Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookie από την Google για να παρέχει τις υπηρεσίες του και να αναλύει την επισκεψιμότητα. Η IP διεύθυνσή σας γνωστοποιείται στην Google, μαζί με μετρήσεις απόδοσης και ασφαλείας, ώστε να διασφαλιστεί η ποιότητα της υπηρεσίας, για τη δημιουργία στατιστικών στοιχείων σχετικά με τη χρήση και για τον εντοπισμό και την αντιμετώπιση καταχρήσεων. Με την χρήση του ιστότοπου Audiohub.gr αποδέχεστε τα παραπάνω.

Καλώδια interconnect rca κάτω των 2000 ευρώ

Ποτης

Re: Καλώδια interconnect rca κάτω των 2000 ευρώ

Unread post #101 by Ποτης » Wed Mar 05, 2025 5:19 am

Καλώς σας βρήκα.Συγκεκριμενα,folk rock,psychedelia,garage punk,beat,mod,r'n'b,surf,freakbeat.
Στο θέμα μας περί ασημένιων καλωδιων,την εποχή που είχα το Kimber kcag(τοτε τα Kimber κοστιζαν 3 φορές λιγότερα χρήματα)χρησιμοποιούσα παράλληλα ένα Nordost Red Dawn και ανταγωνιστης του Neotech nei-1002 ήταν ένα Saec sl-1990v2.
Μέσα στον τελευταίο χρόνο,έχω κάνει συγκριτική δοκιμή 4 ασημένιων καλωδίων από 600 ως 2.500 ευρώ.Με ικανοποίησε περισσότερο το φθηνότερο.
Ποτης

Unread post #102 by Ποτης » Wed Mar 05, 2025 5:49 am

Η μεγαλύτερη απογοήτευση ήταν το ακριβότερο.
Γνωρίζω ότι ένα μέλος θα εξεγερθεί διαβάζοντας το(από το ίδιο μέλος δανείστηκα το καλώδιο)όπως εξεγέρθηκε όταν του ανεκοίνωσα το αποτέλεσμα.
Ο ήχος με το ακριβότερο καλώδιο έβγαινε λεπτός,υπερβολικά μαλακός,στρογγυλός κι αργος,σε σημείο που αναρωτιομουν αν έχω PMC η Spendor και ενισχυτή με υποπολλαπλάσια ισχύ.Επισης,που εξαφανιστηκε το Ροδιο το οποίο προτιμω στα καλώδια του συστήματος μου.

Ο επόμενος ιδιοκτήτης του συγκεκριμένου καλωδίου έμεινε πλήρως ικανοποιημένος.
Jim

Unread post #103 by Jim » Wed Mar 05, 2025 10:41 am

Όσο για το ακριβό καλώδιο γιατί δεν λες τα πράγματα με το όνομα τους ;

Είναι το argento serenity
Και ναι , είναι πολύ καλύτερο από το 1220
Και το supra excalibur επίσης πολύ καλύτερο
Βέβαια το 1220 είναι καλύτερο από το mogami 2549

Όλα αυτά ανατρέπονται αν βάλεις βύσματα ροδιου στο 1220, σωστά ?

Edited by the admin
Chris1967
Contributor

Unread post #104 by Chris1967 » Wed Mar 05, 2025 10:57 am

Μπορείς να μας πεις ποια είναι τα καλώδια διότι δεν κατάλαβα τίποτα, επίσης ποιο είναι το σύστημα σου διότι επίσης δεν έχω καταλάβει τι ακούς.

Τα KCAG τα είχα παλαιότερα αλλά δεν έχουν μείνει αξιομνημόνευτα, μάλλον λεπτός ήχος αλλά έχουν περάσει και πολλά πολλά χρόνια απο τότε.

Τώρα όπως είπα και παραπάνω περί ορέξεως κολοκυθόπιτα, για να απαντήσω για το εάν κάποιος εξεγέρθηκε ή εσένα σου άρεσε το φτηνότερο.
Χρήστος
Audiohub Mod Team

Unread post #105 by Audiohub Mod Team » Wed Mar 05, 2025 12:02 pm

Στο Audiohub.gr δεν παρακολουθούμε την δραστηριοτητα των μελων σε αλλα forum και δεν τιμωρούμε κανενα μελος προκαταβολικά.

Οι πολιτικες πεποιθήσεις του καθε μελους δεν εχουν θεση στο Audiohub.gr καθως ειναι forum αποκλειστικά αφιερωμένο στην μουσικη και την μουσικη αναπαραγωγή.

