Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookie από την Google για να παρέχει τις υπηρεσίες του και να αναλύει την επισκεψιμότητα. Η IP διεύθυνσή σας γνωστοποιείται στην Google, μαζί με μετρήσεις απόδοσης και ασφαλείας, ώστε να διασφαλιστεί η ποιότητα της υπηρεσίας, για τη δημιουργία στατιστικών στοιχείων σχετικά με τη χρήση και για τον εντοπισμό και την αντιμετώπιση καταχρήσεων. Με την χρήση του ιστότοπου Audiohub.gr αποδέχεστε τα παραπάνω.

Gentoo Player (Sq.lite, Sq.liteR2, MPD, Roon, Ravenna κ.α.)

pankon
Contributor

Re: Gentoo Player (Sq.lite, Sq.liteR2, MPD, Roon, Ravenna κ.α.)

Post #61 by pankon » Sat Dec 21, 2024 7:05 am

Καλημέρα, ο Antonello μου είπε ότι τον Ιανουάριο έρχεται η 8.9.
DomieMic65
Contributor

Post #62 by DomieMic65 » Sat Dec 21, 2024 12:30 pm

pankon wrote:Καλημέρα, ο Antonello μου είπε ότι τον Ιανουάριο έρχεται η 8.9.

[thumbup]
angpsi
Contributor

Post #63 by angpsi » Sat Dec 21, 2024 5:21 pm

Παίδες, μήπως έχει κανείς ασχοληθεί με το Audiolinux; Μοιάζει να είναι πρακτικά το ίδιο fork με το Gentoo και υποστηρίζεται και πάλι από Ιταλό developer.
Άγγελος
Dr Pan K
Site Admin

Post #64 by Dr Pan K » Sat Dec 21, 2024 7:58 pm

Fork του fork, ω φορκ
Παναγιώτης
DomieMic65
Contributor

Post #65 by DomieMic65 » Mon Dec 23, 2024 11:07 am

angpsi wrote:Παίδες, μήπως έχει κανείς ασχοληθεί με το Audiolinux; Μοιάζει να είναι πρακτικά το ίδιο fork με το Gentoo και υποστηρίζεται και πάλι από Ιταλό developer.

Άγγελε εννοείς fork του Gentoo ή άλλης διανομής;
Δείχνει πιο πολύ πλήρες λειτουργικό.
Δεν κατάλαβα αν μπορεί να είναι headless (λογικά θα μπορεί)
Επίσης είναι αρκετά πιο ακριβό από ότι βλέπω.
angpsi
Contributor

Post #66 by angpsi » Mon Dec 23, 2024 2:16 pm

DomieMic65 wrote:
angpsi wrote:Παίδες, μήπως έχει κανείς ασχοληθεί με το Audiolinux; Μοιάζει να είναι πρακτικά το ίδιο fork με το Gentoo και υποστηρίζεται και πάλι από Ιταλό developer.

Όπως το καταλαβαίνω, πρόκειται για μια πλατφόρμα γραμμένη πάνω σε Archlinux στην οποία έχουν συνδυάσει όσα από τα open source καλούδια μπορούσαν να βάλουν. Το Audiolinux έχει αρχίσει και κάνει κύματα στα διάφορα forum ως εναλλακτική του Gentoo. Ο developer φαίνεται να ενδιαφέρεται πολύ για την αρχιτεκτονική x86 / x64 αλλά έχει version και για headless Rpi. Εντυπώσεις για τις δυνατότητες επιλογών σε configuration πάνω σε Rpi4 μπορείς να βρεις στο SBAF: https://www.superbestaudiofriends.org/i ... iew.11314/

Το σίγουρο είναι πως και οι δύο απαντούν γρήγορα: εμένα που τους έγραψα για να ρωτ΄ησω αν υποστηρίζεται το Odroid μου απάντησαν (αρνητικά, δυστυχώς) μέσα σε 1-2 ώρες το πολύ.
Άγγελος
DomieMic65
Contributor

Post #67 by DomieMic65 » Mon Dec 23, 2024 8:10 pm

angpsi wrote:
DomieMic65 wrote:

