Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookie από την Google για να παρέχει τις υπηρεσίες του και να αναλύει την επισκεψιμότητα. Η IP διεύθυνσή σας γνωστοποιείται στην Google, μαζί με μετρήσεις απόδοσης και ασφαλείας, ώστε να διασφαλιστεί η ποιότητα της υπηρεσίας, για τη δημιουργία στατιστικών στοιχείων σχετικά με τη χρήση και για τον εντοπισμό και την αντιμετώπιση καταχρήσεων. Με την χρήση του ιστότοπου Audiohub.gr αποδέχεστε τα παραπάνω.

[vs series] Argento vs Stereolab

Dr Pan K
Site Admin

[vs series] Argento vs Stereolab

Unread post #1 by Dr Pan K » Sun Apr 24, 2016 3:01 pm

To πρωί έγινε μια σύγκριση ψηφιακών καλωδίων αναφοράς στο σύστημα του Geopolitis, το Black Cat TR0N 75 vs Argento coaxial (το λινκ ειναι απλά για την σελιδα της Argento, το καλώδιο δεν ειναι επίσημα προς πώληση)

To σύστημα αποτελείτε απο Tidal ηχεία και προ, Sovereign τελικό, Audiobyte Hydra receiver και Aurender streamer, σύντομα θα ακολουθήσει αναλυτική παρουσίαση σε αλλο νήμα απο τον ιδιοκτήτη.

Στο δωμάτιο είχαμε επίσης 4 ζευγάρια απο έμπειρα αυτιά, δλδ του Geopolitis, johnVo, andreasecon και τα δικά μου.

Διάφορες, παρότι και τα 2 καλώδια ειναι ακριβά και θεωρητικά τηρούν τα 75Ohm ακούσαμε όλοι αλλα οι απόψεις στο πιο ήταν καλύτερο (αν υπάρχει κάτι τέτοιο) διίστανται. Προσωπικά άκουσα το Τρον να κερδίζει στα σημεια με καθαρότερο ήχο σε μεσαιοψηλες (γυναικείες φωνές και δακτυλισμους σε βιολί), πιο σωστά διαγεγραμμένο χαμηλό άλλα και λίιιγο ευρύτερη σκηνή. Το Argento έβγαινε κάπως πιο ζεστό, αλλα θα τολμούσα να πω και λίγο πιο flat, λιγότερο "συναρπαστικό". Προσοχή, οι λέξεις ειναι στο όριο της υπερβολής καθως οι διάφορες ήταν μικρές παρότι το σύστημα είναι πραγματικά high end, τις χρησιμοποιώ για να μπορέσω να μεταφέρω κάποιες εντυπώσεις.

Τα συζητήσαμε λιγάκι και εκει αλλά θα αφήσω τους υπολοίπους να τοποθετηθούν με δικά τους λόγια.

DSC01783.JPG
DSC01783.JPG (1.39 MiB) Viewed 5707 times

DSC01780.JPG
DSC01780.JPG (1.3 MiB) Viewed 5707 times
Παναγιώτης
andreasecon

Re: [vs series] Argento vs Stereolab

Unread post #2 by andreasecon » Sun Apr 24, 2016 4:02 pm

Εγώ θα συμφωνήσω με τον Παναγιώτη το Black Cat μου φάνηκε πιό ζωντανό και άμεσο (πιό crispy) σε σχέση με το Argento το οποίο ήταν λίγο πιο laid back. Για τη σκηνική παρουσία δεν έχω άποψη αφού καθόμουν λίγο off

Οπως είπε και ο Γιατρός όλα αυτά είναι στα όρια της υπερβολής αφού λίγο χαλαρός να ήσουν δεν πολυκαταλάβαινες διαφορές...
Geopolitis

Unread post #3 by Geopolitis » Wed Apr 27, 2016 12:44 am

Νομιζω το πιο ενδιαφέρον συμπέρασμα ειναι οτι ακούσαμε διαφορες στα δυο ψηφιακά καλωδια. Και τα δυο ειναι εξαιρετικα και με τα δυο μπορουσα άνετα να συμβίωσω για παντα. Η πλακα ειναι οτι στη θεση που καθόμουν άκουσα διαφορετικά πραγματα απο τους συνακροατες μου δηλαδη μου φαινόταν το argento fmr πιο αέρατο ψηλά και πιο γρήγορο χαμηλά αλλα οχι τόσο οργανικό στις μεσαίες οπως το stereovox αλλα σιγουρα οι διαφορες που ακούγαμε εχουν σιγουρα να κανουν με το μονο ενας μπορούσε να βρεθεί πραγματικα στο sweet spot. Παντως οποιο απο τα δυο καλωδια και να επιλέξει καποιος σιγουρα θα απέχει πολυ απο το μέσο ψηφιακό καλωδιο που κυκλοφορεί. Και τα δυο ειναι ανάμεσα στα απολύτως κορυφαια ψηφιακά interconnect και το πιο θα επιλέξει ο καθένας ειναι σιγουρα θεμα γούστου και τι του ακούγεται πιο ευχάριστα στο αυτί με το συγκεκριμένο configuration.
Geopolitis

