Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookie από την Google για να παρέχει τις υπηρεσίες του και να αναλύει την επισκεψιμότητα. Η IP διεύθυνσή σας γνωστοποιείται στην Google, μαζί με μετρήσεις απόδοσης και ασφαλείας, ώστε να διασφαλιστεί η ποιότητα της υπηρεσίας, για τη δημιουργία στατιστικών στοιχείων σχετικά με τη χρήση και για τον εντοπισμό και την αντιμετώπιση καταχρήσεων. Με την χρήση του ιστότοπου Audiohub.gr αποδέχεστε τα παραπάνω.

Return of the Jedi

Dr Pan K
Site Admin

Re: Return of the Jedi

Post #321 by Dr Pan K » Tue Oct 07, 2025 11:20 am

angpsi wrote:Δεν ξέρω για ποιον να πρωτοανησυχήσω! Τον Dr Pan που σε λίγο καιρό τον βλέπω να πειραματίζεται με επίσημους λαμπάτους των 50-100Κ, ή τον pankon που όπως το πάει θα τον βρούμε ψητό από βραχυκύκλωμα; :lol:

Οι λαμπες σε DHT δεν πανε παραπανω απο την GM70, οχι αν θελουμε και τονικοτητα, χροιες κτλ. Η GM70 ειναι η μεγαλυτερη ευηχη λυχνια και αναλογα με το σχεδιο μπορει να αποδωσει μεχρι τα 25-30W. Transmision λαμπες για περισσοτερα βατ υπαρχουν αλλα δεν εχουν την ιδια μαγεια.

Η αλλη περιπτωση ειναι να μπουν σε parallel single end αλλα ο ηχος δεν ειναι το ιδιο. Μπαινουν καποιες ακυρωσεις στο παιχνιδι, χάνουμε μερος της μαγείας. Ακομα χειροτερα ειναι τα σχεδια σε push pull, ultralinear και αλλα ημιμετρα με μονο σκοπο να βγουν βατ.

Σε θεωρητικο επιπεδο την αμεσοτητα και την διαύγεια της μονοτριοδου την ξεχνουν ολα τα αλλα σχεδια, ειτε μιλαμε για ενισχυτη ακουστικων ειτε για ηχεια. Το προβλημα ειναι να βρεθει ηχειο που να μπορει να παιξει σωστα με 2-3W οποτε με τα 20-30 να υπαρχει επαρκες headroom. Μια μικρη θυσια στην απολυτη οδηγική ικανοτητα την θεωρω δεδομενη.

Καποια απο τα ηχεια Vimberg/ Tidal μπορουν να παιξουν καλα με λιγες δεκαδες βατ. Τα ηχεια μου ακριβως επειδη ειναι ιδιαιτερα αναλυτικα ταιριαζουν πολυ καλα με ζεστους ενισχυτες (πόλωση σε ταξη Α) και λιγοτερο με Β, Δ. Με τον ASR ακουω αποκλειστικα σε ταξη Α με mosfet στην εξοδο (που πλησιαζουν περισσοτερο απο ολα τα solid state σχεδια την συμπεριφορα της λαμπας)

Το compromise που συζηταω εδω και καιρο ειναι υβριδικα σχεδια, οποτε λαμπα μπροστα και εξοδος με tranzistor/ mosfet. Τετοια σχεδια μεταξυ αλλων εχουν οι TLA, Ypsilon, Tenor και Lamm, με κοινο παρανομαστη τις τσιμπημένες τιμες. Στο μελλον ισως γινουν τετοιες δοκιμες..
Παναγιώτης
Dimdim

Post #322 by Dimdim » Tue Oct 07, 2025 12:09 pm

Chris1967 wrote:Παιδιά τους ενισχυτές τους έχω ακούσει παλαιότερα με τα ATC100.

Πολύ καλές χροιές και σώματα πολύ καλή λεπτομέρεια και αέρας, δεν μπορούσαν όμως να οδηγήσουν σωστά τα 100ρια.

Το πρόβλημα λοιπόν δεν είναι η κατασκευή όσο ακριβή, περίπλοκη, ή όχι, αλλά το ηχείο με το οποίο θα πρέπει να παίξουν, όπως άλλωστε ισχύει και με τα περισσότερα λαμπάτα μηχανήματα.

