Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookie από την Google για να παρέχει τις υπηρεσίες του και να αναλύει την επισκεψιμότητα. Η IP διεύθυνσή σας γνωστοποιείται στην Google, μαζί με μετρήσεις απόδοσης και ασφαλείας, ώστε να διασφαλιστεί η ποιότητα της υπηρεσίας, για τη δημιουργία στατιστικών στοιχείων σχετικά με τη χρήση και για τον εντοπισμό και την αντιμετώπιση καταχρήσεων. Με την χρήση του ιστότοπου Audiohub.gr αποδέχεστε τα παραπάνω.

Crystal Cable Micro Diamond Series 2 power cable

vxenoudakis

Crystal Cable Micro Diamond Series 2 power cable

Unread post #1 by vxenoudakis » Tue Jul 08, 2025 1:36 pm

Αφού γράφουν όλοι είπα να πω και εγώ την εμπειρία μου στο σύστημα μου και στο χώρο μου βέβαια με το καλώδιο ρεύματος της Cristal Cable Micro Diamond Series 2. Λοιπόν όπως και όλοι ψάχνω για το νεξτ μπεστ θινγκ... και έτσι σας το μεταφέρω γιατί δεν υπάρχει κάτι γραμμένο για αυτό το καλώδιο (κουβέντα να γίνετε) και ίσως κάποιος ενδιαφερθεί.

Ο κυρίως λόγος που το δοκίμασα είναι ότι είναι λεπτό, πολύ λεπτό και πολύ ευλύγιστο πράγμα που μου λύνει όλα τα προβλήματα χρίσης/χώρου που έρχονται μαζί με τα αλύγιστα ανακόντα καλώδια ρεύματος που υπάρχουν σε αυτή την κατηγορία τιμής/ποιότητας (900-1100ε). Το σύνδεσα στο ταπεινό φιλαράκι μου (φίλτρο πολύμπριζο Ludic Heimdall) και από αυτό ξεκινάνε τα ανάλογα φίδια για τον ενισχυτή και Sub ( Synergistic Research -> Hegel H190v, Supra SPC -> Rel Tzero MKIII ) κτλ.

Πρώτη εντύπωση μάλλον λαμπρό και υπεραναλιτικό, λέω είναι από ασήμι φτιαγμένο αναμενόμενο, αλλά μετά από προτροπή του αγαπητού αντιπρόσωπου στην Ελλάδα που μου το δάνεισε του έδωσα μερικές μέρες να στρώσει και έτσι έγινε. Έπαιξε καμία 60ρια ώρες σερί και μετα ξανά ακρόαση.

Είχε μεταμορφωθεί, αυτό που άκουγα ήταν διαφορετικό και καμία σχέση με το πρώτο άκουσμα η λεπτομέρεια ήταν εκεί αλλά οι κορυφές στα υψηλά χάθηκαν και τις αντικατέστησε μια λάμψη το δε βάθος πήγε πέεεεραν του δωματίου, η σκηνή μεγάλη και η παρουσία τον μεσαίων μπροστά σου πρώτη θέση, ζωντανές φωνές.

Γενικά απ’ ότι κατάλαβα δέν είναι ένα καλώδιο για tunning, είναι ταχύτατο με τρομερό ρυθμό ούτε κρύο ούτε ζεστό αλλά και όχι απρόσωπο καθώς προσθέτει αυτή τη χρυσή λάμψη στα μεσαία και κυρίως στα υψηλά και προσφέρει την εμπειρία της πρώτης θέσης. Αναλυτικότατο, πάει παράλληλα με το κομμάτι και την εγγραφή, ανοίγει - κλείνει το soundstage, το βάθος και φυσικά εάν πρόκειται για κακή εγγραφή κτλ δεν θα συγχωρέσει και το αντίθετο όταν είναι καλή . Βέβαια αυτό έχει να κάνει και με το σύστημα που πιστεύω το δικό μου δεν θα έδινε νερό ούτε στη μανά του (HEGEL 190v & B&W 705 S2 si), αλλά για μερικούς από εμάς η πιστότητα στην αρχική εγγραφή είναι και το ζητούμενο.

