Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookie από την Google για να παρέχει τις υπηρεσίες του και να αναλύει την επισκεψιμότητα. Η IP διεύθυνσή σας γνωστοποιείται στην Google, μαζί με μετρήσεις απόδοσης και ασφαλείας, ώστε να διασφαλιστεί η ποιότητα της υπηρεσίας, για τη δημιουργία στατιστικών στοιχείων σχετικά με τη χρήση και για τον εντοπισμό και την αντιμετώπιση καταχρήσεων. Με την χρήση του ιστότοπου Audiohub.gr αποδέχεστε τα παραπάνω.

Network Players/Streamers

DomieMic65
Contributor

Re: Network Players/Streamers

Unread post #91 by DomieMic65 » Fri Feb 04, 2022 12:44 am

Βέβαια ένα από τα πολύ καλά χαρακτηριστικά του Roon (και σε πολύ πιο απλό βαθμό του LMS) είναι το integration μεταξύ on line κ local βιβλιοθηκών.
Μπορείς να βλέπεις όλα σου τα album (Qobuz πχ κ local) στο ίδιο μενού.
Αυτό με τον minim δεν γίνεται.
Dr Pan K
Site Admin

Unread post #92 by Dr Pan K » Fri Feb 04, 2022 9:29 am

Γενικα οταν θα αλλαξω streamer θα πρεπει να πληρει καποιες προυποθεσεις. Ιδανικα να βγαζει i2s χωρις να πρεπει να το μετασχηματισω με καποια αλλη εξωτερικη συσκευη. Θεωρω λαθος σαν concept να βγαζω usb και μετα με δευτερη συσκευη να το μετατρεπω σε i2s, οι μετατροπες με ολα τα εξτρα καλωδια και τροφοδοτικά μονο καλο δεν μπορει να κανουν στον ηχο. Ισως να μην γινονται αντιληπτες αλλα για εμενα χάνετε το νοημα.

Το δευτερο που θα κοιταξω ειναι η συσκευη να μπορει να παιξει Qobuz χωρις να χρησιμοποιω UPnP παρα μονο για τον ελεγχο. Αν ειναι να κανει το heavy lifting το κινητο μου τοτε δεν με ενδιαφερει. Αυτη την στιγμη το προβλημα αυτο το εχω καθως το Ordoid με Archphile δεν μπορει να τραβηξει το ιδιο τα δεδομενα απο το internet, και παροτι ο Μιχαλης μου ελεγε πως θελει το Rpi/ Odroid να κανει μονο τον renderer εγω πιστευω πως αυτο ειναι λαθος σαν στρατηγική. Οπως και να εχει, το να πληρωσεις ακριβο streamer και να το εχεις μονο σαν renderer δεν βγαζει νοημα για εμενα.

Κατι ακομα, θελω η συσκευη να εχει γραμμικα τροφοδοτικα και οχι διακοπτικα. Προφανως υπαρχουν ποιοτητες και ποιοτητες σε ολα, και τα διακοπτικα των Melco δεν θα ειναι πακακια του κιλου αλλα αν τελικα αποφασιζα να παω σε Melco θα πηγαινα στο N10 που εχει ο Ανδρεας, με το εξωτερικο γραμμικο.

Μετα ειναι το interface και εκει το καλυτερο το εχει η Auralic με δευτερο το Roon που προσφερει πιο πολλα σε θεμα καλλιτεχνών και metadata. Αυτο το κομματι του Roon προσωπικα δεν με ιντριγκαρει και τοσο, οταν το ειχα δεν μπορω να πω οτι το δουλεψα, οποτε προτιμω το Lightning DS της Auralic.

Αν αλλαζα σημερα, που δεν το σκεφτομαι αμεσα, η πρωτη μου επιλογη μαλλον θα ηταν το αναβαθμισμενο Auralic Aries G2.1, ειδικα να μπορουσα να τσεκαρω το i2s οτι δουλευει με το Rockna (που δεν εχω σκοπο να αλλαξω any time soon). Σε τεχνικα χαρακτηριστικα το Rockna Wavedream NET στην τελευταια (mid 2021) εκδοση του τα σπαει, εβαλε ακομα μεγαλυτερο επεξεργαστη ειδικα για Roon, παιζει προφανως τα παντα, εχει επιλογη για MPD και βγαζει native i2s. To μονο κακο ειναι πως εχει memory CD player που δεν με ενδιαφερει και πως η μεταπωληση ειναι δυσκολη (ενω τα Melco, Auralic, Aurender φευγουν πανευκολα). Θα εβαζα στο παιχνιδι και το Melco N10 αλλα η εμπειρια μου με τα Melco (προηγουμενης γενιας) ηταν σχεδον απογοητευτικη (μαπα Interface, διακοπτικα τροφοδοτικα) και παροτι ο ηχος ηταν αρκετα καλος η εμπειρια μου δεν ηταν 100% ικανοποιητικη, οποτε επιφυλάσσομαι και για το σαφως βελτιωμενο σε ολα Ν10.

