Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookie από την Google για να παρέχει τις υπηρεσίες του και να αναλύει την επισκεψιμότητα. Η IP διεύθυνσή σας γνωστοποιείται στην Google, μαζί με μετρήσεις απόδοσης και ασφαλείας, ώστε να διασφαλιστεί η ποιότητα της υπηρεσίας, για τη δημιουργία στατιστικών στοιχείων σχετικά με τη χρήση και για τον εντοπισμό και την αντιμετώπιση καταχρήσεων. Με την χρήση του ιστότοπου Audiohub.gr αποδέχεστε τα παραπάνω.

Καλώδια interconnect rca κάτω των 2000 ευρώ

Chris1967
Contributor

Re: Καλώδια interconnect rca κάτω των 2000 ευρώ

Unread post #91 by Chris1967 » Sun Mar 02, 2025 12:55 pm

Τα βύσματα παίζουν σαφέστατα ρόλο αλλά προσωπικά πιστεύω ότι υπερεκτιμούνται κατά πόση βελτίωση αποδίδουν.

Τα καλώδια που συγκρίναμε ήταν όλα εργοστασιακής κατασκευής άλλωστε δεν θα είχε και πολύ νόημα σε συγκριτικό να συγκρίναμε χειροποίητα όπου εκεί εισέρχονται και άγνωστοι παράγοντες.

Βασικά η Neotech χρησιμοποιεί πολλές παραλλαγές και αρχιτεκτονικές με ασήμι/χαλκό και συνδυασμό αυτών, που παίζουν πολύ μεγαλύτερο ρόλοο στο αποτέλεσμα από τα βύσματα τους.

Κατά αυτήν την έννοια είναι δύσκολο να απομονώσεις ένα από τα καλώδια τους σαν ναυαρχίδες.

Το Amazon και το Sahara είναι ίδιας αρχιτεκτονικής αλλά το Sahara έχει χάλκινη περιέλιξη ορθογώνιου αγωγού σε σχέση με το Amazon που έχει εξολοκλήρου ασήμι στην κατασκευή του.

Το Grand ακολουθεί άλλη αρχιτεκτονική μόνο με χαλκό με 2 επίπεδους και 2 συστρεφόμενους αγωγούς.

Ενώ το Nei 1001/1001II συστρεφόμενους αγωγούς ασημιού διαφορετικών διατομών.

Δυστυχώς ενώ θα ήταν ενδιαφέρον να ακούγαμε τις διαφορές όλων αυτών μεταξύ των, είναι οικονομικά ασύμφορο.

Γενικά επιβεβαιώνεται το γεγονός ότι το ασήμι προσδίδει ενέργεια ψηλά, και οι διαφορετικοί αγωγοί επάνω στον ίδιο αγωγό σήματος επιφέρουν χρονικές "αλλοιώσεις" οι οποίες ανάλογα με το σύστημα μπορεί να είναι ενδιαφέρουσες και εύηχες ενώ σε πολύ ευκρινή συστήματα μπορεί να κάνουν ζημιά στον ήχο.

Βέβαια στο χόμπι μας η υποκειμενικότητα του εκάστοτε ακροατή παίζει σημαντικό ρόλο στην δημιουργία και τιουνάρισμα του συστήματος του, οπότε τελικά περί ορέξεως ουδείς λόγος.

ΥΓ. Καλωςόρισες!! [wavegreen]
Χρήστος
Ποτης

Unread post #92 by Ποτης » Mon Mar 03, 2025 5:44 pm

Καλώς σας βρηκα.
Καλή Σαρακοστή.
Το Neotech 1001II εκτός από ασήμι περιεχει και χρυσό.Το ίδιο και το 1002ΙΙ.Δεν έχω ακούσει κανένα από τα δύο παρά μόνον τις πρώτες,καθαρά ασημένιες,εκδόσεις.Ειχα μάλιστα το 1002 επί χρόνια σε προηγούμενο σύστημα και ήμουν πολύ ικανοποιημένος.Οταν χρειάστηκα interconnect, στράφηκα ξανά σ' αυτό όμως ο Έλληνας αντιπρόσωπος μου συνέστησε το nemoi-1220 ως καλύτερο.
Chris1967
Contributor

Unread post #93 by Chris1967 » Mon Mar 03, 2025 7:14 pm

Νωμίζω ότι τα Amazon και Nei 1001 είναι πιο λαμπρά από τα αντίστοιχα Sahara και Nemoi 1220, ενώ πιο "μαλακα" είναι τα Grand και Nemoi 3220.

