Μπορεί να του απάντησες κάπου, αλλά επειδή σε ρώτησε δημόσια θα θέλαμε να μάθουμε κι εμείς με δυο λόγια αν δεν βαριέσαι.
Γενικά βλέπω ότι έχεις δώσει πολύ σημασία στα καλώδια γενικά, ενώ θα μπορούσε το σύστημα να είναι ένα σκαλοπάτι καλύτερο, αλλά με καλά επαγγελματικά καλώδια (Ohlflex, Canare, Mogami, VanDamme κλπ).
Προσωπικά μόνο τα τελευταία χρόνια ασχολήθηκα με καλώδια, αφού πρώτα για αρκετά καιρό (χρόνια) έστησα το σύστημα μου κατά τέτοιο τρόπο που να μην ΄έχει αδύναμους κρίκους, και πάντοτε με απλά φθηνά στουντιακά καλώδια.
Πιστεύεις ότι αν πχ είχες απλά καλώδια ρεύματος Ohlflex/Belden/Supra το σύστημα σου δεν θα έπαιζε καλά, η δεν θα μπορούσες να καταλάβεις που και γιατί πρέπει να κάνεις αναβάθμιση?
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookie από την Google για να παρέχει τις υπηρεσίες του και να αναλύει την επισκεψιμότητα. Η IP διεύθυνσή σας γνωστοποιείται στην Google, μαζί με μετρήσεις απόδοσης και ασφαλείας, ώστε να διασφαλιστεί η ποιότητα της υπηρεσίας, για τη δημιουργία στατιστικών στοιχείων σχετικά με τη χρήση και για τον εντοπισμό και την αντιμετώπιση καταχρήσεων. Με την χρήση του ιστότοπου Audiohub.gr αποδέχεστε τα παραπάνω.
Ας συστηθουμε
Re: Ας συστηθουμε
Καλησπέρα Χρήστο.
Αρχικά είχα πάρει διαφορετικά ηχεία και ενισχυτή, καθώς και διαφορετικό streamer και καλώδια της audioquest, ο,τι μου σύστησαν από καταστήματα ήχου.
Γενικά, το κριτήριο μου ήταν να πάρω κάτι όσο γίνεται πιο οικονομικό που να έχει όμως καλύτερο ήχο από αυτόν που άκουγα με τα Adam A5.
Επειδή όμως δεν έμεινα ικανοποιημένος από το ηχητικό αποτέλεσμα άρχισα να αναβαθμίζω συνολικά το ηχοσύστημα.
Καλώδια ρεύματος πήρα για δοκιμή από κατάστημα και από πωλητές μεταχειρισμένων καλωδίων που ήταν θετικοί να μου τα φέρουν για δοκιμή στο ηχοσύστημα μου και πολλές φορές να μου τα αφήσουν για ικανό χρονικό διάστημα.
Οπότε η σύγκριση στα ιντερκονεκτ έγινε σε σχέση με τα καλώδια audioquest που είχα και σε ο,τι αφορά τα καλώδια ρεύματος σε σχέση με αυτά που συνοδεύουν τις συσκευές.
Η διαφορά ήταν πολύ μεγάλη οπότε τα αντικατεστησα σιγά σιγά όλα. Διαπίστωσα ότι δεν κάνουν όλα τα καλώδια ρεύματος για όλες τις συσκευές ή για να εκφραστω καλύτερα δεν αποδίδουν το ίδιο καλά, αλλά ανάλογα με τη διατομή αλλά και όχι μόνο.
Οπότε το τελευταίο ενάμιση έτος πέρασε με αλλεπάλληλες δοκιμές και αλλαγές μέχρι να κατασταλαξω.
Επίσης, ανακάλυψη για μένα ήταν και η πολύ μεγάλη διαφορά στον ήχο από την ενσωμάτωση του keces p6 και του Lab12 Gordian.
Οπότε, ναι, θεωρώ πως αν δεν είχα πάρει το τροφοδοτικό και το power conditioner, τα καλώδια ηχείων, ρεύματος, ιντερκονεκτ κλπ δεν θα είχα αξιοποιήσει πλήρως τις δυνατότητες των συσκευών προενισχυτη, τελικού, streamer , dac και των ηχείων.