Unread post #4 by Geopolitis » Wed Apr 27, 2016 12:53 am

Να επισημάνω οτι εχουν γινει συγκρίσεις και των δυο προαναφερόμενων ψηφιακών καλωδίων στο ιδιο συστημα με το μεσαίο ψηφιακό καλωδιο της stereolab και η διαφορα σε ανάλυση, ταχύτητα και μέγεθος σκηνής ηταν απλα συγκλονιστική. Πηγαίνοντας στα ακριβότερα καλωδια νόμιζες οτι άλλαξες Dac με καποιο αλλο διπλάσιας τιμης. Σε όλες τις παραπανω δοκιμές χρησιμοποιήθηκε το ενσωματωμένο Dac του προενισχυτη Tidal Preos-D.
johnVO

Unread post #5 by johnVO » Wed Apr 27, 2016 12:19 pm

Οι διαφορές πράγματι, ήταν στα πλαίσια του υποκειμενικού...2 καλώδια της υψηλής και ίσως της πολύ υψηλής κατηγορίας όφειλαν να είναι "κοντά" και μάλλον ήταν...όποιο και να προτιμήσει κάποιος, θα ειναι πιστεύω ευχαριστημένος. Πάντως θα πρέπει να αναφέρω έτσι για την "ιστορία" ότι όταν το ίδιο τεστ, έγινε σπίτι μου με 2 άτομα (εμένα και τον geopolitis),σε σύστημα με πάνω κάτω παρόμοια μηχανήματα, το αποτέλεσμα έδωσε μικρό προβάδισμα στο argento...οπότε μήπως system depends; Άβυσσος το high end....
johnVO

Unread post #6 by johnVO » Thu May 05, 2016 12:11 am

Επανέρχομαι...
Ξέρω ότι με τα καλώδια δεν μπορείς εύκολα να βγάλεις άκρη,πόσο μάλλον με τα ψηφιακά...Για κάποιους είναι taboo και μόνο η αναφορά ότι υπάρχουν διαφορές. Εγώ δεν ανήκω σε αυτή την κατηγορία γιατί τυγχάνει να ακούω διαφορές αρκετές φορές, άλλες προς το καλύτερο και άλλες προς το χειρότερο.
Τις μέρες του Πάσχα που μας πέρασε, είχα σπίτι μου για δοκιμή 4 ARGENTO FLOW MASTER REFERENCE POWER όπως και το ARGENTO FMR DIGITAL για το οποίο έγινε αναφορά στο νήμα..για τα ρεύματος δεν θα κάνω ιδιαίτερη αναφορά πέρα από μια απλή παρομοίωση: η διαφορά(όταν μπήκαν όλα πάνω στα μηχανήματα) θύμησε αυτοκίνητο που ενώ βρίσκεται σε "κόντρες' ξαφνικά πατάει τον διακόπτη που γράφει "nitro" και απογειώνεται!

To "θέμα" έχει να κάνει με τα ψηφιακά και εξηγούμαι...στο χώρο μου, μόνος μου ( biased υπέρ του δικού μου καλωδίου TRON 75) και μετά από αρκετές ώρες ακροάσεων, μέσα στις οποίες έγιναν πολλές εναλλαγές των 2 προαναφερόμενων ψηφιακών, το Αrgento υπερίσχυσε σχεδόν σε όλα τα σημεία...οι διαφορές μικρές αλλά πολλές και ουσιώδεις, με κυριώτερη αυτή της ροής,που θύμιζε αβίαστο αναλογικό ήχο... ( που το πάω που το φέρνω στο πικάπ καταλήγω...γιατρέ η κατάστασή μου επιδεινώνεται :-) )
Dr Pan K
Site Admin

Unread post #7 by Dr Pan K » Thu May 05, 2016 12:34 am

Έχω μια κάποια περιέργεια να ακούσω τα 2 καλώδια στο σύστημά σου Γιάννη.. Στου Γιωργου με παραπλήσια μηχανήματα για έμενα η διαφορά υπέρ του Tron ηταν σαφής, αναρωτιέμαι τι αλλάζει σε εσένα.
Παναγιώτης
johnVO

Unread post #8 by johnVO » Thu May 05, 2016 1:42 pm

Μόλις γυρίσεις από Μόναχο θα κανονίσουμε συνάντηση!

Return to “Καλώδια - Αξεσουάρ”

Login · Register