Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookie από την Google για να παρέχει τις υπηρεσίες του και να αναλύει την επισκεψιμότητα. Η IP διεύθυνσή σας γνωστοποιείται στην Google, μαζί με μετρήσεις απόδοσης και ασφαλείας, ώστε να διασφαλιστεί η ποιότητα της υπηρεσίας, για τη δημιουργία στατιστικών στοιχείων σχετικά με τη χρήση και για τον εντοπισμό και την αντιμετώπιση καταχρήσεων. Με την χρήση του ιστότοπου Audiohub.gr αποδέχεστε τα παραπάνω.

Το "απροσάρμοστο"

Tzimisce

Re: Το "απροσάρμοστο"

Post #31 by Tzimisce » Tue Dec 16, 2025 1:11 pm

Dr Pan K wrote:Αν θελεις κορυφαια λυση χωρις να κολλησεις σχεδον τπτ (μονο απλες συνδεσεις) δες αυτα του Ian απο Audiophonics. Ενα γραμμικο και ενα supercap φιλτρο (σαν εξτρα) ειναι εξαιρετικα. Εχω βαλει ενα τετοιο πακετο για το Rpi μου (νομιζω 2Α).

Φτάνουν τα 2Α για το RPI;
Εγώ το έχω στην έξοδο με 3Α του Shanti για να είμαι σίγουρος.
Αλλά τώρα έχω μία έξοδο 1Α και κάθεται, για αυτό το σκέφτομαι.
Επίτηδες δεν πήγα σε λ΄ύση με Ι2S γιατί με ξέρω...

Για τον ίδιο λόγο που πήγα σε καφετιέρα με 57mm group και όχι 58mm που θα χαλούσα κανένα χιλιάρικο σε τσιτσιμπλικόνια. :lol:
Dr Pan K
Site Admin

Post #32 by Dr Pan K » Tue Dec 16, 2025 1:19 pm

Tzimisce wrote:
Dr Pan K wrote:Αν θελεις κορυφαια λυση χωρις να κολλησεις σχεδον τπτ (μονο απλες συνδεσεις) δες αυτα του Ian απο Audiophonics. Ενα γραμμικο και ενα supercap φιλτρο (σαν εξτρα) ειναι εξαιρετικα. Εχω βαλει ενα τετοιο πακετο για το Rpi μου (νομιζω 2Α).

Φτάνουν τα 2Α για το RPI;
Εγώ το έχω στην έξοδο με 3Α του Shanti για να είμαι σίγουρος.
Αλλά τώρα έχω μία έξοδο 1Α και κάθεται, για αυτό το σκέφτομαι.
Επίτηδες δεν πήγα σε λ΄ύση με Ι2S γιατί με ξέρω...

Για τον ίδιο λόγο που πήγα σε καφετιέρα με 57mm group και όχι 58mm που θα χαλούσα κανένα χιλιάρικο σε τσιτσιμπλικόνια. :lol:

Τυπικα το Rpi4B ειναι καλα και με 1Α υπο την προυποθεση πως δεν βαζεις επανω σκληρους δισκους HDD. Με τα 2Α εισαι ανετα. Εμενα παιζει επανω σε μητρικη και απο την αλλη μερια εχει αλλες 2 ανεξαρτητες τροφοδοσιες (του Ian τα μεγαλα supercaps των 12.000 Farad έκαστο)

Edit @@$%& σου λεω, 5Α ειναι αυτο του Ian που χρησιμοποιω.. Οτι τα 2Α φτανουν ισχυει αλλα εχω βαλει το 5αρι του που ειναι πολυ ησυχο (απλα δεν ανεναινει αν θες μεγαλυτερο βολταζ στην εξοδο οποτε εκει παμε σε Salas L Adapter που παει μεχρι 20V και μπορει να δωσει τα 5Α με την καταλληλη ψυξη)

https://www.audiophonics.fr/en/regulate ... 19914.html

και αυτο ειναι το εξτρα supercap

https://www.audiophonics.fr/en/power-su ... 18925.html
Παναγιώτης
Tzimisce

Post #33 by Tzimisce » Tue Dec 16, 2025 1:27 pm

Σκληρούς δεν βάζω, έχω το NAS για να τραβάω άμα θέλω, αλλά και πάλι δεν βρίσκω το λόγο. :)
Η συλλογή μου με άυλα είναι ότι έχω σε CD/SACD, οπότε από τη στιγμή που θα κουμπώσω και το Esoteric στο Chord δεν έχει νόημα να ακούω άυλα.
Με τα 3Α πάντως όταν έβαλα επάνω έναν μικρό εξωτερικό δίσκο (μηχανικό) δεν μου τα έλεγε καλά.

