Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookie από την Google για να παρέχει τις υπηρεσίες του και να αναλύει την επισκεψιμότητα. Η IP διεύθυνσή σας γνωστοποιείται στην Google, μαζί με μετρήσεις απόδοσης και ασφαλείας, ώστε να διασφαλιστεί η ποιότητα της υπηρεσίας, για τη δημιουργία στατιστικών στοιχείων σχετικά με τη χρήση και για τον εντοπισμό και την αντιμετώπιση καταχρήσεων. Με την χρήση του ιστότοπου Audiohub.gr αποδέχεστε τα παραπάνω.

Καλώδια interconnect rca κάτω των 2000 ευρώ

Dr Pan K
Site Admin

Re: Καλώδια interconnect rca κάτω των 2000 ευρώ

Unread post #81 by Dr Pan K » Tue Feb 18, 2025 11:33 pm

Σωστά. Ξέχασα να γράψω για τα IC

Όλα τα καλώδια χρησμοποιηθηκαν ανάμεσα στο Rockna Wavedream Dac και τον ASR. Σαν σημείο αναφοράς είχαμε το Black Cat Indigo που κοστίζει πολύ περισσότερο και που για άλλη μια φορά έδειξε πως είναι κάτι ιδιαίτερο.

Το υβριδικό χαλκος/ ασημι της Neotech έπαιξε καλά, είχε αρκετή λεπτομέρεια, καλή σκηνή και γενικά στάθηκε στο ύψος του. Οι ψηλές συχνότητες ήταν λίγο πιο μπροστά.

Το Vovox ήταν λίγο πολύ όπως το είχα στο μυαλό μου, all around σωστό και καλό vfm. Ίσως να λείπει λίγο λεπτομέρεια. Αντίστοιχα έπαιξε και το Atlas, και πάλι καλό vfm με λίγο έξτρα λεπτομέρεια σε σχεση με το Vovox.

To εισαγωγικό ασημενιο Neotech ήταν αυτό που με ενθουσιασε λιγοτερο. Το καλώδιο που δεν είχαμε αλλά υποψιάζομαι πως θα έκλεβε την παράσταση είναι το Neotech καθαρού χαλκού με τους συστραμενους αγωγούς.

Ας γράψουν τις εντυπώσεις τους και ο Άγγελος με τον Chris
Παναγιώτης
angpsi
Contributor

Unread post #82 by angpsi » Wed Feb 19, 2025 12:32 pm

R0002078.jpeg
R0002078.jpeg (1.03 MiB) Viewed 1392 times

Σειρά μου λοιπόν.
Η σύγκριση καλωδίων στο σύστημα του Παναγιώτη είναι πάντοτε ένα ενδιαφέρον και επιμορφωτικό πείραμα. Εκείνο που με εντυπωσιάζει σταθερά είναι η απόδοση του συστήματος αναφοράς, με τα Vimberg να οδηγούν την ακρόαση με ακρίβεια, λεπτομέρεια, και απόλυτο έλεγχο, χωρίς να προβάλλουν κάποιον δικό τους χαρακτήρα (θα έλεγα μάλιστα πως ο απόλυτος έλεγχος είναι ο βασικός τους χαρακτήρας).

Τα καλώδια που εξετάστηκαν ήταν τα δυο Neotech και το Vovox του Χρήστου, αλλά και το δικό μου Atlas. To Neotech Sahara ITX ήταν το ακριβότερο της δοκιμής με τιμή λιανικής περί τα 2Κ, ενώ το Neotech NEMOI 1220, που κυκλοφορεί με τιμή λιανικής περί τα €500-600, παίζει να ήταν το 2ο φθηνότερο. Το Atlas Hyper DD είναι ένα μυστήριο, καθώς δεν έχω ξεδιαλύνει αν έχω αγοράσει το απλό Hyper ή το DD Ultra χωρίς τη γείωση Grun ―ο λόγος είναι ότι ενώ γράφει πάνω του την ένδειξη DD δε γράφει την ένδειξη Ultra. To απλό διατίθεται με τιμή λιανικής στα €180 ενώ το Ultra στα €800. Προσωπικά θα το αξιολογησω σαν Ultra μιας και το αγόρασα ως τέτοιο. Τέλος, το Vovox Sonorus Direct εμφανίζεται στην αγορά με τιμή λιανικής τα €360, η οποία το καθιστά ως το φθηνότερο της δοκιμής.

