Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookie από την Google για να παρέχει τις υπηρεσίες του και να αναλύει την επισκεψιμότητα. Η IP διεύθυνσή σας γνωστοποιείται στην Google, μαζί με μετρήσεις απόδοσης και ασφαλείας, ώστε να διασφαλιστεί η ποιότητα της υπηρεσίας, για τη δημιουργία στατιστικών στοιχείων σχετικά με τη χρήση και για τον εντοπισμό και την αντιμετώπιση καταχρήσεων. Με την χρήση του ιστότοπου Audiohub.gr αποδέχεστε τα παραπάνω.

Γνωμες ζητω για νεα ηχεια

Dr Pan K
Site Admin

Re: Γνωμες ζητω για νεα ηχεια

Unread post #11 by Dr Pan K » Tue Apr 17, 2018 4:46 pm

Grandpa wrote:Επεμενε ο αλλος στον καφε πως ειναι καλυτερο των Oly 1 - harbeth shl5+!
Ειναι, και στη μιση τιμη;;;

Αχαχαχα καλο..
Παναγιώτης
Dr Pan K
Site Admin

Unread post #12 by Dr Pan K » Tue Apr 17, 2018 4:57 pm

Και κάτι ακομα. Όσο πιο μικρό είναι ένα ηχείο τόσο χαμηλότερη ευαισθησία έχει. Η ευαισθησία ορίζεται από την μεγαλύτερη μονάδα ενός ηχείου, το ή τα woofer καθώς αυτά είναι που διεγείρουν τον χώρο. Προφανώς δεν πρόκειται να κουνηθεί αέρας από ένα tweeter ή ένα mid. Όταν μιλάμε για σαλόνι, ακόμα κι αν δεν είναι στα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ, ο όγκος σε κυβικά είναι σίγουρα μεγάλος για ένα 6.5" mid woofer. Κάποιοι ζουν με αυτό τον συμβιβασμό, άλλοι όχι. Φεύγοντας όμως από ηχείο "κολώνα " με πολλαπλά woofer και αρκετά λίτρα στην καμπίνα δύσκολα προσαρμόζεσαι σε κάτι τόσο μαζεμένο όσο ένα bookshelf.. Και οι ενισχυτές σου δεν θα τα πάνε τόσο καλά με ένα μικρό ηχείο χαμηλής ευαισθησίας γιατί προσπαθώντας να το οδηγήσουν θα τσιμπάνε παραμόρφωση αφού θα λειτουργούν στα όρια τους.
Παναγιώτης
Grandpa

Unread post #13 by Grandpa » Tue Apr 17, 2018 5:20 pm

Τωρα με ...ελυωσες γερο ανθρωπο;)
Δυστυχως αποδειχθηκε, οσο κι αν δεν μου αρεσει, οτι δαπεδου με μπασσα ΔΕΝ παει εδω μεσα. Μονο βασης.
Τα neat ultimatum xls τα ακουσε κανεις? Πολυ ακριβοτερα μα ισως "μαγειρευθει" η τιμη...
Dr Pan K
Site Admin

Unread post #14 by Dr Pan K » Tue Apr 17, 2018 11:41 pm

Έχουν κάτι το εντυπωσιακό τα ηχεία της Neat, ανοιχτή σκηνή ψηλά, άφθονη λεπτομέρεια και τ συγκεκριμένα έχουν πιο πολύ χαμηλό απ ότι μαρτυράει το μπόι τους. Αρέσουν σε πολλούς και στις τελευταίες εκθέσεις είχαν αποσπάσει καλές κριτικές. Αλλά είναι και τσιμπημενα στην τιμή, αν μπορείς να φτάσεις τόσο ψηλά δες και κάτι από Joseph Audio. Τα διδρομα του είναι απίθανα
Παναγιώτης
angpsi
Contributor

Unread post #15 by angpsi » Wed Apr 18, 2018 12:02 pm

Μπορεί να πω βλακεία γιατί σε καινούργιο νομίζω ότι είναι σημαντικά πιο πάνω από το budget σου (γύρω στα €8000), αλλά εξαιτίας των Sonus Faber πήγε το μυαλό μου στα Princess της Peak Consult που είχα ακούσει παλιά στον Θέμη. Πολύ ωραίος και ζυγισμένος ήχος - ακριβής, αλλά πιο ξεκούραστος από τα ATC - και εξαιρετική καμπίνα, τεχνικά και αισθητικά. Ίσως κάτι σε δεύτερο χέρι, και μάλιστα από Ελλάδα; (btw δεν έχω σχέση με την αγγελία, τυχαία την βρήκα)

Image
Άγγελος
angpsi
Contributor

Unread post #16 by angpsi » Wed Apr 18, 2018 12:10 pm

Βέβαι και πάλι προτείνω ηχεία δαπέδου, το ξέρω...
Άγγελος
andreasecon

Unread post #17 by andreasecon » Wed Apr 18, 2018 12:38 pm

Πολύ ωραιο ηχειο, το έχει ενας φιλος....
angpsi
Contributor

Unread post #18 by angpsi » Wed Apr 18, 2018 3:23 pm

andreasecon wrote:Πολύ ωραιο ηχειο, το έχει ενας φιλος....

Άσε Αντρέα, μέχρι που το λιμπίζομαι κι εγώ τώρα που το βρήκα σε αυτά τα λεφτά! Δεν είμαι όμως για περιπέτειες τώρα, προέχουν άλλα πράγματα... :lol:
Άγγελος
Grandpa

Unread post #19 by Grandpa » Thu Apr 19, 2018 12:00 am

Σημερα ειχαμε ακροασεις εν Θεσσαλονικη, στην Thas του συμπαθεστατου και ακρως εξυπηρετικου Βασιλη Χουρμουζιαδη. Ακουσα τα Neat ult. xls και Elac adante as61.
Χωρις πολλα-πολλα: τα Neat πολυ χαμηλο, σκεπαζαν τις μεσαιες, κουραζε, γενικα δεν... Αντιθετα το Elac επαιζε καλυτερα, ξεκουραστο, ισως οχι στο λεγομενο hiend (και τι ειναι αυτο; ) αλλα γενικα πολυ καλο.

Εκεινο που τεσταραμε επισης ηταν οι ενισχυτες: Οι Burson timekeeper ως μονομπλοκ (με προ αυτο του dac M2tech young iii) και τον Luxman 507ux του καταστηματος. Οι διαφορες μη σημαντικες: πιο "σωμα" οι Burson, πιο αναλυτικος μεσαιοϋψηλα ο Lux - προφανως η ελλειψη καθαροαιμου προενισχυτη να στερει πολλα πραγματα απο τους δικους μου. Σχεδιαζα μια τετοια αλλαγη, αλλα τωρα μαλλον οχι -μαλλον ειπαμε!
Προσπαθω να βρω κανεναν κοντινο με Olympica 1 για να το ακουσω (και για να αποφυγω την γκρινια της καθοδου εν Αθηναις!), αλλα μαλλον θα ειμαι ο μοναδικος εν επαρχια αν τυχον το παρω.
Dr Pan K
Site Admin

Unread post #20 by Dr Pan K » Thu Apr 19, 2018 12:14 am

Φιλος βορειοελλαδίτης εδω στο Audiohub εχει τα Guarneri με πολυ σοβαρά συνοδά αλλα δεν εχει πάρει ακομα χαμπάρι το νημα. Δεν ξερω αν θα βοηθούσε μια ακρόαση, ειναι σαφως πιο ακριβά. Στην Αθηνα πρεπει να υπάρχουν στον Σακη, Sonus HiFi
Παναγιώτης

Return to “Ηχεία”

Login · Register