Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookie από την Google για να παρέχει τις υπηρεσίες του και να αναλύει την επισκεψιμότητα. Η IP διεύθυνσή σας γνωστοποιείται στην Google, μαζί με μετρήσεις απόδοσης και ασφαλείας, ώστε να διασφαλιστεί η ποιότητα της υπηρεσίας, για τη δημιουργία στατιστικών στοιχείων σχετικά με τη χρήση και για τον εντοπισμό και την αντιμετώπιση καταχρήσεων. Με την χρήση του ιστότοπου Audiohub.gr αποδέχεστε τα παραπάνω.

Digital audio tweaking

Dr Pan K
Site Admin

Re: Digital audio tweaking

Unread post #41 by Dr Pan K » Sat Jul 23, 2016 8:18 pm

Υπάρχει και αλλη μια παρατήρηση στις παραπάνω μετρήσεις. Ο Amir που τις εκανε διαπίστωσε οτι αλλάζοντας την τροφοδοσία του Regen απο απλή σε γραμμική τα προβλήματα που δημιουργούσε (εισαγωγή κάποιων spuriae στις αναλύσεις -παραμορφώσεις-) εξαφανίζονται, πράγμα που για εμενα σημαίνει οτι καλα κάνουμε και βάζουμε γραμμικά τροφοδοτικά οπου μπορούμε.

Το πλάνο για εμενα ειναι να μπει γραμμικο τροφοδοτικό και στο modem/router μολις το παραλάβω (γιατι εχει μπει παραγγελία και για νεο modem..).
Παναγιώτης
Perister

mac mini mod

Unread post #42 by Perister » Mon Jul 25, 2016 10:44 pm

Dr Pan K wrote:Νομίζω πως πρέπει να γράψεις αναλυτικά τις μόντες που έχουν γίνει στο μακ μίνι Νίκο...

Το μακ μίνι λοιπον,
Εξωτερική τροφοδοσία αρκετά προσεγμένη, μονο rail στα 12v http://www.ultrahighendreview.com/keces ... er-supply/

Κάρτες δικτύου και Bluetooth έχουν ξηλωθεί τελείως, όχι απλή απενεργοποίηση
Το ανεμιστηράκι εχει ξεχωριστή εξωτερική σταθεροποιημένη τροφοδοσία, το ´ζουμί´ εδω ειναι οτι παρακάμπτεται τελείως το κύκλωμα ελέγχου του ανεμιστήρα που (υποτίθεται) οτι λόγω των αυξομειώσεων της κατανάλωσης εχει αρνητική επίδραση.
Να σας πω την αλήθεια νομίζω οτι κάνει δουλειά, σε κάποια στιγμή είχα ´ξεχάσει ´ να το συνδέσω (τελείως!!!) και διάφορα δεν άκουσα.
Κάποιες μικρές επεμβάσεις γι την μείωση EMI & RFI, αλλα δεν ξέρω κατα ποσό το κατάφερα
Επισης ενα σημείο προσοχής ειναι οτι δεν χρησιμοποιώ USB Θήρα για τον σκληρό δίσκο με την μουσική, FireWire και Thunderbolt
SSD για το λειτουργικό, και 8 GB Ram (τα κλασικά)
Τέλος τρέχω και ενα optimisation script της CAD
http://www.computeraudiodesign.com/osx- ... imization/

Τα έχουμε πει με τον Αντώνη (Gojakla) ολα αυτά τα Tweeks για το μακμινι ;-)
Dr Pan K
Site Admin

mac mini mod

Unread post #43 by Dr Pan K » Mon Jul 25, 2016 11:01 pm

Perister wrote:
Dr Pan K wrote:Νομίζω πως πρέπει να γράψεις αναλυτικά τις μόντες που έχουν γίνει στο μακ μίνι Νίκο...