Τα δηθεν επαγγλεματικα semi DIY streamer που βασιζονται σε Rpi4 και βγαζουν i2s δεν τα εμπιστευομαι. Το κοστος πολλες φορες δεν ειναι αμελητέο, μεταπωληση δεν υπαρχει, ποιοτητα κατασκευης οχι καλυτερη απο οτι εχω φτιαξει εγω και το χειροτερο το support δεν ειναι σε καμια περιπτωση εγγυημενο. Οποτε δεν τα πλησιαζω... Εδω με ανυσηχει το support της Rockna, που σε hardware και μετρησεις σπέρνει, με τουμπανο τροφοδοσιες και ολες τα πιθανα σεναρια interface (με μονο ισως παραπονο οτι σε σπρωχνει οπως και πολλοι αλλοι στο Roon).

Το πιο πληρες (σαν hardware + software + interface + επιλογες εξοδου) ειναι το Auralic Aries 2.1. Ηχητικα το παλιο Aries με τα femto clock και το εξωτερικο τροφοδοτικο ηταν ισως το χειροτερο εκεινης της γενιας, με το Aurender που ειχα δοκιμασει να ειναι καλυτερο και το Melco να ηταν το καλυτερο απ ολα (παροτι ειχε τα διακοπτικα τροφοδοτικα). Δεν εχω εμπειρια απο τις τελευταιες γενιες καθως μολις ξανα-απεκτησα ηχεια, οποτε αν υπηρχε ανεση χρονου θα εκανα νεο γυρο δοκιμων.
Παναγιώτης
dapost

Unread post #93 by dapost » Fri Feb 04, 2022 12:15 pm

Επειδή υπάρχουν ανάμεσά μας κάποιοι δεινόσαυροι που χρησιμοποιούν mac για να παίζουν μουσική, θα ήθελα τα ΄φωτα σας:

Τί εναλλακτικές έχω για να ακούω tidal και qobuz;

1. Native apps: OK αλλά δεν έχουν remote control apps.
2. Audirvana: OK αλλά έχει γίνει συνδρομητικό πια.
3. Roon: Μετά από 3 μηνη δοκιμή, ενώ προφανώς μου άρεσε, δε θα το συνεχίσω αφενός λόγω κόστους και αφετέρου επειδή δε με αφήνει να διαχιερίζομαι playlists natively.
4. Amarra: Δοκίμασα την τελευταία έκδοση και είναι αρκετά σταθερή, είναι φθηνό αλλά έχει remote μόνο για IOS.
5. mConnet/bubbleUPnP/minimserver/minimstreamer: Δεν τα ξέρω, με μπερδεύουν οι περιγραφές τους, αλλά αν υπάρχει κάποιος συνδυασμός αυτών που παίζει σε mac και remote control app σε android, ευχαρίστως να δοκιμάσω.

Ανάμεσα στα 1-4, είμαι έτοιμος να πάω στο 4. Εκτός αν παίζει και το σενάριο 5, το οποίο είναι το περισσότερο άγνωστο για μένα.
Δημήτρης
andreasecon

Unread post #94 by andreasecon » Fri Feb 04, 2022 12:29 pm

Δημήτρη μερικές ερωτήσεις

- Πόσο έχει η συνδρομή του audirvana που είναι πολύ καλή επιλογή ??

- Τι εννοείς ότι το roon δεν σε αφήνει να διαχειρίζεσαι playlists natively ?

- Το amarra θυμαμαι ότι έπαιζε πολύ καλά αλλά ότι ήταν το πιό ακριβό τότε, τώρα φθήνηνε ??

