![hello [wavegreen]](./images/smilies/wavegreen.gif)
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookie από την Google για να παρέχει τις υπηρεσίες του και να αναλύει την επισκεψιμότητα. Η IP διεύθυνσή σας γνωστοποιείται στην Google, μαζί με μετρήσεις απόδοσης και ασφαλείας, ώστε να διασφαλιστεί η ποιότητα της υπηρεσίας, για τη δημιουργία στατιστικών στοιχείων σχετικά με τη χρήση και για τον εντοπισμό και την αντιμετώπιση καταχρήσεων. Με την χρήση του ιστότοπου Audiohub.gr αποδέχεστε τα παραπάνω.
Network Players/Streamers
Re: Network Players/Streamers
Να ρωτήσω κ εγώ που παίζω με λάπτοπ windows και jriver με κόστος 350 ευρώ αν πάω πχ σε ένα aurenter και δόσω κάνα 4χίλιαρο θα ακούσω μεγάλες βελτιώσεις και σε ποιους τομείς ; ![hello [wavegreen]](./images/smilies/wavegreen.gif)
![hello [wavegreen]](./images/smilies/wavegreen.gif)
DomieMic65 wrote:dapost wrote:Έχω σκεφτεί την αγορά streamer/server, ifi stream συγκεκριμένα ή κάποιο μτχ. όπως αυτό που αναφέρεις (ευχαριστώ παρεμπιπτόντως), αλλά θέλω τον υπολογιστή για να τ΄ρεχει το room correction software. Κάποια στιγμή θέλω να δοκιμάσω το σενάριο streamer/server ως player και mac ως digital room correction, αλλά δεν το έχω κάνει ακόμη.
Σχετικά με το 5., αν βάλω τον minimsever στο mac ως UPnP server, τί άλλο θα χρειαστεί να βάλω; Αν κατάλαβα καλά, πρέπει να βάλω και κάποιον UPnP player και κάποιο remote control app. Σωστά;
Αν υπάρχει κάποιο NAS που έχεις την τοπική βιβλιοθήκη σου ίσως έχει νόημα να εγκαταστήσεις τον Minimserver στο NAS. Παρεμπιπτόντως και ο Minim είναι συνδρομητικός πλέον.
O Minimserver δεν παρέχει υποστήριξη για το Qobuz/Tidal. Αφορά στην διαχείρηση τοπικής βιβλιοθήκης.
Για υποστήριξη Qobuz/Tidal πέρα από το Audirvana η άλλη λύση είναι ο Open Home (BubbleUPnP) Media Server. Που όμως θα πρέπει να βλέπει κάποιον renderer. Πχ RPi ή το Mac με κατάλληλο Software. MPD, GMediarender, ή κάποιο άλλο streamer.
Μιχάλη, σε ξανακάνω quote γιατί με οδηγείς στα σωστά software:
https://www.hifizine.com/2019/07/stream ... -anything/
Εδώ βλέπω ότι ο Open Home (BubbleUPnP) Media Server συνδέεται ο ίδιος στο tidal / qobuz. Αν όντως είναι έτσι, είμαστε στο σωστό δρόμο.
Δημήτρης
STEREO wrote:Να ρωτήσω κ εγώ που παίζω με λάπτοπ windows και jriver με κόστος 350 ευρώ αν πάω πχ σε ένα aurenter και δόσω κάνα 4χίλιαρο θα ακούσω μεγάλες βελτιώσεις και σε ποιους τομείς ;
Η μέρα με τη νύχτα. Checked. Απίστευτες δοκιμές με strip-down PC, γραμμικο τροφοδοτικο, fanless, ρυθμίσεις σε SSD, HDD δισκουςκλπ.......και το Raspberry έπαιξε καλύτερα. Πηγαίνοντας σε Melco streamer ξαφνικά είδα τι έχανα. Πραγματικά πολύ - πολύ μεγάλη αλλαγή. Φαντάζομαι αντίστοιχη με με λοιπές επιλογές από άλλες εταιρίες (aurender κλπ.).
Λοιπόν, για να κλείσουμε το θέμα μακ (που μάλλον αφορά μόνο έμε΄ένα
) η πιο απλή, δωρεάν και με remote λύση για qobuz/tidal streaming που δούλεψε με την πρώτη, χωρίς καμία μανούρα, είναι:
1. http://openhome.org/pages/use/index.html (ένα app, Server και Renderer)
2. BubbleDS/Linn Kazoo (Control στο κινητό)
Και ναι, ενώ βάζεις το username/pass στο Control στο κινητό, ΔΕΝ στέλνει το Control τη μουσική στον Renderer. Δουλεύει και με κλειστό το κινητό.
1. http://openhome.org/pages/use/index.html (ένα app, Server και Renderer)
2. BubbleDS/Linn Kazoo (Control στο κινητό)
Και ναι, ενώ βάζεις το username/pass στο Control στο κινητό, ΔΕΝ στέλνει το Control τη μουσική στον Renderer. Δουλεύει και με κλειστό το κινητό.