Πριν συνεχίσω, να ξεκαθαρίσουμε ότι τη μάχη την κέρδισε αντικειμενικά αυτό:

R0002105.jpeg
R0002105.jpeg (820.61 KiB) Viewed 1392 times

Το Black Cat Indigo του Chris Sommovigo παίζει να είναι ένας από τους λίγους αληθινούς μονόκερους στον χώρο του Hi End, καθώς φτιάχτηκε σε ελάχιστα κομμάτια από τον μακαρίτη και κοστολογήθηκε, εν έτει 2017, στο αστρονομικό ποσό των $12.000. Κατά τον Dr Pan, δεν πρέπει να κυκλοφορούν παραπάνω από 12-15 κομμάτια σε όλον τον κόσμο. Προσωπικά συνεχίζω να εντυπωσιάζομαι με την απόδοσή του κάθε φορά που κάνουμε συγκριτικά, ακόμα και μέσα στη γκάμα της Black Cat, καθώς κάθε φορά που το βάζουμε απέναντι σε άλλα, οριοθετεί το σημείο αναφοράς σε όλα τα επίπεδα χωρίς περιθώριο για αμφισβήτηση.
Άγγελος
angpsi
Contributor

Unread post #83 by angpsi » Wed Feb 19, 2025 1:07 pm

Ως προς τις ακουστικές εντυπώσεις, θα τις συνόψιζα ως εξής:

Το Atlas ακούστηκε στ' αυτιά μου ως ένα πολύ ισορροπημένο καλώδιο, κάπως στρογγυλό αλλά χωρίς σημαντικές απώλειες ως προς τη λεπτομέρεια. Η εικόνα που στήνει είναι πολύ σωστή, χωρίς περιττούς εντυπωσιασμούς και φτιασιδώματα, κάτι που φαίνεται να είναι το αποτέλεσμα αυτής της αρμονικής ισορροπίας. Το τελικό αποτέλεσμα δίνει εγγυήσεις για μια ξεκούραστη ακρόαση ακόμα και μετά από πολλές ώρες. Ωστόσο υποψιάζομαι πως στους περισσότερους θα λείψει αυτό το στοιχείο του εντυπωσιασμού που ―ας το παραδεχτούμε― ίσως θα ήταν καλοδεχούμενο σε ένα καλώδιο που κοστίζει €800. Ως εκ τούτου, νομίζω πως ο χαρακτηρισμός "vfm" έχει νόημα μόνο σε σύγκριση με καλώδια από το πάνω ράφι, σε συστήματα με εξαιρετικές αναλυτικές ικανότητες, και μόνο για σχετικά εκλεπτυσμένα γούστα. Σε όλες τις άλλες περιπτώσεις το καλώδιο θα ακουστεί μάλλον βαρετό.

Από τα δύο Neotech, το Sahara ήταν προφανώς το πιο εντυπωσιακό και ενδιαφέρον. Με πλούσια λεπτομέρεια και αρμονικό πλούτο, έδωσε τη μεγαλύτερη σκηνή και την περισσότερη πληροφορία από όλα τα καλώδια πλην του Indigo. Μοναδικό μειονέκτημα ήταν ότι έτεινε να δίνει ένα μεγαλύτερο hype στις ψηλές συχνότητες, κάτι που ανέβαζε φαινομενικά το ύψος της σκηνής πολύ πιο ψηλά από τα υπόλοιπα καλώδια. Από μόνο του, αυτό το χαρακτηριστικό είναι αρκετό για να εντυπωσιάσει και να δικαιολογήσει το κόστος απόκτησης, όμως εμένα με προβλημάτισε γιατί δεν μπορούσα να μη σκέφτομαι συγκριτικά ότι αποτελεί το προϊόν μιας ανισορροπίας.

Από την άλλη μεριά, το NEMOI 1220 μου ακούστηκε συγκριτικά με τα άλλα ως σχετικά μεταλλικό και υψίσυχνο. Είναι τίμιο για όσους αρέσκονται σε ασημοκαλώδια, ενώ αποτελεί μια αξιόπιστη εμπορική πρόταση, αν μη τι άλλο γιατί η κατασκευή του είναι πιστοποιημένη και μετρημένη επίσημα. Προσωπικά δεν έχω μεγάλη αγάπη γι αυτήν την ηχητική υπογραφή.

