Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookie από την Google για να παρέχει τις υπηρεσίες του και να αναλύει την επισκεψιμότητα. Η IP διεύθυνσή σας γνωστοποιείται στην Google, μαζί με μετρήσεις απόδοσης και ασφαλείας, ώστε να διασφαλιστεί η ποιότητα της υπηρεσίας, για τη δημιουργία στατιστικών στοιχείων σχετικά με τη χρήση και για τον εντοπισμό και την αντιμετώπιση καταχρήσεων. Με την χρήση του ιστότοπου Audiohub.gr αποδέχεστε τα παραπάνω.

Ας συστηθουμε

Chris1967
Contributor

Re: Ας συστηθουμε

Unread post #41 by Chris1967 » Fri Sep 12, 2025 5:31 pm

Σε κάθε ριβιού/κριτική/hands on, πρέπει να μπορούμε να καταλαβαίνουμε από μικρές λεπτομέρειες και όχι απο τις γενικότητες.

Στα ριβιού γενικά ο ριβιούερ επικεντρώνεται στα θετικά και τα ενδεχομένως αρνητικά αναφέρονται με τακτ.

Παρότι έγραψα ότι είναι γενικά καλό, είπα ξεκάθαρα ότι απευθύνεται σε ανθρώπους που αναβαθμίζουν από WinPC/Foobar κυρίως και καλό ματσάρισμα είναι κάποιο dac της ίδιας κατηγορίας τιμής. Επίσης ανέφερα ότι η διαφορά από SoTM, απλά Rpi και OdroidC2 με οτιδήποτε λειτουργικά δεν είναι η μέρα και η νύχτα.

Για την δική σου περίπτωση με το DAC που έχεις και στο σύστημα σου αξίζει κάτι καλύτερο.

Τα χρήματα που έχει το εξτρά καλώδιο για το DDC, το DDC και το εξτρά καλώδιο USB αν συναθροιστούν με τα χρήματα του Silent Angel μπορείς να φτάσεις οπωσδήποτε σε κάτι καλό με σχετικά λίγα χρήματα παραπάνω. (και χρησιμοποιώντας τον πολύ καλό Tubulus I2S).

Στο φόρουμ υπάρχουν πολλά νήματα για streaming. O Κώστας kostas6a3, έχει δοκιμάσει ότι υπάρχει από την budget και λίγο παραπάνω κατηγορία και έχω ακούσει κιεγώ λίγο πολύ όλα αυτά και μπορεί να τοποθετηθεί.

Αυτή την στιγμή καλό στα χαρτιά φαίνεται το νέο Eversolo T8 streamer viewtopic.php?p=27402#p27402 που δεν θα είναι ακριβό, έχει καλά ρολόγια I2S κλπ. βέβαια δεν το έχει ακούσει κανείς.

Το Rockna WLS είναι επόμενη πρόταση αλλά ξεφεύγει αρκετά.

Τα DIY μάλλον τα απορίπτουμε?
Χρήστος
Niels

Unread post #42 by Niels » Fri Sep 12, 2025 8:11 pm

Ναι, καλύτερα όχι DIY. Καλώς ή κακώς το έχω στο μυαλό μου ότι αυτά προορίζονται για κάποιον που πιάνει το χέρι του και το έχει με τα ηλεκτρονικά αν χρειαστεί κάτι.
Το eversolo με απωθεί λίγο επειδή έχει οθόνη κλπ, αυτά τα θεωρώ περιττά και επομένως σπατάλη.
Σκέφτομαι και κάτι άλλο. Να πάρω κάποιο server όπως innuos, melco για να συγκρίνω τον ήχο σε σχέση με το streaming. Παίζει βέβαια με αυτό τον τρόπο να συγκρίνω απλά το συγκεκριμένο streamer με ο,τι αυτό συνεπάγεται ως προς την αξιοπιστία της σύγκρισης .
Οπότε είμαι σε δίλημμα αν πρέπει να επενδύσω σε καλύτερο streamer ή σε ένα music server.
Γνώμες;

Θα ψάξω στο φόρουμ σχόλια για streamers.
angpsi
Contributor

Unread post #43 by angpsi » Fri Sep 12, 2025 9:16 pm

Καλησπέρα κι από εμένα Niels,

Εδώ και κάποιον καιρό δυσκολεύομαι να απαντώ στα νήματα αλλά παρακολουθώ με ενδιαφέρον.