Το μακ μίνι λοιπον,
Εξωτερική τροφοδοσία αρκετά προσεγμένη, μονο rail στα 12v http://www.ultrahighendreview.com/keces ... er-supply/

Κάρτες δικτύου και Bluetooth έχουν ξηλωθεί τελείως, όχι απλή απενεργοποίηση
Το ανεμιστηράκι εχει ξεχωριστή εξωτερική σταθεροποιημένη τροφοδοσία, το ´ζουμί´ εδω ειναι οτι παρακάμπτεται τελείως το κύκλωμα ελέγχου του ανεμιστήρα που (υποτίθεται) οτι λόγω των αυξομειώσεων της κατανάλωσης εχει αρνητική επίδραση.
Να σας πω την αλήθεια νομίζω οτι κάνει δουλειά, σε κάποια στιγμή είχα ´ξεχάσει ´ να το συνδέσω (τελείως!!!) και διάφορα δεν άκουσα.
Κάποιες μικρές επεμβάσεις γι την μείωση EMI & RFI, αλλα δεν ξέρω κατα ποσό το κατάφερα
Επισης ενα σημείο προσοχής ειναι οτι δεν χρησιμοποιώ USB Θήρα για τον σκληρό δίσκο με την μουσική, FireWire και Thunderbolt
SSD για το λειτουργικό, και 8 GB Ram (τα κλασικά)
Τέλος τρέχω και ενα optimisation script της CAD
http://www.computeraudiodesign.com/osx- ... imization/

Τα έχουμε πει με τον Αντώνη (Gojakla) ολα αυτά τα Tweeks για το μακμινι ;-)

Φώτο εχουμε??
Παναγιώτης
Perister

Unread post #44 by Perister » Mon Jul 25, 2016 11:10 pm

Για φωτό πρεπει να το ανοίξω !
Το ΣΚ θα προσπαθήσω
Dr Pan K
Site Admin

Unread post #45 by Dr Pan K » Mon Jul 25, 2016 11:11 pm

[thumbup]
Παναγιώτης
Gojakla
Contributor

Unread post #46 by Gojakla » Tue Jul 26, 2016 12:15 am

Δεν εχω προχωρησει στο θεμα αυτο Νικόλα... [thumbd]
Dr Pan K
Site Admin

Unread post #47 by Dr Pan K » Wed Jul 27, 2016 3:03 pm

OK, έχουμε θεμα. Έφτασε το νεο modem/ router (TP Link Archer 2 τελικα, με την λογικη του να δωσω τα κινητά στην επάνω συχνότητα). Το σεταρα, και εβαλα να ακούσω αν δουλεύει το Rpi2 και το Synology NAS. Ολα καλά μέχρι εδω αλλά...

άλλαξε ο ήχος.

Έχω παραισθήσεις? Στην γνωστή λιστα κομματιών ειναι πιο "μαλακος", χωρις καν να εχω αμφιβολίες, ακομα και με κρύα τα μηχανήματα.

Δεν ειμαι σίγουρος στο που να το αποδώσω. Το TP Link εχει σίγουρα καλύτερο τροφοδοτικό απο το ΖΤΕ (αν και παλι SMPS ειναι).
Παναγιώτης
johnVO

Unread post #48 by johnVO » Wed Jul 27, 2016 3:40 pm

Μου είπες οτι στο καινούργιο ρουτερ μπορεις και απενεργοποιείς τις κεραίες...παιζει να βοηθάει αυτό κάπως ως προς το θεμα των εξωτερικών περεμβολών με αποτέλεσμα τουλάχιστον διαφορετικό ήχο;
Dr Pan K
Site Admin

Unread post #49 by Dr Pan K » Wed Jul 27, 2016 5:06 pm

Οι κεραίες ήταν και οι τρεις επάνω και το WiFi λειτουργούσε κανονικά Γιάννη.
Παναγιώτης
andreasecon

Unread post #50 by andreasecon » Wed Jul 27, 2016 5:58 pm

Το εχω και εγω το Archer 2, να πω την αμαρτια μου επειδη αλλαξα σε vdsl μεσω isdn ομως δεν το χρησιμοποιώ πιά, πάντως έδινε ταχύτητα σύνδεσης, τώρα για διαφορά στον ήχο δεν είχα ασχοληθεί ποτέ να πω την αλήθεια....

Return to “Ψηφιακή αναπαραγωγή”

Login · Register