- παρότι δεν το έχω κάνει (γιατί εγκατέστησα minimserver στο melco από την εποχή που δεν το έδινε μαζί επίσημα και ήθελε πατέντα για να το κάνεις) νομίζω ότι δεν είναι τίποτε το δύσκολο να το εγκαταστήσεις στο mac και μετά το χειρίζεσαι με το bubble (το app έχει δύο εκδόσεις μία upnp και μία open home - την λέει bubbleDS)
Geopolitis

Unread post #95 by Geopolitis » Fri Feb 04, 2022 12:31 pm

dapost wrote:Επειδή υπάρχουν ανάμεσά μας κάποιοι δεινόσαυροι που χρησιμοποιούν mac για να παίζουν μουσική, θα ήθελα τα ΄φωτα σας:

Τί εναλλακτικές έχω για να ακούω tidal και qobuz;

1. Native apps: OK αλλά δεν έχουν remote control apps.
2. Audirvana: OK αλλά έχει γίνει συνδρομητικό πια.
3. Roon: Μετά από 3 μηνη δοκιμή, ενώ προφανώς μου άρεσε, δε θα το συνεχίσω αφενός λόγω κόστους και αφετέρου επειδή δε με αφήνει να διαχιερίζομαι playlists natively.
4. Amarra: Δοκίμασα την τελευταία έκδοση και είναι αρκετά σταθερή, είναι φθηνό αλλά έχει remote μόνο για IOS.
5. mConnet/bubbleUPnP/minimserver/minimstreamer: Δεν τα ξέρω, με μπερδεύουν οι περιγραφές τους, αλλά αν υπάρχει κάποιος συνδυασμός αυτών που παίζει σε mac και remote control app σε android, ευχαρίστως να δοκιμάσω.

Ανάμεσα στα 1-4, είμαι έτοιμος να πάω στο 4. Εκτός αν παίζει και το σενάριο 5, το οποίο είναι το περισσότερο άγνωστο για μένα.

Η μονη πραγματικη εναλλακτικη λυση ειναι να παρεις dedicated server που να μην εξαρταται απο την ποιοτητα της εφαρμογης που χρησιμοποιεις εχοντας εσωτερικα built-in τη δυνατοτητα streaming Qobuz - Tidal. Δυστυχως η ποιοτητα ηχου που παιρνεις αυτη την στιγμη με το Mac ειναι πολυ πισω.... Και αναλογα με την εφαρμογη που χρησιμοποιεις εχεις και εντελως διαφορετικο ηχο.

Πωλειται αυτη τη στιγμη Melco N100 με 1400 Ευρω μεταχειρισμενο... Εκτος αν εχεις λογο που πρεπει να χρησιμοποιεις Mac.
dapost

Unread post #96 by dapost » Fri Feb 04, 2022 12:46 pm

Έχω σκεφτεί την αγορά streamer/server, ifi stream συγκεκριμένα ή κάποιο μτχ. όπως αυτό που αναφέρεις (ευχαριστώ παρεμπιπτόντως), αλλά θέλω τον υπολογιστή για να τ΄ρεχει το room correction software. Κάποια στιγμή θέλω να δοκιμάσω το σενάριο streamer/server ως player και mac ως digital room correction, αλλά δεν το έχω κάνει ακόμη.

Σχετικά με το 5., αν βάλω τον minimsever στο mac ως UPnP server, τί άλλο θα χρειαστεί να βάλω; Αν κατάλαβα καλά, πρέπει να βάλω και κάποιον UPnP player και κάποιο remote control app. Σωστά;
Δημήτρης
Geopolitis

Unread post #97 by Geopolitis » Fri Feb 04, 2022 1:00 pm

dapost wrote:Έχω σκεφτεί την αγορά streamer/server, ifi stream συγκεκριμένα ή κάποιο μτχ. όπως αυτό που αναφέρεις (ευχαριστώ παρεμπιπτόντως), αλλά θέλω τον υπολογιστή για να τ΄ρεχει το room correction software. Κάποια στιγμή θέλω να δοκιμάσω το σενάριο streamer/server ως player και mac ως digital room correction, αλλά δεν το έχω κάνει ακόμη.

