Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookie από την Google για να παρέχει τις υπηρεσίες του και να αναλύει την επισκεψιμότητα. Η IP διεύθυνσή σας γνωστοποιείται στην Google, μαζί με μετρήσεις απόδοσης και ασφαλείας, ώστε να διασφαλιστεί η ποιότητα της υπηρεσίας, για τη δημιουργία στατιστικών στοιχείων σχετικά με τη χρήση και για τον εντοπισμό και την αντιμετώπιση καταχρήσεων. Με την χρήση του ιστότοπου Audiohub.gr αποδέχεστε τα παραπάνω.

[Ακροάση] Mid Level Phono Stages

Jim

Re: [Ακροάση] Mid Level Phono Stages

Unread post #191 by Jim » Sat Jun 23, 2018 8:12 pm

ωραία τότε ...

τι λέτε για μια τρίτη προσπάθεια ?

με το καλό να τελειώσω την επόμενη εβδομάδα κάτι υποχρεώσεις που έχω και να κανονίσουμε νέα μάζωξη σπίτι μου ...

πηγή το avid diva ii / jelco 750d
εκτός αν προλάβω να στήσω το garrard 401
AthanasiosL

Unread post #192 by AthanasiosL » Sat Jun 23, 2018 8:21 pm

Σε μια τόσο διαφορετική αλυσίδα ηχοσυσκευών όπως αυτή του Χρήστου και Παναγιώτη που μας έκαναν την τιμή να ακούσουμε τα phono συγκριτικά είναι δύσκολο να βγάλει κανείς ασφαλή συμπεράσματα. Αλλα πικάπ, κεφαλές, φιλοσοφία ήχου, χώρος, στήσιμο, άσπρο-μαύρο κυριολεκτικά. Τα phono έπαιξαν στα λεφτά τους και πάλι όλα με επιμέρους χαρακτηριστικά που έχουν περιγραφεί ωραιότατα πιο πρίν. Και όχι δεν ξύριζε κανένα (όσον αφορά τα tweeter των ηχείων αυτό). Αισθητές διαφορές υπήρχαν στο μπάσο κυρίως και τις χαμηλομεσαίες συχνότητες (έκταση, απόδοση).
Dr Pan K
Site Admin

Unread post #193 by Dr Pan K » Sat Jun 23, 2018 9:25 pm

Jim wrote:ωραία τότε ...

τι λέτε για μια τρίτη προσπάθεια ?

με το καλό να τελειώσω την επόμενη εβδομάδα κάτι υποχρεώσεις που έχω και να κανονίσουμε νέα μάζωξη σπίτι μου ...

πηγή το avid diva ii / jelco 750d
εκτός αν προλάβω να στήσω το garrard 401

Εγω δεν εχω καμια αντίρρηση, απο 1η Ιουλιου πιστευω θα χαλαρωσει και το πρόγραμμα μου οποτε το κανονιζουμε. Melto2 λογικα θα εχουμε, το Sugden ειναι του Θαναση και ASR νομιζω και να μην ειναι το τελευταίο (που καποια στιγμη πρεπει να επιστρέψω στον Ορφεα) θα παίξουμε με το προηγούμενο. Ισως να εχει έρθει και το M2Tech μεχρι τοτε..

Τι κεφαλη εχεις επάνω στον 750 Δημήτρη?
Παναγιώτης
pankon
Contributor

Unread post #194 by pankon » Sat Jun 23, 2018 9:35 pm

Εγώ δηλώνω από τώρα παρών!
Jim

Unread post #195 by Jim » Sat Jun 23, 2018 9:38 pm

Από κεφαλές υπαρχουν διαθέσιμες οι
Denon 103
Ortofon mc 20
Shure v15 iv
Αλλά αν θέλει κάποιος να φέρει και κάποια άλλη ευχαρίστως ...
Dr Pan K
Site Admin

Unread post #196 by Dr Pan K » Sat Jun 23, 2018 9:47 pm

Ok, δοκιμασμένη και γνωστή τοις πάσι η 103, τρέχον μοντέλο, οποτε με αυτη θα ακούσουμε. Δειτε ημερομηνια για αρχες Ιουλιου και βλέπω εγώ αν υπάρχει και το M2tech
Παναγιώτης
pankon
Contributor

Unread post #197 by pankon » Sat Jun 23, 2018 9:50 pm

Μια μικρή παράκληση εκ μέρους μου. Αν είναι δυνατόν να το κάνουμε Δευτέρα, Τρίτη ή Τετάρτη, θα με εξυπηρετήσει ιδιαίτερα. Αν όχι, θα αναμένω τις εντυπώσεις σας (από την ακρόαση, όχι μόνο από τα σουβλάκια -).
pankon
Contributor

Unread post #198 by pankon » Sat Jun 23, 2018 9:59 pm

AthanasiosL wrote:...
Παρεπιπτόντως πέρασα πολύ καλά προσωπικά και σε ευχαριστώ για την πρόσκληση...

