Αυτοί που φοράνε Rolex ξέρουν πολύ καλά πως δεν εχει μεγαλύτερη ακρίβεια από το ρολόι στο κινητό τους οπότε αν ο σκοπός είναι η απόλυτη πιστότητα το Rolex δεν είναι η καλύτερη επιλογή.
Η κουβέντα λοιπόν γίνετε για την πιστότητα και όχι για την λιανική τιμή και την μούρη.
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookie από την Google για να παρέχει τις υπηρεσίες του και να αναλύει την επισκεψιμότητα. Η IP διεύθυνσή σας γνωστοποιείται στην Google, μαζί με μετρήσεις απόδοσης και ασφαλείας, ώστε να διασφαλιστεί η ποιότητα της υπηρεσίας, για τη δημιουργία στατιστικών στοιχείων σχετικά με τη χρήση και για τον εντοπισμό και την αντιμετώπιση καταχρήσεων. Με την χρήση του ιστότοπου Audiohub.gr αποδέχεστε τα παραπάνω.
Roon server, Nucleus vs NUC
Re: Roon server, Nucleus vs NUC
Παναγιώτης
Κώστα πες μου κάτι πιο πρακτικό, το έχεις πάντα αναμμένο ή το αναβοσβήνεις κάθε φορα; Το σεταρισμα το έκανες μέσω tablet/ κινητού ή έβαλες οθόνη και ποντίκι την πρώτη φορά;
Παναγιώτης
Το βράδυ τα σβήνω όλα και τα ανοίγω το πρωί πριν πάω για κολύμπι.
Την εγκατάσταση του ROCK στο NUC την έκανα συνδέοντας το NUC στην τηλεόραση με ποντίκι και πληκτρολόγιο usb.
https://help.roonlabs.com/portal/en/kb/ ... he_install
Από εκεί και πέρα δεν κάνεις τίποτα άλλο, μόνο ip του δίνεις από το computer.
Την εγκατάσταση του ROCK στο NUC την έκανα συνδέοντας το NUC στην τηλεόραση με ποντίκι και πληκτρολόγιο usb.
https://help.roonlabs.com/portal/en/kb/ ... he_install
Από εκεί και πέρα δεν κάνεις τίποτα άλλο, μόνο ip του δίνεις από το computer.
- Attachments
-
- Στιγμιότυπο 2025-04-19, 19.40.52.png (83.72 KiB) Viewed 2072 times
Κώστας
- Geopolitis
Παναγιώτη από τη στιγμή που θεωρείς ότι το μηχάνημα που θα έχει το ρόλο του Roon Core δεν θα έχει σοβαρή επίδραση στον ήχο δε βλέπω το νόημα να πάρεις κάτι άλλο εκτός από το Nucleus One. Άντε στην καλύτερη να φτιάξεις τη λύση που προτείνει ο Κώστας μόνο και μόνο για να είσαι σίγουρος ότι μπορείς να διαχειριστείς ακόμα μεγαλύτερες βιβλιοθήκες.
Geopolitis wrote:Παναγιώτη από τη στιγμή που θεωρείς ότι το μηχάνημα που θα έχει το ρόλο του Roon Core δεν θα έχει σοβαρή επίδραση στον ήχο δε βλέπω το νόημα να πάρεις κάτι άλλο εκτός από το Nucleus One. Άντε στην καλύτερη να φτιάξεις τη λύση που προτείνει ο Κώστας μόνο και μόνο για να είσαι σίγουρος ότι μπορείς να διαχειριστείς ακόμα μεγαλύτερες βιβλιοθήκες.
Έχεις δίκιο, κάπως έτσι το σκέφτομαι αλλά προσπαθώ να καταλάβω αν έχει νόημα κάτι "μεγαλυτερο" ή κάτι εμπορικό. Δεν αποκλείω τπτ ακόμα, ούτε επώνυμα προϊόντα όπως το δικό σου ούτε τα έτοιμα της Roon ούτε και τις ιδιοκατασκευες. Γιαυτό ρωτάω, η πολυφωνία βοηθάει
Κοιτάω και τροφοδοτικά, μάλλον έχω βρει τι θα φτιάξω..
