Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookie από την Google για να παρέχει τις υπηρεσίες του και να αναλύει την επισκεψιμότητα. Η IP διεύθυνσή σας γνωστοποιείται στην Google, μαζί με μετρήσεις απόδοσης και ασφαλείας, ώστε να διασφαλιστεί η ποιότητα της υπηρεσίας, για τη δημιουργία στατιστικών στοιχείων σχετικά με τη χρήση και για τον εντοπισμό και την αντιμετώπιση καταχρήσεων. Με την χρήση του ιστότοπου Audiohub.gr αποδέχεστε τα παραπάνω.

Μετά από πολύ καιρό

MILES

Re: Μετά από πολύ καιρό

Unread post #11 by MILES » Mon Apr 06, 2020 12:10 pm

BLUES wrote: Μπραβο ρε Μιχαλη,για αυτο το υπεροχο μουσικο ταξιδι
Εξαιρετος χωρος,αισθητικα και ηχητικα ,μετα την παρεμβαση του αγαπητου Χαρι,που συνεδραμε και στην ηχητικη περιποιση και του δικου μου χωρου,καθως και αλλων φιλων του φορουμ
Exεις συνδεσει το Singxer στο Μελκο η παιζεις αμεσα απο usb?

Γιώργο σε ευχαριστώ πολύ για τις ευχές.

Ναι το Singxer είναι συνδεδεμένο στο Melco και στέλνει στο APL μέσω Coax σύνδεσης. Παίζει καλύτερα από την απ' ευθείας σύνδεση με usb.
MILES

Unread post #12 by MILES » Mon Apr 06, 2020 12:43 pm

dapost wrote:Πάντα κορυφαίες επιλογές και πάντα εκπλήξεις από το Μιχάλη! Σταθερός είναι μόνο ο πανέμορφος χώρος ;-)

Ούτε γνώριζα την ύπαρξη αυτού του ντακ (που τα ανακαλύπτετε αλήθεια;) αλλά εντυπωσιάστηκα από αυτά που διάβασα γι αυτό!

Η εναλλαγή τόσων πολλών και διαφορετικών ηχείων είναι εντυπωσιακή και μάλλον κάτι λέει για τη διαρκή ανάγκη αναζήτησης καλού αλλά ταυτόχρονα διαφορετικού ήχου. Με εντυπωσιάζει και σίγουρα το ζηλεύω και λίγο;-) Οι τελευταίες "κατακτήσεις" ήταν Tidal, Harbeth και Focal ή χάνω κάτι ενδιάμεσα;

Σε ευχαριστώ Δημήτρη.
Για το APL θα αναφερθώ ξεχωριστά.

Σχετικά με τα ηχεία, έχουμε και λέμε:
- Όταν ήταν να δώσω τα Tidal, πήρα ανταλλαγή τα Kharma 3.2 FE (που είχα ξανά πριν καιρό):
20190623_114302.jpg
20190623_114302.jpg (787.29 KiB) Viewed 4930 times

Όταν τα άκουσα, μου άρεσαν καλύτερα από τα Tidal. Είχαν σαφώς καλύτερες μεσαίες και πρίμα, ήταν πολύ πιο μουσικά αλλά υστερούσαν λίγο στα μπάσα. Γενικά όμως τα προτιμούσα.

Παράλληλα πήρα σαν δεύτερα τα Harbeth HL Plus που μόλις είχαν κυκλοφορήσει:
20171006_181940.jpg
20171006_181940.jpg (1.03 MiB) Viewed 4930 times

Με μεγάλη έκπληξη λοιπόν διαπίστωσα ότι έπαιζαν καλύτερα από τα Kharma, ας είχαν το 1/4 της αξίας τους!!!. Το συζήτησα με ένα φίλο που είχε και αυτός τα 2 αντίστοιχα ζευγάρια ηχείων και συμφωνήσαμε ότι έχω δίκιο.
MILES