Οι συζητήσεις επανω σε καλώδια ειναι επιθυμητές αρκει να μην γίνονται με δόλο, με απώτερο σκοπο προώθησης συγκεκριμένων προϊόντων.

Μηνύματα off topic θα διαγραφονται.
Διαχειριστική ομάδα
Geopolitis

Unread post #106 by Geopolitis » Wed Mar 05, 2025 4:17 pm

Ποτης wrote:Η μεγαλύτερη απογοήτευση ήταν το ακριβότερο.
Γνωρίζω ότι ένα μέλος θα εξεγερθεί διαβάζοντας το(από το ίδιο μέλος δανείστηκα το καλώδιο)όπως εξεγέρθηκε όταν του ανεκοίνωσα το αποτέλεσμα.
Ο ήχος με το ακριβότερο καλώδιο έβγαινε λεπτός,υπερβολικά μαλακός,στρογγυλός κι αργος,σε σημείο που αναρωτιομουν αν έχω PMC η Spendor και ενισχυτή με υποπολλαπλάσια ισχύ.Επισης,που εξαφανιστηκε το Ροδιο το οποίο προτιμω στα καλώδια του συστήματος μου.

Ο επόμενος ιδιοκτήτης του συγκεκριμένου καλωδίου έμεινε πλήρως ικανοποιημένος.

Φανταζομαι μιλας για το Argento Serenity XLR Signature Edition. Γιατι να εξεγερθω ρε φιλε. Απλα παραξενευομαι που το εβγαλες λεπτοηχο. Αν ηταν λεπτοηχο θα το χτυπαγες με κλειστα τα ματια.

Μαλλον το αντιθετο ηταν για αυτο δε σου αρεσε. Βεβαια οποιος αλλος το ακουσε εβγαλε τα αντιθετα ακριβως συμπερασματα. Εισαι λιγο αιρετικος στις ακροασεις σου
Audiohub Mod Team

Unread post #107 by Audiohub Mod Team » Wed Mar 05, 2025 4:21 pm

Κάποια μηνύματα διαγράφηκαν.

Θα διαγραφεί και αυτό μόλις το διαβάσουν οι "ενδιαφερόμενοι". Προσωπικές απόψεις γίνονται δέκτες, προσωπικές κόντρες οχι. Επίσης εδώ συζητάμε για θέματα ήχου και όχι την υγεία ή τις πολιτικες προτιμησεις του καθενος.

Είναι η τελευταία φορά που η συντονιστική ομάδα ασχολείται με αυτό το θέμα.
Διαχειριστική ομάδα
Ποτης

Unread post #108 by Ποτης » Wed Mar 05, 2025 7:15 pm

Κατ' αρχήν περί της δοκιμής των καλωδίων:
Αφού βεβαιώθηκα ότι ο τελικός ενισχυτής μου είναι πλήρως ισορροπημένος(δημοσιεύτηκε η ανάλυση του κυκλώματος του από την κατασκευάστρια εταιρια-Primare)και επίσης η πηγή -προενισχυτης(ATC)άρχισα να ψάχνω για καλωδιο xlr ώστε ν' αντικαταστήσω το Neotech nemoi-1220 rca που είχα.Βρεθηκαν τρία μεταχειρισμένα,επίσης ασημένια.Siltech 550g7,Mamalos Elite και Argento Serenity Signature.Το Neotech ήταν το καλύτερο παρά το γεγονός πως μειονεκτουσε λογω σύνδεσης.Το Mamalos ήταν κοντά του ενώ το Siltech με το Argento έμειναν πολύ πίσω.
Θα επαναλάβω τώρα αυτά που είπα τότε στον Γιώργο για το Argento.
Με το Argento,ο ήχος ήταν τόσο λεπτός και "ψοφιος" ώστε αναγκαστηκα να ρυθμίσω το volume δύο κλικ πιο πάνω.Οι δε χροιές ήταν τόσο αλλοιωμένες ώστε δεν άκουγα PMC,ATC και Primare.Το αντιθετο απ' αυτό που υποτίθεται ότι κάνει το καλώδιο.
Η εξήγηση είναι απλή και δεν έχει ουδεμία σχέση με το γούστο μου.Το Argento δεν ταίριαξε στο σύστημά μου.
Δεν υπάρχει καλώδιο που να ταιριάζει παντού.
Τελικά,αγόρασα το 1220 xlr και πήγε ακόμη καλύτερα από το rca.
Για το σύστημα:
Cd/Προ ATC cda2mk2
Τελικος Primare a34.2
Ηχεια PMC Twenty23
Καλώδια Nordost,Neotech,Cardas,Abbey Road,Ringmat.
Στήριξη Symposium Acoustics,Soundcare,Exelixis.
Αξεσουάρ ρεύματος Furutech.
Αξεσουάρ cd Bedini.
Chris1967
Contributor