Χαίρομαι που πέρασες καλά, Θανάση. Θα το επαναλάβουμε με την πρώτη ευκαιρία.

[musicphones]
AthanasiosL

Unread post #199 by AthanasiosL » Sat Jun 23, 2018 10:31 pm

[thumbup] [beer]
spyhar66

Unread post #200 by spyhar66 » Sat Jun 23, 2018 11:59 pm

Καλησπέρα στην παρέα.

Σήμερα το πρωί, για άλλη μια φορά περάσαμε πολύ ωραία, με καλή παρέα, ακροάσεις, συζητήσεις, σχόλια, απόψεις κλπ. Καταρχήν θα ήθελα να ευχαριστήσω πολύ τον Παναγιώτη για την άψογη φιλοξενία του και για την ευκαιρία που μας έδωσε να παίξουμε το "δεύτερο ημίχρονο" της δοκιμής που είχε ξεκινήσει την προ-προηγούμενη Τετάρτη στο σπίτι του Χρήστου.

Ο Jim με κάλυψε απόλυτα με τα σχόλιά του και συμφωνώ μαζί του. Στο σύστημα του Παναγιώτη, εγώ θα επέλεγα το ASR και μετά το Sugden, ενώ στο τελείως διαφορετικό σύστημα του Χρήστου θα συνέβαινε το αντίθετο. Βέβαια σήμερα οι εντάσεις ήταν από μέτριες έως χαμηλές (κυρίως), η κεφαλή ήταν ΜΙ και γενικά όλα ήταν διαφορετικά. Όσον αφορά στο LAB 12, έχω την άποψη ότι λάμπα, πάνω σε λάμπα και ξανά λάμπα ίσως κάποια στιγμή αποδειχθεί too much. Το γεγονός ότι η επιλογή της "λάθος" καμπύλης DECCA έδειχνε να ακούγεται πιο ζωντανή νομίζω ότι μας προβλημάτισε όλους. Επίσης οι κάπως περιορισμένες επιλογές impedance για MC κεφαλές μου φάνηκε λίγο περίεργο για ένα μηχάνημα που έχει "άπειρες" ρυθμίσεις σε όλους τους άλλους τομείς. Βέβαια, θα πρέπει να λάβουμε υπόψη και την παρατήρηση του Στέλιου ο οποίος είπε ότι η ζωντάνια του ASR είναι σε πρώτη φάση εντυπωσιακή και δίνει πόντους στο μηχάνημα, όμως θα πρέπει να εξασφαλιστεί ότι δεν θα κουράσει μετά από πολύωρες ακροάσεις κάτι το οποίο είναι μάλλον εξασφαλισμένο με το πιο ήπιο και ξεκούραστο Sugden.

Όσον αφορά στο δικό μου phono stage, εννοείται ότι δεν περίμενα να ανταγωνιστεί στα ίσια μηχανήματα διπλάσιου και τριπλάσιου κόστους αλλά πιστεύω ότι στάθηκε αξιοπρεπώς. Στο δικό μου σύστημα νομίζω ότι ακούγεται καλύτερα οπότε μετά από το σημερινό δοκιμαστικό το θέμα phono stage για εμένα μάλλον μετατίθεται για αργότερα. Ή πιο σύντομα μόνο αν βρεθεί κάτι μεταχειρισμένο σε πολύ καλή τιμή.

Τέλος, θα ήθελα να επισημάνω ότι οι χαμηλές εντάσεις ακρόασης δεν εμπόδισαν τα phono stages να ξεδιπλώσουν τα χαρίσματά τους, όμως οι πιο ψηλές εντάσεις (όχι τόσο όσο στου Χρήστου) πιστεύω ότι ίσως αναδείκνυαν περαιτέρω τις διαφορές μεταξύ των συσκευών. Για παράδειγμα το μπάσο του Ray Brown στο Cry me a river προσωπικά μου ακούστηκε περισσότερο σαν τυπικό συνοδό ενώ στην πραγματικότητα παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο. Όμως για να αναδειχτεί ένα double bass θέλει σαφώς πιο ψηλές στάθμες. Τουλάχιστον στο δικό μου σύστημα, όταν ακούω σε πιο ψηλές στάθμες συμβαίνει αυτό που είχε πει και κάποιος στην παρουσίαση του μπασίστα ενός group : "Bass on your face...".

Εύχομαι καλή Κυριακή σε όλους και ελπίζω να ξαναβρεθούμε σύντομα πριν ξαμοληθούμε σε παραλίες και βουνά !!!

Καληνύχτα

Return to “Αναλογικός ήχος”

Login · Register