Το Vovox ήταν το λιγότερο εντυπωσιακό από όλα τα άλλα καλώδια. Κρατάω το ότι έπαιξε σωστά, φέρνοντας τη σκηνή ξανά εκεί που την έφερναν όλα τα καλώδια πλην του Sahara, αλλά με λιγότερη λεπτομέρεια σε σχέση με τα υπόλοιπα. Συμφωνώ ότι προκειται για ένα εισαγωγικό καλώδιο που θα δώσει ένα σωστό σημείο αναφοράς για περεταίρω αναβαθμίσεις.

Συνοψίζοντας, θα έλεγα πως η αξιολογική κατάσταση ήταν ανάλογη του κόστους απόκτησης των καλωδίων. Το Sahara τοποθετείται στην κορυφή του συγκριτικού, με άπλετη λεπτομέρεια και αρμονικό πλο΄υτο, ωστόσο προσωπικά έμεινα με την επιφύλαξη μιας κάποιας αρμονικής ανισορροπίας που μας έδειξε. Μεταξύ του Atlas και του NEMOI 1220, για μένα είναι Atlas με κάτω τα χέρια. Ωστόσο δεν ξέρω αν θα έδινα απροβλημάτιστα την τιμή λιανικής γι αυτό το αποτέλεσμα ή αν θα επιδίωκα να ανεβώ στις ακριβότερες σειρές της εταιρείας, ελπίζοντας ότι ακολουθούν τις ίδιες αρχές στην ηχητική τους υπογραφή. Ας σημειωθεί ότι το Hyper DD Ultra ανήκει στη μεσαία σειρά της Atlas μαζί με το Ailsa, που είναι κατά τι ακριβότερο. Τέλος, το Vovox μάλλον το αφήνω έξω από μια συζήτηση που αφορά στα υπόλοιπα καλώδια της δοκιμής. Από μόνο του είναι μια σωστή πρόταση, ωστόσο η απόδοσή του υπολείπεται συγκριτικά.
Άγγελος
angpsi
Contributor

Unread post #84 by angpsi » Wed Feb 19, 2025 1:09 pm

Σε αυτό το σημείο να εκθειάσω και την εξαιρετική μας οικοδέσποινα, που μας περιποιήθηκε με τρόπο υποδειγματικό. Παραμένουμε υποχρεωμένοι από τη φροντίδα της και την υπομονή της.

R0002116.jpeg
R0002116.jpeg (1.03 MiB) Viewed 1416 times
R0002118.jpeg
R0002118.jpeg (1.27 MiB) Viewed 1416 times
Άγγελος
Dr Pan K
Site Admin

Unread post #85 by Dr Pan K » Wed Feb 19, 2025 1:23 pm

Ναι, το Sahara εκανε μια αυξηση της σκηνης στον καθετο αξονα, κατι που συμβαινει με καλωδια που δινουν μια μικρη εμφαση στις ψηλες συχνοτητες. Και εγω την βρισκω καπως αφυσικη σαν παρεμβαση αλλα σε καποια συστηματα μπορει να ταιριαξει απολυτα (αν πχ τα twitter δεν ειναι τοσο ευαισθητα)
Παναγιώτης
angpsi
Contributor

Unread post #86 by angpsi » Wed Feb 19, 2025 1:48 pm

Dr Pan K wrote:Ναι, το Sahara εκανε μια αυξηση της σκηνης στον καθετο αξονα, κατι που συμβαινει με καλωδια που δινουν μια μικρη εμφαση στις ψηλες συχνοτητες. Και εγω την βρισκω καπως αφυσικη σαν παρεμβαση αλλα σε καποια συστηματα μπορει να ταιριαξει απολυτα (αν πχ τα twitter δεν ειναι τοσο ευαισθητα)

Το Atlas πως σου ακούστηκε σε σχέση με την τιμή λιανικής του;
Άγγελος
Dr Pan K
Site Admin

Unread post #87 by Dr Pan K » Wed Feb 19, 2025 2:24 pm

angpsi wrote:
Dr Pan K wrote:Ναι, το Sahara εκανε μια αυξηση της σκηνης στον καθετο αξονα, κατι που συμβαινει με καλωδια που δινουν μια μικρη εμφαση στις ψηλες συχνοτητες. Και εγω την βρισκω καπως αφυσικη σαν παρεμβαση αλλα σε καποια συστηματα μπορει να ταιριαξει απολυτα (αν πχ τα twitter δεν ειναι τοσο ευαισθητα)

Το Atlas πως σου ακούστηκε σε σχέση με την τιμή λιανικής του;