Όπως το καταλαβαίνω, πρόκειται για μια πλατφόρμα γραμμένη πάνω σε Archlinux στην οποία έχουν συνδυάσει όσα από τα open source καλούδια μπορούσαν να βάλουν. Το Audiolinux έχει αρχίσει και κάνει κύματα στα διάφορα forum ως εναλλακτική του Gentoo. Ο developer φαίνεται να ενδιαφέρεται πολύ για την αρχιτεκτονική x86 / x64 αλλά έχει version και για headless Rpi. Εντυπώσεις για τις δυνατότητες επιλογών σε configuration πάνω σε Rpi4 μπορείς να βρεις στο SBAF: https://www.superbestaudiofriends.org/i ... iew.11314/

Το σίγουρο είναι πως και οι δύο απαντούν γρήγορα: εμένα που τους έγραψα για να ρωτ΄ησω αν υποστηρίζεται το Odroid μου απάντησαν (αρνητικά, δυστυχώς) μέσα σε 1-2 ώρες το πολύ.

Προσωπικά δεδομένου ότι είμαι απόλυτα ικανοποιημένος από το GP δεν νομίζω πως με ενδιαφέρει να δοκιμάσω κάτι άλλο για την ώρα... επίσης όπως είπες η κύρια έγνοια του dev είναι η αρχιτεκτονική x86.
Θα είχε βέβαια ενδιαφέρον η σύγκριση των δύο διανομών σε ίδιο H.ware αν και οι παράμετροι είναι άπειρες...
Αν είχα κάποιο NUC ίσως το δοκίμαζα αλλά τώρα με τα rpi νομίζω πως το GP είναι πιο ταιριαστό!
Όπως είπες πιο πάνω έχουν πολλά κοινά στην λογική του στησίματός τους.

Αλήθεια γιατί δεν παίρνεις ένα rpi να κάνεις την δουλειά σου; Πλέον το Odroid είναι αρκετά (έως πολύ) παλιό.
angpsi
Contributor

Post #68 by angpsi » Mon Dec 23, 2024 8:27 pm

DomieMic65 wrote:Αλήθεια γιατί δεν παίρνεις ένα rpi να κάνεις την δουλειά σου; Πλέον το Odroid είναι αρκετά (έως πολύ) παλιό.

Δεν απέχω πολύ, γιατί τώρα που δεν μπορώ να κάνω streaming χωρίς να κάνω cast από υπολογιστή έχει αρχίσει και με ενοχλεί αφάνταστα.

Η αλήθεια είναι πως καθόμουν στ' αυγά μου γιατί σκεφτόμουν να περνούσα σε έτοιμη εμπορική λύση, αλλά δυστυχώς αυτή τη στιγμή δεν μπορώ να διαθέσω το κεφάλαιο...
Άγγελος
DomieMic65
Contributor

Post #69 by DomieMic65 » Mon Dec 23, 2024 9:07 pm

Οι αναρτήσεις στο SBAF είναι αρκετά παλιές αλλά στο audiophilestyle βλέπω πως έχει κάποια πιο πρόσφατα νήματα που αφορούν στο Audiolinux (και vs GP) ... μου κάνει εντύπωση που το AudioLinux δεν έχει ένα dedicated νήμα (τουλάχιστον όχι στο μέγεθος του αντίστοιχου για το G.Player)
DomieMic65
Contributor

Post #70 by DomieMic65 » Mon Dec 23, 2024 9:11 pm

angpsi wrote:Δεν απέχω πολύ, γιατί τώρα που δεν μπορώ να κάνω streaming χωρίς να κάνω cast από υπολογιστή έχει αρχίσει και με ενοχλεί αφάνταστα.
Η αλήθεια είναι πως καθόμουν στ' αυγά μου γιατί σκεφτόμουν να περνούσα σε έτοιμη εμπορική λύση, αλλά δυστυχώς αυτή τη στιγμή δεν μπορώ να διαθέσω το κεφάλαιο...

θα σου έλεγα να το κάνεις και πολύ πιθανό να εκπλαγείς πολύ ευχάριστα!
άλλωστε ένα rpi δεν πάει ποτέ χαμένο ακόμα και σε εμπορική λύση να πας αργότερα [wavegreen]

Return to “Ψηφιακή αναπαραγωγή”

Login · Register