Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookie από την Google για να παρέχει τις υπηρεσίες του και να αναλύει την επισκεψιμότητα. Η IP διεύθυνσή σας γνωστοποιείται στην Google, μαζί με μετρήσεις απόδοσης και ασφαλείας, ώστε να διασφαλιστεί η ποιότητα της υπηρεσίας, για τη δημιουργία στατιστικών στοιχείων σχετικά με τη χρήση και για τον εντοπισμό και την αντιμετώπιση καταχρήσεων. Με την χρήση του ιστότοπου Audiohub.gr αποδέχεστε τα παραπάνω.

Καλώδια interconnect rca κάτω των 2000 ευρώ

kostas6a3

Re: Καλώδια interconnect rca κάτω των 2000 ευρώ

Unread post #61 by kostas6a3 » Fri Jan 17, 2025 8:10 pm

Έχει και τα ηλεκτρικά χαρακτηριστικά. :lol:
Πολύ καλό το σαιτ τους δεν το είχα δει.
Κώστας
Jim

Unread post #62 by Jim » Fri Jan 17, 2025 8:22 pm

Occ έχουν πάρα πολλές εταιρείες
Το θέμα είναι αν το παράγουν οι ίδιοι ή αν το αγοράζουν από άλλον, και ποιον άλλον ?

Τη νεοτέκ ?
Τους Κινέζους ?
Άλλον ?
Δεν ξέρω / δεν απαντώ ?
angpsi
Contributor

Unread post #63 by angpsi » Fri Jan 17, 2025 8:26 pm

kostas6a3 wrote:

Έχει και τα ηλεκτρικά χαρακτηριστικά. :lol:
Πολύ καλό το σαιτ τους δεν το είχα δει.

Άρχισα να τους ψάχνω σχολαστικά μετά την ακρόαση του δικού μου (OFC) καλωδίου στον Χρήστο. Πολύ ισορροπημένο καλώδιο, χωρίς τονισμένα άκρα, με πολύ καλή περιγραφή και λεπτομέρεια. Έπαιξε αναπάντεχα καλά και χάρηκα, τόσο που έχω αρχίσει και το σκέφτομαι και για τα ηχεία.

Το εισαγωγικό τους OCC είναι το Ailsa Achromatic X RCA
https://www.atlascables.com/atlas-produ ... nnect.html

Μετά έχει το Mavros σε χαλκό και το Asimi σε... ασήμι.

Ανάμεσα σε αυτά τα δυο, έχει και το Arran
Άγγελος
Jim

Unread post #64 by Jim » Fri Jan 17, 2025 8:30 pm

angpsi
Contributor

Unread post #65 by angpsi » Fri Jan 17, 2025 8:33 pm

Λίγο τσιμπημένες οι τιμές στην Ελλάδα, να ξέρεις. Συγκριτικά με κάποιους Premium Partners στο εξωτερικό υπάρχει σημαντική διαφορά, αν και ομολογουμένως όχι όλους. Ίσως στο μιλητό ο Κοσμας να 'ξηγηθεί καλύτερα;
Άγγελος
Jim

Unread post #66 by Jim » Fri Jan 17, 2025 8:41 pm

Έβαλα το λινκ γιατί έχει όλα τα μοντέλα μαζεμένα
Οπότε μπορεί κάποιος να δει εύκολα τα χαρακτηριστικά κάθε ενός και μια ένδειξη τιμής

Πάντως τα ασημένια occ είναι πολύ πιο ακριβά από της neotech.
Chris1967
Contributor

Unread post #67 by Chris1967 » Fri Jan 17, 2025 10:30 pm

Εϊδα ένα βιντεάκι που εξηγεί εν μέρη αυτά που συζητάμε, αυτό που ισχύει παρά το γεγονός ότι πράγματι οι πατέντες πολύ πιθανόν να μην ισχύουν (δεν το ξέρω αυτό, αυτό που ξέρω είναι ότι η Κίνα δεν σέβεται δια νόμου καμία πατέντα εκτός Κίνας).