800 ευρώ για καινούργιο μου φαίνονται πολλά αν και δεν εχω ψαξει να δω τι αλλο υπαρχει σε αυτη την κατηγορια τιμης. Νόμιζα πως είναι πιο οικονομικό. Ηχητικά είναι σίγουρα ισορροπημένο, δεν λαθευει κάπου. Του λείπει λίγο "σπιθα" για να το κάνει πιο εντυπωσιακό.
Παναγιώτης
Chris1967
Contributor

Unread post #88 by Chris1967 » Wed Feb 19, 2025 5:16 pm

Ακριβ΄΄ως και η δική μου εντύπωση από το Atlas, είναι λίγο "μουντό" και του λείπει η λεπτομέρεια εκείνη που θα το έκανε αναφοράς. Πολύ καλή σκηνή και δεν κουράζει, αλλά δεν έχει και κάτι που να σε συναρπάζει.

Σε "λαμπρό" σύστημα μπορεί να δουλέψει καλά.

Το 1220 είναι λίγο αψύ, αλλά έχει σαφέστατα καλύτερη λεπτομέρεια απ΄ό το Atlas. Καλό είναι να μπει σε ΄σύστημα που να του λείπει η ενέργεια ψηλά.

Προσωπικά το έχω επάνω στον Cary/Lampucera Streamer και ακούω από ακουστικά όπου μου αρέσει πολύ και εκεί θα μείνει. Δεν κουράζει ούτε με τα Sennheiser HD800. Και μελλοντικά επίσης θα παραμείνει ανάμεσα στην Lambizator/Lampucera και τον Cary 300B.

To Sahara παρά τις ιδιοτροπίες του παραμένει μεταξύ Rockna και ASR και μου αρέσει πολύ. Μου δίνει αυτό που έψαχνα στο σύστημα: αέρα, λεπτομέρεια, και σκηνή ενώ ταυτόχρονα είναι πληθωρικά και με έκταση και στο χαμηλό. Δεν με πολυνοιάζει εάν αυτό είναι σωστό ή όχι.

Τα Vovox Sonorus είναι αυτά που είναι και θα μεταφερθούν σε λιγότερο απαιτητικές θέσεις στο σύστημα όπως κασετόφωνα/ CD κλπ.

Πάντως αξίζει να σημειωθεί ότι κανένα καλώδιο δεν ήταν λάθος, όλα παίζανε σωστά και όλα μπορεί να βρουν μια θέση στο κατάλληλο σύστημα, αν κανείς λάβει υπόψιν τις ιδιαιτερότητές του καθενός.

Στο σύστημα του Πάνου που ξεβρακώνει τα πάντα νομίζω το Black Cat Indigo (=unobtainium) είναι ένα καλώδιο που δύσκολα θα αντικατασταθεί ανεξαρτήτου τιμής η κατασκευαστή.
Χρήστος
Jim

Unread post #89 by Jim » Wed Feb 19, 2025 7:35 pm

Ωραία πράγματα !

Ήταν ευκαιρία να σας έδινα το argento serenity reference ...

Next time
Ποτης

Unread post #90 by Ποτης » Sun Mar 02, 2025 9:13 am

Ως τέως κάτοχος του Neotech nemoi-1220(rca)αλλά και νυν κατοχος(xlr)σημειώνω ότι το καλώδιο της δοκιμής σας αδικείται από τα βύσματα του τα οποία είναι μεν καλά όμως όχι occ όπως το καλώδιο.Αυτο παραπέμπει στην καλύτερη σειρά βυσματων της εταιρίας η οποία προσθέτει περίπου 300€ στην τελική τιμή.Παραμενει όμως μυστήριο γιατί η Neotech δεν κατασκευάζει ασημένια βύσματα για τα ασημενια καλώδια της και αρκείται σε επίχρυσα και επιροδιωμενα.Δυστυχως δεν είναι η μόνη.
Επέλεξα τα επιροδιωμενα(πρόσφατα καταργήθηκαν) Neotech για τα δικά μου rca και xlr γιατί το Ρόδιο είναι πιο κοντά στον ήχο του ασημιού απ' ο,τι ο Χρυσός.Με τα ίδια βύσματα πωλούνταν ως πρόσφατα οι εργοστασιακές εκδόσεις των δύο κορυφαιων ασημένιων interconnects της Neotech,Amazon και nei-1001.

Return to “Καλώδια - Αξεσουάρ”

Login · Register