Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookie από την Google για να παρέχει τις υπηρεσίες του και να αναλύει την επισκεψιμότητα. Η IP διεύθυνσή σας γνωστοποιείται στην Google, μαζί με μετρήσεις απόδοσης και ασφαλείας, ώστε να διασφαλιστεί η ποιότητα της υπηρεσίας, για τη δημιουργία στατιστικών στοιχείων σχετικά με τη χρήση και για τον εντοπισμό και την αντιμετώπιση καταχρήσεων. Με την χρήση του ιστότοπου Audiohub.gr αποδέχεστε τα παραπάνω.
Phono stage λογικού (;) κόστους
Re: Phono stage λογικού (;) κόστους
Το phono stage της Ελληνικής Echo Diastasis το έχει ακούσει κανεις; Είναι σαφώς πολύ ακριβότερο, αλλά θα ήταν ενδιαφέρον να έχουμε μια άποψη...
pankon wrote:Το phono stage της Ελληνικής Echo Diastasis το έχει ακούσει κανεις; Είναι σαφώς πολύ ακριβότερο, αλλά θα ήταν ενδιαφέρον να έχουμε μια άποψη...
Ναι, αλλα σε εκθεση. Στιβαρή κατασκευή, καλα υλικά αλλα και μικρή εταιρία που τωρα κάνει τα πρωτα βήματα στον χώρο.
Υπάρχουν και αλλα phono που δεν εχουν αναφερθεί. Πχ το Pro Ject phono box RS μαζι με το μπαταριατο τροφοδοτικό του (σύνολο 1300 ευρω). Πολλες ρυθμίσεις, σωστή κατασκευή απο εταιρία με παράδοση.
http://www.project-audio.com/main.php?p ... es&lang=en
http://www.project-audio.com/main.php?p ... es&lang=en
Στην ιδια κατηγορία υπάρχει και το Trichord Diablo (το Delphini που ειχα ακούσει πριν καιρό σπίτι μου δεν παράγεται πια αλλα θυμάμαι πως ήταν μια χαρά). Πριν μερικα χρονια ηταν πολυ της μοδας, τωρα τελευταία ακούγεται λιγότερο, δεν ξερω το γιατι. Και το Diablo εχει εξωτερικό τροφοδοτικό (το γνωστό never connected) ενώ, αν και δεν του φαίνεται, εχει αρκετές ρυθμίσεις (απο κατω αν θυμάμαι καλά)
Παναγιώτης
AthanasiosL wrote:Θεωρώ τις προτάσεις της ASR μέτρο σύγκρισης για όλα τα υπόλοιπα phono στην ανάλογη κατηγορία τιμής γενικά.
Θα ήθελα να μάθω το vertere phono 1 στην κατηγορία του χιλιάρικου τι μπορεί να κάνει καθότι στις φωτογραφίες του εσωτερικού του αλλά και ως προς τις ρυθμίσεις του φαίνεται παραπάνω από οκ αγορά. Η εταιρεία δε, βγάζει καλά πικάπ και είναι το πρώτο phono της. Βγαίνει και σε περτικαλί.
H Vertere βγάζει πικαπ, δεν ξερω αν το σχέδιο του phono ειναι δικο της ή το εχει αγοράσει απο κάπου. Όπως και να εχει δείχνει σωστό, το πως παίζει ειναι anybody's guess.
Προσωπικά δεν μου αρεσει να στοιχηματίζω επάνω σε νεοσύστατες και σχετικά άγνωστες εταιρίες όταν εχω τόσες πολλές προτάσεις απο ιστορικούς παίχτες του χώρου. Μπορει το Vertere να ειναι "αποκάλυψη" για την κατηγορια αλλα γενικα αμφιβάλω πως θα παίζει πάνω απο τα χρήματα του (γενικότερος κανόνας: δεν υπάρχουν giant killer)
Παναγιώτης
- AthanasiosL
Παναγιώτη για το phono της Project (το rs) έχω διαβάσει ότι το ifi "του ρίχνει". Δεν έχω άποψη ο ίδιος έτσι, απλά διαβάζω ότι η πρόταση της ifi κερδίζει στην χαμηλή κατηγορία με λογικότατο κόστος (+σοβαρό gain, +ρυθμίσεις). Στα 1200+ δε, πλησιάζουμε στο ASR mini basis.