Αυτό που είμαι 100% πεπεισμένος από αυτά που διαβάζω, ότι ΜΟΝΟ τα καλώδια Neotech έχουν πιστοποίηση για UP-OCC αφότου έκλεισε το αρχικό εργοστάσιο, πλην Furukawa Japan.

Μάλιστα η Wan Lung Taiwan είναι η ΙΔΙΑ η Neotech.

Wan Lung = αγωγοί για Acoustic Zen, Atlas, Analysis, Double Helix, Harmonic Tech, MIT, XLO, Wireworld κλπ

Στην Ιαπωνία η Furukawa εξακολουθεί και παράγει OCC για Audioquest, Oyade. Furutec, Audience, Sensibility κλπ

ΟΛΑ τα ΑΛΛΑ εργοστάσια της Κίνας που παράγουν πράγματι OCC καλώδιο χρειάζεται να το πιστοποιήσουν διαμέσω τρίτων εταιριών που κάνουν τον "έλεγχο".

Όπως καταλαβαίνετε δεν είναι κανείς ποτέ σίγουρος εκτός κιαν μπει στην διαδικασία να ζητήσει ο ΙΔΙΟΣ τις πιστοποιήσεις και να τις ελέγξει αν είναι ακριβείς ή όχι, ή να κάνει μεταλλουργική ανάλυση του καλωδίου.

Επίσης παίζει ότι οι εταιρίες είναι παρακλάδια άλλων εταιριών πολύ μεγάλων μεταλλοπαραγωγών που μικρό μέρος τους ασχολείται με OCC.

Τρέχα γύρευε δηλαδή.

Υπάρχουν μερικά εργοστάσια που πράγματι παράγουν OCC χαλκό και ασήμι, αλλά δεν μπορείς να πάρεις όρκο αν αυτό που αγοράζεις σαν καταναλωτής είναι ή δεν είναι αυθεντικό OCC δηλαδή υωηλήςε ποιότητας καθαρός κρυσταλλικός χαλκός.

Αυτό μόνο μεταξύ εταιριών που παρέχουν πιστοποιήσεις μεταξύ τους μαζί με συμβόλαια κλπ κλπ.

Γιαυτό είπα καλή τύχη Δημήτρη.

Κιεγώ αν θέλω αύριο μπορεί να ξεκινήσω βιοτεχνία παραγωγής OCC δεν είναι τώρα πια διαστημική τεχνολογία, αλλά αν θέλω να πάρω ένα καλώδιο που να είμαι σίγουρος ότι είναι OCC για μένα και μέχρι αποδείξεως τουναντίον μόνο Neotech.

Φυσικά αναφέρομαι σε αγωγούς και όχι σε εμπορικά έτοιμα καλώδια, αν και το ίδιο ισχύει και με αυτά εκτός ότι υπάρχουν πολλές μάρκες που χρησιμοποιούν ΟCC (και δεν είναι μόνο η Neotech).

Και να συμπληρώσω κάτι ακόμα, ποιός μπορεί να πει εάν η τάδε μάρκα έχει η δεν έχει μέσα πραγματικό OCC και όχι OFC απλό.

Είμαι αρκετά δύσπιστος ειδικά στον κόσμο των καλωδίων που ως γνωστών υπάρχει ο μεγαλύτερος τυχοδιοκτησμός και απατεωνισμός.

Τώρα για το αν η Α ή Β μάρκα λέει ότι έχει OCC δεν μου λέει τίποτε για αυτή την μάρκα αφού μόνο ΠΟΛΥ ΛΙΓΕΣ παράγουν οι ίδιοι τους αγωγούς η διηλεκτρικές ή οτιδήποτε στο τέλος της γραφής.

Πολύ προσοχή χρειάζεται για το τι αξίζει ένα μέτρο καλωδίου είτε είναι χαλκός OCC ή Ασήμι, και το πουλάνε στην τιμή χρυσού ή διαμαντιού ή πολλαπλάσια.
Χρήστος
angpsi
Contributor

Unread post #68 by angpsi » Sat Jan 18, 2025 9:27 am

Jim wrote:Έβαλα το λινκ γιατί έχει όλα τα μοντέλα μαζεμένα
Οπότε μπορεί κάποιος να δει εύκολα τα χαρακτηριστικά κάθε ενός και μια ένδειξη τιμής

Πάντως τα ασημένια occ είναι πολύ πιο ακριβά από της neotech.