Σχετικά με το 5., αν βάλω τον minimsever στο mac ως UPnP server, τί άλλο θα χρειαστεί να βάλω; Αν κατάλαβα καλά, πρέπει να βάλω και κάποιον UPnP player και κάποιο remote control app. Σωστά;

Γιατι δε βαζεις το Melco N100 με ενα MiniDSP SHD Studio κρατωντας το DAC σου? H απλο SHD αν θες να το χρησιμοποιεις και σαν προενισχυτη και DAC
DomieMic65
Contributor

Unread post #98 by DomieMic65 » Fri Feb 04, 2022 1:04 pm

dapost wrote:Έχω σκεφτεί την αγορά streamer/server, ifi stream συγκεκριμένα ή κάποιο μτχ. όπως αυτό που αναφέρεις (ευχαριστώ παρεμπιπτόντως), αλλά θέλω τον υπολογιστή για να τ΄ρεχει το room correction software. Κάποια στιγμή θέλω να δοκιμάσω το σενάριο streamer/server ως player και mac ως digital room correction, αλλά δεν το έχω κάνει ακόμη.

Αν υπάρχει κάποιο NAS που έχεις την τοπική βιβλιοθήκη σου ίσως έχει νόημα να εγκαταστήσεις τον Minimserver στο NAS. Παρεμπιπτόντως και ο Minim είναι συνδρομητικός πλέον.
O Minimserver δεν παρέχει υποστήριξη για το Qobuz/Tidal. Αφορά στην διαχείρηση τοπικής βιβλιοθήκης.
Για υποστήριξη Qobuz/Tidal πέρα από το Audirvana η άλλη λύση είναι ο Open Home (BubbleUPnP) Media Server. Που όμως θα πρέπει να βλέπει κάποιον renderer. Πχ RPi ή το Mac με κατάλληλο Software. MPD, GMediarender, ή κάποιο άλλο streamer.
dapost

Unread post #99 by dapost » Fri Feb 04, 2022 1:50 pm

Geopolitis wrote:

Γιατι δε βαζεις το Melco N100 με ενα MiniDSP SHD Studio κρατωντας το DAC σου? H απλο SHD αν θες να το χρησιμοποιεις και σαν προενισχυτη και DAC

Μεγάλο το κόστος.
Δημήτρης
dapost

Unread post #100 by dapost » Fri Feb 04, 2022 1:55 pm

DomieMic65 wrote:

Αν υπάρχει κάποιο NAS που έχεις την τοπική βιβλιοθήκη σου ίσως έχει νόημα να εγκαταστήσεις τον Minimserver στο NAS. Παρεμπιπτόντως και ο Minim είναι συνδρομητικός πλέον.
O Minimserver δεν παρέχει υποστήριξη για το Qobuz/Tidal. Αφορά στην διαχείρηση τοπικής βιβλιοθήκης.
Για υποστήριξη Qobuz/Tidal πέρα από το Audirvana η άλλη λύση είναι ο Open Home (BubbleUPnP) Media Server. Που όμως θα πρέπει να βλέπει κάποιον renderer. Πχ RPi ή το Mac με κατάλληλο Software. MPD, GMediarender, ή κάποιο άλλο streamer.

Δε χρησιμοποιώ NAS, ούτε τοπική βιβλιοθήκη πλέον.

Διαβάζοντας λίγο παραπάνω για το UPnP διαπιστώνω ότι έχει, όπως και το Roon, 3-tier αρχιτεκτονική:

"UPnP A/V is a three-tier system, consisting of Servers, Renderers and Controllers. With an A/V UPnP controller you can instruct a UPnP A/V Renderer (such as GMediaRender) to play multimedia content (pictures, music tracks, radio broadcasts, movies, ..) available from a UPnP A/V Server. UPnP A/V components are available both as stand-alone consumer electronics devices, as well as are software-only implementations."

Η αρχιτεκτονική αυτή είναι ίσως που εξηγεί και το μπέρδεμα σχετικά με το αν το κινητό είναι απλώς remote ή στε΄λνει και δεδομένα μουσικής. Βασικά, μπορεί να είναι και τα ΄δυο ή ένα από τα δύο, αναλόγως λογισμικού.

Στη δική μου περίπτωση πάλι, θα πρέπει στο μακ να βάλω UPnP server και renderer. (Και στο κινητό, UPnP controller.) Ακόμη δεν έχω βγάλει άκρη σχετικά με το τι θα επιλεξω να βάλω και αν υπάρχει renderer που παίζει tidal / qobuz ή θα πρέπει o controller στο κινητό να κάνει μετάδοση μουσικών δεδομένων στον renderer. Κι άλλο διάβασμα...

Το mconnect που έβαλα στο κινητό συνδέεται το ίδιο στο tidal/qobuz άρα δεν είναι απλός controller.
Δημήτρης

Return to “Ψηφιακή αναπαραγωγή”

Login · Register