Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookie από την Google για να παρέχει τις υπηρεσίες του και να αναλύει την επισκεψιμότητα. Η IP διεύθυνσή σας γνωστοποιείται στην Google, μαζί με μετρήσεις απόδοσης και ασφαλείας, ώστε να διασφαλιστεί η ποιότητα της υπηρεσίας, για τη δημιουργία στατιστικών στοιχείων σχετικά με τη χρήση και για τον εντοπισμό και την αντιμετώπιση καταχρήσεων. Με την χρήση του ιστότοπου Audiohub.gr αποδέχεστε τα παραπάνω.
Ian Canada Rpi streamer
Re: Ian Canada Rpi streamer
Προσθεσα καποιες πρακτικες οδηγιες για την συναρμολόγηση εδω viewtopic.php?p=25458#p25458
Παναγιώτης
Ο Παναγιώτης, αφότου εγκατέστησε τα high-end ρολόγια στο νέο του streamer, είχε την ευγενή καλοσύνη να μου παραχωρήσει τα ρολόγια που είχε πάνω το reclocker HAT (FifoII Q7) του Ian Canada. Ήταν εντελώς αχρησιμοποίητα.
Τα εγκατέστησα και μπορώ να πω ότι βελτιώθηκε ο καθορισμός των οργάνων και των φωνών στον χώρο και ο διαχωρισμός μεταξύ τους (στα κοινά ελληνικά, "imaging"). Επίσης έσφιξε και το μπάσο, το οποίο κατεβαίνω χαμηλότερα και έχει καλύτερο έλεγχο.
Δεν ήξερα τι να περιμένω από την αλλαγή των ρολογιών, αλλά η διαφορά είναι σαφώς ακουστή.
Οπότε, ευχαριστώ πολύ τον Παναγιώτη (και τον Ian Canada).
Τα εγκατέστησα και μπορώ να πω ότι βελτιώθηκε ο καθορισμός των οργάνων και των φωνών στον χώρο και ο διαχωρισμός μεταξύ τους (στα κοινά ελληνικά, "imaging"). Επίσης έσφιξε και το μπάσο, το οποίο κατεβαίνω χαμηλότερα και έχει καλύτερο έλεγχο.
Δεν ήξερα τι να περιμένω από την αλλαγή των ρολογιών, αλλά η διαφορά είναι σαφώς ακουστή.
Οπότε, ευχαριστώ πολύ τον Παναγιώτη (και τον Ian Canada).
Η προηγουμενη εκδοση του FIFO ειχε επανω καποια πολυ βασικα ρολογια, η τρεχουσα εχει πολυ καλα και υπαρχει και η επιλογη να μπουν κορυφαια. Καθως εγω ειπα να παω σε οτι καλυτερο υπαρχει τα ηδη πολυ καλα ρολογια με τα οποια ηρθε η πλακετα περίσσεψαν. Ο Chris εβαλε τα κορυφαια που εβαλα και εγω οποτε ο Πανος βρεθηκε με τα Accusilicon (αν θυμαμαι καλα). Τα ειχα googl-αρει και ειναι εφάμιλλα αυτων που βρισκουμε σε σοβαρα DAC. Η αναβαθμιση ειναι αρκετα ακριβη (στα 225 ευρω το ενα) αλλα μια που μπηκαμε στον χορο...
Εντωμεταξύ σε DAC με legacy chip για non upsampling DACs τα ρολογια του streamer παιζουν παρα πολυ σημαντικο ρολο, πεφτει κατακορυφα το jitter και βελτιωνεται η χωροθετηση φωνών και οργανων, καθαριζει η εικονα και σφιγγει το καθε ακουστικο σημα στον εαυτο του. Οτι πετυχαίνουμε με ενα καλυτερο πλατο (με χαμηλοτερο wow) το κανουμε στα ψηφιακα με χαμηλοτερο jitter.
Εντωμεταξύ σε DAC με legacy chip για non upsampling DACs τα ρολογια του streamer παιζουν παρα πολυ σημαντικο ρολο, πεφτει κατακορυφα το jitter και βελτιωνεται η χωροθετηση φωνών και οργανων, καθαριζει η εικονα και σφιγγει το καθε ακουστικο σημα στον εαυτο του. Οτι πετυχαίνουμε με ενα καλυτερο πλατο (με χαμηλοτερο wow) το κανουμε στα ψηφιακα με χαμηλοτερο jitter.
Παναγιώτης
Παρέλειψα να ευχαριστήσω και τον Στέλιο (Περγιουδάκη), που είχε την καλοσύνη να μεταφέρει τα νέα ρολόγια από τη Ζάκυνθο μέχρι του Παπάγου. Μου είπε "σου έχω κάτι ωραία ρολόγια SEIKO. Τα θέλεις;" Τι να έλεγα; Όχι;;;
Τι καταλαβαίνουν οι κοινοί θνητοί όταν ακούν τη φράση "να μεταφέρει τα νέα ρολόγια":
Άγγελος
Έχει κάποιος τσεκάρει (δηλ. Πάνος & Χρήστος) αν τα κανάλια στην HDMI είναι σωστά, σε PCM και DSD αρχεία;
Κώστας
Ναι, ειναι σωστα για Rockna. Στην εκδοση του Chris ηταν φιξαρισμενα, στην δικια μου (μεταγενέστερη) μπορεις να αλλαξεις το pin out αλλα δεν χρειαζεται γιατι απο το εργοστασιο ειναι ετοιμα για Rockna/ PS Audio I2S. Και δεν αλλαζουν απο DSD σε PCM αλλα το DAC σου πρεπει να ειναι σεταρισμενο για DSD over PCM (DoP) καθως ειναι ladder.
Παναγιώτης
Return to “Ψηφιακή αναπαραγωγή”