Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookie από την Google για να παρέχει τις υπηρεσίες του και να αναλύει την επισκεψιμότητα. Η IP διεύθυνσή σας γνωστοποιείται στην Google, μαζί με μετρήσεις απόδοσης και ασφαλείας, ώστε να διασφαλιστεί η ποιότητα της υπηρεσίας, για τη δημιουργία στατιστικών στοιχείων σχετικά με τη χρήση και για τον εντοπισμό και την αντιμετώπιση καταχρήσεων. Με την χρήση του ιστότοπου Audiohub.gr αποδέχεστε τα παραπάνω.

[Vs series] Ethernet cables

Vlassisk

Re: [Vs series] Ethernet cables

Unread post #61 by Vlassisk » Sun May 11, 2025 9:36 pm

Jim wrote:Συνεπώς η ενδεχόμενη "ανάποδη" σύνδεση
του π.χ. melcoc100 ή άλλου παρόμοιου ίσως να
οδηγήσει σε λάθος συμπεράσματα.

Κρατάω το ότι στο στριμερ δεν πρέπει να
υπάρχει γείωση στην θωράκιση.

Βλεπω ότι και η aq έχει κατευθυντικότητα
στα εθερνετ καλώδια αλλά δεν μπόρεσα να
καταλάβω αν υπάρχει floating ground ή άλλος
λόγος.

Μεταξυ switch και streamer η γειωση στο switch.
Στα υπολοιπα η γειωση στην συσκευη
Chris1967
Contributor

Unread post #62 by Chris1967 » Sun May 11, 2025 9:55 pm

Δεν υπάρχει σωστός και λάθος τρόπος κατασκευής ethernet καλωδίων.

Ανάλογα με την περίσταση γίνεται συνδεσμολογία με γειωμένα patch/switch με θωρακισμένα από την μια ή και από τις δύο πλευρές ή αθωράκιστα καλώδια ethernet.

Tα περισσότερα ΕΤΟΙΜΑ (σχεδόν όλα) τα καλώδια ethernet που έχουν θωράκιση, αυτή είναι και από τις δύο πλευρές εφαρμοσμένη στο κέλυφος (πρίζα ethernet).

Τα χύμα καλώδια μόνο μπορούν να τερματιστούν από την μια πλευρά, ή τα Hiendάδικα.

Σημειώστε ότι μόνο Hiendάδικα καλώδια ethernet μπορεί να είναι κατευθυντικά διότι όλα τα ΄΄άλλα η δια μεταγωγή είναι αμφίπλευρή και η αρχιτεκτονική συμμετρική και δεν χρειάζεται να να εφαρμόζεις από την μία ή την άλλη πλευρά.

Το πρόβλημα για το εάν θα πρέπει να βάλουμε μονόδρομα καλώδια (ασπό άποψη θωράκισης) οπουδήποτε είναι, εάν έχουμε ηλεκτρομαγνητικές παρεμβολές ή όχι.

Εαν χρησιμοποιούμε φίλτρο δεν χρειάζεται

Εάν έχουμε καλής ποιότητας γαλβανικές απομονώσεις στις γειώσεις εντός των συσκευών (switch/streamers) δεν χρειάζεται.

Οι ηλεκτρομαγνητικές παρεμβολές είναι δύσκολο να διαπιστωθούν σε δίκτυα ακόμα και με μετρητικά.

Βασικά εγώ δεν θα χάσω τον ύπνο μου και να πάω να αλλάξω τα θωρακισμένα καλώδια ethernet και να τα κάνω με γείωση μόνο από την πλευρά της πηγής.
Χρήστος
Jim

Unread post #63 by Jim » Sun May 11, 2025 10:24 pm

Εγώ πάλι αντιλαμβάνομαι ότι το τελευταίο
ethernet καλώδιο της αλυσίδας, το σωστό είναι να είναι floating ground

Το πιο πιθανό είναι να μην τσιμπάει από κάπου
θόρυβο αλλά γιατί να υπάρχει η σκέψη !