Αυτό κατάλαβα εγώ μετά από ομιλία με τον αντιπρόσωπο.
Χρήστος
Dr Pan K
Site Admin

Unread post #94 by Dr Pan K » Mon Mar 03, 2025 7:46 pm

Ο αντιπρόσωπος πρότεινε πιο ακριβό ή πιο φτηνό καλώδιο;
Παναγιώτης
Ποτης

Unread post #95 by Ποτης » Mon Mar 03, 2025 9:26 pm

Πιο ακριβό.Το nemoi-1220 είναι πιο ακριβό από το nei-1002.Βεβαια,μου είπε και για το Sahara(δεν ήθελα να πάρω χάλκινο καλώδιο)όπως και για το nei-1001(πιο φθηνό από το Sahara)όμως προτίμησα να καθήσω στ' αυγά μου.
angpsi
Contributor

Unread post #96 by angpsi » Mon Mar 03, 2025 10:27 pm

Καλησπέρα @Ποτης και καλωσόρισες! Μπορείς να διευκρινίσεις λίγο περισσότερο τι σημαίνει "έμεινα ικανοποιημένος" για σένα; Συγκεκριμένα, μπορείς να μας πεις λίγα λόγια για το σύστημά σου, για τα μουσικά σου γούστα και για το τι άλλο έχεις δοκιμάσει μέχρι να φτάσεις στα ασημένια NEMOI;
Δε θέλω να σε επιβαρύνω, ωστόσο θα με ενδιέφερε να μάθω λίγο περισσότερο για το προσωπικό σου γούστο και το πώς αυτό επηρεάζει τη σχέση σου με το ασήμι! :lol:
Άγγελος
Ποτης

Unread post #97 by Ποτης » Tue Mar 04, 2025 6:38 pm

Να το κάνω σ' αυτό το θέμα η στις παρουσιάσεις συστημάτων;
Επειδή δοκιμάστηκαν εργοστασιακές εκδόσεις καλωδίων,αυτή δεν είναι η μόνη εργοστασιακή του nemoi-1220.Υπαρχει και ακριβότερη,με τα επίχρυσα occ βύσματα και πωλειται στο ιδιο μεταλλικό βαλίτσακι στο οποίο πωλούνται τα ακριβά Neotech.
Dr Pan K
Site Admin

Unread post #98 by Dr Pan K » Tue Mar 04, 2025 7:00 pm

Ποτης wrote:Να το κάνω σ' αυτό το θέμα η στις παρουσιάσεις συστημάτων;
Επειδή δοκιμάστηκαν εργοστασιακές εκδόσεις καλωδίων,αυτή δεν είναι η μόνη εργοστασιακή του nemoi-1220.Υπαρχει και ακριβότερη,με τα επίχρυσα occ βύσματα και πωλειται στο ιδιο μεταλλικό βαλίτσακι στο οποίο πωλούνται τα ακριβά Neotech.

Aν εχεις ορεξη παρουσιασε το συστημα σου με ολα τα σχετικα παραφερναλια
Παναγιώτης
Ποτης

Unread post #99 by Ποτης » Tue Mar 04, 2025 7:15 pm

Προτιμώ να διαχωρίσω τις απαντήσεις και να γράψω εδώ περί ασημένιων καλωδίων.
Ασχολούμαι με το hobby από το 1987.Το πρώτο μου ασημένιο interconnect ήταν ένα Audio Note an-v.Ακολουθησαν ένα diy ribbon(και δύο ζεύγη καλωδίων ηχείων)από φίλο αργυροχρυσοχοο,ένα Kimber kcag,δύο
Deskadel i-4,ένα Neotech nei-1002,το τωρινό Neotech
nemoi-1220(rca και xlr) και δύο ασημένια ψηφιακα,ένα
Kimber κι ένα Furutech.
Δύο υβριδικά(50% ασήμι)καλώδια ρεύματος Black Sand Silver Reference mkv.
Γιατί ασήμι;Γιατί σε σύγκριση με χάλκινα καλώδια που είχα παράλληλα,το εκαστοτε ασημένιο καλώδιο ανεδείκνυε περισσότερα στοιχεία της ηχογραφησης(διαφάνεια,διαχωρισμός οργάνων,λεπτομέρεια,ανάλυση)είχε καλύτερο μπασσο(όχι περισσότερο)και δεν "φούσκωνε" πουθενά.
Αυτα έβγαιναν ευκολα ακόμη και στις κακές εγγραφές που ακούω(60s rock και την αναβίωση του ως σήμερα)
pankon
Contributor

Unread post #100 by pankon » Tue Mar 04, 2025 8:46 pm

Πότη, είσαι δικός μου άνθρωπος (60s rock). Καλώς ήρθες!

Return to “Καλώδια - Αξεσουάρ”

Login · Register