Unread post #13 by MILES » Mon Apr 06, 2020 1:11 pm

Μετά από αυτό, δίνω τα Kharma και τα Harbeth και αγοράζω τα μεγάλα Harbeth 40.2
IMG_20180904_215551_HHT.jpg
IMG_20180904_215551_HHT.jpg (739.45 KiB) Viewed 4928 times

Φοβερό ηχείο και θα το έβαζα σαν ένα από αυτά που μου άρεσαν πολύ σε σχέση με όσα έχουν περάσει από το σπίτι μου.
Η νέα αυτή γενιά των Harbeth (είχα αρκετά μοντέλα από τις παλιές σειρές και μπορώ να συγκρίνω), έχει ξεπεράσει τις μικρές αδυναμίες που είχαν, κυρίως στη μεσοχαμηλή περιοχή. Ο ήχος τους είναι πια αρκετά ουδέτερος αλλά ταυτόχρονα πάντα μουσικός, κάτι που χαρακτηρίζει την εταιρία. Και στα πρίμα έχουν βελτιωθεί με καλύτερη παρουσία πλέον.
Ειδικά το 40.2 θεωρώ ότι είναι ένα πλήρες ηχείο, που δεν του λείπει κάτι σε σχέση με πολλά μεγαθήρια.

Και ενώ ήμουν πολύ ευχαριστημένος, έρχεται που λέτε στο σπίτι ο φίλος Κώστας Ντάλλας για να αγοράσει κάτι, το ακούει και με πείθει να του το δώσω.
Θα μου πείτε γατί το έδωσα? Μάλλον γιατί όπως έχετε καταλάβει είμαι γενικά "ανήσυχος/ανικανοποίητος" τύπος όσον αφορά τα μηχανήματα αλλά και επειδή είμαι και αρκετά "οπτικός" τύπος και το μόνο που με στεναχωρούσε στα Harbeth ήταν η παλιομοδίτικη εμφάνισή τους.

Και ξεκινάει ένας κύκλος ακροάσεων για το νέο μου ηχείο, ο οποίος κράτησε αρκετά.
Βλέπετε μετά από ένα ηχείο όπως το 40.2 δεν είναι εύκολο να πας αλλού χωρίς φυσικά να δώσεις μια περιουσία. Γιατί το πλεονέκτημα των Harbeth είναι ότι παίζουν καλά αλλά δεν κοστίζουν πολύ (τουλάχιστον όσο τα είχε ο Παντελής!).

Άκουσα που λέτε αρκετά επώνυμα ηχεία όλων των σχολών (ηλεκτροδυναμικά, κόρνες, ηλεκτροστατικά), πολλά από τα οποία κοστίζουν ή ξεπερνούν σε αξία ένα καλό αυτοκίνητο. Κανένα δε με έπεισε ότι ήταν καλύτερο από το 40.2 Και πάνω που είχα αρχίσει να απογοητεύομαι, πέφτω πάνω στα Focal Scala Utopia 2.

Ένα ζευγάρι που για τα δικά μου γούστα συνδυάζει τα περισσότερα από αυτά που ψάχνω σε ένα ηχείο. Δυναμικά, ομοιογένεια, ανάλυση, εικόνα αλλά κυρίως όλα αυτά με μουσικότητα (που είναι το πιο δύσκολο).

Αυτά για τα ηχεία. Θα επανέλθω σύντομα με τα ψηφιακά μου.
kmyl

Unread post #14 by kmyl » Mon Apr 06, 2020 4:34 pm

Καλησπέρα Μιχάλη, σε σχέση με τι άλλο δοκιμασες τα Focal και κατέληξες σε αυτά? Είμαι σε 'φαση' αναζήτησης ώστε να προχωρήσω σε κάτι άλλο και σκέφτομαι μεταξύ άλλων το Focal Maestro.
MILES

Unread post #15 by MILES » Mon Apr 06, 2020 5:06 pm

kmyl wrote:Καλησπέρα Μιχάλη, σε σχέση με τι άλλο δοκιμασες τα Focal και κατέληξες σε αυτά? Είμαι σε 'φαση' αναζήτησης ώστε να προχωρήσω σε κάτι άλλο και σκέφτομαι μεταξύ άλλων το Focal Maestro.

