κοίτα, το δικό σου το 401 μου κάνει!
σοβαρα τωρα, μου αρεσει πολυ η ιδεα του vintage, αλλα οι γνωσεις μου ειναι περιορισμενες και φοβαμαι μηπως ξοδεψω αρκετα χρηματα χωρις λογο, τι ενοω ειναι οτι θελω να αποφύγω οσο το δυνατον να ΄πληρωσω για να μαθω΄
θεωρεις οτι αξιζει τα παραπανω χρηματα ενα Audiograil 401?
το τροφοδοτικό είναι απαραίτητο? εκεί πάμε +900GBP από ότι βλέπω
μετα το ερωτημα είναι, αν η κεφαλή ειναι ΟΚ, η είναι 'λιγη΄?
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookie από την Google για να παρέχει τις υπηρεσίες του και να αναλύει την επισκεψιμότητα. Η IP διεύθυνσή σας γνωστοποιείται στην Google, μαζί με μετρήσεις απόδοσης και ασφαλείας, ώστε να διασφαλιστεί η ποιότητα της υπηρεσίας, για τη δημιουργία στατιστικών στοιχείων σχετικά με τη χρήση και για τον εντοπισμό και την αντιμετώπιση καταχρήσεων. Με την χρήση του ιστότοπου Audiohub.gr αποδέχεστε τα παραπάνω.
Απο Rega RP6 σε πoιο πλατό?
Re: Απο Rega RP6 σε πoιο πλατό?
Σαν το δικό μου (αλλα οχι πια 100% ίδιο καθώς το δικο μου προχώρησε) υπάρχει μονο ενα ακόμα, μαύρη λακα. Το ξέρω γιατι τα είχα φτιαξει μαζί, αλλο δεν θα βρεις. Φιλος μηχανικος ειχε γραψει τον κωδικα που ηθελα για το CNC, τα κολληματα των φυλλων σημύδας τα εκανα σε αλλη βιοτεχνία με custom κολλα, μονος μου σχεδιασα τις μονώσεις, την σταθεροποίηση και τα armboards.
Tα λέω γιατι ναι, θελει εμπειρία για να το πετύχεις, υπομονή, άπλετο χρόνο και τρεξιμο/ ίδρωτα. Μονο η επεξεργασία του πλίνθου μετα το κόλλημα και πριν το βάψιμο μου πηρε 4 ΣΚ. Οπότε ειτε βρισκεις καποιον που μπορει να σου παραδώσει ενα ετοιμο ικανοποιητικό 401 (οπως ο Nantais πχ) ειτε πας σε σύγχρονο εμπορικό πικαπ.
Τροφοδοτικό ειναι παντα καλη αναβάθμιση, σε εμενα έκανε διαφορα (μετρήσιμη και εύκολα ακουστεί). Και παλι αν το αγοράσεις ετοιμο θα ξοδέψεις χρηματα, εγω εκανα μια σοβαρή κατασκευή με μεγάλους μετασχηματιστές και overengineered κύκλωμα, κουτι κτλ. Μπορείς ομως να ξεκινήσεις με το 401+πλινθο+βραχιονα, να κρατήσεις την κεφαλη (αρκετα καλη για τωρα) και σε βαθος χρονου να προσθέσεις τροφοδοτικό και οτι αλλο θες.
Ενα 401 + Jelco 750 + πλινθο δεν ξεφευγει και τοσο σε budget.. Εχουμε φίλους στην Αγγλια που μπορούν να βοηθήσουν.
Tα λέω γιατι ναι, θελει εμπειρία για να το πετύχεις, υπομονή, άπλετο χρόνο και τρεξιμο/ ίδρωτα. Μονο η επεξεργασία του πλίνθου μετα το κόλλημα και πριν το βάψιμο μου πηρε 4 ΣΚ. Οπότε ειτε βρισκεις καποιον που μπορει να σου παραδώσει ενα ετοιμο ικανοποιητικό 401 (οπως ο Nantais πχ) ειτε πας σε σύγχρονο εμπορικό πικαπ.
Τροφοδοτικό ειναι παντα καλη αναβάθμιση, σε εμενα έκανε διαφορα (μετρήσιμη και εύκολα ακουστεί). Και παλι αν το αγοράσεις ετοιμο θα ξοδέψεις χρηματα, εγω εκανα μια σοβαρή κατασκευή με μεγάλους μετασχηματιστές και overengineered κύκλωμα, κουτι κτλ. Μπορείς ομως να ξεκινήσεις με το 401+πλινθο+βραχιονα, να κρατήσεις την κεφαλη (αρκετα καλη για τωρα) και σε βαθος χρονου να προσθέσεις τροφοδοτικό και οτι αλλο θες.