- AthanasiosL
γενικότερος κανόνας: δεν υπάρχουν giant killer
Το δικό σου ASR τι είναι? (Σε σύγκριση με πολλά των 10-30κ)
AthanasiosL wrote:Παναγιώτη για το phono της Project (το rs) έχω διαβάσει ότι το ifi "του ρίχνει". Δεν έχω άποψη ο ίδιος έτσι, απλά διαβάζω ότι η πρόταση της ifi κερδίζει στην χαμηλή κατηγορία με λογικότατο κόστος (+σοβαρό gain, +ρυθμίσεις). Στα 1200+ δε, πλησιάζουμε στο ASR mini basis.
Ίσως να είναι λίγο υπερβολές αυτά που διαβάζεις..
AthanasiosL wrote:γενικότερος κανόνας: δεν υπάρχουν giant killer
Το δικό σου ASR τι είναι? (Σε σύγκριση με πολλά των 10-30κ)
Σε σχέση με τα 10Κ τα 6.5-7 που κοστίζει τώρα το ASR basis exclusive είναι ας πούμε ίδια κατηγορία. Σε σχέση με τα 30 υπάρχει μεγάλη διαφορά και πιστεύω πως αυτά των 30Κ θα παίζουν καλύτερα.
Εξάλλου η τιμή του δικού μου έχει μείνει στα ίδια εδώ και 10+ χρόνια, και κάνεις δεν σου λέει ότι δεν θα ανέβει απότομα στην επόμενη έκδοση. Τότε που πρωτοκυκλοφόρησε ήταν πολύ ακριβό, μετά κάπως ξέφυγε το όλο high end.
Παναγιώτης
- AthanasiosL
Οκ πάω πάσο το γνωρίζεις άλλωστε το θέμα καλύτερα απο τους περισσότερους.
Το Asr basis exclusive πάντως για εμένα θα ήταν η οροφή και εκεί θα έκλεινα απο φόνο. Το θεωρώ giant killer. Αν δεν σου κάνει... εδώ είμαστε :). Προτείνω στον pancon να πάρει ένα mini basis exclusive.
Το Asr basis exclusive πάντως για εμένα θα ήταν η οροφή και εκεί θα έκλεινα απο φόνο. Το θεωρώ giant killer. Αν δεν σου κάνει... εδώ είμαστε :). Προτείνω στον pancon να πάρει ένα mini basis exclusive.
- AthanasiosL
Μόλις θυμήθηκα οτι υπάρχει και ένα asr basis στις αγγελίες σε πολύ καλά λεφτά...
Κοίταξε Θανάση, υπάρχουν και άλλοι λόγοι πέραν του ήχου που διαλέγει κάποιος προϊόντα. Υπάρχει pride of ownership και exclusivity. Αν κάποιος θέλει να είναι ο μόνος που έχει κάτι (ηχείο, ενισχυτή, κεφαλή, whatever) ή από την άλλη θέλει να είναι αυτός που "ανακαλυψε" την τάδε μάρκα του δείνα guru που κάνεις δεν γνωρίζει τότε πάει και σε πιο ιδιαίτερες λύσεις.
Δεν το λέω συγκεκριμένα για τον Πάνο (ο οποίος ξέρω από τώρα τι θα αγοράσει αλλά δεν το έχω γράψει ακόμα) αλλά γενικότερα για τις επιλογές μας στο χόμπι. Το νήμα εχει εξελιχθει σε πλήρη καταγραφή της entry level high end κατηγορίας, λείπουν μόνο μερικές εντυπώσεις από πρώτο χέρι για τα όχι και τόσο διαδεδομένα μοντέλα που αναφέρθηκαν.
Πάνο οπότε θες και θεωρείς ότι διάβασες αρκετά πες μου να γράψω για το επόμενο phono stage σου..
Δεν το λέω συγκεκριμένα για τον Πάνο (ο οποίος ξέρω από τώρα τι θα αγοράσει αλλά δεν το έχω γράψει ακόμα) αλλά γενικότερα για τις επιλογές μας στο χόμπι. Το νήμα εχει εξελιχθει σε πλήρη καταγραφή της entry level high end κατηγορίας, λείπουν μόνο μερικές εντυπώσεις από πρώτο χέρι για τα όχι και τόσο διαδεδομένα μοντέλα που αναφέρθηκαν.
Πάνο οπότε θες και θεωρείς ότι διάβασες αρκετά πες μου να γράψω για το επόμενο phono stage σου..
Παναγιώτης
Παναγιωτη, πόσο με ξέρεις!!!! ![obey [blueobey]](./images/smilies/blue.gif)
![obey [blueobey]](./images/smilies/blue.gif)