Και κάπου εδώ σταματάνε τα σχετικά αναμενόμενα λόγω τιμής, ονόματος, ποιότητας και υλικού (ασημι-χρυσός) και φτάνουμε στη μεγάλη έκπληξη που είναι και ο λόγος που μπήκα στο κόπο να γράψω. Έχω ακούσει στο σύστημα μου αρκετά καλώδια (λόγω τρέλας) αλλά ποτέ μα ποτέ δεν έχω ακούσει ρεύματος να μεταμορφώνει τόσο όλες τις περιοχές των χαμηλών και να το φτάνει τόσο χαμηλά και καθαρά αβίαστα.

Το μπάσο ήταν σφιχτό, η ανάλυση του σε πρωτοφανές επίπεδο, βάθος, πολύ νεύρο και μια μαγική πλαστικότητα που άκουγα πρώτη φορά από τα ηχεία μου και το subwoofer. Αυτό καταθέτω και κλείνω με μια ευχαριστία στον αντιπρόσωπο που μου το δάνεισε με χαρά για να το ακούσω.

Η γυναίκα μου σε ένα κομμάτι είπε «πάλι ρίχνουν πυροτεχνήματα έξω…»
Dr Pan K
Site Admin

Re: Cristal Cable Micro Diamond Series 2 power cable

Unread post #2 by Dr Pan K » Tue Jul 08, 2025 5:47 pm

Μιλαμε για αυτο εδω?

CC_DS2_Micro2_Power-2048x1367.jpg
CC_DS2_Micro2_Power-2048x1367.jpg (187.04 KiB) Viewed 341 times
Παναγιώτης
vxenoudakis

Unread post #3 by vxenoudakis » Tue Jul 08, 2025 7:41 pm

Ναι
Dr Pan K
Site Admin

Unread post #4 by Dr Pan K » Tue Jul 08, 2025 8:02 pm

Η SIltech και η Crystal Cable ειναι πρακτικα η ιδια εταιρια (της εχει ενα ζευγαρι απο την Ολλανδια). Το βασικο τους κατ'εμε προβλημα ειναι πως προωθουν λεπτα καλωδια και οι highendαδες θελουν πύθωνες, βοες και ανακοντα. Για προφανεις λογους ενα λεπτο καλωδιο σαν αυτο δεν πείθει, δεν θα επρεπε να ειναι ετσι αλλα η αγορα εχει παει στα φιδια.

Ο Sommovigo μου ελεγε διαφορα γλαφυρα για γεννητικά μόρια γαιδαρων κτλ για τα χοντρα καλωδια, και αυτος εβγαζει λεπτα καλωδια που σε πολλες περιπτωσεις επαιζαν απιστευτα.

Η Siltech/ Crystal ειναι απο τις λιγες με δικο τους εργοστασιο εξελασης σύρματος και νομιζω πως εχουν και δικα τους κράματα μετάλλων οποτε αν μη τι αλλο ξεχωριζουν. Ισως καποιες τοποθετησεις στον τομεα του marketing να ειναι υπεβολικες αλλα το γεγονος πως ειναι πραγματικα δικα τους τα καλωδια τους κανει να διαφοροποιούνται.
Παναγιώτης
Ποτης

Unread post #5 by Ποτης » Tue Jul 08, 2025 9:31 pm

Το συγκεκριμένο καλώδιο ρεύματος όπως και το "αδελφό" Siltech 380p συμπεριλαμβάνονταν στην λίστα των υποψηφίων που προορίζονταν για το cd/προενισχυτη και το streamer μου.
Δεν αγοράστηκαν διότι δεν μπόρεσα να τα δοκιμάσω και διότι λαμβάνοντας υπ' οψιν τις τιμες τους(που αφορουν μήκος όχι μικρότερο του 1,5μ.)δεν εγκρίνω τα Wattgate των 30€.
Όσο για την διατομή,καμμία από τις δύο εταιρίες δεν την ανακοινωνει.
Ποτης

Re: Crystal Cable Micro Diamond Series 2 power cable

Unread post #6 by Ποτης » Thu Jul 10, 2025 7:25 pm

Μια ματιά στα μεγαλύτερα μοντέλα της Crystal Cable μας δείχνει πως όσο ανεβαίνουμε μοντέλο,αυτό έχει μεγαλύτερη διατομη.Η κορυφή της εταιρίας περιεχει επίσης το καλύτερο ασήμι στον πλανήτη και μερικά από τα καλύτερα βύσματα.

Return to “Καλώδια - Αξεσουάρ”

Login · Register