Το σχέδιο του Πάνου είναι του πατέρα του, αλλά υπάρχουν σχέδια για GM70 στο διαδίκτυο.

Αν υπάρχει ενδιαφέρον μπορούμε να το δούμε.

Στέλιος ακούει?

Ο Στέλιος ίσως είναι ο μόνος εδώ μέσα που θα είχε κάποιο νόημα έστω να σκεφτεί να ασχοληθεί με τέτοιο επιχείρημα, λόγω της εμπειρίας που έχει σε λαμπάτες κατασκευές.

Δεν είναι σε καμία περίπτωση για beginners στο DIY. Οι τάσεις και τα ρεύματα που εμπλέκονται είναι εντυπωσιακά επικίνδυνα και κυριολεκτικά θανατηφόρα. Δεν συγχωρούνται λάθη.
Στέλιος Περγιουδάκης

Post #323 by Στέλιος Περγιουδάκης » Tue Oct 07, 2025 12:36 pm

Αναφέρομαι στον Χρήστο.

Ακούω, αλλά δεν θέλω να τα δω μπροστά μου για κατασκευή.
Είναι δύσκολα τα πράγματα και πολυδάπανα.
Άσε προτιμώ να πηγαίνω ταξίδι στο νησί να τ' ακούω πότε-πότε.
Chris1967
Contributor

Post #324 by Chris1967 » Tue Oct 07, 2025 1:11 pm

:lol: οκ Στέλιο δεν είναι ούτε κατά διάνοια το επόμενο προτζεκτ μου, απλά ρώτησα [wavegreen]
Χρήστος
Στέλιος Περγιουδάκης

Post #325 by Στέλιος Περγιουδάκης » Tue Oct 07, 2025 2:12 pm

Chris1967 wrote::lol: οκ Στέλιο δεν είναι ούτε κατά διάνοια το επόμενο προτζεκτ μου, απλά ρώτησα [wavegreen]

Ασε εμείς με τα μικρά λαμπάκια παίζουμε. [wavegreen]
angpsi
Contributor

Post #326 by angpsi » Tue Oct 07, 2025 8:31 pm

Dr Pan K wrote: (...) Το compromise που συζηταω εδω και καιρο ειναι υβριδικα σχεδια, οποτε λαμπα μπροστα και εξοδος με tranzistor/ mosfet. Τετοια σχεδια μεταξυ αλλων εχουν οι TLA, Ypsilon, Tenor και Lamm, με κοινο παρανομαστη τις τσιμπημένες τιμες. Στο μελλον ισως γινουν τετοιες δοκιμες..

Η Tenor υπάρχει ακόμα; Στο site της υπάρχει ζωή μέχρι το 2024, μετά δεν ξέρω.
http://tenoraudio.com/home/
Στο Instagram η τελευταία ανάρτηση είναι από το 2015, προφανώς δεν το είχανε με το digital marketing! :lol: https://www.instagram.com/tenoraudio/
Άγγελος
Dr Pan K
Site Admin

Post #327 by Dr Pan K » Tue Oct 07, 2025 8:59 pm

Καλά και ο Lamm μας εχει αφησει χρόνια αλλα τα GM70 του έπαιζαν παπάδες και δεν με χάλαγαν καθόλου. Τα 140Κ ευρω ήταν θεματακι
Παναγιώτης
angpsi
Contributor

Post #328 by angpsi » Tue Oct 07, 2025 10:16 pm

Lamm όμως υπάρχει ακόμα, ας είναι καλά η κόρη του η socialite.
Άγγελος
Dr Pan K
Site Admin

Post #329 by Dr Pan K » Tue Oct 07, 2025 10:27 pm

Της ειχα μιλήσει λίγο όταν έγραψα το review του phono stage, πριν πολλά φεγγάρια. Δεν νομίζω ότι υπάρχουν ουσιαστικές πωλήσεις ή κάτι νέο στην γραμμή παραγωγής.
Παναγιώτης
angpsi
Contributor

Post #330 by angpsi » Tue Oct 07, 2025 10:55 pm

Λένε ότι κάνουν restructuring και ότι θα επανέλθουν στις αρχές του 2025. Το ότι είναι τέλος του '25 και ακόμα έχουν το μήνυμα στο site τους ίσως δεν είναι καλά νέα. :lol:
https://www.lammindustries.com
Άγγελος

Return to “Παρουσιάσεις συστημάτων”

Login · Register