Στο θέμα της αγοράς streamer το κοινό συμπέρασμα οδηγεί στο ότι εξαρτάται από τα εξής τρία βασικά σημεία:
    1. Ευκολία χρήσης. Δυστυχώς σχεδόν όλα τα μηχανάκια αυτά είναι φτιαγμένα πάνω σε πλατφόρμες που κατά βάση έχουν εξελιχθεί από την DIY κοινότητα. Οι ίδιοι οι κατασκευαστές βασίζονται κατά κανόνα στο γεγονός ότι οι audiophiles στην πλειοψηφία τους έχουν καταλήξει να παίζουν με Roon, κάτι που τους οδηγεί να αφήνουν όλες τις άλλες επιλογές στο 'ό,τι λάχει'. Αν έχεις Roon λοιπόν όλα καλά, δεν σε νοιάζει τι ανάπτυξη έχουν κάνει οι ίδιοι οι κατασκευαστές στην πλατφόρμα τους. Αν όχι, τότε σε περιμένουν περιπέτειες. Νομίζω πως από interface, σοβαροί είναι μόνο στη Linn, στην Auralic, στην Aurender και ίσως και στην Lumin. Επίσης έχει σημασία αν έχουν σύμβαση με υπηρεσίες streaming όπως η Qobuz. Μπορεί να σου φανεί περίεργο, αλλά―ακριβώς επειδή βασίζονται στο Roon—δεν έχουν όλοι!
    2. Γραμμικό τροφοδοτικό. Μπορεί να έχουν δικό τους, ή να παίρνουν επιπλέον. Σε κάθε περίπτωση, τα streamer ακούν πολύ στο γραμμικό τροφοδοτικό, πολύ περισσότερο από άλλα μηχανήματα.
    3. Σκέτο streamer vs. DAC/streamer. Προφανώς η λογική για κάποιον που έχει ξεχωριστό DAC λέει σκέτο streamer. Δυστυχώς δεν υπάρχουν πολλά από δαύτα, γιατί η αγορά τα προτιμάει ως all-in-one. Επίσης δυστυχώς, τα καλά standalone streamer είναι μάλλον ακριβά―αντιθέτως τα φθηνά standalone streamer είναι μάλλον ντιούικα (άντε, ας τα πούμε "ημιεπαγγελματικά").
Τα παραπάνω εξηγούν το γιατί όλη η παρέα, όπως θα δεις, έχει καταλήξει στη λύση του Ian Canada Rpi streamer ενώ μερικοί με low budget όπως εγώ αρκούνται σε ένα απλό Rpi. Προοσωπικά εγώ έψαξα αρκετά για να βρω εμπορικό streamer στα λεφτά μου αλλά, ζυγίζοντας τα υπέρ και τα κατά, τελικά άφησα την ιδέα στο πλάι και βολεύτηκα με τα βασικά μέχρι νεωτέρας.

Στο ερώτημα που θέτεις μεταξύ server και streamer, θα σου έλεγα να φροντίσεις πρώτα το δεύτερο αν είναι να ξοδευτείς.
Άγγελος
Niels

Unread post #44 by Niels » Fri Sep 12, 2025 9:37 pm

Καλησπέρα.
Το roon το δοκίμασα και ενώ από τον ήχο ήμουν ικανοποιημένος, δεν θέλω να έχω ανοιχτό λάπτοπ όσο ακούω μουσική (δηλαδή συνέχεια). Άρα θα πρέπει να πάρω κάποια συσκευή (roon core).
Tο Ian Canada είναι DIY;
Γιατί προκρινεις την αναβάθμιση του streamer σε σχέση με το server;
angpsi
Contributor

Unread post #45 by angpsi » Fri Sep 12, 2025 9:55 pm

Niels wrote:Καλησπέρα.
Το roon το δοκίμασα και ενώ από τον ήχο ήμουν ικανοποιημένος, δεν θέλω να έχω ανοιχτό λάπτοπ όσο ακούω μουσική (δηλαδή συνέχεια). Άρα θα πρέπει να πάρω κάποια συσκευή (roon core).

Ακριβώς, θα πρέπει να πάρεις συσκευή που να παίζει Roon, είτε αποκλειστικά ως endpoint είτε ως core/endpoint. Στην πρώτη περίπτωση θα πρέπει να πάρεις κι έναν server που να παίρνει τον ρόλο του core. https://roon.app/en/how-roon-works Γενικά με το Roon τον core υπολογιστή δεν τον γλυτώνεις, αλλά μπορεί να ενσωματώνεται και στο ίδιο μηχάνημα με το endpoint. Tο laptop/tablet/κινητό θα το χρειαστείς έτσι κι αλλιώς σαν τηλεκοντρόλ.

