Ακρόαση στην Melody's Vision, Σαββατο 25 Οκτωβρίου
Wilson Audio - dCS - Innuos - Nagra - Constellation
Συμμετοχές εδώ
Wilson Audio - dCS - Innuos - Nagra - Constellation
Συμμετοχές εδώ
[Hands On] Roon
Re: [Hands On] Roon
Αν το Rockna με Roon επαιζε οπως ακουω τωρα θα το ειχα κρατησει αντι να χασω 3 μηνες απο την ζωη μου να το στελνω πισω, να περιμενω για δευτερο, να στελνω και το δευτερο πισω, να περιμενω αλλο ενα μηνα για τα χρηματα μου και να χαλαω τα ιδια για να φτιαξω ενα ντιουικο. Και δεν νομιζω πως το Roon μεσω windows παιζει το ιδιο με τα Roon επανω σε Linux.
Παναγιώτης
- Geopolitis
Στο Roon σε μεγάλο βαθμό ο ήχος που ακούει κάποιος καθορίζεται από το μηχάνημα που είναι εγκατεστημένο το Roon Core. Ειναι εύκολο να το καταλάβει κάποιος γιατί αλλάζοντας τροφοδοτικό, καλώδιο ρεύματος και καλώδιο δικτύου σε εκείνο το σημείο ακούς άμεσα διάφορες.
Με άλλα δυο μέλη εδώ μέσα εχουμε ακούσει σπίτι μου τη διαφορά μεταξύ ενός Roon Nucleus και ενός Pachanko Constellation Reference σε χρήση καθαρά σαν Roon Core. Η διαφορά ήταν πολύ σημαντική υπέρ του δεύτερου αν και Windows based. Αν φτιάξεις έναν πολύ καλό dedicated server σε ρόλο Roon Core μηχανήματος η εμπειρία σου λόγικα θα απογειωθεί σε σχέση με την χρήση ενός laptop για αυτή τη δουλειά.
Με άλλα δυο μέλη εδώ μέσα εχουμε ακούσει σπίτι μου τη διαφορά μεταξύ ενός Roon Nucleus και ενός Pachanko Constellation Reference σε χρήση καθαρά σαν Roon Core. Η διαφορά ήταν πολύ σημαντική υπέρ του δεύτερου αν και Windows based. Αν φτιάξεις έναν πολύ καλό dedicated server σε ρόλο Roon Core μηχανήματος η εμπειρία σου λόγικα θα απογειωθεί σε σχέση με την χρήση ενός laptop για αυτή τη δουλειά.
Γιωργο κραταω μικρο καλαθι για το που ειναι εγκατεστημενο το Roon server, θεωρητικα οι ποροι αφορουν την διαχειριση της βιβλιοθηκης και πολυ λιγοτερο την αποστολη των δεδομενων προς το roon bridge. Παρολαυτα το κοιταω για καποιο ξεχωριστο μηχανημα, με windows πιθανοτατα μια που δεν θα εχουν επαφη με την αναπαραγωγη (αυτη γινετε στην ιδιοκατασκευη streamer). Ισως σε αλλα streamer να παιζει περισσοτερο ρολο, με τον τροπο που δουλευει το Rpi Ian μπορει να μην υπαρχει η παραμικρη διαφορα. Θα δειξει....
Παναγιώτης
Και η δική μου εμπειρία συμφωνεί με τον Γιώργο: “ Στο Roon σε μεγάλο βαθμό ο ήχος που ακούει κάποιος καθορίζεται από το μηχάνημα που είναι εγκατεστημένο το Roon Core”.
Π.Χ. από pc ο ήχος είναι πολύ μέτριος.
Στο DIY Roon Core που έχω και έχει φτιάξει φίλος, ο τύπος της CPU (τουλάχιστον Intel Core i5) αλλά και η μνήμη (πρέπει να είναι τουλάχιστον 16Κ) είναι πολλή σημαντικοί παράγοντες στην ηχητική απόδοση. Και δεν έχω μεγάλη βιβλιοθήκη (περίπου 4.000 albums).
Και φυσικά η στιβαρή τροφοδοσία, το καλώδιο ρεύματος αλλά και το καλώδιο HDMI παίζουν και αυτά σημαντικό ρόλο.
Π.Χ. από pc ο ήχος είναι πολύ μέτριος.