Ok, τώρα διάβασα το edit σου. :-D
DomieMic65
Contributor

Post #34 by DomieMic65 » Wed Dec 17, 2025 1:07 am

Tzimisce wrote:
DomieMic65 wrote:Καλορίζικο!!
Κάποια στιγμή να μου το φέρεις από το σπίτι …

Ποιο από όλα; :lol:

Το Qutest σκέτο χαχ ... το σκεφτόμουν τότε που πήρα το δικό μου, είχα ακούσει και το Hugo στον αντιπρόσωπο που υποτίθεται πως έχουν ίδιο ήχο κατά τα λεγόμενά του τότε, αλλά μετά προέκυψε μια πολύ καλή έκπτωση στο rme και το πήρα!
Το Qutest ήταν έτσι κι αλλιώς πιο ακριβό!
Dr Pan K
Site Admin

Post #35 by Dr Pan K » Wed Dec 17, 2025 9:25 am

Μιχάλη όσο το σκεφτομαι το πλάνο από εδώ και πέρα ειναι απλο, βάζεις ενα καλό 5V τροφοδοτικό για αρχή και μετα δοκιμάζεις και το supercap του Ian και βλεπεις αν ηχητικά αξίζει να το προσθέσεις.

Στην Αθηνα τέτοιo supercap εχει ο Chris και η δικιμη του ειναι αρκετά απλη (4 κλεμες).

Το κουτάκι του τροφοδοτικού φρόντισε να ειναι σχετικά ευρύχωρο..
Παναγιώτης
Tzimisce

Post #36 by Tzimisce » Fri Jan 09, 2026 10:07 am

Παναγι΄ώτη, το Shanti πρακτικά είναι ένα καλό τροφοδοτικό 5V με super capacitors.
Δεν ξέρω αν έχει καν νόημα να το αλλάξω.
Επίσης, από τη στιγμή που κράτησα το Esoteric, ένα καινούργιο κουτί θα δημιουργήσει χωροταξικό θέμα.
Θα πρέπει να φτιάξω άλλο κουτί για το phono stage, να βάλω βάσεις να ανεβάσω το πικάπ πιο ψηλά για να μπει το phono stage από κάτω, ώστε να μεταφερθεί το σύστημα streamer/τροφοδοτικό στη θέση του, κλπ κλπ.

Θέλει αρκετή μελέτη, αλλαγές και φασαρία που δεν νομίζω ότι θα κάνει κάποια αλλαγή.
Dr Pan K
Site Admin

Post #37 by Dr Pan K » Fri Jan 09, 2026 12:39 pm

Tzimisce wrote:Παναγι΄ώτη, το Shanti πρακτικά είναι ένα καλό τροφοδοτικό 5V με super capacitors.
Δεν ξέρω αν έχει καν νόημα να το αλλάξω.
Επίσης, από τη στιγμή που κράτησα το Esoteric, ένα καινούργιο κουτί θα δημιουργήσει χωροταξικό θέμα.
Θα πρέπει να φτιάξω άλλο κουτί για το phono stage, να βάλω βάσεις να ανεβάσω το πικάπ πιο ψηλά για να μπει το phono stage από κάτω, ώστε να μεταφερθεί το σύστημα streamer/τροφοδοτικό στη θέση του, κλπ κλπ.

Θέλει αρκετή μελέτη, αλλαγές και φασαρία που δεν νομίζω ότι θα κάνει κάποια αλλαγή.

Aν ειναι αυτο εδω https://www.audiophonics.fr/en/hifi-pow ... 14009.html τοτε δείχνει αρκετα (εως πολυ) καλο αλλα δεν εχει supercaps. Εχει ομως επάρκεια σε πυκνωτες εξομάλυνσης οποτε μαλλον αραζεις εκει που εισαι.
Παναγιώτης
Tzimisce

Post #38 by Tzimisce » Tue Jan 13, 2026 9:51 am

Dr Pan K wrote:Aν ειναι αυτο εδω https://www.audiophonics.fr/en/hifi-pow ... 14009.html τοτε δείχνει αρκετα (εως πολυ) καλο αλλα δεν εχει supercaps. Εχει ομως επάρκεια σε πυκνωτες εξομάλυνσης οποτε μαλλον αραζεις εκει που εισαι.

Αυτό είναι.
Έχει supercaps, 2x3,3F και χτυπάει το Sbooster με το Ultra που ΄έχω στα ίσια, με διαφορετικό χαρακτήρα, πιο "στεγνό", για αυτό και το έχω στο RPI.

Return to “Παρουσιάσεις συστημάτων”

Login · Register