Ενα 401 + Jelco 750 + πλινθο δεν ξεφευγει και τοσο σε budget.. Εχουμε φίλους στην Αγγλια που μπορούν να βοηθήσουν.
Παναγιώτης
Νίκο εγώ θα κοίταζα είτε να βελτιστοποιήσω το υπάρχων πικάπ ή να πάω σε άλλο και μάλλον σε Garrard 401.
Έτσι θα συμφωνήσω απόλυτα με τον Πάνο (για άλλη μια φορά χεχεχεχε).
Ως αναφορά τα Rega πάντοτε λέω ότι θέλουν πολύ καλή στήριξη, ιδανικά μe πολύ καλό ράφι wall mount.
Από κεί και πέρα υπάρχουν τόσα και τόσα να βάλεις επάνω, αλλά θα επιμείνω στην στήριξη. Το πικάπ αυτό δεν έχει καθόλου μάζα και υποφέρει πολύ από κραδασμούς που του επιστρέφουν (σαν αποτέλεσμα αυτού είναι το soft focus και η έλλειψη διαύγειας μαζί με μαλακό μπάσο). Οπότε πριν κάνεις το οτιδήποτε καλό θα ήταν να το βάλεις σε μια τέτοια βάση. Αν σε ευχαριστήσει το αποτέλεσμα τότε δες και την τροφοδοσία.
Εγώ δεν αξιώθηκα για Garrard αλλά έχω το second best το Lenco L75. Απίστευτη ροή δύναμη, και γρανιτένιο μπάσο από πικάπ idler που κανένα πικάπ ανάρτησης δε μπορεί να δώσει, οπότε αν θες ήχο σαν αυτόν που άκουσες στον Πάνο, τότε πρέπει να κινηθείς προς τα εκεί. Αν τα οικονομικά σου επιτρέπουν το AudioGrail 401, είναι η μουσική σου νιρβάνα.
Θα απέφευγα vintage SME, η πιο οικονομική λύση είναι ο Jelco (τον οποίο έχω και εγώ) που σου δίνει πολύ μεγάλο εύρος επιλογής για κεφαλές.
Έτσι θα συμφωνήσω απόλυτα με τον Πάνο (για άλλη μια φορά χεχεχεχε).
Ως αναφορά τα Rega πάντοτε λέω ότι θέλουν πολύ καλή στήριξη, ιδανικά μe πολύ καλό ράφι wall mount.
Από κεί και πέρα υπάρχουν τόσα και τόσα να βάλεις επάνω, αλλά θα επιμείνω στην στήριξη. Το πικάπ αυτό δεν έχει καθόλου μάζα και υποφέρει πολύ από κραδασμούς που του επιστρέφουν (σαν αποτέλεσμα αυτού είναι το soft focus και η έλλειψη διαύγειας μαζί με μαλακό μπάσο). Οπότε πριν κάνεις το οτιδήποτε καλό θα ήταν να το βάλεις σε μια τέτοια βάση. Αν σε ευχαριστήσει το αποτέλεσμα τότε δες και την τροφοδοσία.
Εγώ δεν αξιώθηκα για Garrard αλλά έχω το second best το Lenco L75. Απίστευτη ροή δύναμη, και γρανιτένιο μπάσο από πικάπ idler που κανένα πικάπ ανάρτησης δε μπορεί να δώσει, οπότε αν θες ήχο σαν αυτόν που άκουσες στον Πάνο, τότε πρέπει να κινηθείς προς τα εκεί. Αν τα οικονομικά σου επιτρέπουν το AudioGrail 401, είναι η μουσική σου νιρβάνα.
Θα απέφευγα vintage SME, η πιο οικονομική λύση είναι ο Jelco (τον οποίο έχω και εγώ) που σου δίνει πολύ μεγάλο εύρος επιλογής για κεφαλές.
Χρήστος
Χρήστο έχεις πολυ δίκιο για την στήριξη, αλλα δυστυχώς μιας και μενω σε ενοίκιο δεν ´παιζεί περίπτωση μα βάλω wall bracket, που απο οτι διαβάζω ειναι οτι καλύτερο για το Rega.
Μια άλλη λύση ειναι αυτή :
http://wardsweb.org/audio/isolation_table.html
Αλλα δεν σκοπεύω να ξοδέψω χρονο/χρήμα αφού τελικά για το Garrard με βλέπω.
Το θέμα ειναι να βρω ενα καλό, και εκεί ειναι που το φοβάμαι γιατι δεν ξέρω τι να προσέξω, διαβάζω αλλα στην πράξη δεν εχω ιδεα.
Σας ευχαριστω πολυ για τις προτάσεις /γνώμες :)
Μια άλλη λύση ειναι αυτή :
http://wardsweb.org/audio/isolation_table.html
Αλλα δεν σκοπεύω να ξοδέψω χρονο/χρήμα αφού τελικά για το Garrard με βλέπω.
