Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookie από την Google για να παρέχει τις υπηρεσίες του και να αναλύει την επισκεψιμότητα. Η IP διεύθυνσή σας γνωστοποιείται στην Google, μαζί με μετρήσεις απόδοσης και ασφαλείας, ώστε να διασφαλιστεί η ποιότητα της υπηρεσίας, για τη δημιουργία στατιστικών στοιχείων σχετικά με τη χρήση και για τον εντοπισμό και την αντιμετώπιση καταχρήσεων. Με την χρήση του ιστότοπου Audiohub.gr αποδέχεστε τα παραπάνω.
Ας συστηθουμε
Re: Ας συστηθουμε
Νομίζω πως το ύψος ήταν οκ, ένα κανάλι της φορά μέτρησα, όμως δεν θυμάμαι κάτι για smoothing. Κάθομαι πίσω από τη θέση ακρόασης σε καρέκλα για να χειρίζομαι το λάπτοπ. Σε λίγες μέρες θα μου λυθούν οι απορίες για ενδεχόμενες βελτιώσεις στην ηχητική φροντίδα. Λόγω μικρού χώρου, μάλλον δεν επιδέχεται μεγάλης βελτίωσης.
Πήρα πιστοποίηση από τον γιατρό (του ήχου)
, το ηχοσύστημα θα ζήσει, το σπίτι δεν ξέρω 
, το ηχοσύστημα θα ζήσει, το σπίτι δεν ξέρω Re: Ας συστηθουμε
Ναι η αλήθεια είναι ότι κάναμε λίγο χαμό, αλλά νομίζω πως άξιζε τον κόπο.
Σίγουρα άξιζε Χάρη. Ενημερωτικά επισυνάπτω τις μετρήσεις... είναι work in progress... δεν πρόλαβα καλά καλά να το παρουσιάσω και ήδη επήλθαν κάποιες αλλαγές στο σύστημα. Θα επανέλθω...
- Attachments
-
- SPL final.jpg (250.53 KiB) Viewed 579 times
-
- Spectro.jpg (509.22 KiB) Viewed 579 times
-
- SPL Original.jpg (261.25 KiB) Viewed 579 times
-
- RT.jpg (240.68 KiB) Viewed 579 times
Οποτε καποια στασιμα κατω απο τους 70 κυκλους που με λιγο φροντιδα θα μειωθουν κατω απο το 1". Δεν ειναι τοσο ασχημα τα πραγματα
Παναγιώτης
Όπως προανέφερα, ήδη έκανα κάποιες αλλαγές που δεν αφορούν μόνο τις μετρήσεις, όπως η αλλαγή στην τοποθέτηση των μπασοπαγιδων και των διαχυτων ώστε να υπάρχει συμμετρία, αλλά και σε συσκευές. Βγήκε από την ηχητική αλυσίδα το Denon sacd player (πουλήθηκε), και άρχισα, πέραν του qobuz, να ακούω μουσική και από usb stick στο silent angel M1T streamer. Εκεί παρατήρησα ότι ακούγεται καλύτερα από την coaxial σύνδεση ενώ όταν παίζω μουσική από το qobuz είναι πιο λεπτομερής ο ήχος μέσω της διαδρομής streamer - usb - ddc - dac.
Ηθελα να σε ρωτήσω από την αρχή του νήματος,
Γιατί χρησιμοποιείς DDC?
Η χρήση DDC γενικά έχει νόημα μόνο σε δύο περιπτώσεις, η μία είναι όταν έχει πηγή (πχ παλιό κορυφαίο DAC) που δεν έχει είσοδο USB, ή εάν θες να κάνεις κάποιο reclock για τον οποιοδήποτε λόγο (που και γιαυτό έχω ενστάσεις).
Γενικά η χρήση DDC ειδικά της οικονομικής κατηγορίας προσθέτει jitter.
Γιατί χρησιμοποιείς DDC?
Η χρήση DDC γενικά έχει νόημα μόνο σε δύο περιπτώσεις, η μία είναι όταν έχει πηγή (πχ παλιό κορυφαίο DAC) που δεν έχει είσοδο USB, ή εάν θες να κάνεις κάποιο reclock για τον οποιοδήποτε λόγο (που και γιαυτό έχω ενστάσεις).
Γενικά η χρήση DDC ειδικά της οικονομικής κατηγορίας προσθέτει jitter.
Χρήστος
Από περιέργεια το δοκίμασα και από κριτικές στο διαδίκτυο κάποιων που είχαν το ίδιο dac (gustard x26pro). Οσες δοκιμές έχω κάνει στο streaming με και χωρίς, προτιμώ με το DDC και όχι με απευθείας σύνδεση usb ή coaxial.
Η απλούστερη διασύνδεση είναι πάντοτε και η καλύτερη.
Δεν είναι καθόλου τυχαίο που στην παρέα εδώ δεν χρησιμοποιεί κανένας DDC πια.
Δεν είναι καθόλου τυχαίο που στην παρέα εδώ δεν χρησιμοποιεί κανένας DDC πια.
Χρήστος
Return to “Παρουσιάσεις συστημάτων”