Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookie από την Google για να παρέχει τις υπηρεσίες του και να αναλύει την επισκεψιμότητα. Η IP διεύθυνσή σας γνωστοποιείται στην Google, μαζί με μετρήσεις απόδοσης και ασφαλείας, ώστε να διασφαλιστεί η ποιότητα της υπηρεσίας, για τη δημιουργία στατιστικών στοιχείων σχετικά με τη χρήση και για τον εντοπισμό και την αντιμετώπιση καταχρήσεων. Με την χρήση του ιστότοπου Audiohub.gr αποδέχεστε τα παραπάνω.

Ανανέωση ?

Chris1967
Contributor

Re: Ανανέωση ?

Unread post #81 by Chris1967 » Thu Feb 06, 2025 3:55 pm

Τα ηχεία που έχεις βάλει στην λίστα είναι όλα διαφορετικά πολύ μεταξύ τους.

Ποιο το κριτήριο?

Το Avalon Eidolon είναι το καλύτερο όλων, το μόνο που μπορεί να του προσάψει κανείς είναι ότι δεν έκταση χαμηλά (όσο άλλα ηχεία στις ίδιες αλμυρές τιμές).

Τα Idea (δεν τα έχω ακούσει) με χαλάνε ότι δεν έχουν mid.

Τα Sonus Faber Olympica III, δεν έχουν σε καμία περίπτωση την ανάλυση, περιγραφή και την ταχύτητα από τα Eidolon, αλλά είναι εύηχα, ζεστά, μαλακές χροιές, ιδανικά για πολύωρες ακροάσεις. Είναι ηχεία που είτε σου αρέσουν πολύ, είτε καθόλου.

Τα Audio Solution Virtuoso B, δεν τα θυμάμαι να σου πω την αλήθεια, δεν έχω δώσει μεγάλη σημασία σε δίδρομα. Αυτό είναι ίσως και το μειονέκτημα τους έλλειψη της χαμηλής οκτάβας.

Αν ντε και καλά είναι αυτές οι μόνες επιλογές, τα Eidolon από μένα.
Χρήστος
Jim

Unread post #82 by Jim » Thu Feb 06, 2025 4:14 pm

Λοιπόν

Το sonus olympica iii είναι σύσταση του Παναγιώτη

Το avalon idea παίζει κάτω από τα 4k , μοντέλο 2017, τιμή λιανικής όπως είπε ο Αντρέας 10k+

To avalon eidolon παίζει από 5 έως 7k, χρονολογία άγνωστη

Το audio solution virtuoso b είναι τριδρομο, παρά το γεγονός ότι είναι βάσης, καθώς έχει ένα 8" που πυροβολεί προς τα κάτω. Είναι το μόνο που είναι τρέχον μοντέλο με τιμή 18-20k.

Η αναζήτηση έχει σκοπό την απόκτηση καλύτερου ηχειου από τα revel f208 που έχω. Είναι πολύ καλά ηχεία αλλά το σύστημα έχει αναβαθμιστεί σημαντικά σε πηγές, καλώδια και ρεύματα που αισθάνομαι ότι ένα καλύτερο ηχείο θα μου δώσει πιο πολλα
Chris1967
Contributor

Unread post #83 by Chris1967 » Thu Feb 06, 2025 4:41 pm

18-20 χιλιάδες για ηχείο βάσης έστω και τρίδρομο την στιγμή που έχεις ένα κανονικό σαλόνι, όχι.

Τα Olympica III όπως είπα ξεκούραστα και πανέμορφα.

Σου είχα προτείνει και Usher παλαιότερα πολύ καλά και πανέμορφες κατασκευές.