Στο DIY Roon Core που έχω και έχει φτιάξει φίλος, ο τύπος της CPU (τουλάχιστον Intel Core i5) αλλά και η μνήμη (πρέπει να είναι τουλάχιστον 16Κ) είναι πολλή σημαντικοί παράγοντες στην ηχητική απόδοση. Και δεν έχω μεγάλη βιβλιοθήκη (περίπου 4.000 albums).
Και φυσικά η στιβαρή τροφοδοσία, το καλώδιο ρεύματος αλλά και το καλώδιο HDMI παίζουν και αυτά σημαντικό ρόλο.
Για αυτο και θα κανω νεες δοκιμες, αν και στην δικη μου περιπτωση τα πραγματα ειναι διαφορετικα λογω hardware.
To αλλο ζητημα ειναι πως η Roon δεν λεει τι Intel Nuc χρησιμοποιει στα Nucleus. Φανταζομαι στο μεγαλο να εχει καποιο i7 ενω στο μικρο i3 ή το πολυ i5. Για ενα μοναδικο "δωματιο" και το i3 πρεπει να αρκει. Θα δω γιατι εχω και αλλη μια δοκιμη να κανω (γκουχ γκουχ Gentoo - LMS)
To αλλο ζητημα ειναι πως η Roon δεν λεει τι Intel Nuc χρησιμοποιει στα Nucleus. Φανταζομαι στο μεγαλο να εχει καποιο i7 ενω στο μικρο i3 ή το πολυ i5. Για ενα μοναδικο "δωματιο" και το i3 πρεπει να αρκει. Θα δω γιατι εχω και αλλη μια δοκιμη να κανω (γκουχ γκουχ Gentoo - LMS)
Παναγιώτης
- Στέλιος Π.
Παναγιωτη αν θελεις να δοκιμασεις απλα, το διαβαζα σημερα, υπαρχει και roon server για debian και arm64 (λεγε με και raspberry pi/odroid κλπ δηλαδη)
V = dU/dq | I = dq/dt | P = dU/dt = V·I = I2·R = V2/R | V = I·R
- Attachments
-
- Roon.jpg (661.31 KiB) Viewed 1727 times
Το καλο στην ολη υποθεση ειναι οτι καποια πραγματα ειναι σχετικα προβλεψιμα (login as root, pw dietpi)
Παναγιώτης
Houston we have a problem
1. Roon Core Requires x86_64 Architecture
The Odroid C2 uses an Amlogic S905 (ARM Cortex-A53, 64-bit ARM) CPU.
Roon Core is only available for x86_64 (Intel/AMD) CPUs and does not support ARM-based devices like the Odroid C2 or Raspberry Pi.
Εγκατεστησα το DietPi στην παλια μου eMMC και τρεχει επανω στο Odroid C2 αλλα στην λιστα των εφαρμογων δεν βρηκα το Roon Core και οταν ρωτησα το ChatGPT πηρα την σχετικη απαντηση. Που το εχουμε ξανασυζητησει πως το Roon τρεχει επανω σε χ86 και οχι σε ARM αλλα χάρηκα και το δοκιμασα. Θελει Intel NUC ή Roon Nucleus κτλ
1. Roon Core Requires x86_64 Architecture
The Odroid C2 uses an Amlogic S905 (ARM Cortex-A53, 64-bit ARM) CPU.
Roon Core is only available for x86_64 (Intel/AMD) CPUs and does not support ARM-based devices like the Odroid C2 or Raspberry Pi.
Εγκατεστησα το DietPi στην παλια μου eMMC και τρεχει επανω στο Odroid C2 αλλα στην λιστα των εφαρμογων δεν βρηκα το Roon Core και οταν ρωτησα το ChatGPT πηρα την σχετικη απαντηση. Που το εχουμε ξανασυζητησει πως το Roon τρεχει επανω σε χ86 και οχι σε ARM αλλα χάρηκα και το δοκιμασα. Θελει Intel NUC ή Roon Nucleus κτλ
Παναγιώτης
- DomieMic65
- Contributor
είναι λογικό γιατί το core είναι αρκετά βαρύ πρόγραμμα... εδώ το 2.0 δεν τρέχει στο παλιό μου Mac mini και όσο το δοκίμαζα είχα βάλει το 1.8
Return to “Ψηφιακή αναπαραγωγή”