Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookie από την Google για να παρέχει τις υπηρεσίες του και να αναλύει την επισκεψιμότητα. Η IP διεύθυνσή σας γνωστοποιείται στην Google, μαζί με μετρήσεις απόδοσης και ασφαλείας, ώστε να διασφαλιστεί η ποιότητα της υπηρεσίας, για τη δημιουργία στατιστικών στοιχείων σχετικά με τη χρήση και για τον εντοπισμό και την αντιμετώπιση καταχρήσεων. Με την χρήση του ιστότοπου Audiohub.gr αποδέχεστε τα παραπάνω.

Asr

Jim

Asr

Unread post #1 by Jim » Mon Feb 02, 2026 8:13 pm

Ερωτήσεις

Γιατί προτείνεται να μην μπαίνει σε φίλτρο ?
Το power supply πρέπει να είναι συνέχεια αναμμένο?
Από xlr έχει έχει δοκιμάσει κανείς ?
Το psu χρειάζεται χώρο για ventilation ?

Αυτά σε πρώτη φάση για να ετοιμάζομαι [oldtimer]
Chris1967
Contributor

Re: Asr

Unread post #2 by Chris1967 » Mon Feb 02, 2026 9:54 pm

1. Γιατί έχει βαρβάτο τροφοδοτικό και τραβάει ρεύματα οπότε σε φίλτρο ξεχνάς τα άγρια δυναμικά
2. Ναι δεν υπάρχει τρόπος να απομονώσεις την μπαταρία από την τροφοδοσία εξόδου. Υπάρχει ένας διακόπτης. Για ήχο έτοιμο να πάιξει σωστά μάλιστα πρέπει να είσαι στο standby και όχι στο off. Η μπαταρία θέλει να είναι συνέχεια στο ρεύμα αλλιώς θα σου χαλάνε πολύ σύντομα.
3 Δεν έχει νόημα XLR αφού ο ενισχυτής είναι single ended και απλά παρεμβάλει κύκλωμα για να κάνει την μοναδική είσοδο ψευτοbalanced.
4. Μερικοί πόντοι από πάνω είναι αρκετοί (σαφέστατα όχι σεμεδάκια(αστείο))
Χρήστος
Jim

Unread post #3 by Jim » Tue Feb 03, 2026 9:02 am

Thanks

Μιλάω για τον emitter 1
Μοντέλο Αύγουστος 2020
με έξτρα xlr, έτοιμη υποδοχή για battery supply, Exclusive HV Elko Board, buffer στα 80v

Προβληματίστηκα πολύ μήπως πάρω τον Ι exclusive ή τον ΙΙ.
Αλλά έμεινα σε αυτόν
Dr Pan K
Site Admin

Unread post #4 by Dr Pan K » Tue Feb 03, 2026 10:11 am

Ετσι ειχα ξεκινησει και εγω, με εναν ASR Emitter I στην "καλη" εκδοση, με αναμονη για μπαταρια την οποια αγορασα λιγο καιρο μετα. Ο Schafer ή ο εδω αντιπροσωπος μπορουν να πουλησουν την μπαταρια σε δευτερο χρονο και απλα την συνδεεις χωρις καποια τροποποιηση εσωτερικα.

Οι πυκνωτες της τελευταιας γενιας δουλευουν σε λιγο ψηλοτερη ταση και θεωρητικα δινουν κατιτίς στα δυναμικα. Δεν ξερω κατα ποσο ακουγεται η διαφορα αλλα κακο δεν κανει.

Ο Emitter II ειναι αρκετα ογκώδης και στην εκδοση με τις μπαταριες μιλαμε για 4 σασι και καπου στα 150 κιλα. Μαζι με τα φιδια απο πισω καταλαμβάνει πραγματικα πολυ χωρο, δεν μπαινει σε ολα τα σπιτια. Και πιστευω δεν χρειαζεται για ολα τα συστηματα, μονο για πολυ μεγαλα και απαιτητικά ηχεια. Τα 150W/8 Ohm του Emitter I αρκουν γιατι ειναι πραγματικα 150 = both channels driven, 20Hz - 200Khz, continuous power output.
Παναγιώτης
Chris1967
Contributor

Unread post #5 by Chris1967 » Tue Feb 03, 2026 10:20 am

Ναι συμφωνώ, ξεκίνα με τον Emmiter I, και αν σου αρέσει ποροσθέτεις και την μπαταρία αργότερα, ειδικά αν τον βρήκες σε ελκυστική τιμή.

Κι εγώ που έχω λίγο απαιτητικά ηχεία ο Emmiter I τα οδηγεί αρκετά καλά.

Ο Emmiter II Exclusive είναι λίγο υπερβολή και από θέμα δύναμης αλλά και όγκου/χώρου που καταλαμβάνει.
Χρήστος
Jim

Unread post #6 by Jim » Thu Feb 05, 2026 11:36 pm

Με ποια ηχεια πιστεύετε ότι είναι ιδανικός συνδυασμός ?
Jim

Unread post #7 by Jim » Fri Feb 06, 2026 10:17 am

Δεν ξέρω πως θα ταιριάξει με τα revel

Αλλα ετοιμαζω λίστα

Atc 50
Sonus faber olynpica iii.
Focal kanta 2
Audio revival atalante 7
kmyl

Unread post #8 by kmyl » Fri Feb 06, 2026 10:29 am

θύμησε μας λίγο το χωροταξικό αν μπορείς. Νομίζω πως το Atalante 7 θα πέσει μεγάλο, το 5αρι ίσως πιο συμβατο. Εμένα μου αρέσουν όλα στη λίστα - αν και το καθένα έχει διαφορετικό ήχο.
Dr Pan K
Site Admin

Unread post #9 by Dr Pan K » Fri Feb 06, 2026 10:34 am

Jim wrote:Δεν ξέρω πως θα ταιριάξει με τα revel

Αλλα ετοιμαζω λίστα

Atc 50
Sonus faber olynpica iii.
Focal kanta 2
Audio revival atalante 7

Με τα ATC ειναι κλασσικος συνδυασμος.

Γενικα οι ASR πανε πολυ καλα με μοντερνα monitor style ηχεια γιατι εχουν μια καποια ζεστασια λογω των FET. Τα Focal δεν ειναι κακη σκεψη

Tα Sonus Faber Olympica III θα παιξουν μελοδικα αλλα θα μπορουσαν να ματσαρουν και με ενα πιο ουδετερο ενισχυτη (σαν τον Bryston που εχεις)

Τα Revival Atalante που ακουσαμε δεν με ενθουσιασαν, με καπως πιο δυνατες σταθμες εμφανιζαν παραμορφωση. Βεβαια ειναι και ηχεια των 5Κ ευρω (σε προσφορα νομιζω 3.5Κ) οποτε και οι απαιτησεις πρεπει να ειναι αναλογες.

Καλος συνδυασμος του ASR ειναι με Tidal/ Vimberg, Marten, Estellon, Wilson.. ολα αυτα τα γρηγορα και λεπτομερη ηχεια δενουν εξαιρετικα.
Παναγιώτης
Jim

Unread post #10 by Jim » Fri Feb 06, 2026 11:41 am

Συνολικος χωρος 38 τμ (4.5 Χ 8.20)

Χώρος ακρόασης ο μίσος
Τα ηχεία τοποθετημένα στην μικρή πλευρά

Για τα atc η μόνη επιφύλαξη που έχω είναι το χαμηλό τους

Τα revival 7 έχουν 10k, 5 έχουν τα atalante 5

Τα marten τα σκέφτομαι κι εγώ

Return to “Ενισχυτές”

Login · Register