Το θέμα ειναι να βρω ενα καλό, και εκεί ειναι που το φοβάμαι γιατι δεν ξέρω τι να προσέξω, διαβάζω αλλα στην πράξη δεν εχω ιδεα.
Σας ευχαριστω πολυ για τις προτάσεις /γνώμες :)
Οπότε η κατεύθυνση ειναι προς 401. Είμαστε σε αναζήτηση πλίνθου, βραχίονας θα μπει ο 750 και μετα θα κοιτάξουμε για κύκλωμα ελέγχου. Πολύ ενδιαφέρον project
Παναγιώτης
Sounds like a plan :)
Παναγιώτη, ιδεατά ποιος βραχίονας θα ταίριαζε;
Έχω δει πολλά 401 με SME βραχίονες,
Ένας SME V λογικά θα είχε καθαρή διάφορα με τον jello, αν υποθέσουμε οτι επι του παρόντος θα εχω την ίδια κεφαλή.
Παναγιώτη, ιδεατά ποιος βραχίονας θα ταίριαζε;
Έχω δει πολλά 401 με SME βραχίονες,
Ένας SME V λογικά θα είχε καθαρή διάφορα με τον jello, αν υποθέσουμε οτι επι του παρόντος θα εχω την ίδια κεφαλή.
Ναι, σαφώς ανώτερος βραχιονας ο SME αλλά και σε πολλαπλασια τιμή
Πές κάτι, έχεις κάποιο φινίρισμα στο μυαλό σου; ξύλο ή λακα;
Πές κάτι, έχεις κάποιο φινίρισμα στο μυαλό σου; ξύλο ή λακα;
Παναγιώτης
Σε κόκκινη λάκα πολυ θα μου άρεσε
Θα μοιάζει και με το Rega:)
Αλλα και με απλό καπλαμά δεν εχω θέμα, σε αυτή την περίπτωση κατι σκούρο, κοντά στο ebony που έχουν τα Harbeth
BTW, πλίνθο σε slate το αποκλείουμε ; Όχι οτι μου αρέσει οπτικά, αλλα ρωτάω μήπως ειναι καλύτερο υλικό.
Θα μοιάζει και με το Rega:)
Αλλα και με απλό καπλαμά δεν εχω θέμα, σε αυτή την περίπτωση κατι σκούρο, κοντά στο ebony που έχουν τα Harbeth
BTW, πλίνθο σε slate το αποκλείουμε ; Όχι οτι μου αρέσει οπτικά, αλλα ρωτάω μήπως ειναι καλύτερο υλικό.
Αν και κινδυνεύω να ‘αναιρέσω’ το ίδιο μου το ‘νήμα’, πριν δυο μέρες τοποθέτησα στο Rega δυο καινούργιους ιμάντες (τους λευκούς που θεωρούνται ως ‘upgrade’) που είχα συρτάρι εδώ και ένα χρόνο. Έχω ήδη pulley με 3 θέσεις για ιμάντες.
Η διαφορά εύκολα ακουστή, ειδικά στον ‘ρυθμό’ και το μπάσο σαν να έχει σφίξει κάπως.
Πραγματικά για 40 Λίρες αξίζει !!
Γνώμη όμως δεν αλλάζω, αν βρω το 401 που μου κάνει, θα προχωρήσω, απλά ελπίζω όντως να είναι καλύτερο από το (πια) καλό Rega μου!
Η διαφορά εύκολα ακουστή, ειδικά στον ‘ρυθμό’ και το μπάσο σαν να έχει σφίξει κάπως.
Πραγματικά για 40 Λίρες αξίζει !!
Γνώμη όμως δεν αλλάζω, αν βρω το 401 που μου κάνει, θα προχωρήσω, απλά ελπίζω όντως να είναι καλύτερο από το (πια) καλό Rega μου!
40£ για δύο ιμάντες και αξίζει? Ούτε από μαλλιά αγγέλων να ήταν
Μετάβαση από ρεγκα σε 401 με SME V είναι σαν να λέμε από Punto σε Alfa Romeo 33 Le Mans..άλλες επιδόσεις, άλλη φιλοσοφία και φυσικά άλλο κόστος. Αν το ρεγκα ενδέχεται να σου αρκεί μην μπεις καν στην διαδικασία Νίκο.
Μετάβαση από ρεγκα σε 401 με SME V είναι σαν να λέμε από Punto σε Alfa Romeo 33 Le Mans..άλλες επιδόσεις, άλλη φιλοσοφία και φυσικά άλλο κόστος. Αν το ρεγκα ενδέχεται να σου αρκεί μην μπεις καν στην διαδικασία Νίκο.
Παναγιώτης