδειξαν το χαρακτήρα τους από τις 40 – 50 ώρες. Από εκεί και πέρα αρχίζει το πως τα προτιμάς στις λεπτομέρειες, αλλά ο χαρακτήρας των ATC είναι ο γνωστός - αυτός που περιγράφω στα πρώτα post.
Άγγελος
Άγγελε,θέλω να σε ρωτήσω αν έχεις πειραματιστεί με το toe-in.Αυτο που βλέπω από τους κατόχους είναι, τα ηχεια είτε να κοιτούν ευθεία είτε να έχουν μικρή κλίση προς τα μέσα.Η ATC στο manual συστήνει τα ηχεία να κοιτούν τον ακροατή.Πριν αναχωρήσω για διακοπές τους έδωσα,πρόχειρα,τόση κλίση ώστε να εστιάζουν πίσω από την θέση ακρόασης.
Και κάτι ακόμη επειδή ο ολοκληρωμένος ενισχυτής σου βασίζεται στο κύκλωμα του τελικού ενισχυτή μου.Εχει συμβεί ποτέ να δώσει την πλήρη ισχύ του στα ηχεία σε στάθμη 90-95 db;Ρωτώ επειδή η σχετική ένδειξη στον spa2-150 έχει εμφανιστεί αρκετές φορές.Οι δύο ενισχυτές έχουν την ίδια ισχύ.
Σ' ευχαριστώ.
Και κάτι ακόμη επειδή ο ολοκληρωμένος ενισχυτής σου βασίζεται στο κύκλωμα του τελικού ενισχυτή μου.Εχει συμβεί ποτέ να δώσει την πλήρη ισχύ του στα ηχεία σε στάθμη 90-95 db;Ρωτώ επειδή η σχετική ένδειξη στον spa2-150 έχει εμφανιστεί αρκετές φορές.Οι δύο ενισχυτές έχουν την ίδια ισχύ.
Σ' ευχαριστώ.
Το toe-in έχει ενδιαφέρον να πειραματιστείς, αλλά το αποτέλεσμα θα έχει να κάνει περισσότερο με τις προτιμήσεις σου σε σχέση με τη γεωμετρία του δικού σου δωματίου. Γενικά, επειδή λόγω κλειστής καμπίνας παίρνεις πολύ απ' ευθείας ήχο, οι αλλαγές θα ακουστούν και θα μπορέσεις σχετικά εύκολα να αποφασίσεις πώς σου αρέσει.
Προσωπικά, και λόγω της γεωμετρίας του δωματίου μου, έχω καταλήξει σε ένα σχεδόν ισοσκελές τρίγωνο (λίγο μικρότερη απόσταση στην πλευρά μεταξύ των ηχείων) με την κορυφή να βρίσκεται στη θέση ακρόασης. Κάποια στιγμή είχα δοκιμάσει να κροσάρω τις πλευρές λίγο πιο μπροστά, αλλά το αποτέλεσμα δεν μου άρεσε καθόλου. Φημολογείται ότι το toe-in ιδανικά είναι καλό να δίνει την κορυφή του λίγο πιο πίσω από τη θέση ακρόασης, δηλ. να βλέπεις λίγο απ΄ο το πλάι της καμπίνας εκεί που κάθεσαι. Ωστόσο, στον δικό μου χώρο, έχω ακριβώς στην πλάτη έναν εξαιρετικά ανακλαστικό τοίχο, ο οποίος ακυρώνει κάθε εναλλακτική.
[edit] Επίσης κράτα στο μυαλό σου ότι τυπικά ο άξονας αναφοράς των SCM40 βρίσκεται ανάμεσα στο Midrange και το Tweeter επομένως, αν σε ενδιαφέρουν οι κριτικές ακροάσεις, μπορείς να ευθυγραμμίσεις το ύψος του αυτιού στη θέση ακρόασης αναλόγως. Αν χρειαστεί, μπορείς να κάνεις tilt τα ηχεία παίζοντας με το ύψος των πίσω ακίδων.
Ως προς την ισχύ, δεν έχω τρόπο να μετρήσω τις κορυφώσεις και ούτε και έχω προσπαθήσει. Ο ίδιος ο ολοκληρωμένος δεν έχει κάποια τέτοια ένδειξη, οπότε ούτε αυτό βοηθάει. Δυνατά είχα παίξει κάποτε κατά το στρώσιμο με τη λίστα του Πάνου (βλ. Skrillex) και δεν φάνηκε να ιδρώνει το σύστημα. Κάποια στιγμή, με τον ίδιο ενισχυτή και τα 20άρια, είχα δοκιμάσει για πλάκα να δω μέχρι που μπορώ να ανεβάσω ένταση για αν δω αν θα κλιπάρει το σύστημα, αλλά τα αυτιά μου εγκατέλειψαν τη δοκιμή πριν από το στερεοφωνικό.