Δημήτρης
- DomieMic65
- Contributor
dapost wrote:DomieMic65 wrote:dapost wrote:Έχω σκεφτεί την αγορά streamer/server, ifi stream συγκεκριμένα ή κάποιο μτχ. όπως αυτό που αναφέρεις (ευχαριστώ παρεμπιπτόντως), αλλά θέλω τον υπολογιστή για να τ΄ρεχει το room correction software. Κάποια στιγμή θέλω να δοκιμάσω το σενάριο streamer/server ως player και mac ως digital room correction, αλλά δεν το έχω κάνει ακόμη.
Σχετικά με το 5., αν βάλω τον minimsever στο mac ως UPnP server, τί άλλο θα χρειαστεί να βάλω; Αν κατάλαβα καλά, πρέπει να βάλω και κάποιον UPnP player και κάποιο remote control app. Σωστά;
Αν υπάρχει κάποιο NAS που έχεις την τοπική βιβλιοθήκη σου ίσως έχει νόημα να εγκαταστήσεις τον Minimserver στο NAS. Παρεμπιπτόντως και ο Minim είναι συνδρομητικός πλέον.
O Minimserver δεν παρέχει υποστήριξη για το Qobuz/Tidal. Αφορά στην διαχείρηση τοπικής βιβλιοθήκης.
Για υποστήριξη Qobuz/Tidal πέρα από το Audirvana η άλλη λύση είναι ο Open Home (BubbleUPnP) Media Server. Που όμως θα πρέπει να βλέπει κάποιον renderer. Πχ RPi ή το Mac με κατάλληλο Software. MPD, GMediarender, ή κάποιο άλλο streamer.
Μιχάλη, σε ξανακάνω quote γιατί με οδηγείς στα σωστά software:
https://www.hifizine.com/2019/07/stream ... -anything/
Εδώ βλέπω ότι ο Open Home (BubbleUPnP) Media Server συνδέεται ο ίδιος στο tidal / qobuz. Αν όντως είναι έτσι, είμαστε στο σωστό δρόμο.
Πολύ ωραίος οδηγός.
Δεν τον ήξερα.
Μέσες άκρες αυτό ακριβώς είναι το σεταπ μου.
Ακόμα κ με κοινό hardware
Βέβαια παράλληλα με αυτό έχω κ σεταπ βασισμένο στον LMS/Squeezelite που ίσως κ να είναι πιο «αγνό» ηχητικά overall.
dapost wrote: (...) Και ναι, ενώ βάζεις το username/pass στο Control στο κινητό, ΔΕΝ στέλνει το Control τη μουσική στον Renderer. Δουλεύει και με κλειστό το κινητό.
Μιλάς για το Kazoo ή για το OpenHome; Ή ισχύει και για τα δύο το ίδιο;
Άγγελος
To openhome app στο mac δεν εχει UI. Λειτουργει ως server και renderer, χωρις καν καποιο browser based interface για να κανεις παραμετροποιηση ή ρυθμισεις.
Μεσω του bubbleDs ή του linn kazoo στο κινητο, και αφου συνδεθει με το openhome στο μακ, μπορεις να περασεις κωδικους tidal/qobuz οι οποιοι περνουν στο openhome στο μακ.
Μεσω του bubbleDs ή του linn kazoo στο κινητο, και αφου συνδεθει με το openhome στο μακ, μπορεις να περασεις κωδικους tidal/qobuz οι οποιοι περνουν στο openhome στο μακ.
Δημήτρης
- DomieMic65
- Contributor
dapost wrote:To openhome app στο mac δεν εχει UI. Λειτουργει ως server και renderer, χωρις καν καποιο browser based interface για να κανεις παραμετροποιηση ή ρυθμισεις.
δοκίμασες να μπεις στην mac ip:58050;
δλδ xxx.xxx.x.x:58050
- DomieMic65
- Contributor
angpsi wrote:dapost wrote: (...) Και ναι, ενώ βάζεις το username/pass στο Control στο κινητό, ΔΕΝ στέλνει το Control τη μουσική στον Renderer. Δουλεύει και με κλειστό το κινητό.
Μιλάς για το Kazoo ή για το OpenHome; Ή ισχύει και για τα δύο το ίδιο;
O open home είναι ο server. (Kazoo κλπ τα remotes που πρέπει να βλέπουν έναν renderer. πχ Rpi.)
Εκεί -στον open home server- γίνονται οι ορισμοί των upnp servers που θα χρησιμοποιηθούν για την τοπική βιβλιοθήκη πχ Minimserver και οι ορισμοί των renderers ως Open home ή και όχι.
Από εκεί και πέρα το Kazzo, το BubbleUpnP και το BubbleDS (μια εφαρμογή της Linn βασισμένη στο BubbleUPnP από ότι μπορώ να καταλάβω), Lumin (iOS) φαίνονται σαν remotes των renderers.
Αν έχει στηθεί το όλον όπως πρέπει δεν χρειάζεται να περαστουν οι κωδικοί του Qobuz πχ σε κάθε εφαρμογή χωριστά. Αρκεί μόνο στη μια και πλέον βλέπουν όλες τον ίδιο λογαριασμό.
- DomieMic65
- Contributor
Return to “Ψηφιακή αναπαραγωγή”