Ακρόαση στην Melody's Vision, Σαββατο 25 Οκτωβρίου
Wilson Audio - dCS - Innuos - Nagra - Constellation
Συμμετοχές εδώ

Τι κοινό έχουν το REL TZERO MKII τον Miyagi ?

vxenoudakis

Τι κοινό έχουν το REL TZERO MKII τον Miyagi ?

Unread post #1 by vxenoudakis » Tue Sep 23, 2025 4:12 pm

Αποφάσισα να κάνω το αδιανόητο ναι πήρα SUB να κάνει παρέα στα B&W 705 S2 Signature. Ο σκοπός ήταν να μπορώ να ακούω στο base line τις πιο χαμηλές νότες οι οποίες κοβόντουσαν λόγω του roll off του ηχείου στα 50hz περίπου.

Ήμουν πολύ διστακτικός γιατί πολλοί λένε ότι στο δικάναλο σύστημα δεν κάνουν τα υπογούφερ, είναι μόνο για ταινίες κτλ κτλ. Βασικά περίμενα και εγώ μπουμ μπουμ και αυτά που ήξερα και λένε όλοι. Πάραυτα τόλμησα την δοκιμή και το συγκεκριμένο ηχειάκι που δεν σου γεμίζει το μάτι δεν έχει τίποτα κακό.

Πολύ περιορισμένο σε διαστάσεις 25χ25 κουτί, συμπαγές και βάρος 7kg περίπου, βαμμένο σε μαύρη γυαλιστερή λάκα και τιμή λίγο πάνω απο τα 500ε κάνει τικ σε όλα τα κουτάκια ποιότητας αλλα και στο wife acceptance. Από την αρχή ήξερα οτι ήταν ρίσκο γιατί ο χώρος μου είναι μεγαλύτερος από τις προδιαγραφές του, αλλα δεν είμαι λάτρης της πίεσης στο μπάσο και δεν βαριέσαι ας το ακούσω πρώτα και αποφασίζουμε μετά …. τελικά το πήρα.

Πoλύ μεγάλο πλεονέκτημα είναι ότι συνδέεται και με High Level Connection οπότε δεν χρειάζεται να έχει ο ενισχυτής έξοδο για SUB και επίσης κατά την ταπεινή μου άποψη είναι καλύτερο από το RCA γιατί παίρνει το χαρακτήρα του εκάστοτε ενισχυτή (HEGEL H190V). Μάζι με το ηχείο στο κουτί έχει και ενα 10μετρο καλώδιο σύνδεσης High Level .

Στα χαρτιά προσφέρει ακριβώς αυτό που ήθελα μια μικρή αλλά σημαντική έκταση προς τα κάτω η οποία έρχεται μέχρι ένα σημείο ικανοποιητικό και μπορεί να βελτιστοποιηθεί ανάλογα την τοποθέτηση. ‘Όμως τα φτωχά specs λόγω μεγέθους σε σύγκριση με άλλα Subs στο χαρτί δεν μπορούν να περιγράψουν την πραγματικότητα.

Κατεβαίνει γρήγορα και χτυπάει με ταχύτητα και αποφασιστικότητα παρά το μέγεθός του κάτι σαν το Miyagi. Και επειδή ο Miyagi San φροντίζει και γιια την φυσική σου κατάσταση θα κάνεις γάμπες, γλουτούς και μέση μπρος- πίσω στο τοίχο, σύκο-κάτσε, πάνε -έλα κτλ γιατί ρυθμίζετε με τον παλιό χειροκίνητο τρόπο. Η ποιότητα δε του μπάσου που βγάζει είναι πολύ καλή, με εκπληκτικές χρείες και λεπτομέρεια. Επίσης δεν μπουκώνει ακόμα και τσίτα στα γκάζια και παίζει το ίδιο σε χαμηλή ένταση όσο και δυνατά χωρίς να χάνει λεπτομέρεια στις πολύ χαμηλές εντάσεις. Οι μεταβάσεις είναι οκ και με ένα καλύτερο καλώδιο ρεύματος και μια ασφαλειούλα μπορεί να φτάσει σε επόμενα επίπεδα απόδοσης.

Δεν είναι το πιο εύκολο πράγμα να το συνδυάσεις, Ένα άλλο μειονέκτημα είναι οτι η φάση έχει μόνο 2 θέσεις 0 / 180. Υπόψη ότι το είχα κροσαρισμένο χαμηλά περίπου στα 45 -47hz για να δουλέψει σωστά και πιο πάνω φαίνεται η διαφορά στην ποιότητα των δύο συνόλων (ενισχυτή με ηχείο) , καθώς στα μεσαία το B&W με το Hegel παίζουν σε άλλη κατηγορία από αυτή της ενίσχυσης και ηχείου του REL. Όμως κανείς δεν θα πάρει sub για να το κροσάρει στα +55hz και οι προσδοκίες πρέπει να είναι ρεαλιστικές, ανάλογες της τιμής, ειδάλλως η REL έχει και τη σειρά S που είμαι σίγουρος ότι θα παίζει εκπληκτικά ποιο πάνω αλλά και σε εκπληκτικά ποιο πάνω τιμή.

Βέβαια δεν έχει την πίεση (στο στήθος) και μάλλον δεν κάνει για Home Cinema εμπειρία, δέν είναι φτιαγμένο γιαυτό. Καταφέρνει να γεμίσει με όγκο, να δώσει λεπτομέρια στα κρουστα και μεγάλωσε τον χώρο της σκηνής ,΄ σε ένα δωμάτιο πολύ μεγαλύτερο του αναμενόμενου (5χ5μ) και με πολύ μουσικό αποτέλεσμα. Εγώ πλέον είμαι υπέρ των mini sub μετα την εμπειρία με το REL TZERO MKII.

Return to “Ηχεία”

Login · Register