Παναγιώτης
- Geopolitis
Κοιτα αυτό που μπορώ να συνεισφέρω στην συζήτηση ειναι το εξής. Ειχα το Nucleus προηγούμενης γενιάς και ήμουν πολύ ευχαριστημένος. Ειπα να δοκιμάσω ένα πιο τούμπανο μηχάνημα για Roon Core οπότε ζήτησα από τον αντιπρόσωπο να μου φέρει για ακρόαση το Pachanko. Παρόντες Οικονομιδης και Βοιλης.
Οταν το βάλαμε στην θέση του Nucleus σαν Roon Core και χωρίς να έχουμε ενεργοποιήσει ακόμα το Diretta η διαφορά ήταν πολύ μεγάλη σε ησυχία , ανάλυση δυναμικά και μέγεθος σκηνής υπέρ του Pachanko. Αυτό δε σημαίνει ότι εσύ θα άκουγες τα ίδια αλλά αυτή η εμπειρία με οδήγησε να το αγοράσω στη θέση του Nucleus. Οταν τις επόμενες μέρες έπαιξα και με το Diretta προχώρησα και στην αγορά του Spec Diretta bridge. Άρα η δικιά μου εμπειρία έδειξε ότι και το μηχάνημα που τρέχει το Roon core είχε επίδραση στον ήχο.
Εγω θα ξεκίναγα με την πιο προσιτή λύση και αν έβρισκα κάτι στο μέλλον που θα μου έδινε το κάτι παραπάνω θα προχώραγα σε αναβάθμιση. Είναι πιο safe έτσι παρά να δεσμεύσεις εξαρχής ένα μεγάλο ποσό για κάτι που ίσως δεν χρειάζεσαι. Άλλωστε ακόμα και ένα laptop σου έδινε ένα ικανοποιητικό αποτέλεσμα έως τώρα.
Οταν το βάλαμε στην θέση του Nucleus σαν Roon Core και χωρίς να έχουμε ενεργοποιήσει ακόμα το Diretta η διαφορά ήταν πολύ μεγάλη σε ησυχία , ανάλυση δυναμικά και μέγεθος σκηνής υπέρ του Pachanko. Αυτό δε σημαίνει ότι εσύ θα άκουγες τα ίδια αλλά αυτή η εμπειρία με οδήγησε να το αγοράσω στη θέση του Nucleus. Οταν τις επόμενες μέρες έπαιξα και με το Diretta προχώρησα και στην αγορά του Spec Diretta bridge. Άρα η δικιά μου εμπειρία έδειξε ότι και το μηχάνημα που τρέχει το Roon core είχε επίδραση στον ήχο.
Εγω θα ξεκίναγα με την πιο προσιτή λύση και αν έβρισκα κάτι στο μέλλον που θα μου έδινε το κάτι παραπάνω θα προχώραγα σε αναβάθμιση. Είναι πιο safe έτσι παρά να δεσμεύσεις εξαρχής ένα μεγάλο ποσό για κάτι που ίσως δεν χρειάζεσαι. Άλλωστε ακόμα και ένα laptop σου έδινε ένα ικανοποιητικό αποτέλεσμα έως τώρα.
ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ με υγεία.
Πίνοντας καφέ και παίζοντας με το ChatGPT.
https://chatgpt.com/c/680473a1-2dfc-800 ... 7ced01c181
Πίνοντας καφέ και παίζοντας με το ChatGPT.
https://chatgpt.com/c/680473a1-2dfc-800 ... 7ced01c181
Κώστας
Geopolitis wrote:Κοιτα αυτό που μπορώ να συνεισφέρω στην συζήτηση ειναι το εξής. Ειχα το Nucleus προηγούμενης γενιάς και ήμουν πολύ ευχαριστημένος. Ειπα να δοκιμάσω ένα πιο τούμπανο μηχάνημα για Roon Core οπότε ζήτησα από τον αντιπρόσωπο να μου φέρει για ακρόαση το Pachanko. Παρόντες Οικονομιδης και Βοιλης.