Τώρα, για τα συγκεκριμένα καλώδια που αναφέρεις, από τη στιγμή που δεν τα έχω δοκιμάσει θα ήταν άτοπο να εκφέρω οιαδήποτε γνώμη.
Δημήτρης
Αρχικά είχα πάρει διαφορετικά ηχεία και ενισχυτή, καθώς και διαφορετικό streamer και καλώδια της audioquest, ο,τι μου σύστησαν από καταστήματα ήχου.
Γενικά, το κριτήριο μου ήταν να πάρω κάτι όσο γίνεται πιο οικονομικό που να έχει όμως καλύτερο ήχο από αυτόν που άκουγα με τα Adam A5.
Επειδή όμως δεν έμεινα ικανοποιημένος από το ηχητικό αποτέλεσμα άρχισα να αναβαθμίζω συνολικά το ηχοσύστημα.
Καλώδια ρεύματος πήρα για δοκιμή από κατάστημα και από πωλητές μεταχειρισμένων καλωδίων που ήταν θετικοί να μου τα φέρουν για δοκιμή στο ηχοσύστημα μου και πολλές φορές να μου τα αφήσουν για ικανό χρονικό διάστημα.
Οπότε η σύγκριση στα ιντερκονεκτ έγινε σε σχέση με τα καλώδια audioquest που είχα και σε ο,τι αφορά τα καλώδια ρεύματος σε σχέση με αυτά που συνοδεύουν τις συσκευές.
Η διαφορά ήταν πολύ μεγάλη οπότε τα αντικατεστησα σιγά σιγά όλα. Διαπίστωσα ότι δεν κάνουν όλα τα καλώδια ρεύματος για όλες τις συσκευές ή για να εκφραστω καλύτερα δεν αποδίδουν το ίδιο καλά, αλλά ανάλογα με τη διατομή αλλά και όχι μόνο.
Οπότε το τελευταίο ενάμιση έτος πέρασε με αλλεπάλληλες δοκιμές και αλλαγές μέχρι να κατασταλαξω.
Επίσης, ανακάλυψη για μένα ήταν και η πολύ μεγάλη διαφορά στον ήχο από την ενσωμάτωση του keces p6 και του Lab12 Gordian.
Οπότε, ναι, θεωρώ πως αν δεν είχα πάρει το τροφοδοτικό και το power conditioner, τα καλώδια ηχείων, ρεύματος, ιντερκονεκτ κλπ δεν θα είχα αξιοποιήσει πλήρως τις δυνατότητες των συσκευών προενισχυτη, τελικού, streamer , dac και των ηχείων.
Τώρα, για τα συγκεκριμένα καλώδια που αναφέρεις, από τη στιγμή που δεν τα έχω δοκιμάσει θα ήταν άτοπο να εκφέρω οιαδήποτε γνώμη.
Δημήτρης
Τώρα θα ήθελα να κάνω μετρήσεις, αν και ο ήχος ακούγεται ισορροπημένος, από περιέργεια.
Niels wrote:Τώρα θα ήθελα να κάνω μετρήσεις, αν και ο ήχος ακούγεται ισορροπημένος, από περιέργεια.
Οι μετρήσεις δεν δείχνουν αν ο ήχος ακουγεται ισορροπημένος ή όχι, κυρίως εκφράζουν την συμπεριφορά του χώρου σε συνδυασμό με τα ηχεία.
Το κλασσικό πακέτο που χρησιμοποιούμε οι περισσότεροι ειναι το Umik1 της MiniDSP με το REW. Κυκλοφόρησε και Umik 2 αλλά ειναι πιο ακριβό και το έξτρα συχνοτικο εύρος δεν βοηθάει κάπου στην περίπτωση μέτρησης ακουστικής χώρου.
To δικό μου Umik 1 εχει έρθει με αρχείο καλιμπραρισματος από την Cross Spectrum Labs
Έχουμε και φιλο εδώ στην παρέα που ασχολείται επαγγελματικά με μετρήσεις, οποτε μπορεί να σου κάνει και προτάσεις για την βελτίωση της ακουστικής. Εναλλακτικά ανεβάζεις πολλές φωτο του δωματίου από όλες τις κατευθύνσεις και δίνουμε κάποιες πρακτικές προτάσεις.