Unread post #109 by Chris1967 » Wed Mar 05, 2025 9:31 pm

Δεν έχω απολύτως κανένα πρόβλημα κάποιος να έχει συγκεκριμένα γούστα, τα οποία είναι απολύτως σεβαστά.

Αφού σου αρέσει πολύ το 1220 όλα καλά, αν σου αρέσει καλύτερα από το Serenity Signature επίσης όλα καλά.

Όμως αν ένα καλώδιο αναφοράς που αντικειμενικά είναι και ακριβότερο αλλά και έχει αρκετές περγαμηνές σου ακούγεται εύκολα "ψόφιο", "λεπτό" και με αρκετά μεγαλύτερη αντίσταση ώστε να ανεβάζεις στάθμη, δύο πράγματα θεωρώ:

1. ότι έχει κάποιο ηλεκτρολογικό πρόβλημα το σύστημα σου, ή
2. υπερβάλεις επειδή σου αρέσει το Neotech πάρα πολύ.

Επειδή είμαι καλόπιστος δεν έχω συμπεριλάβει άλλες εκδοχές.

Επίσης παρατηρώ μια υπερβολή ως αναφορά τα βύσματα των καλωδίων.

Από τι ξέρω η Neotech σαν εταιρία δεν κατασκευάζει τα καλώδια της με διαφορετικές επιλογές βυσμάτων, (οι διάφορες αγγελίες ή διαφημίσεις καταστημάτων εξωτερικού είναι από χειροποίητα καλώδια με καλύτερα βύσματα) αν αληθεύει όμως θα ήθελα παρακαλώ να παραθέσεις κάποιο λινκ επειδή ενδεχομένως να με ενδιέφερε να δοκίμαζα κάποιο καλώδιο με ακριβότερο βύσμα αλλά κατασκευασμένο από την ίδια την Neotech.

Από την δική μας εμπειρία είναι λίγες φορές που καλώδια απο γνωστούς κατασκευαστές ακούγονται "λάθος" ή έχουν εγγενή προβλήματα σαν αυτά που ανέφερες πιο πάνω. Συνήθως έχουν μικρές έως μεγαλύτερες παραλλαγές ως προς την συχνοτική ισορροπία, την λεπτομέρεια και την σκηνή αλλά ποτέ σε επίπεδο το ένα είναι καλό και το άλλο χάλια.

Σαφέστατα σε κάθε σύστημα ταιριάζουν καλύτερα κάποια καλώδια σε σχέση με άλλα.

Τέλος για τον καθένα το δικό του σύστημα είναι το σύστημα "αναφοράς" του, αλλά καλό είναι, και αυτό κάνουμε εδώ σε αυτό το φόρουμ, να αναζητούμε μεταξύ μας επιβεβαιώσεις ή αντιθέσεις για τα χαρακτηριστικά πολλών μηχανημάτων και αξεσουάρ σαν μέρος του χόμπι, κάνοντας ακροάσεις σε "πραγματικά" συστήματα αναφοράς που υπάρχουν εδώ μέσα.

Οποιοσδήποτε άλλος τρόπος "τεστ" δυστυχώς είναι αρκετά υποκειμενικός και προσωπικός.

Αυτά τα ολίγα από μένα.
Χρήστος
Ποτης

Unread post #110 by Ποτης » Wed Mar 05, 2025 10:24 pm

Image
Θα κοιτάξω και για το άλλο εργοστασιακό ζεύγος στο μεταλλικο βαλίτσακι(αυτό είναι "δερμάτινο")το οποίο εχει καλύτερα βύσματα.Μια αντιπαραβολή μ' αυτό που πουλά το Audiophonics θα βοηθήσει.Και η συσκευασία είναι διαφορετική.
Παναγιώτης=Ποτης στη Μάνη απ' όπου έχω μια πολύ μακρινη ρίζα.

Return to “Καλώδια - Αξεσουάρ”

Login · Register