Tnx Γιώργο, πάντα χρήσιμες οι εμπειρίες τέτοιου τύπου. Όταν έπαιζες με το Nucleus είχες βάλει εξωτερικό τροφοδοτικο; Αν ναι είχες ακούσει διάφορα με και χωρίς;
Να πω πως συνεχίζω να θεωρώ το Roon ένα κακογραμμένο κώδικα που απαιτεί πολλαπλάσια resources από οποιοδήποτε άλλο παραπλήσιο πρόγραμμα αλλά που δίνει και κορυφαίο interface με επίσης εξαιρετικό integration ανάμεσα σε streaming services και τοπική βιβλιοθήκη.
Η χρήση σε πολλαπλά δωμάτια θα εκτοξευε τις απαιτήσεις σε hardware στα ύψη αλλά ευτυχώς οι περισσότεροι παίζουν στο βασικό τους σύστημα και μόνο εκεί. Η άλλη περίπτωση που οι απαιτήσεις ανεβαίνουν είναι το HQplayer αλλά αυτό προσωπικά δεν με αφορά, θα το δοκίμαζα χωρίς δεύτερη σκέψη αν είχα renderer που τρέχει επανω σε Windows.
To κάπως ιδιαίτερο set up μου με κάνει να πιστεύω πως το που θα εγκατασταθεί το Core δεν θα παίξει κανένα ρόλο στον ήχο αλλά αφήνω ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρχει κάποια διαφορά αν μπει ένα γραμμικό τροφοδοτικό. Τείνω προς το να μην κάνει διάφορα ούτε το τροφοδοτικό αλλά είναι κάτι που θέλω να δοκιμάσω.
Ιδανική περίπτωση θα ήταν αν μπορούσα να κάνω ένα συγκριτικό, ειδικά ανάμεσα σε ένα Nucleus και ένα Titan. Εκεί δεν θα υπήρχαν δικαιολογίες καθώς και τα δύο είναι σχεδιασμένα από την Roon με το ένα να αποτελεί στάνταρ λύση και το άλλο να είναι τερατακι σε θέμα επεξεργαστή, μνήμης κτλ.
Παναγιώτης
Μόλις σκέφτηκα μια απλή δοκιμή που μπορούμε να κάνουμε όλοι όσων αφορά την τροφοδοσία. Το laptop μπορεί να παίξει από μπαταρία ή αν την αφαιρέσουμε εντελώς αναγκαστικά από το πακακι του. Η σύγκριση που θα κάνω θα είναι λαπτοπ με μπαταρία (χωρίς συνδεδεμένο το πακακι οπότε να μην φορτίζει για να αποφευχθεί τυχόν θορυβος) vs laptop με πακακι χωρίς μπαταρία. Η μπαταρία θα είναι τουλάχιστον όσο ήσυχη όσο ένα γραμμικό οπότε αν πιάσω διάφορες εκεί τότε το να μπει γραμμικο είναι μονόδρομος. Αν όχι το πράγμα αλλάζει.
Μόλις επιστρέψω στην βάση μου θα ενημερώσω πως πήγε.
Edit Που αν προχωρήσω είτε σε Nucleus είτε σε κάποιο custom pc δύσκολα να μην βάλω εξωτερικό τροφοδοτικό απλά και μόνο για να μην το σκέφτομαι λόγω ανοησίας του χόμπι...
Μόλις επιστρέψω στην βάση μου θα ενημερώσω πως πήγε.
Edit Που αν προχωρήσω είτε σε Nucleus είτε σε κάποιο custom pc δύσκολα να μην βάλω εξωτερικό τροφοδοτικό απλά και μόνο για να μην το σκέφτομαι λόγω ανοησίας του χόμπι...
Παναγιώτης
Τι χρειάζεται πανίσχυρος επεξεργαστής, μνήμη κλπ κλπ αν δεν έχεις σκοπό να τρέχεις το DSP του Roon ή άλλα καλούδια αυτού;
Τι τροφοδοτικό σκέφτεσαι Παναγιώτη;
ΥΓ Πασχαλιάτικα εμείς τα χαβά μας.
Τι τροφοδοτικό σκέφτεσαι Παναγιώτη;
ΥΓ Πασχαλιάτικα εμείς τα χαβά μας.
Κώστας
Return to “Ψηφιακή αναπαραγωγή”