Δε θα ήθελα να γράψω συγκεκριμένα ηχεία, γιατί κάποια είναι τρέχοντα μοντέλα και δε θέλω να δημιουργήσω εντυπώσεις και αντιπαραθέσεις. Εξ' άλλου τα δικά μου γούστα μπορεί να διαφέρουν από άλλους :-D

Ότι θέλεις πάρε με τηλ. (σου έστειλα pm).
Chris1967
Contributor

Unread post #16 by Chris1967 » Mon Apr 06, 2020 6:54 pm

Εδώ δεν υπάρχουν αντιπαραθέσεις φίλε Μιχάλη, οπότε μπορείς να αναφέρεις ελεύθερα την γνώμη σου. Σκοπός είναι να κάνουμε συζήτηση. Οι διαφωνίες επιτρέπονται αφού αυτές είναι που προωθούν την κάθε συζήτηση.

Θέλω και εγώ να ακούσω πολύ τις απόψεις σου.
Χρήστος
andreasecon

Unread post #17 by andreasecon » Mon Apr 06, 2020 7:40 pm

Τα Kharma 3.2 είναι από τα ηχεία που πέρασαν από το σπίτι μου και μου έχει μείνει ακόμη χαραγμένη και αξέχαστη η αναμνησή τους.

Τα Harbeth τα άκουσα πριν λίγο καιρό στο Ζακ και με εντυπωσίασαν....
BLUES

Unread post #18 by BLUES » Tue Apr 07, 2020 9:17 am

MILES wrote:
BLUES wrote: Μπραβο ρε Μιχαλη,για αυτο το υπεροχο μουσικο ταξιδι
Εξαιρετος χωρος,αισθητικα και ηχητικα ,μετα την παρεμβαση του αγαπητου Χαρι,που συνεδραμε και στην ηχητικη περιποιση και του δικου μου χωρου,καθως και αλλων φιλων του φορουμ
Exεις συνδεσει το Singxer στο Μελκο η παιζεις αμεσα απο usb?

Γιώργο σε ευχαριστώ πολύ για τις ευχές.

Ναι το Singxer είναι συνδεδεμένο στο Melco και στέλνει στο APL μέσω Coax σύνδεσης. Παίζει καλύτερα από την απ' ευθείας σύνδεση με usb.

Εχεις βαλει γραμμικο τροφοδοτικο στο Singxer η παιζει με το μαμισιο?
Dr Pan K
Site Admin

Unread post #19 by Dr Pan K » Tue Apr 07, 2020 2:22 pm

Συγχαρητήρια για το σύστημα Μιχαλη! Μου αρεσει η επιλογή πικαπ, ο Willi ειναι και φιλος εκτος απο έξυπνος σχεδιαστής.

Για τα ηχεια, τα Kharma εγω τα εκτιμω, πιο πολυ απο καποιους που τα θεωρουν lifestyle προιοντα. Ισως οχι ολα τα μοντελα αλλα θυμαμαι πριν κανα 2 χρονια στο Μοναχο επαιζαν απροσμενα καλα. Αλλες χρονιες οχι και τοσο, γενικα ομως ειναι ποιοτικοτατα. Για τα Harbeth τα εχουμε πει, αρεσουν σε πολλους (και σε εμενα), τωρα με τα Focal ειμαι περιεργος να δω ποσο καιρο θα τα κρατησεις..
Παναγιώτης
MILES

Unread post #20 by MILES » Wed Apr 08, 2020 12:30 am

BLUES wrote:[
Εχεις βαλει γραμμικο τροφοδοτικο στο Singxer η παιζει με το μαμισιο?

Γιώργο το Singxer που έχω δεν έχει κάποιο εξωτερικό τροφοδοτικό αλλά ενσωματωμένο εσωτερικά, συνδέεται κατ' ευθείαν με κανονικό καλώδιο ρεύματος στην πρίζα (240V).
Δεν ξέρω τι εννοείς για εξωτερικό τροφοδοτικό και πως συνδέεται.

Return to “Παρουσιάσεις συστημάτων”

Login · Register