Προσωπικά, και λόγω της γεωμετρίας του δωματίου μου, έχω καταλήξει σε ένα σχεδόν ισοσκελές τρίγωνο (λίγο μικρότερη απόσταση στην πλευρά μεταξύ των ηχείων) με την κορυφή να βρίσκεται στη θέση ακρόασης. Κάποια στιγμή είχα δοκιμάσει να κροσάρω τις πλευρές λίγο πιο μπροστά, αλλά το αποτέλεσμα δεν μου άρεσε καθόλου. Φημολογείται ότι το toe-in ιδανικά είναι καλό να δίνει την κορυφή του λίγο πιο πίσω από τη θέση ακρόασης, δηλ. να βλέπεις λίγο απ΄ο το πλάι της καμπίνας εκεί που κάθεσαι. Ωστόσο, στον δικό μου χώρο, έχω ακριβώς στην πλάτη έναν εξαιρετικά ανακλαστικό τοίχο, ο οποίος ακυρώνει κάθε εναλλακτική.
[edit] Επίσης κράτα στο μυαλό σου ότι τυπικά ο άξονας αναφοράς των SCM40 βρίσκεται ανάμεσα στο Midrange και το Tweeter επομένως, αν σε ενδιαφέρουν οι κριτικές ακροάσεις, μπορείς να ευθυγραμμίσεις το ύψος του αυτιού στη θέση ακρόασης αναλόγως. Αν χρειαστεί, μπορείς να κάνεις tilt τα ηχεία παίζοντας με το ύψος των πίσω ακίδων.
Ως προς την ισχύ, δεν έχω τρόπο να μετρήσω τις κορυφώσεις και ούτε και έχω προσπαθήσει. Ο ίδιος ο ολοκληρωμένος δεν έχει κάποια τέτοια ένδειξη, οπότε ούτε αυτό βοηθάει. Δυνατά είχα παίξει κάποτε κατά το στρώσιμο με τη λίστα του Πάνου (βλ. Skrillex) και δεν φάνηκε να ιδρώνει το σύστημα. Κάποια στιγμή, με τον ίδιο ενισχυτή και τα 20άρια, είχα δοκιμάσει για πλάκα να δω μέχρι που μπορώ να ανεβάσω ένταση για αν δω αν θα κλιπάρει το σύστημα, αλλά τα αυτιά μου εγκατέλειψαν τη δοκιμή πριν από το στερεοφωνικό.
Άγγελος
Σχετικά με την κλίση προς τα πίσω,ο αντιπρόσωπος κι ένας φιλος-κατοχος προτείνουν κλίση 5 μοιρων.Οταν επιστρέψω από τις διακοπές θα το δοκιμάσω.
Ποτης wrote:Σχετικά με την κλίση προς τα πίσω,ο αντιπρόσωπος κι ένας φιλος-κατοχος προτείνουν κλίση 5 μοιρων.Οταν επιστρέψω από τις διακοπές θα το δοκιμάσω.
Κλίση προς τη θέση ακρόασης, ανάλογα με το αν κάθεσαι ψηλά ή χαμηλά. Τα αυτιά θα πρέπει να πέφτουν ανάμεσα στα tweeter και τα mid.
Άγγελος
Μια πού ήρθε ο Χάρης (Zakman) μέτρησε και τα έστησε και δεν ξανακουνήθηκαν 6 χρόνια τώρα. Μην τρελαίνεστε και ακούστε μουσικούλα. ![beer [beer]](./images/smilies/drinkingcheers.gif)
![beer [beer]](./images/smilies/drinkingcheers.gif)
Κώστας
Τι εννοείς "μην τρελαίνεστε και ακούστε μουσικούλα", όλο αυτό που έκανες είναι έπος μεγέθους Ιλιάδας για το room treatment!
Πάντως καλά κάνεις και το φέρνεις στο προσκήνιο, ο χειρισμός του δωματίου είναι σημαντικός!
Άγγελος
Ο Κώστας μιλά εκ του ασφαλούς επειδή έχει ήδη δέσει τον γάιδαρο του.Εγω μόλις αγόρασα τον γάιδαρο.