Παναγιώτης
Dr Pan K wrote:Niels wrote:Τώρα θα ήθελα να κάνω μετρήσεις, αν και ο ήχος ακούγεται ισορροπημένος, από περιέργεια.
Οι μετρήσεις δεν δείχνουν αν ο ήχος ακουγεται ισορροπημένος ή όχι, κυρίως εκφράζουν την συμπεριφορά του χώρου σε συνδυασμό με τα ηχεία.
Το κλασσικό πακέτο που χρησιμοποιούμε οι περισσότεροι ειναι το Umik1 της MiniDSP με το REW. Κυκλοφόρησε και Umik 2 αλλά ειναι πιο ακριβό και το έξτρα συχνοτικο εύρος δεν βοηθάει κάπου στην περίπτωση μέτρησης ακουστικής χώρου.
To δικό μου Umik 1 εχει έρθει με αρχείο καλιμπραρισματος από την Cross Spectrum Labs
Έχουμε και φιλο εδώ στην παρέα που ασχολείται επαγγελματικά με μετρήσεις, οποτε μπορεί να σου κάνει και προτάσεις για την βελτίωση της ακουστικής. Εναλλακτικά ανεβάζεις πολλές φωτο του δωματίου από όλες τις κατευθύνσεις και δίνουμε κάποιες πρακτικές προτάσεις.
Καλησπέρα. Πήρα το Umik 1 και έκανα μετρήσεις ξεχωριστά ανά ηχείο αλλά και μαζί. Ευπρόσδεκτη κάθε πρόταση για φροντίδα του χώρου ή και γενικότερα.
- Attachments
-
- IMG_20250828_191022.jpg (668.23 KiB) Viewed 626 times
-
- IMG_20250828_191118.jpg (707.88 KiB) Viewed 626 times
-
- IMG_20250828_191138.jpg (689.4 KiB) Viewed 626 times
-
- IMG_20250828_191328.jpg (705.12 KiB) Viewed 626 times
-
- IMG_20250828_191348.jpg (679.82 KiB) Viewed 626 times
-
- IMG_20250828_191405.jpg (648.31 KiB) Viewed 626 times
-
- IMG_20250828_191848.jpg (829.11 KiB) Viewed 626 times
Που ειναι ο Zakman να μας γραψει ενα βασικο οδηγο εισαγωγης στην χρηση του REW ???
Παναγιώτης
@Niels
Στείλε μου αν θες το αρχείο των μετρήσεων mdat να δούμε τι μέτρησες, γιατί με τα screenshots δεν θα βγει άκρη.
Στείλε μου αν θες το αρχείο των μετρήσεων mdat να δούμε τι μέτρησες, γιατί με τα screenshots δεν θα βγει άκρη.
Χαρη, νομιζω οι μετρησεις δεν εχουν γινει με σωστο τροπο, φοβαμαι πως η τοποθετηση του μικροφωνου ηταν "λαθος". Ας μας πει πως μετρησε και να παρει ενα νεο σετ να σου στειλει.
Παναγιώτης
Αλήθεια; Τοποθέτησα το μικρόφωνο στη θέση ακρόασης δείχνοντας προς το κάθε ηχείο. Ήδη έκανα μια χωροταξική διαφοροποίηση στην αριστερή πλευρά και ξαναέκανα μέτρηση με καλύτερα αποτελέσματα, δηλαδή λιγότερες βυθίσεις στο SPL. Όπως και να έχει, απευθύνθηκα στον ειδικό για να μην κάνω ο,τι μου κατέβει. Ευχαριστώ πολύ.
Μετρήσεις στο 1μ, υψος mid σε τριδρομο, μόνο ένα κανάλι την φορά. Smoothing 1/3 οκτάβας. Όταν κάνεις την μέτρηση να κάθεσαι μακρυά από τα ηχεία και ή στην θέση ακρόασης ή εκτός δωματίου. Προσωπικά μετράω καθισμένος από την θέση ακρόασης μια που η μάζα του σώματος επηρεάζει λίγο κάποιες μετρήσεις (RT60 κτλ)
Παναγιώτης
Return to “Παρουσιάσεις συστημάτων”