Usher Dancer TD-10 Diamond εξαιρετικά αλλά αλμυρά δεν ξέρω αν θα βρεις μεταχειρισμένα, ή αλλιώς τα Dancer Mini-Two Diamond με παραχώρηση στα μπασα.
Χρήστος
andreasecon

Unread post #84 by andreasecon » Thu Feb 06, 2025 5:01 pm

To Eidolon έχει 11αρι γουφερ και τουλάχιστον εγώ σε σαλόνι 70 τμ δεν νοιώθω καμία έλλειψη χαμηλού....
Chris1967
Contributor

Unread post #85 by Chris1967 » Thu Feb 06, 2025 5:26 pm

[thumbup]

Βέβαια ότι έχει κάτω από 12" δεν μπορεί να έχει επαρκή έκταση ακόμα και αν αυτό δεν είναι αντιληπτό ή αν δεν σου λείπει κάτι.
Χρήστος
Dr Pan K
Site Admin

Unread post #86 by Dr Pan K » Thu Feb 06, 2025 5:40 pm

Για τα Sonus Faber γράφονται κάποιες υπερβολές όσων αφορά την ανάλυση, περιγραφή και ταχύτητα τους. Απο μια κατηγορία τιμής και πάνω είναι μια χαρα, το ότι δεν σκούζει το tweeter δεν σημαίνει πως υπολείπονται σε κάτι.

Τα Avalon όπως αρκετοί ξέρουν έχασαν σε μεταπώληση γιατί υπήρξε εκείνο το θρυλικό άδειασμα από Ευρωπαίο εισαγωγέα σε τιμές-60%. Έκτοτε οι τιμές τους στα μεταχειρισμένα είναι πιο χαμηλές. Το ότι δεν λαμβάνουν ιδιαίτερα πολλά review τελευταία επίσης χαμηλώνει την εκτίμηση τους στο 2ο χέρι.
Παναγιώτης
Dr Pan K
Site Admin

Unread post #87 by Dr Pan K » Thu Feb 06, 2025 6:04 pm

Θυμαμαι μια χρονια στο Μοναχο που η Sonus Faber επαιζε με καποιο μεγαλο ηχειο (Aida νομιζω) με ενισχυτικα McIntosh και εκαναν live με ηλεκτρικες κιθαρες με αυτα τα ηχεια. Απιθανο αποτελεσμα αλλα το σημαντικοτερο, δεν καηκαν. Βασικα δεν εδειχναν να ιδρωνουν καν. Μου ειχε κανει τοσο πολυ εντυπωση που σκεφτηκα οτι ενδεχεται να τα εχουν τροποποιησει εσωτερικα για να αντεξουν τα γκαζια και την παραμορφωση. Δεν ειναι τοσο μουγκα οσο τα περιγραφουμε, αυτο ισχυει για τις πιο μικρες (κινεζικες?) σειρες. Τα Ιταλικα (μεσαιες και ακριβες σειρες) δεν ειναι ασχημα σε καμια περιπτωση.
Παναγιώτης
Jim

Unread post #88 by Jim » Thu Feb 06, 2025 10:43 pm

andreasecon wrote:Το idea το έχω ακούσει για τα λεφτά του είναι πολύ καλό δεν ξέρω σε τι τιμές παίζουν τα μεταχειρισμένα, καινούργιο μου φαίνεται είχε λίγο πάνω από 10κ

Μοντέλο 2017 στα 3.5k νομίζω ότι είναι καλή περίπτωση

Με προβληματίζει το γεγονός ότι είναι δίδρομο και η. Avalon δείνει χαμηλό 28 hz
Dr Pan K
Site Admin

Unread post #89 by Dr Pan K » Thu Feb 06, 2025 10:57 pm

Το ηχείο του Ανδρέα είναι πολύ καλή περίπτωση. Καθαρό τριδρομο με έκταση. Γιατί δεν το χτυπάς Δημητρη;
Παναγιώτης
Jim

Unread post #90 by Jim » Thu Feb 06, 2025 11:59 pm

Το σκέφτομαι
Βασικά βλέπω να υπάρχει μια απαξίωση προς την εταιρεία και πολλά παράπονα για το customer service.
Εγώ έχω ρωτήσει εδώ και 2-3 μέρες με μου πουν έτος κατασκευής για ένα eidolon και ακόμα περιμένω.
Ίσως είναι και τυχαίο

Return to “Ηχεία”

Login · Register