Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookie από την Google για να παρέχει τις υπηρεσίες του και να αναλύει την επισκεψιμότητα. Η IP διεύθυνσή σας γνωστοποιείται στην Google, μαζί με μετρήσεις απόδοσης και ασφαλείας, ώστε να διασφαλιστεί η ποιότητα της υπηρεσίας, για τη δημιουργία στατιστικών στοιχείων σχετικά με τη χρήση και για τον εντοπισμό και την αντιμετώπιση καταχρήσεων. Με την χρήση του ιστότοπου Audiohub.gr αποδέχεστε τα παραπάνω.

Ian Canada Rpi streamer

Jimmy Ibanez

Re: Ian Canada Rpi streamer

Unread post #151 by Jimmy Ibanez » Tue Jul 01, 2025 11:13 am

Dr Pan K wrote:Για μια μονο 5V 5A τροφοδοσια εγω εβαλα αυτα:

https://www.audiophonics.fr/en/regulate ... 19914.html

https://www.audiophonics.fr/en/power-su ... 20410.html

Πολυ σταθερη λειτουργια, μηδεν θορυβος. Το τροφοδοτικο απο μονο του αρκει αλλα για το εξτρα βημα εβαλα και το conditioner με τα 450F. Mε αυτο τροφοδοτώ τον Rpi4B (μετα εχω τα 2 Supercap τροφοδοτικα για το Fifo/ reclocker/ ρολογια αλλα αυτα δεν παιζουν παρα μονο αν πας σε I2S ή SPDIF coaxial)

Edit

Jimmy κοιτα να παρεις μεγαλο κουτι γιατι θεωρητικα ο Ian Canada "θα" κυκλοφορησει καποια εξοδο USB μεσα στην χρονια (or so he said). Αν θες να εισαι futureproof υπολογισε χωρο για αλλα 2 τροφοδοτικα και μητρικη, πλακετες... Δες το δικο μου

Το denafrips pontus που εχω εδω και καναχρόνο εχει και usb και i2s.
Τωρα στη βασική μορφή του rasberry παιζω στη usb του dac και ειμαι εντυπωσιασμενος.
Αλλά νομίζω (το γραφω πλεoν με επιφυλαξη) το foobar απο δισκο m.2 παιζει λιγο καλύτερα τα sacd.iso οποτε απο τη usb του dac μου θα κρατήσω to pc και το Pi θα πεσει στη i2s.
Aυτο που εχω διαλέξει γραφει οτι τροφοδοτεί και το 3.2 που θελει το πλακετακι του Ιαν για i2s
Jimmy Ibanez

Unread post #152 by Jimmy Ibanez » Tue Jul 01, 2025 11:20 am

Welcome to the club των Ρασμπεράδων Δημήτρη! :-)

Μου τα έλεγες πολυ καιρό τωρα αλλα δεν σε ακουγα τελικά ηρθε σπιτι ο Μιχάλης με το δικό του το ακουσα στο συστημα μου, μετα το κερασμα τσαγακι πηρα κι εγω.
Δεν το χορταίνω.
Dr Pan K
Site Admin

Unread post #153 by Dr Pan K » Tue Jul 01, 2025 11:32 am

Jimmy Ibanez wrote:
Dr Pan K wrote:Για μια μονο 5V 5A τροφοδοσια εγω εβαλα αυτα:

https://www.audiophonics.fr/en/power-su ... 20410.html

Πολυ σταθερη λειτουργια, μηδεν θορυβος. Το τροφοδοτικο απο μονο του αρκει αλλα για το εξτρα βημα εβαλα και το conditioner με τα 450F. Mε αυτο τροφοδοτώ τον Rpi4B (μετα εχω τα 2 Supercap τροφοδοτικα για το Fifo/ reclocker/ ρολογια αλλα αυτα δεν παιζουν παρα μονο αν πας σε I2S ή SPDIF coaxial)

Edit

Jimmy κοιτα να παρεις μεγαλο κουτι γιατι θεωρητικα ο Ian Canada "θα" κυκλοφορησει καποια εξοδο USB μεσα στην χρονια (or so he said). Αν θες να εισαι futureproof υπολογισε χωρο για αλλα 2 τροφοδοτικα και μητρικη, πλακετες... Δες το δικο μου

Το denafrips pontus που εχω εδω και καναχρόνο εχει και usb και i2s.
Τωρα στη βασική μορφή του rasberry παιζω στη usb του dac και ειμαι εντυπωσιασμενος.
Αλλά νομίζω (το γραφω πλεoν με επιφυλαξη) το foobar απο δισκο m.2 παιζει λιγο καλύτερα τα sacd.iso οποτε απο τη usb του dac μου θα κρατήσω to pc και το Pi θα πεσει στη i2s.
Aυτο που εχω διαλέξει γραφει οτι τροφοδοτεί και το 3.2 που θελει το πλακετακι του Ιαν για i2s

Εκεινο που ανεβασες δινει 5V + 3.3V αλλα και παλι σου λειπει ακομα μια τροφοδοσια (θες 3 για το πληρες πακετο) και φοβαμαι οτι οταν ακουσεις την Ι2S δεν θα ξανακοιταξεις πισω..