Σύμφωνα με το site της Atlas, ο επίσημος εισαγωγέας στην Ελλάδα είναι η All About AV http://www.allaboutav.gr. Από εκεί, στην καρτέλα "Network" μπορεί κανείς να βρει τους επίσημους διανομείς, μεταξύ των οποίων είναι και ο Κοσμάς. Σε μια πρόχειρη σύγκριση που έκανα στις τιμές λιανικής που ΄δινουν, όλες είναι ίδιες, επομένως συμπεραίνω ότι το τσίμπημα που παρατήρησα οφείλεται στον εισαγωγέα και όχι στους μεταπωλητές.
Άγγελος
angpsi
Contributor

Unread post #69 by angpsi » Sat Jan 18, 2025 9:33 am

Chris1967 wrote:Εϊδα ένα βιντεάκι που εξηγεί εν μέρη αυτά που συζητάμε, αυτό που ισχύει παρά το γεγονός ότι πράγματι οι πατέντες πολύ πιθανόν να μην ισχύουν (δεν το ξέρω αυτό, αυτό που ξέρω είναι ότι η Κίνα δεν σέβεται δια νόμου καμία πατέντα εκτός Κίνας).

Αυτό που είμαι 100% πεπεισμένος από αυτά που διαβάζω, ότι ΜΟΝΟ τα καλώδια Neotech έχουν πιστοποίηση για UP-OCC αφότου έκλεισε το αρχικό εργοστάσιο, πλην Furukawa Japan.

Μάλιστα η Wan Lung Taiwan είναι η ΙΔΙΑ η Neotech.

Wan Lung = αγωγοί για Acoustic Zen, Atlas, Analysis, Double Helix, Harmonic Tech, MIT, XLO, Wireworld κλπ

Στην Ιαπωνία η Furukawa εξακολουθεί και παράγει OCC για Audioquest, Oyade. Furutec, Audience, Sensibility κλπ

ΟΛΑ τα ΑΛΛΑ εργοστάσια της Κίνας που παράγουν πράγματι OCC καλώδιο χρειάζεται να το πιστοποιήσουν διαμέσω τρίτων εταιριών που κάνουν τον "έλεγχο".

Όπως καταλαβαίνετε δεν είναι κανείς ποτέ σίγουρος εκτός κιαν μπει στην διαδικασία να ζητήσει ο ΙΔΙΟΣ τις πιστοποιήσεις και να τις ελέγξει αν είναι ακριβείς ή όχι, ή να κάνει μεταλλουργική ανάλυση του καλωδίου. (...)

Αν μπορείς Χρήστο, ανέβασε το βιντεάκι εδώ; Θα μας είναι πολύ χρήσιμο ως αναφορά.

Πάντως έτσι όπως τα λες, όλες οι παραπάνω εταιρείες που παίρνουν από Wan Lung και Furukawa Κορέας έχουν πιστοποιημένα OCC. Από την άλλη, αν θυμηθώ και τον Κώστα που σχολίασε παραπάνω για τα Atlas, εφόσον μια εταιρεία ανεβάζει τα διηλεκτρικά της στοιχεία μπορεί κανείς να επιλέξει μετά λόγου γνώσης.

Btw, προς αποφυγή παρεξηγήσεων:
― OCC = Ohno Continuous Casting
― UP-OCC = ultra pure Ohno Continuous Casting
― PC-OCC = pure copper Ohno Continuous Casting
Άγγελος
Chris1967
Contributor

Unread post #70 by Chris1967 » Sat Jan 18, 2025 10:38 am

Ρε γμτ δεν θυμάμαι ακριβώς, είναι ένα τύπος που αγόρασε κάτι φτηνά Κινέζικα καλώδια ηχείων που παίζανε πολύ καλά, και είχε πει ότι είναι OCC βάση των ισχυρισμών της διαφήμισης του κατασκευαστή.