Τα υπόλοιπα νομίζω ότι μπορούν να έχουν
την θωράκιση γειωμένη και στις δύο πλευρές

Θα δοκιμαστεί το melco c100 και βλέπουμε
Dr Pan K
Site Admin

Unread post #64 by Dr Pan K » Mon May 12, 2025 8:31 am

Μολις παρελαβα αυτο το μειλ απο την Reiki που λανσαρει ενα νεο καλωδιο cat8 ethernet

• We’d use uniformly high twist rates to maximise RFI rejection and space the conductors to overcome
any issues with crosstalk - even if that resulted in a wide, flat construction that would have to be built by
hand.
We’d use single-ended shields that would dump ground noise away from vulnerable audio electronics.
• We’d use superior materials, like silver-plated copper conductors, PTFE insulation, silk sheathing to
counter vibration and multiple shields with 100% coverage.

Στην εφαρμογη που μας αφορα (συζευξη συσκευων αναπαραγωγης ηχου) το floating ground εχει νοημα.

Δειτε και το καλωδιο τους, 1m $4350

Jundo Stream Single Page Render (Image Only) compressed.png
Jundo Stream Single Page Render (Image Only) compressed.png (1.24 MiB) Viewed 453 times
Παναγιώτης
Dr Pan K
Site Admin

Unread post #65 by Dr Pan K » Mon May 12, 2025 8:32 am

Θελω να μου καποιος παρατηρητικος τι περιεργο εχει το παραπανω καλωδιο. Εγω οταν το ειδα αναρωτιομουν τι χανω αλλα τελικα βρηκα την εξηγηση στο δελτιο τυπου.
Παναγιώτης
Dimdim

Unread post #66 by Dimdim » Mon May 12, 2025 10:09 am

Φαίνεται να αποτελείται από 7 συστραμμένα ζεύγη, κάτι που εκ πρώτης όψης δεν βγάζει νόημα.
kostas6a3

Unread post #67 by kostas6a3 » Mon May 12, 2025 12:01 pm

Dimdim wrote:Φαίνεται να αποτελείται από 7 συστραμμένα ζεύγη, κάτι που εκ πρώτης όψης δεν βγάζει νόημα.

Αυτό σκέφτηκα και εγώ Δημήτρη αλλά αν μπεις στο site τους οι τρεις "αγωγοί" είναι air-filled silicone spacer tube. Δηλαδή αν κατάλαβα σωστά σωλήνες σιλικόνης με αέρα που χρησιμοποιούνται σαν αποστάτες των 4 ζευγών.

Στιγμιότυπο 2025-05-12, 11.56.38.png
Στιγμιότυπο 2025-05-12, 11.56.38.png (361.85 KiB) Viewed 430 times
Κώστας
Στέλιος Π.

Unread post #68 by Στέλιος Π. » Mon May 12, 2025 12:33 pm

Μακαρι να εχουν βρει κατι καινουριο οι ανθρωποι, να το πατενταρουν και να αλλάξει ο τροπος που φτιαχνονται τα ethernet καλωδια μια για παντα, αλλά εγω δεν θα πηγαινα προς τα εκει για κανενα λογο.

Το πλεονεκτημα που εχουμε, προς το παρον, με την τοπολογια του "κλασσικου" ethernet καλωδιου ειναι οτι εκτος απο τη συστροφη του ζευγαριου εχουμε και τη συστροφη των τεσσαρων ζευγαριων μεταξυ τους.
Ο συνδιασμος αυτων δινει και τα μηκη και τις ταχυτητες.

ΤΒΗ στο ενα μετρο και στα 2, μικρη διαφορα θα κανει, αλλά οσο ανεβαινει η αποσταση, τοσο θα αρχιζουν τα δυσκολα.
V = dU/dq | I = dq/dt | P = dU/dt = V·I = I2·R = V2/R | V = I·R
Dr Pan K
Site Admin

Unread post #69 by Dr Pan K » Mon May 12, 2025 12:58 pm

Ναι ναι, μετρησα και εγω τους αγωγους και τους εβγαλα 7, λεω κατι τρελο παιζει αλλα τελικα εχουν κανει συστροφη ανα 2 με διακενο αναμεσα, οποτε μοιαζουν με 7.

Προφανως και δεν ειναι για πανω απο λιγα μετρα η συγκεκριμενη γεωμετρια, το ανεβασα περισσότερο για το floating ground που λεγαμε.
Παναγιώτης
Jim

Unread post #70 by Jim » Tue May 13, 2025 4:48 pm

Παρήγγειλα ένα neotech 1008 για αρχή και βλέπουμε

Return to “Καλώδια - Αξεσουάρ”

Login · Register