Δεν ξερω ποσα σκεφτεσαι να χωσεις στο streamer αλλα μπορεις να κανεις την κατασκευη σε 2 βηματα. Να βαλεις 3 γραμμικα του Ian (αυτα που σου ελεγα πριν) και να αφησεις χωρο μεσα στο σασι για να μπουν 1-3 filtering stations που ειναι πολυ απλα στην λειτουργια και μπορουν να προστεθουν με 2 καλωδιακια επανω στις κλεμες.

Οποτε πας για το μεγαλο κουτι (αυτο που δινει ο Γαλλος ειναι κομπλε, εχει και σχαρα για να μονταρεις τα παντα), χτυπας μια Rpi μητρικη (station pi) και βαζεις απο την μια το Rpi και απο την αλλη προσθετεις Fifo Reclocker - I2S. Σε δευτερο χρονο βαζεις τα supercaps (οποτε αρχικα γλιτωνεις ενα 500ρικο περιπου)

Τα ρολογια που ερχονται τωρα με το Fifo ειναι πολυ καλα και δεν χρειαζεται να πας οπωσδηποτε στα πανακριβα (γλιτωνεις και εκει 450 ευρω σε σχεση με το δικο μου).

Βασικα οι 3 πλακετες (μητρικη, Fifo, I2S = 550 ευρω) με τρια γραμμικα (400 ευρω) και το κουτι (με την σχαρα 150 ευρω) και μετασχηματιστη 230 > 6V +6V + 5V (για τα 3 γραμμικα σε εξοδους 5V, 5V, 3.3V) στα 300VA (150 ευρω, πακτωμένος μεσα σε κλωβο) συνολο 1250 ευρω. Ενα ρευματολήπτη και οτι αλλο ψιλολοιδι χρειαστει, πιστευω στα 1300 ευρω εισαι κομπλε και τουμπανο.
Παναγιώτης
Jimmy Ibanez

Unread post #154 by Jimmy Ibanez » Tue Jul 01, 2025 12:26 pm

Λέω να ξεκινησω με το κουτι την τροφοδοσία
και το μετασχηματιστή-στες απο γιατρά.
Τι πρεπει να βγαζει ο μετασχηματιστής για i2s και ρολογια, για τα κιτρινα βαρέλια δεν εχω σκοπό
Dr Pan K
Site Admin

Unread post #156 by Dr Pan K » Tue Jul 01, 2025 1:14 pm

Πάρε το μεγάλο κουτι που πήρα και εγώ. Δες στο πρώτο ποστ την λίστα μου. Αν δεν έχεις σκοπό να πας στα κίτρινα super caps (και καλά κανεις, ειναι υπερβολη) πάρε το γραμμικό του Ian που βγάζει 5V για το Rpi και ξεκίνα από εκεί. Μπορείς να προσθέσεις μετα την μητρικη που σηκώνει τις άλλες δύο πλακέτες.

Ο Γιατρας μπορεί να σου φτιάξει ένα μετςσχηματιστη με 3 δευτερεύοντα, η τάσεις που θες (μελλοντικά) ειναι 5, 5 και 3.3 οποτε του ζητάς 6 με 7V και 5
Παναγιώτης
Dr Pan K
Site Admin

Unread post #157 by Dr Pan K » Tue Jul 01, 2025 1:15 pm

Jimmy Ibanez wrote:https://www.audiophonics.fr/en/regulated-psu/ian-canada-linear-pi-pro-solo-p-19914.html

Αυτό σου λέω, αυτό εχω και εγώ για το τμήμα του Rpi. Σε δεύτερο χρόνο αν θες προσθέτεις supercaps .
Παναγιώτης
Jimmy Ibanez

Unread post #158 by Jimmy Ibanez » Tue Jul 01, 2025 8:45 pm

Aρα για να βάλω την παραγγελία αύριο στο Γιατρά θέλω μετασχηματιστη 7v με 3 δευτερεύοντα για 5.5, 3.3, 5
Που πάει το καθένα? Το 3,3 στο i2s τα άλλα?
Κουτί από πού?
Jimmy Ibanez

Unread post #159 by Jimmy Ibanez » Tue Jul 01, 2025 9:18 pm

Έκανα και μια δοκιμή μιας και είμαι ακόμα στην απλή (βασική μορφή) το τροφοδοτησα από μπαταρία (powerbank 30000mA) το αποτέλεσμα δεν μου άρεσε και πολύ.
Jimmy Ibanez

Unread post #160 by Jimmy Ibanez » Tue Jul 01, 2025 9:44 pm

Τώρα είδα προσεκτικά το πρώτο σου post γράφεις.
Εναλλακτικα παραγγελία στον Γιατρα (ζηταμε 300VA, 230V πρωτεύον με 2χ12V δευτερεύοντα, εγω ζητησα να ειναι και πακτωμένος)
Αλλάζουμε τα δευτερεύοντα σε 3 αντι δυο αλλά μπερδεύτηκα σε τι Volt τα θέλουμε

Return to “Ψηφιακή αναπαραγωγή”

Login · Register