Niels wrote:Tο Ian Canada είναι DIY;

Oh, yes. Καλό κουράγιο, υπάρχει εκτενές ρεπορτάζ στο forum. Όσα παιδιά το έκαναν ανταμείφθηκαν, τόσο ηχητικά όσο και σε υπεραξία λόγω της αναλογίας κόστους/απόδοσης. Ωστόσο δεν παύει να είναι ντιούικο, για ό,τι σημαίνει αυτό για την μεταπωλητική του αξία.

Niels wrote:Γιατί προκρινεις την αναβάθμιση του streamer σε σχέση με το server;

Το streamer είναι η βασική συσκευή που σερβίρει το DAC σου. Αν είναι φτωχή σε ρολόγια, receiver, τροφοδοσία, κ.λπ., τότε, ό,τι και να κάνεις στον server, το streamer σου θα είναι πάντα το bottleneck. Επίσης, όπως σου είπα, τα καλά εμπορικ΄α streamer θέλουν λεφτά―όλα τα άλλα είναι ημίμετρα. Αυτό σημαίνει ότι θα χρειαζόσουν όλα τα λεφτά που θα έδινες σε έναν server για να πας ψηλότερα σε streamer. Αν ο streamer σου είναι οκ, τότε βάζεις λεφτά και σε server.

Γενικά η λογική μου είναι να κρατάς το σύστημα αναλογικά σωστό στο κόστος και να αναβαθμίζεις τα κρίσιμα στοιχεία πρώτα―ηχείο, ενίσχυση, πηγή, παραφερνάλια, με αυτή τη σειρά. Για μένα ο server εντάσσεται στα παραφερνάλια, ενώ ο streamer στις πηγές.
Άγγελος
Niels

Unread post #46 by Niels » Fri Sep 12, 2025 10:17 pm

Οπότε το Ian Canada δεν παίζει σαν επιλογή γιατί εγώ δεν πρόκειται να το κατασκευάσω.
Δεν μπορώ να συνδέσω το melco π.χ. κατευθείαν στο dac με usb ώστε να αποτελεί και αυτό πηγή;
Chris1967
Contributor

Unread post #47 by Chris1967 » Fri Sep 12, 2025 10:19 pm

Γενικά δεν θέλω να κάνω quote το κάθε πράγμα αλλά:

Server και Streamer δεν είναι διαφορετικό πράγμα, το Streamer όταν παίζει μόνο του είναι ΚΑΙ Server.

Εάν διαχωριστεί η λειτουργία του Server από το Streamer τότε έχουμε λίγο καλύτερη απόδοση.

Σε αυτή την περίπτωση θες δεν θες θα έχεις δύο μηχανήματα (με υπολογιστική μονάδα μέσα) να τρέχουν συγχρόνως.

Εδώ ξεφεύγει λίγο το πράγμα, ξαφνικά από τ;α 700 ευρώ του Munich έχουμε ανέβει σε πολλά χιλιάρικα.

Το θέμα με το Eversolo μην το σνομπάρεις λόγω οθόνης από τα χαρακτηριστικά του είναι κοντά σε τιμή με το Silent Angel αλλά πιστεύω (είμαι σχεδόν απόλυτα σίγουρος) ότι θα παίζει ΠΟΛΥ καλύτερα.

Για το Rockna WLS δεν απάντησες, είναι εκτός του μπατζετ σου?
Χρήστος
Chris1967
Contributor

Unread post #48 by Chris1967 » Fri Sep 12, 2025 10:20 pm

Ναι μπορείς, γενικά τα Melco δεν τα συμπαθώ επειδή ενώ παίζουν καλά δεν έχουν σοβαρό λογισμικό και συνάμα δεν έχουν i2S
Χρήστος
Chris1967
Contributor

Unread post #49 by Chris1967 » Fri Sep 12, 2025 10:23 pm

Βασικά θέλει λίγο προσοχή να καταλάβεις τι κάνει η κάθε συσκευή και αυτό θα πρέπει να είναι κριτήριο για την αγορά της.

Streamers χωρίς ρολόγια και fifo buffers για μένα είναι άχρηστα για hiend χρήση.

I2S έξοδος εν έτη 2025 είναι επιβεβλημένη.
Χρήστος
Niels

Unread post #50 by Niels » Fri Sep 12, 2025 10:54 pm

To Rockna wls server ξέχασα να το κοιτάξω, τώρα που το είδα όμως, ναι είναι εκτός μπάτζετ.
Θεωρητικά θα μπορούσε να συνδεθεί ένα melco στο DDC με usb και από εκεί στο dac με i2s; Έχει νόημα;
Απλά έχω ελεύθερη την USB είσοδο στο dac.
Ευχαριστώ πολύ για τις αναλύσεις.

Return to “Παρουσιάσεις συστημάτων”

Login · Register