Στην συνέχεια του την πέσανε ότι δεν είναι, αυτός το έψαξε και επικοινώνησε με την εταιρία στην Κίνα, οι οποίοι μετά από πολλούς κόπους και άπειρες επικοινωνίες να του στείλουν επίσημα έγγραφα (πρόβλημα διότι όλα ήταν στα Κινέζικα) στα Αγγλικά που να πιστοποιούν η μια εταιρία στην άλλη την καθαρότητα του χαλκού σε επίπεδο ποιότητας χωρίς βέβαια να αναφέρεται πουθενά το OCC. Από τις αναλύσεις και πιστοποιήσεις όμως προκύπτει ότι πράγματι ήταν η υψηλότερη και καθαρότερη μορφή χαλκού αντίστοιχη του OCC.

Νομίζω ότι ούτε η Furukawa αναφέρεται σε OCC, αλλά επι της ουσίας είναι (αναφέρει OFC υψηλής ποιότητας).

Αυτό λοιπόν σημαίνει για μένα μερικά πράγματα.

Πρώτον ότι μπορεί κανείς να αγοράσει καλώδια Κινέζικα ή αγωγούς και να είναι πολύ καλής ποιότητας σε καλές τιμές και με αντίστοιχα καλό ήχο, αλλά δεν ξέρεις ποτέ αν λένε ψέματα αλήθεια ή αν ο ήχος είναι καλός ή όχι από πριν.

Δεύτερον επειδή το κατασκευαστικό κόστος σε βιομηχανικό επίπεδο είναι σχετικά μικρό πέραν από την μάρκα υποτίθεται ότι πληρώνεις κάποια τεχνολογία η οποία στην ουσία δεν βασίζεται (ή μάλλον βασίζεται πολύ λιγότερο από αυτό που νομίζουμε) σε επιστημονική βάση αλλά σε δοκιμές που κάνανε χύμα κάποιοι, και μετά το πληρώνεις όσο πιστεύει ο κατασκευαστής (συναρμολογητής ή αυτός που τα παράγγειλε αυτούσια από δεύτερο ή τρίτο κατασκευαστή).

Αυτό που θέλω να πω είναι βασικά, καλώδια από επαγγελματικές εταιρίες ΝΑΙ, καλώδια από εταιρίες που παράγουν τα υλικά η τα κατασκευάζουν σε κάποιο επίπεδο ΝΑΙ. ΄Καλώδια από μικρές εταιρίες μπουτίκ ΟΧΙ, επειδή πρώτον δεν ξέρεις τι παίρνεις και δεύτερον πληρώνεις την θρασύτητα και τον τυχοδιωκτισμό του κατασκευαστή, ανεξαρτήτως αν παίζουν καλά ή έτσι ή αλλιώς.

Προσωπικά δηλώνω ένοχος και της παραφιλολογίας αλλά και του γεγονότος ότι είχα και έχω τέτοια καλώδια.

Όποιος θέλει ήχο και δεν θέλει να πετάει τα λεφτά του βασικά πάει πρώτα σε επαγγελματικά (στουντιακά) καλώδια και μετά σε επώνυμα από μεγάλα εργοστάσια.

Πράγμα λίγο οξύμωρο επειδή το νήμα αναφέρεται σε καλώδια ιντερκονεκτ μέχρι 2000 ευρώ... πόσο άραγε να είναι το πραγματικό κόστος κατασκευής ενός τέτοιου καλωδίου? την υπόλοιπη πίτα του μοιράσματος της πίτας του κέρδους την ξέρουμε, αν όλα αυτά τα γνωρίζουμε και αγοράζουμε με επίγνωση τότε δεν υπάρχει πρόβλημα παρά μόνο στα πορτοφόλια των αγοραστών που αδειάζουν, αλλά και αυτό δεν είναι κακό αν το επιτάσσει η φιλοσοφία τους στο χόμπι τους.
Χρήστος

Return to “Καλώδια - Αξεσουάρ”

Login · Register